Storsafari til Serengeti og Ngorongoro

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Vild og vakker natur i Tanzanias berømte safariområder

Reisen går til noen av verdens beste viltområder. Vi begynner safariopplevelsene i Tarangire Nasjonalpark blant majestetiske og eldgamle baobabtrær, før vi fortsetter til Serengeti Nasjonalparks åpne sletter. Vi innkvarteres midt i nasjonalparken, hvorfra vi har mulighet for å oppleve området uten å ta hensyn til viltets vandringsmønstre. Serengeti har den høyeste konsentrasjonen av pattedyr i verden og er et ideelt sted for å se løver. Ingen safarireise til Tanzania uten et besøk i det berømte Ngorongoro-krater, hvor vi blant annet spiser lunsj omgitt av loddrette klipper, mens elefanter, nesehorn og løver passerer i det fjerne. Reisen avsluttes i den fuglerike nasjonalparken ved Lake Manyara, udødeliggjort av Ernest Hemingway i boken «Afrikas grønne fjell». Ut over å oppleve den storslåtte naturen, er det i løpet av reisen gode muligheter for å se elefanter, giraffer, sebraer, topier, gnuer og krokodiller. Innkvarteringen i løpet av reisen er på behagelige lodges.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari

 • Reiseleder Engelsktalende guide

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Safari i Tarangire Nasjonalpark
Dag 3 Til Serengeti Nasjonalpark
Dag 4 Safariopplevelser i Serengeti Nasjonalpark
Dag 5 Olduvai Gorge og museumsbesøk
Dag 6 Heldagsutflukt i Ngorongoro-krateret
Dag 7 Safari i Lake Manyara Nasjonalpark og hjemreise
Dag 8 Hjemkomst

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
36 998,–
Oslo
På forespørsel
36 998,–
Oslo
På forespørsel
36 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
39 998,–
Oslo
På forespørsel
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Fly fra Oslo til Tanzania med mellomlanding. Ved ankomst er det direkte transfer til hotellet.
Dag 2
Safari i Tarangire Nasjonalpark
Elefanter kommuniserer med kroppsspråk og dype rumlelyder
Etter frokosten kjører vi den relativt korte strekningen til Tarangire Nasjonalpark, hvor vi spiser piknik, og får en god start på dagen. Tarangire Nasjonalpark er navngitt etter elven som renner gjennom den, og er preget av eldgamle baobabtrær, som står enorme og imponerende mot den blå himmelen. Det livgivende vannet i elven, tiltrekker seg masse dyr i tørtiden, hvor især elefanter kommer vandrende til parken for å få slukket tørsten i elven eller i baobabtrærnes bløte, vannholdige blader. Ofte kan man tydelig se spor av elefantenes innhugg i baobabtrærne, men trærne i nettopp denne parken har gjennom tusener av år utviklet en formidabel evne til å overleve det harde angrep. Tarangire ble omdannet til nasjonalpark, da vitenskapsfolk fant ut av, at det finnes en stor dyreveksel av migrerende arter i området. Derfor finnes stort sett alle tenkelige arter her, men artene varierer selvfølgelig med sesongen.

Naturen står i kontrast til den natur vi ser på resten av turen, idet de faste vannstrømmene gjør at det vokser tett med høye, gule febertrær, som til og med forfatteren Kipling har beskrevet.  Etter en herlig safaridag i Tarangire, fortsetter vi til lodgen.
 
Dag 3
Til Serengeti Nasjonalpark
Geparden er den raskeste av alle landlevende pattedyr
Vi forlater det vakre området omkring Tarangire og fortsetter videre mot de verdensberømte Serengetislettene. Lunsjen medbringes og spises under et passende akasietre, med utsikt over de store viddene. Turen bringer oss opp over den østafrikanske Riftdalens (Great Rift Valley) vestlige høyderygg, igjennom Ngorongoro naturreservat, og få timer etter turens start ser vi Serengetis åpne og ville sletter. Etter en hel dag på farten, er dagens destinasjon campen, som er vår base de kommende dagene.
Dag 4
Safariopplevelser i Serengeti Nasjonalpark
Den neststørste nålevende katteart etter tigeren

Turen fortsetter mot de verdensberømte Serengetislettene. Det finnes mange beskrivelser av Serengetis årlige syklus av migrerende dyr, med det hele handler først og fremst om, hvor og når det regner. Den viktigste av de vandrende artene er den hvitskjeggete gnu, hvis bestand periodevis teller omkring halvannen million. Andre viktige arter er sebra og thomsongaselle, som forekommer i et litt mer beskjedent antall. At så mange dyr vandrer i en årlig syklus, spiller naturligvis en stor rolle for hele økosystemet.

