USA på tvers – New York til Los Angeles

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

”Hit the road” på denne ultimate USA-reisen fra New York til Los Angeles

Drømmer du om å kjøre tvers over USA? Gjør det til virkelighet! Her opplever du hele det store kontinentet fra østkysten til vestkysten. Du reiser gjennom 17 stater med seks nasjonalparker, og underveis får du både store byer og store opplevelser. Med historie i Washington og Philadelphia, storbylivets kontraster i New York City, Chicago og Los Angeles, glitter og glamour i Las Vegas og gullfeberhistorie i Denver er det vanskelig å tro det er plass til mer – men på veien venter Niagara Falls, enestående nasjonalparker med  enorme innsjøer og høye fjelltopper, dype juv i Grand Canyon, ørkenlandskap og skogkledde fjellsider.  Transporten foregår i en komfortabel buss med aircondition, og vi har mye å se – on the road again!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–New York City
Dag 2 New York City. Byrundtur, båttur og tid på egen hånd
Dag 3 New York–Philadelphia–Washington DC. Kveldstur “Washington by night”
Dag 4 Washington DC. Sightseeing og tid på egen hånd
Dag 5 Washington–Gettysburg–Amish Country–Williamsport
Dag 6 Williamsport–Niagara Fallas, Canada. Båttur på den kanadiske siden av fossen
Dag 7 Niagara Falls–Lansing
Dag 8 Lansing–Chicago. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 9 Chicago–Sioux Falls. Over Mississippi
Dag 10 Sioux Falls–Badlands nasjonalpark–Mount Rushmore–Rapid City
Dag 11 Rapid City–Crazy Horse Memorial–Fort Laramie–Cheyenne
Dag 12 Cheyenne–Denver–Golden–Grand Junction
Dag 13 Grand Junction–Monument Valley–Page
Dag 14 Page–Antelope Canyon–Grand Canyon–Williams
Dag 15 Williams–Seligman–Valley of Fire–Las Vegas. Las Vegas by Night
Dag 16 Las Vegas. Hoover-demningen tid på egen hånd. Mulighet til Las Vegas-show og middag
Dag 17 Las Vegas–Mojaveørkenen–spøkelsesbyen Calico–Los Angeles/Glendale
Dag 18 Los Angeles. Byrundtur og Getty Center eller Getty Villa
Dag 19 Avreise fra Los Angeles
Dag 20 Ankomst til Norge

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
48 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
49 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–New York City

Vi ankommer til New York og sjekker inn på hotellet vårt. Vi får vårt første inntrykk av byen med en kveldstur før sengen lokker.

Dag 2
New York City. Byrundtur, båttur og tid på egen hånd
New York City

Vi har hele dagen i New York, og vi begynner fra morgenen av med en byrundtur i buss. Vi skal blant annet se byens grønne lunge, Central Park, som strekker seg over 3,4 km2 og årlig har rundt 25 millioner besøkende som vil nyte en tur i det grønne sentrum i storbyen. Vi kjører bortover mondene Fifth Avenue som går langs parken og har en overflod av lekre butikker. Vi besøker også St. Patricks Cathedral, en imponerende gotisk domkirke som er sete for den katolske erkebiskop i New York. Overfor ligger Rockefeller Center, en av New Yorks klassiske skyskrapere, bygd i 1939 i art deco-stil. 

Vi fortsetter til Times Square, et mylder av lysreklamer og trafikk, og videre til de mer rolige bydelene Greenwich Village og Soho, hvor mindre gater og små, eksklusive butikker og gallerier danner en hyggelig stemning. Vi besøker Chinatown, den kinesiske bydelen med eksotiske butikker og travle restauranter, og fortsetter ut i business-distriktet Wall Street og Battery Park ut til vannet på Manhattans sørspiss. 

Senere skal vi ha øyenkontakt med den største damen i New York: Frihetsgudinnen. Vi tar båten ut til Liberty Island der hun står og tilbake igjen (ingen landgang). Den enorme statuen ble donert til USA av Frankrike i 1886 som tegn på landenes broderskap. I nærheten av Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europeiske immigranters første møte med ”Drømmelandet i vest”.

Kvelden er til fri disposisjon. Du kan eventuelt ta en tur opp i Empire State Building (ikke inkl.). Her oppe får man en fantastisk utsikt over Manhattan. Den 102 etasjer høye bygningen sto ferdig i 1931, og lobbyen er et fint stykke art deco-arkitektur i blankpusset marmor. Hvis du vil på teater, er mulig å kjøpe teaterbilletter til nedsatte priser på Times Square.

