Tsarens Russland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev de to største byene i det mektige Russland, Moskva og St. Petersburg, på denne klassiske reisen gjennom historien fra Den røde plass til Vinterpalasset

Dra på reise med Albatros til de to mest spennende storbyene i Russland! Eventyret begynner i den russiske hovedstaden, der vi har god tid til å fordype oss i byens severdigheter før vi går om bord på nattoget og fortsetter til St. Petersburg med de store kulturskattene, inklusive Vinterpalasset. Vi ser også graven der den danske keiserinnen Dagmar – moren til Russlands siste tsar – hviler i den fine Peter-Paul-katedralen.

Underveis er det rik mulighet til å lære mer om russisk kultur og historie, og vår reiseleder sørger for å holde sammen gruppen underveis.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Moskva. Innsjekking på hotell
Dag 2 Moskva. Byrundtur med Novodevitsjij-klostrets kirkegård, Den røde plass og Lenins Mausoleum
Dag 3 Moskva. Besøk på Kreml, i Kremls rustkammer og tur med Moskvas metro
Dag 4 Moskva. Museet for den store fedrelandskrigen og Spurvehøyden. Nattoget ”Grand Express” til St. Petersburg
Dag 5 Ankomst til St. Petersburg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen og keiserinne Dagmars grav
Dag 6 St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og tid på egen hånd
Dag 7 St. Petersburg. Besøk på Katarinapalasset med ravkammeret og Peterhof
Dag 8 Fly St. Petersburg–Oslo

Hoteller

Hotel Moskwa

 • Gratis wifi
 • Safe
 • Aircondition
 • TV
 • Kjøleskap

4-stjerners Hotel Moskwa i St. Petersburg ligger like ved Nevskij Prospekt ved Neva-flodens bredd bare ca. 50 m fra metrostasjonen Alexander Nevskij. Alle rom på hotellet har kjøleskap, aircondition, safe og gratis wifi. Det er en restaurant på 8. etasje, der det er fantastisk utsikt over St. Petersburgs historiske sentrum. Her serveres det både tradisjonelle russiske samt internasjonale retter.

Fra hotellet er det ca. 15 minutter med metro til for eksempel Eremitasjemuseet.

Du kan lese mer om hotellet på www.hotel-moscow.ru/en/ 

Hotel Izmailovo Delta

 • Gratis wifi
 • 2 restauranter og 16 barer/lounger
 • Fitnessfasiliteter
 • En dagligvarebutikk
 • Minibank
 • Aircondition
 • Badekåper
 • Hårtørker
 • LCD-tv
 • Kjøleskap

Dette hotellet i Moskva ligger bare noen få skridt fra metrostasjonen Partizanskaya. Herfra er det bare ca. 10 minutters metrotur inn til Den røde plass.

Det er et stort hotell med ca. 2000 rom og i hele hotellkomplekset er det 2 restauranter og 16 barer/lounges med både russisk og internasjonalt kjøkken.

I nærheden av hotellet ligger Izmailovo Park, som er en av de største byparkene i Europa. Her er det bl.a. et stort pariserhjul, mulighet for båtleie og en god spasertur i det grønne.

Du kan lese mer om hotellet på http://www.izmailovo.ru/eng/ 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Moskva. Innsjekking på hotell
Velkommen til Russland og Moskva!

Vi flyr fra Oslo til Moskva, Russlands store hovedstad med ca. 12,5 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1147 av Jurij Dolgorukij (navnet kan oversettes med Jurij Langarm) og den var hovedstad frem til 1712 og igjen fra 1918. Ved ankomsten kjører vi direkte til hotellet vårt og sjekker inn. Om kvelden vil reiselederen vår arrangere en velkomstmiddag der du kan velge å delta. Du har også mulighet til å gå på oppdagelsestur i en av Europas absolutte gastronomiske hovedsteder, der det er et rikt utvalg av overdådige restauranter som kan mønstre alt fra georgisk over fransk til japansk og russisk mat. Det er ofte gjort mye ut av innredningen i restaurantene, og dessuten er prisene til og med ganske rimelige.