I det sørlige Serengeti regner det fortrinnsvis i perioden mellom november til april. Det regner vanligvis i korte, kraftige byger spredt over en lang periode. Regn og grønt gress får den migrerende bestanden til å samles og kalve her. Hovedparten av kalvene fødes i løpet av få uker i februar måned. Det er et fantastisk syn, når enorme mengder av gnuer og sebraer er samlet, og tusenvis av kalver daglig kommer til verden. I denne perioden trives alle former for kjøttetere, især løve, gepard, hyene og sjakal, godt og kommer til området fra nært og fjernt.

Når regnbygene stopper, tørrer savannen hurtig ut, og matressursene til gnuer og sebraer forsvinner. De migrerende artene vandrer nordover mot Seronera og Lobo, den vestlige korridoren omkring Grumeti, hvor bestanden er tettest fra april til juni. Heretter beveger flokkene seg mot nord, der de første dyrene krysser inn i Masai Mara omkring 1. august. I Masai Mara er det normalt nedbør året rundt, og derfor er det vanligvis godt med føde frem til oktober/november, hvor viltet igjen setter kursen sørover.

I Serengeti kan man oppleve den vandrende bestanden hele året, inklusive de månedene hvor mange har krysset grensen til Masai Mara, men man burde med fordel sette kursen mot den nordlige del av Serengeti.

Overalt i Serengeti finnes det faste bestander av vilt, som ikke nevneverdig påvirkes av den store vandresyklus, bortsett fra konkurransen om føden. Disse bestandene har en tendens til å konsentrere seg omkring tjernene, og i de tørreste periodene får områder, hvor det fortsatt finnes vann en særlig høy konsentrasjon av vilt, herunder bøffel, giraff, topi, resident gnu og elefant. Dette gjelder spesielt området omkring Seronera og Grumeti-elven, hvor det - ikke tilfeldigvis - finnes noen av verdens største krokodiller.

Dag 5
Olduvai Gorge og museumsbesøk
Olduvai Gorge
I dag går turen tilbake over Serengetis sletter forbi Seronera, Nabi Hill, mot Ngorongoro og som sedvanlig er lunsjen medbragt. Her besøker vi Olduvai Gorge som vi passerte på utreisen. Olduvai Gorge regnes for å være en av de viktigste paleoantropologiske utgravningsstedene i verden. Her har Leakey-familien og mange andre forskere, gjort enestående funn fra vår klodes første menneskelige beboere. Tusenvis av steinverktøy, skjeletter fra tidlige hominider og dyreknokler har blitt funnet her, og det er neppe tvil om, at dette er stedet, som har gitt oss de hittil største forutsetningene for å løse menneskets utviklingsgåte. Et lite museum viser noen av de viktigste funnene, men derutover er det en fantastisk opplevelse bare å speide utover området og reise to millioner år tilbake i tiden. Utpå ettermiddagen går turen videre til vår lodge.
Dag 6
Heldagsutflukt i Ngorongoro-krateret
Det berømte Ngorongoro-krateret

Dagens program er en heldagstur til det berømte Ngorongoro-krateret, som figurerer på UNESCOs liste over verdens naturarv. Kjøreturen til inngangen tar cirka 30-45 minutter, avhengig av stopp underveis. Turen krysser kraterkanten og fortsetter ned i det enorme innstyrtningskrateret, også kaldt en caldera.