Vi ser så mye vi rekker sammen (med forbehold for trafikken), og ellers kan du fortsette ufortrødent på egen hånd til fots eller med subwayen (billetter ikke inkl).

Dag 3
New York–Philadelphia–Washington DC. Kveldstur “Washington by night” Kjørestrekning ca. 400 km
Liberty Bell, Philadelphia

Vi forlater New York for en kort kjøretur til Philadelphia. Byen er en av de eldste i USA og har vært en av de mest fremtredende i landets historie. Vi drar på oppdagelse i byens sentrum, som er omdannet til en historisk park, og stifter på den måte bekjentskap med både amerikansk historie og byen Philadelphia. Vi kjører blant annet forbi Liberty Bell Center, der den amerikanske uavhengighetserklæring ble underskrevet den 4. juli 1776. Vi kommer frem til Washington utpå ettermiddagen. Hvis du har lyst kan du delta på en kveldstur med buss gjennom Washington. Vi kjører med buss langs The Mall, en grønn esplanade flankert av store monumenter, som er vakkert opplyst i prosjektørlysets skjær om kvelden (inkludert i prisen for reisen).

Dag 4
Washington DC. Sightseeing og tid på egen hånd
Jefferson Memorial

I dag skal vi se nærmere på Washington og noen av de monumentene vi så opplyst i går kveld. Vi skal blant annet til militærkirkegården Arlington og John F. Kennedys gravsted med den evige ild. Ikke langt derfra ligger Lincoln Memorial, et marmortempel som er båret av 36 marmorsøyler, like mange som antallet av amerikanske stater på Lincolns tid. Ved Vietnam-muren kan man se de over 58 000 navnene på amerikanske soldater som mistet livet under Vietnamkrigen. Samtlige navn er risset inn i sort granitt. Vi fortsetter til Capitol Hill, en liten bakketopp med Capitols hvite kuppel som rommer både den lovgivende og juridiske makt: Kongressen og Høyesterett. Vi ser Det Hvite Hus utefra, før vi fortsetter til nasjonalbiblioteket Library of Congress.

Foran Capitol Hill ligger The Mall og et vell av imponerende museer innenfor naturhistorie, historie og kunst under det store Smithsonian Institutes altfavnende vinger. Vi runder turen av med Air & Space Museum, der luftfartshistorien er samlet med alt fra Charles Lindberghs Spirit of St. Louis til Apollo 11s kommandoenhet. Du kan heretter bli med bussen hjem til hotellet eller bli ved The Mall. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5
Washington–Gettysburg–Amish Country–Williamsport Kjørestrekning ca. 450 km
På besøk i Amish Country

Etter frokosten fortsetter reisen til Gettysburg, der det viktigste slaget i den amerikanske borgerkrigen fant sted. På tre skjebnesvangre dager fra 1. til 3. juli 1863 falt mer enn 7000 menn, over 33 000 ble såret og knapt 11 000 forsvant eller ble tatt til fange i det blodigste slaget i den amerikanske borgerkrigen. I alt døde 625 000 mennesker i løpet av de fire årene krigen varte.

Slaget endte med at den suksessrike sørstatshæren, ledet av general Robert E. Lee, måtte se seg beseiret av Unionsstyrken og general George Gordon Meade. Borgerkrigen var allikevel langt fra slutt etter slaget ved Gettysburg – det skulle gå nesten to år til før det endelig ble fred og unionen gjenforent. Fire måneder etter slaget innvidde president Abraham Lincoln en kirkegård på slagmarken med sin berømte Gettysburg-tale der han slo fast hvor viktig krigen var og fornyet sitt løfte om å føre den til ende. Den dag i dag er talen pensum på skolen og en del av utenatlæren for amerikanske elever.

I tillegg til kirkegården ligger Gettysburg National Memorial Park på slagmarken til minne om det grusomme slaget som vendte krigen til nordstatenes fordel.

Etterpå drar vi videre til Lancaster, området der Amish-folket bor. Amish-betegnelsen blir brukt om etterkommerne til tyske, nederlandske og sveitsiske innvandrere, som dro over Atlanterhavet til Amerika for å unngå forfølgelse i hjemlandene sine. En del av disse immigrantene bosatte øst i Pennsylvania, nærmere bestemt Lancaster.

Amish-folket er underlagt en streng form for kristendom. Her teller dyder som hardt arbeid og et enkelt liv. Bibelen blir tolket bokstavelig, og pasifisme er en ufravikelig grunnholdning. Bruk av maskiner i landbruket er ikke tillatt, og mange familier har 8–10 barn. Amish-folket er lette å kjenne igjen på klærne – for kvinnenes vedkommende er det kjole og kyse, og for mennene er det svarte bukser, jakke og bredbremmet hatt. I dag skal vi høre mye mer om tradisjonene og livsformen, og det er på mange måter som å gå et par hundre år tilbake i tiden.