Dag 2
Moskva. Byrundtur med Novodevitsjij-klostrets kirkegård, Den røde plass og Lenins Mausoleum
Vasilij-katedralen med sine sukkertøyfargede kupler

I dag skal vi se litt nærmere på Moskva, og vi begynner ved Novodevitsjij-klostret (eller Nyjomfruklostret), som vi ser utenfra. Klostret ble grunnlagt i 1524 som et monument over befrielsen av Smolensk, som hadde vært på polske hender. Arkitekturen er sterkt inspirert av blant annet Kreml, og klostret ble oppført som en del av det halvsirkelformede forsvaret rundt byen. UNESCO opptok i 2004 klostret på sin liste over verdens kulturarv. Vi går en liten tur på klosterkirkegården, som siden grunnleggelsen har vært et ettertraktet hvilested for Moskvas overklasse.

Deretter legger vi veien forbi Den røde plass, der tsaren og kirken i sin tid kunngjorde sine bekjentgjørelser, og der Sovjetunionens propagandabannere ble båret med stolthet ved de store paradene. Plassens ene side utgjøres av den røde Kremlmuren, i bakgrunnen står landets mest kjente vartegn, Vasilij-katedralen med sine dropsfargede kupler, og nær ved ligger et av byens fineste stormagasiner, GUM, der det er mulig å snuse inn det moderne Russland.

Vi går også inn i Lenins Mausoleum, der revolusjonens far ligger. Umiddelbart etter hans død i 1924 ble det oppført et tremausoleum på Den røde plass. I 1929 ble arkitekten Aleksej Sjtsjusev bestilt til å tegne et permanent hjem for den balsamerte Lenin. Resultatet ble avslørt et år senere, og mausoleet er en pyramidelignende konstruksjon i lag av rød, grå og svart granitt, som harmonerer bemerkelsesverdig godt med Kremls røde murer på tross av det tydelige konstruktivistiske snittet. I 1930-årene ble det tilføyd granittplattformer rundt mausoleets sider, og derfra kunne partitoppene inspisere de enorme militærparadene i den sovjetiske æraen.

Onde tunger har påstått at Lenins kropp ble erstattet av en voksfigur for år tilbake. Det er nok ikke riktig, og liket er derfor heller ikke det friskeste å se på, enda forskere gjennom alle år har gjort sitt ypperste for å preservere det.  Borte er de dagene da ivrige borgere stod i kø i timevis for å få et hurtig glimt av den store lederen, men hvis man ønsker å se kroppen, er prosessen i dag fremdeles langt fra enkel. Først må man etterlate vesker og kameraer i en garderobe, for det er strengt forbudt å ta bilder eller filme. Så skal man stå i kø langs Kremls murer (som regel 10–30 minutter), og når man endelig er inne, får man bare et par minutter inne i selve mausoleet før man blir jaget videre av vaktene. Gravkammeret er svært mørkt, og på solrike dager kan den plutselige kontrasten være forvirrende. Ikke desto mindre er det fremdeles noe av en særdeles interessant og på samme tid morbid severdighet for besøkende i Moskva. Den skal vi selvfølgelig ha med oss.

Dag 3
Moskva. Besøk på Kreml, i Kremls rustkammer og tur med Moskvas metro
Alle veier fører til Kreml

I Russland heter det at alle veier fører til Kreml, og det gjør også vår vei i dag. Vi begir oss altså inn på Kreml-området, som siden byen ble grunnlagt har vært både dens religiøse og verdslige hovedsete. Kreml er Moskvas absolutte sentrum – både i fysisk og overført forstand. Gjennom tidene har fyrster, tsarer, sovjetledere og nå den russiske presidenten holdt til huse i den befestede bydelen.