Ngorongoro-vulkanen nådde formentlig en høyde på omkring 6000 meter, svarende til Kilimanjaros aktuelle høyde, innen den øverste del kollapset, falt ned i krateret, og formet den nåværende caldera på 260 km2. Nede i bunnen har det siden samlet seg en innsjø, og hele området er generelt mer regnfylt og fruktbart enn andre steder i Tanzania. Det betyr, at det store krateret er ytterst populært blant dyrene, og samtidig holder de bratte kraterskråningene viltet «fanget». Dyrene har dog ikke reelle problemer med å vandre inn og ut av krateret, men det er litt vanskeligere for dem, sammenlignet med de flate savannene. Viltbestanden varierer også betydelig igjennom året. Det er gode sjanser for å se nesehorn, løver, hyener, elefanter, bøfler, eland og mange andre antiloper. Den medbragte lunsjen nytes underveis.

Etter en spennende dag går turen tilbake til lodgen.

Dag 7
Safari i Lake Manyara Nasjonalpark og hjemreise
En flodhest kan åpne gapet opp til 120 cm

Etter frokost pakkes safaribilen med lunsj, og turen går til Lake Manyara Nasjonalpark, som ligger i grønne omgivelser ved foten av Ngorongoro-høylandet. Denne fuglerike nasjonalparken ligger ved foten av en bratt høyderygg, som utgjør den vestlige side av den østafrikanske Riftdalen. Manyara-innsjøen utgjør størstedelen av nasjonalparken, og mellom høyderyggen og innsjøen ligger parkens tørre del på en smal landstripe. Denne lille landstripen er godt beskyttet og avgrenset av to naturlige forhindringer: vann og fjell. Til tross for en stor og fast viltbestand, har parken blitt litt oversett de senere årene, på grunn av at dens opprinnelige og veldig populære sensasjon, de treklatrende løver, nesten er forsvunnet. Man kan fortsatt være heldig å få øye på et par av Manyaras løver, som ser ut til å ha tilpasset seg livet i trekronene, hvor de spankulerer rundt så sikkert som en leopard eller ligger høyt oppe i treet og døser, med beinene dinglende på begge sider av grenen.

Andre steder i Afrika kan man også se løver i trærne, når jorden er veldig fuktig og insektmengden er for sjenerende. Men kun Manyaras treklatrende løver kan fremvise annet enn klumsete og usikker adferd. Selv hvis de berømte løvene ikke er å se, er Manyara fortsatt et sted som får kameraet til å knipse. Det er rimelig stor sannsynlighet for å se mye vilt året rundt, og enda med et usedvanlig flott bakgrunnsbilde. Man kan godt regne med å se en flokk flodhester og noen av parkens mange fugler, som for eksempel pelikaner og flamingoer.

Manyara-området ble udødeliggjort av Ernest Hemingway i hans bok «Afrikas grønne fjell». Innsjøen var i mange år ett lett tilgjengelig jaktområde for de nærliggende bosettelsene, og jakttrykket var i midten av 1900-tallet så stort, at elefantbestanden dessverre nesten ble utryddet.

Etter safarien kjører vi tilbake til Kilimanjaro, og hjemreisen igangsettes.

Dag 8
Hjemkomst

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
4 498,–
Barnepris
19 998 kr (2-11 år)
Prisen inkluderer
 • Engelsktalende lokalguide
 • Fly Oslo – Tanzania t/r med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • 1 natt på hotell i delt dobbeltrom med frokost
 • 5 netter på lodge/camp i delt dobbeltrom med helpensjon
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Visum til Tanzania
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

OBS!

Våre safariledere vil gjøre alt for, at vi ser så mange dyr som mulig på våre game drives. Da det er tale om ville dyr, er det dog ingen garantier for at vi ser dem. 

Bagasje

Vi kan anbefale at man bruker kaki eller sandfargede/mørke klær på safari. Unngå gjerne sterke farger og ta med solkrem, hatt/kaps og kikkert. Ha alltid støvler på til vandresafarier.

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Om individuelle reiser

Albatros individuelle reiser kombinerer en godt planlagt ferie med friheten til å nyte egne eventyr.