Dagens kjøretur slutter i den lille byen Williamsport.

Dag 6
Williamsport–Niagara Fallas, Canada. Båttur på den kanadiske siden av fossen
Niagara Falls

Vi forlater Williamsport og staten Pennsylvania og kjører til et av verdens mektigste fossefall, Niagara Falls. Vi har god tid til å oppleve den storslåtte fossen. Niagara Falls er navnet på to byer, én i USA og én i Canada, og på tre enorme fossefall som adskiller de to byene.

De tre fossene American Falls, Bridal Veil Falls og Horseshoe Falls er i all sin prakt ubeskrivelig vakre. Vi skal på en båttur med båten Hornblower, som tar oss med helt inn på de enorme vannmassene (regnslag blir levert ut). Samtidig får vi også skrevet Canada på listen over land vi har vært i. Hvis det mot forventning skulle være is på innsjøen blir båtturen erstattet av en fottur bak fossen.

Fossefallene ble dannet under siste istid da isen trakk seg tilbake, og vann fra de nylig dannede sjøene, The Great Lakes (deriblant Lake Michigan) pløyde seg vei gjennom skråningene i landskapet for å munne ut i Atlanterhavet. Fossefallene er ikke så høye, men svært brede, og rundt 168 000 kubikkmeter vann velter ut over kanten hvert minutt.

Overnatting i Niagara Falls, Canada.

Dag 7
Niagara Falls–Lansing Kjørestrekning ca. 520 km
Enestående Niagara Falls

Det første vi gjør i dag er å krysse grensen tilbake til USA. Heretter fortsetter vi til Lansing, som er hovedstaden i staten Michigan. Vi besøker Michigan State Capitol – det klassiske vartegnet for en statshovedstad – med et spir som tårner seg opp 81 meter over bakken.

Bygningen ble opprinnelig opplyst av gasslamper, som ble skiftet ut med elektrisk lys i 1900, og i stedet for de originale tregulvene er gulvene i dag lagt i svarte og hvite fliser av Vermont-marmor og kalkstein. Unntaket er gulvet i rotunden, som består av 976 gjennomsiktige glasstein. Steinene varierer i størrelse slik at det ser ut som om de danner en skål som speiler kuppelen over når man ser ned på dem fra de øverste etasjene. 
Vi nyter sentrum av Lansing og kjører heretter til hotellet vårt.

Overnatting i Lansing.

Dag 8
Lansing–Chicago. Byrundtur og tid på egen hånd Kjørestrekning ca. 375 km
Lake Michigan i Chicago

Vi kjører fra Lansing tidlig om morgenen, sør for Lake Michigan til Chicago. Byen nevnes ofte i forbindelse med Barack Obama, som har levd en stor del av sitt voksenliv her i byen. Men Chicago er også kjent for å ha bygd verdens første skyskraper, og byen har fremdeles USAs høyderekord med Willis Tower (tidligere Sears Tower) på 108 etasjer og 527 meter. Den store brannen i 1871 raserte Chicagos bysentrum og gjorde rundt 90 000 mennesker hjemløse, og i den etterfølgende gjenoppbygningen bygde man i høyden og brukte – klok av skade – stålkonstruksjoner istedenfor tre. 

På 1860-tallet kom en gruppe fremsynte innbyggere med en ny visjon for byens framtid. De foreslo et revolusjonerende nettverk av parker som skulle omringe den sørlige, vestlige og nordlige delen av byen. Sammen med kilometervis av brede, grønne bulevarder ville det være det første vei- og parksystemet av sitt slag i Amerika. Da parkene var ferdige hadde Chicagos fabrikkarbeidere og andre innbyggere mulighet til å gå direkte ut i grønne områder som alternativ til de mer syndige fornøyelsene, som hasardspill og saloonbesøk.
I dag bor det rundt 2,9 millioner mennesker, noe som gjør byen til USAs tredje største. Byen er ikke vakker i klassisk forstand, men har en rå sjarm med en stor musikkscene for blues, jazz og rock og massevis av spillesteder og restauranter. Her er selv hotdogene laget i en gourmetversjon! 

Vi ankommer ’The Windy City’ utpå formiddagen, og siden vi har beveget oss inn i en ny tidssone får vi forært en ekstra time. Vi kjører ut på en byrundtur der vi blant annet får se Navy Pier som er en cirka en kilometer lang molo ut i sjøen Lake Michigan. Moloen ble anlagt i 1916, og her ligger det blant annet et stort pariserhjul, et teater, små hager, butikker og restauranter. Vi fortsetter til den mondene shoppinggaten Magnificent Mile og legger deretter veien til Lakeshore Drive som går langs Lake Michigan, og som vi får en nærmere titt på underveis. 