Størstedelen av bygningene innenfor den 2,25 km lange muren er palasser, kirker og katedraler, men de religiøse bygningene ble i sovjetperioden omdannet til museer. Det store området er fylt med interessant arkitektur og kunst, og den begivenhetsrike historien titter frem fra hvert eneste hjørne. Herfra utøvde Ivan den grusomme og Stalin terror mot sin egen befolkning, og herfra regjerte Khrusjtsjov, Brezjnev og Gorbatsjov under den kalde krigen. Vi går på oppdagelsestur i områdets spennende historie og besøker en av Kremls katedraler.

Rustkammeret er også en del av det enorme Kreml-komplekset. Bygningen ble oppført som en del av arkitekten Konstantin Thons byggeprojekt mellom 1844 og 1851. Allerede fra den stod ferdig skulle bygningen huse tsarenes skatter.

Museets samling fyller ni saler og omfatter utsøkte smykker, herre- og dameklær, vogner, rustninger, våpen og mange andre fascinerende gjenstander fra Russlands historie. Et godt eksempel er samlingen av ti Fabergé-egg, som den geniale gullsmeden Peter Carl Fabergé har skapt. Fabergé i 1884 av tsar Aleksander III til oppgave å kreere et påskeegg med en overraskelse i. Egget skulle være en påskegave til keiserinne Maria Fjodorovna, som i Norden er kjent som keiserinne Dagmar. Egget ble en stor suksess, og gaven med påskeegg ble gjentatt hvert år like til revolusjonen (men ikke i 1904 og 1905 på grunn av krigen mot Japan). Etter revolusjonen ble samlingen spredt, og det er i dag ti egg tilbake i Moskva. Det fineste av dem er et vakkert forarbeidet sølvegg med et inngravert kart over Den transsibirske jernbanen. Den obligatoriske “overraskelsen” inni er en minimodell av et tog i gull med vinduer av krystall og en bitte liten rød rubin som frontlykt.

Så går vi en tur på den gamle Arbat-gaten, der vi får et innblikk i 1800-tallets Moskva. Her levde bl.a. Aleksander Pusjkin, og skuespillere, sangere og kunstnere holdt til her og utøvde sin kunst i området. I dag kan man fremdeles møte utøvende kunstnere i gaten. Den var og er i dag et yndet mål for en spasertur blant så vel turister som innfødte.

Selve navnet Arbat kommer av det arabiske rabat, som betyr “forstad”, og på tross av sin beliggenhet midt i Moskvas sentrum har gaten et lokalpreget tilsnitt og sin helt egen sjarm. I gaten ligger leiligheter fra 1700- og 1800-tallet, og et av Moskvas mest berømte teatre, som er oppkalt etter instruktøren Jevgenij Vakhtangov, befinner seg også her.

Sist, men ikke minst, byr dagen på en tur med Moskvas metro. Moskvas metrosystem er en av byens store turistattraksjoner. Metroen er nemlig ikke bare et transportmiddel, men også et unikt museum.

Metrostasjonene er utsmykket med gylne mosaikker, romantiske stukkinnrammede veggmalerier og vegger kledd med marmor og granitt fra forskjellige steder i Russland. Selv om dekorasjoner og motiver avbilder Sovjetunionens historie på 1900-tallet, er det arkitektoniske og kunstneriske uttrykket betraktelig forskjellig fra sovjettidens arkitektur over jorden. Hver eneste stasjon har sin egen stemning og forteller sin egen historie.

På turen gjør vi holdt på et par av de vakreste og mest interessante stasjonene, som er nøye utvalgt med tanke på å gi et innblikk i Moskvas majestetisk utseende metro. Metroen har daglig millioner av passasjerer, så underveis merker man også pulsen i den store metropolen. Reiselederen er naturligvis med hele veien og forteller om det vi ser.

Dag 4
Moskva. Museet for den store fedrelandskrigen og Spurvehøyden. Nattoget ”Grand Express” til St. Petersburg

I dag skal vi på Museet for den store fedrelandskrigen, som er russernes navn på andre verdenskrig. Museet og den omgivende minneparken er et enormt kompleks, som står som et monument over russernes tapperhet og heltemot. Samlingen er enorm, og her er alt fra stridsvogner over våpen til fotografier og medaljer. I tillegg til at utstillingsgjenstandene i seg selv er interessante, er det også spennende å betrakte den russiske vinkelen på historien.