På individuelle reiser tilbyr Albatros en rekke utflukter du kan velge å kjøpe ekstra. De går til spennende severdigheter som vi varmt kan anbefale. Du kan også la være å kjøpe utfluktene – det gir mer tid til egne eventyr og til å nyte reisen i eget tempo. På noen reiser er det utflukter inkludert i prisen. Felles for alle transfers og utflukter er at de blir gjennomført med en engelsktalende lokalguide som er spesialist på reisemålet. Til forskjell fra våre gruppereiser er det ingen Albatros-reiseleder med på turen, og den engelsktalende lokalguiden er ikke nødvendigvis den samme fra utflukt til utflukt. Transfers og utflukter gjennomføres sammen med andre reisende. Vi har faste avganger og et bestemt antall plasser for å holde prisen nede.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Transport

Man skal være innstillet på, at noen veier er i veldig dårlig forfatning.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Reiseforlengelse i Zanzibar

Type Reiseforlengelse
Varighet 6 dager
Pris 11 500,–
Luksusbadeferie ved Indiske hav på Zanzibar

Forleng Afrikareisen din på herlige Blue Bay Resort på Zanzibar. I tillegg til de lange sandstrendene omgitt av palmer er det en masse aktiviteter og utflukter man kan velge å delta i her. Ta for eksempel en kryddertur, besøk Stone Town eller nyt solnedgangen om bord på en dhow med Indiske hav som bakgrunn.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På Blue Bay Resort er det flere bassenger i det store parkområdet. Resortet har et sportssenter der man kan holde på med tennis, styrketrening, dykking, seilbrett, fiske og mye mere. I tillegg har hotellet et stort spa- og wellnessenter.

Les mer om resortet på http://bluebayzanzibar.com

Pris for Garden-rom
kr 11 500,– per person i dobbeltrom
kr 14 000,– per person i enkeltrom
Barnepris kr 5 500,– (2–11 år)

Prisen inkluderer
 • Fly Arusha/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport mellom flyplass og resort
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (Garden-rom) på Blue Bay Resort
 • Halvpensjon (frokost/middag)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller senest 75 dager før avreise. Vi kan dessverre ikke garantere ledig plass på hotell, fly osv. på alle avreisedatoer.

Rated 5 out of 5 by from Safari med de store opplevelser Er man interessert i natur og dyreliv så var dette en safari som tilfredsstilte alle forventninger. Med bare 3 passasjerer kjørte vi rundt i nasjonalparkene i en Toyota Landcruiser med oppheisbart tak og med meget god fjæring, en nødvendighet flere steder der veien var litt røff. En medbragt oppblåsbar sittepute hjalp ytterligere på komforten. Ved siden av hadde vi en meget dyktig sjåfør og observatør med 25 års erfaring. Han pekte ut mange dyr for oss som vi ellers ikke ville ha sett, bl.a. dvergmungo, flaggermusøre-rev og blåhaleape. Han lærte oss også navnet på mange antilopearter og fuglearter. På slettene var det enorme mengder av migrerende dyr. De aller fleste dyreartene vi så kunne imidlertid observeres innenfor en radius på 10 m, selv 4 av de big five (nesehornet var noe lengere unna) uten at det så ut som om dyrene ble stresset av det. Både leopardene og løvene gikk mellom bilene til turistene. En løve la seg i skyggen av bilen vår og i prinsippet kunne jeg ha klødd den på ryggen. Det er imidlertid noen prinsipper man prinsipielt ikke skal følge. Temperaturen var behagelig, noe kjølig om natten. Noen kraftige regnbyger av og til om natten og rundt oss om dagen, men vi unngikk de aller fleste. Innkvarteringen var telt (med innlagt vann og WC), en litt enklere lodge og en luksuslodge, alle med meget tilfredsstillende standard etter forholdene. Og alle serverte god mat. De medbragte lunchene spiste vi på dedikerte rasteplasser underveis. Litt spesielt var det at vi i teltleiren måtte ha vakt med oss når vi om natten skulle gå fra spiseteltet til vårt eget telt p.g.a. rovdyr. Måtte flere ganger jage hyener som bare sto 5 m unna. Om natten hørte vi hyenenes "latter" og løvenes "boffing" utenfor teltet. Jeg ble imponert av det ufattelige antall dyr vi så, og det rike mangfoldet, Interessant var det også å se hvordan masaiene i sine fargerike drakter levde og drev sine hjorder i de samme områdene. Konklusjon: Ta med deg nok dollars (i små valører) og få en kjempeopplevelse!
Date published: 2019-12-19
 • y_2020, m_7, d_9, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_no_NO, sid_TZIRT01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

20TZIRT01ANO1710