Etter museumsbesøket drar vi til Spurvehøyden, som er en stor ås på høyre bredd av Moskva-elva og et av de høyeste punktene i Moskva. På toppen av åsen, 85 m over elva, er der et utsiktspunkt som gir en vakker panoramautsikt over byen.

I tidligere tider gikk tilreisende opp på toppen av åsen for å nyte utsikten og se sin endelige destinasjon: Moskva. Ordet ”spurver” heter på russisk vorobjovy.  Det var navnet på den landsbyen som lå like i nærheten.

Når man står ved utsiktspunktet, kan man se nesten hele det sentrale Moskva: Luzjniki-stadionet, der de olympiske sommerlekene fant sted i 1980; Novodevitsjij-klostrets kupler; Kremls kirker; katedralen og De syv søstre, Stalins høyhus. En av De syv søstre er Moskvas Statsuniversitet, som ligger på toppen av Spurvehøyden. Med den beliggenheten kan man stort sett se universitetet uansett hvor i sentrum man befinner seg.

Etter besøket på høyden beveger vi oss mot den store jernbanestasjonen Leningradskij fra 1849. Som navnet antyder, er det herfra togene mot St. Petersburg (tidligere Leningrad) avgår. Det er på Leningradskij Moskvas jernbanehistorie begynner. Stasjonen ble bygd av den berømte arkitekten Konstantin Thon, som vi tidligere har stiftet bekjentskap med da vi besøkte rustkammeret. Det opprinnelige navnet var Nikolajevskaja-stasjonen etter tsar Nikolai 1. Det var han som besluttede å bygge en jernbane mellom Moskva og St. Petersburg.

Om kvelden går vi om bord på nattoget ”Grand Express”, som skal føre oss mot Russlands nest største by, St. Petersburg.

Dag 5
Ankomst til St. Petersburg. Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen og keiserinne Dagmars grav
Keiserinne Dagmars gravsted

Om morgenen triller toget inn på Moskva-stasjonen i St. Petersburg, Moskovskij Vokzal. Vi blir hentet og kjører til en lokal restaurant der vi spiser frokost før vi begynner på dagens program.

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av Peter den store som Russlands vindu mot vest. I dag er St. Petersburg Russlands nest største by med knapt fem millioner innbyggere. I sovjetperioden het byen Leningrad, men ved Sovjetunionens sammenbrudd i 1991 fikk den igjen sitt tidligere navn. Byen blir også kalt Nordens Venezia på grunn av de mange kanalene som gjennomskjærer den. Kanalene bidrar sammen med de brede bulevardene til å gi byen et luftig preg. Og så er St. Petersburg et overflødighetshorn av kulturrikdommer og severdigheter fra tsartiden.

Overalt i Piter, som den blir kalt i dagligtalen, ser vi gule, grønne, røde og blå pastellfargede fasader, forgylte spir og kupler, praktfulle palasser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrastenes storby som har overlevd kriger og kommunisme. Hovedgaten Nevskij Prospekt med de mange imponerende bygningene, Blodskirken, Isaak-katedralen, Smolnij-klostret, panserkrysseren Aurora og Peter-Paul-festningen, der St. Petersburg ble grunnlagt, er bare noen av de mange severdighetene.

Etter frokosten drar vi på byrundtur i buss og ser noen av byens aller største severdigheter. Underveis holder vi lunsjpause på en restaurant mens vi nyter St. Petersburg-stemningen. Mens vi kjører har vi utsikt til en rekke av de praktfulle paleene og palassene som var hjem for både tsarfamilien og de adelige familiene, og man kan se hvordan nytt og gammelt i St. Petersburg forener seg i en skjønn blanding av flotte barokkbygninger og dyre moteforretninger.

Etter en rekke kortere stopp, blant annet ved den praktfullt utsmykkede Blodskirken, besøker vi Peter-Paul-festningen med tilhørende kirke, der keiserinne Maria Fjodorovna nå ligger begravet.  Hun var den danske kongen Christian IXs datter Dagmar, som ble gift med den senere tsaren Aleksander III. Hun overlevde både sin gemal og sin sønn Nikolai II, og under revolusjonen kom hun til Danmark. Da hun døde i 1928, ble hun begravet i Roskilde domkirke, men i 2006 ble kisten hennes overført til kirken i festningen.

Den sekskantede festningen er bygd i 1703, og den er dermed byens eldste bygning. Peter den store har selv konstruert den som et forsvarsverk mot svenskekongen Karl XII og hans hær, som man ventet ville komme, men svenskene holdt seg borte, og festningen ble aldri brukt til det den var tenkt til. Derimot fungerte den helt frem til februarrevolusjonen i 1917 som fengsel for politiske fanger. Kjendiser som forfatteren Dostojevskij, revolusjonslederen Trotskij og Lenins storebror, Aleksandr Uljanov, har alle oppholdt seg her. Det mektige byggverket på Neva-elvas bredd inneholder i tillegg til sin imponerende størrelse, spennende historie og vakre beliggenhet masser av severdigheter – først og fremst Peter-Paul-katedralen, med det sylspisse og 122 meter høye spiret, som Peter den store lot oppføre som gravkirke for seg selv og sine etterkommere på den russiske tronen. Her skal vi se keiserinne Maria Fjodorovnas grav og det mye omdiskuterte sidekapellet som er innredet til minne om den siste russiske tsaren Nikolai II og hans familie. Den lille stripen land mellom festningsmuren og elva er nå om dagen et populært sted å solbade. De hardføre russerne behøver hverken særlig mye sol eller særlig mye plass til denne aktiviteten – for man tar da solbad stående!

Dag 6
St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og tid på egen hånd
Vinterpalasset inneholder mer enn tre millioner kunstverker

I dag skal vi oppleve et av reisens helt store høydepunkter og byens aller største stolthet: det storslåtte hvite, mintgrønne og gylne Eremitasjemuseet. Denne overdådighet av et museum består av ikke mindre enn fem byggverker, deriblant det legendariske Vinterpalasset, der skiftende tsarer og tsarinaer har holdt sitt hoff. Museets samlinger gir en nesten komplett oversikt over europeisk kunsthistorie, men man må nok innstille seg på å utelate deler av denne historien, for her er utstilt mer enn tre millioner kunstverker.

Vinterpalasset med de 1786 dørene og 1945 vinduene ble bygd i perioden 1754–1763, og dets indre er senere blitt endret noen ganger alt etter den regjerende familiens smak. Katarina den store gav de 1057 værelsene den største overhalingen i slutten av 1700-tallet. Det var også denne mektige keiserinnen som for alvor startet de kunstsamlingene som i dag pryder palasset. Blant de representerte kunstnerne er da Vinci, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso og flere andre av verdens helt store malere og billedhoggere.

Offentligheten har adgang til de fleste av rommene i palasset, deriblant Militærgalleriet med en samling portretter av den russiske hærens militære ledere under Napoleons invasjon av Russland i 1812.

I den 800 kvadratmeter store tronsalen står tsarens trone, og her får man en fornemmelse av den overdådigheten som skulle inngyte respekt hos de tilreisende undersåttene. Paviljongsalen med det ekstravagante uret i orientalske omgivelser er et minnesmerke for Katarina den stores seier over tyrkerne. Malakittsalen, Den gylne salen og Den hvite salen, som alle var en del av de private keiserlige gemakkene, viser tydelig hvilke kolossale rikdommer hoffet og adelen hadde. Det medvirket da også til å utløse den russiske revolusjonen.

Etter museumsbesøket er det tid til å gå en oppdagelsestur på egen hånd. Ta f.eks. en tur på den mest berømte gaten i St. Petersburg, Nevskij Prospekt, som ble planlagt av den franske arkitekten Alexandre Jean Baptiste Le Blond på ordre av byens grunnlegger, tsar Peter I (den store). Navnet Nevskij kommer fra den russiske nasjonalhelten som på 1200-tallet fikk æren for å ha beseiret de invaderende svenske og tyske hærene.

Gaten er nesten 4,5 km lang og er mellom 25 og 60 meter bred. I mange år streifet ulver rundt på Nevskij Prospekt, men de dagene er heldigvis forbi. 

Dag 7
St. Petersburg. Besøk på Katarinapalasset med ravkammeret og Peterhof
Den overdådige sommerresidensen Katarinapalasset

Katarinapalasset, som vi skal besøke i dag, er oppkalt etter Katarina I, som var gift med Peter den store. Hun regjerte Russland i to år etter sin manns død i 1725.

Opprinnelig var palasset en beskjeden bygning i to etasjer, og det prektige palasset som det fremstår i dag, skyldes Peter den store og Katarinas datter, keiserinne Elisabet, som valgte det som sin sommerresidens. Fra 1743 ble bygningen ombygd av fire forskjellige arkitekter før Bartholomeo Rastrelli, sjefarkitekt ved hoffet, ble pålagt å omdesigne bygningen slik at den ville bli en rival til Versailles.

Det nåværende palasset er nesten en kilometer i omkrets og har en kunstferdig dekorert blå-hvit fasade med forgylte karyatider og pilastrer designet av den tyske billedhoggeren Johann Franz Dunker. I Elisabets regjeringstid ble det brukt over 100 kg gull til å dekorere slottet utvendig.

Interiøret i Katarinapalasset er ikke mindre oppsiktsvekkende. Den såkalte Gyldne enfilade (rekken av rom i forlengelse av hverandre med et ekstravagant interiør) danner rammen om vårt besøk innendørs, der vi bl.a. kommer igjennom den vakre speilsalen, portrettrommet og naturligvis ravkammeret.

Etter besøket på Katarinapalasset drar vi videre til Peterhof. Dette praktfulle sommerpalasset ligger ut mot Finskebukta, 29 kilometer utenfor St. Petersburg.

I begynnelsen av 1700-tallet bygde man i Russland palasser, anla parker og konstruerte sinnrike fontener på ordre av Peter den store, som skulle hylle seieren over Karl XII og svenskene ved Poltava i 1709. Peterhofs høyeste fontene skildrer Samson (21 m) og ble bygd som et symbol på seieren 25 år etter krigen.

Vi går en tur gjennom den vakkert anlagte parken før vi igjen vender tilbake til St. Petersburg.

Dag 8
Fly St. Petersburg–Oslo
Etter frokosten er det tid til å si farvel Russland. Vi blir hentet i buss og kjører til lufthavnen, der flyet hjem til Norge venter.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom på hotel
3/6: 2 898,-
Fra 1/8: 2 098,-
Tillegg for oppgradering av kupé til 1. klasse
2-personers kupé kr 448,- pr. person
Enekupé kr 1698,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Moskva og St. Petersburg–Oslo
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Nattog med ”Grand Express” Moskva–St. Petersburg på 2. klasse (4-personers kupé)
 • Transport ifølge program
 • Frokost daglig
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for oppgradering av kupé til 1. klasse (2-personers kupé) på nattoget Moskva–St. Petersburg kr 448,– pr. person (tillegg for enekupé kr 1698,–)
 • Visum til Russland kr 490,–
 • Driks til lokalguider og sjåfører (regn med ca. 25 euro pr. pers.)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Togreisen Moskva–St. Petersburg

På denne reisen har vi inkludert en togreise med nattoget ”Grand Express” mellom Moskva og St. Petersburg. Vi reiser på 2. klasse i 4-personers sovekupé med 2 nedre og 2 øvre sengeplasser. Det er sengetøy i kupeene. Det er mulig å få sin egen kupé mot tillegg – se prisen under prisinformasjon.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Besøk i russiske kirker

I russisk-ortodokse kirker er det skikk at kvinner dekker håret med et skaut. Det kan derfor være en god idé å ta med et slikt på utfluktene. Menn, derimot, bør ikke ha noe på hodet i kirkene.

Visum til Russland

Det koster 490 kr. pr. person å få alminnelig turistvisum til Russland (4–10 arbeidsdager). Ekspressvisum koster 770 kr. pr. person (1–3 arbeidsdager). Les mer om prosedyren her:
www.albatros.no/reisemaal/europa/russland/visum
Vi gjør oppmerksom på at Albatros Travel ikke kan holdes ansvarlig for manglende visum.

Mer om Russland

Her kan du få vite mer om Russland:
www.albatros.no/reisemaal/europa/russland
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Hånden på hjertet

Da museerne i Moskva og Skt. Petersborg holder lukket på helligdage og mærkedage, kan det være nødvendigt på enkelte afgange at bytte rundt på rækkefølgen af dagene. Dette påvirker ikke rejsens samlede indhold – kun rækkefølgen i hvilken, vi besøger seværdighederne.

De siste årene er antallet biler i Moskva steget markant. Det kan bety at vi til tider sitter fast i bilkø i lange perioder. Hvis reiselederen vår og lokalguiden på forhånd kan se at det vil lønne seg at gruppen tar metroen i stedet, vil noen busstransporter bli erstattet av metro.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 5 out of 5 by from Opplevelser i kø! Ut fra fjorårets besøk i Moskva var vi forventningsfulle både til Moskva og St. Petersburg. Dette ble absolutt innfridd. I tillegg søkte vi opplevelsestopper ved to operabesøk i Bolshoi og et i Marinskij. Siden det i programmet var mye snakk om Pusjkin, var det vesentlig å få med tre operaer der hans fortellinger danner bakgrunn. Programmet var interessant og variert i begge byene, og vår guide sørget for rikelig med informasjon om de ulike besøkene på turen. Vi hadde sagt ja til lunsjpakketilbudet, noe som viste seg å være en stor fordel. Reiselederen vår kan vi ikke få fullrost. Han var rolig, informerende, krydret informasjon med humor, og behersket de ulike situasjonene som oppstod.
Date published: 2018-09-21
Rated 2 out of 5 by from Mye flott å se! Men for stort preg av lavpris. Vi fikk se alle de "store" severdighetene. Men Tid På Egen Hånd er ikke så interessant når en ikke kan språket, ei heller alfabetet, og det er kveld og kjølig. Spesielt i Arbat, og ved hotellet i Moskva. Vi vet at dette er en ny tur for Albatros , og at reiseleder bare har vært her en gang før. Alle må begynne et sted. Men at han ikke kan russisk, ikke en gang alfabetet, det er svakt. Flinke guider, men kjedelig når alt de sier skal oversettes til svensk. Den dagen reiseleder var syk slapp vi dette. Hotellene var bofabrikker, altfor store. Der var altfor mange gjester. Vi ble oversvømt av kinesere i alle fellesarealer. Maten var av billigste slag, på hotellene og ved lunsjene. Siste lunsj var bra, der var det også hyggelig å sitte. For mye tid gikk med til logistikk i Moskva.
Date published: 2017-10-04
Rated 3 out of 5 by from en ikke topp opplevelse Reisen var i det store og det hele en fin opplevelse, men dere må ikke legge reisen til uke 34, da det årlig finner sted et arrangement på den røde plass akkurat denne uken. Plassen var avsperret og dermed fikk vi verken se den røde plass, eller Leninmausoleet. Dette var for mange(oss selv iberegnet) et høydepunkt i Moskva. Reiselederen var super, men han virket uforberedt og var dårlig på å samle gruppa og informere når det inntraff uregelmessigheter. Og det ble det mye av. Vi sto og hang ved flere anledninger i lange tider uten at mange av oss forstod hva som var på gang. Vi savnet også forslag om hvor vi kunne innta måltider på kveldstid. En annen ting; Vi hadde ikke meldt oss på felles lunsj, og ved et par anledninger ble vi nærmest presset til å spise det samme som de andre, da det tydeligvis var svikt i kommunikasjonen mellom vår guide og den russiske. Den russiske bestilte samme lunsj til hele gruppa. og vi fikk beskjed om at vi måtte betale fordi kokken allerede hadde laget maten. Dette ble det diskusjoner av. Vi antar at vår guide ikke hadde gjort oppmerksom på at ikke alle var med på lunsjpakken. Håper til slutt at det har noe for seg å evaluere. M.v,h. Eva og Anne
Date published: 2017-09-04
Rated 5 out of 5 by from Flott reise - rett og slett! God og nyttig informasjon før selve reisen. Alt gikk raskt og knirkefritt ved inn/utsjekking av hoteller. Transporten ved utfluktene var god og reiselederen holdt god kontroll på deltagerne (23 personer). Det kunne til tider være litt av en utfordring da ikke alle i en slik gruppe følger like godt med. Forøvrig en dyktig reiseleder med mye kunnskap og erfaring. Vi sitter igjen med både mye kunnskap og interessant innblikk i et land vi ofte bare hører om. Og ikke minst mange imponerende palasser, andre byggverk og parker. I St. Petersburg var det adskillig flere turister (særlig kinesiske) enn i Moskva, og det kunne bli noe slitsomt under omvisning inne i palassene med så mange mennesker. Men dette er jo noe hverken reisebyrå eller reiseleder kan gjøre noe med. Om sommeren er det visstnok ennå flere turister.
Date published: 2018-09-21
Rated 3 out of 5 by from Nydelig reisemål, dårlig opplagt og dårlig guiding. Moskvadelen av turen var skuffende. Den ble ødelagt av dårlig planlegging, bussturene ble foretatt i verste rushtidene. I tillegg kom buss og russisk guide for sent hver dag, opptil 45 minutter. Det ble skyldt på trafikk, men da bør de være tidligere ute! Vår svenske guide var ikke lokalkjent i Russland i det hele tatt og var nok ikke særlig reisevant. Dessverre virket det som om han ble dominert og sjefet med av den russiske guiden. Det var hele reisefølgets oppfatning at hun var sur og uhøflig mot oss alle, unntatt siste timene før "konvolutten med tips" skulle overrekkes. Smilekurs og serviceinnstilling og kurs i normal høflighet hadde hun sårt trengt!!! Guiden i St.Petersburg var dyktig og særlig da vår svenske guide ble syk og den lokale guiden tok oss alene til eremitasjen og Vinterpalasset var vi fornøyd. Hvorfor Albatros lar en svensk guide oversette fra engelsk til svensk for en gruppe med nordmenn!! Vi forsto utmerket engelsk alle mann, verre med svensken. Bortsett fra lunsj på Four Seasons i Moskva, ble våre lunsjer servert i kjellerlokaler uten vinduer og maten var langt under trestjerners! F.eks. Gammelt brød og ikke smør, da måtte vi betale ekstra. Maten var dessverre jevnt over elendig. Russland som reisemål, togtur og alt vi var med på er bare fantastisk. Tar gjerne turen til Russland igjen, helt nydelig, men aldri med Albatros, dessverre.
Date published: 2017-10-02
Rated 4 out of 5 by from Interressant reise som svarte til forventningene Måtte avlyse tilsvarende tur for fem år siden pga. skade. Når sjansen nå bød seg igjen, grep vi den - og angret ikke. Bra opplegg og mye spennende å se. Satte pris på overkommelig program med relativt mye tid på egen hånd. Litt trekk for mye rokkeringer i forhold til tilsendt program.
Date published: 2017-08-31
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise gjennom Moskva og St.Petersburg En fantastisk reise til to spennende storbyer i Russland, med masse historie. En kunnskapsrik og dyktig reiseleder som hadde svar på det aller meste vi måtte lure på.
Date published: 2018-09-21
Rated 5 out of 5 by from Ei meget fin reise. Reisen var spennende og reiselederen var utmerket. Moskva var imponerende. St. Petersburg var mer som ventet.
Date published: 2018-09-22
 • y_2019, m_5, d_23, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_12
 • loc_no_NO, sid_RURTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

RURTR02ANO