Vi kjører ned i downtown som kalles ”The Loop” i Chicago. Resten av ettermiddagen er på egen hånd, men vi møtes igjen om kvelden for å kjøre til hotellet der vi sjekker inn.

Chicago er en storby med alt som hører med av parker, plasser og museer. Verd å besøke er blant annet Museum Campus, hvor du finner et planetarium, et akvarium og byens naturhistoriske museum med den største Tyrannosaurus rex som noensinne er funnet. 

Kvelden er til fri disposisjon. Du kan for eksempel ta en taxi på egen hånd til en lokal bluesklubb og nyte kvelden med søt musikk i ørene.

Overnatting i Chicago.

Dag 9
Chicago–Sioux Falls. Over Mississippi Kjørestrekning ca. 925 km
Stemningsfulle Chicago

I dag skal vi flytte oss en god strekning på kartet og kjører vestover mot Sioux Falls. Omtrent halvveis på ruten krysser vi Mississippi-elva. Vi tar en lunsjpause underveis, før vi kommer frem til Sioux Falls tidlig på kvelden og sjekker inn på hotellet vårt. Sioux Falls er South Dakotas største by med rundt 155 000 innbyggere. Byen er oppkalt etter fossefallene i elva Big Sioux River som ligger i nærheten og som ble dannet under siste istid for rundt 14 000 år siden. Før europeerne kom til stedet tiltrakk elva og fossefallene også forskjellige indianske stammer, og langs bredden har man funnet gravsteder og andre arkeologiske vitnesbyrd om urbefolkningens tilstedeværelse.

Dag 10
Sioux Falls–Badlands nasjonalpark–Mount Rushmore–Rapid City Kjørestrekning ca. 660 km
Badlands nasjonalpark i South Dakota

Vi drar nå vestpå mot Badlands nasjonalpark i South Dakota.  På veien stopper vi i Al’s Oasis, hvor du finner en butikk der man kan kjøpe alle mulige slags western-suvenirer.  Her krysser vi enda en tidssone – og får enda en time!

Badlands nasjonalpark byr på en nærmest overjordisk naturopplevelse. Som navnet antyder, er det en barsk natur vi møter her inne. Det var urbefolkningen i området som ga stedet navnet ”mako sica” (dårlig land), og det merkelige fjell-landskapet med dype juvene er blitt sammenlignet med et hav som noen har helt alt vannet ut av. Og det er ikke helt feil – i forhistorisk tid var området dekket av hav, og det er rike forekomster av fossiler etter havdyr som levde for millioner år siden her i Badlands. 

Ikke alt er imidlertid knudrete fjelltopper, for Badlands har også vidstrakte gressletter som allerede for tusenvis av år siden var jaktmarker for amerikanske indianere. 

Vi fortsetter til et av USAs mest kjente nasjonalmonumenter, Mount Rushmore. Her er portretter av fire av USAs store presidenter – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln –hugget ut i fjellsiden. Kunstnerisk leder var Gutzon Borglum, som var av dansk avstamning, og sammen med 400 arbeidere skar han portrettene ut i løpet av en periode på 14 år fra 1927–41. Opprinnelig skulle presidentene ha vært avbildet fra midjen og opp, men pengene viste seg å ikke strekke til, og man måtte revidere planen. 
Vi overnatter i Rapid City som ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet av gruvearbeidere som kom med gullfeberen, men ikke hadde hellet med seg. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 11
Rapid City–Crazy Horse Memorial–Fort Laramie–Cheyenne Kjørestrekning ca. 530 km
Mount Rushmore

Dagen begynner med et besøk ved Crazy Horse Memorial. Crazy Horse tilhørte Oglala Lakota Nation, en gren av sioux-stammene. Han deltok i Fetterman-kampen og ledet slaget ved Litte Bighorn i juni 1876, hvor Custer og hans regiment ble utslettet.

Crazy Horse Memorial er formentlig verdens største menneskeskapte monument og tydelig inspirert av Mount Rushmore som ligger i nærheten, som sammenlignet med dette monumentet ligner en miniatyrutgave av de fire amerikanske presidentene.

Lakotahøvdingen Henry Standing Bear inviterte skulptøren Korczak Ziolkowski til å lage skulpturen i et fjell i Black Hills, og den skulle symbolisere hele den opprinnelige befolkningen og deres heroiske kamp. Kunstneren begynte å sprenge i fjellet i 1948, og etter hans død overtok familien prosjektet som enda ikke er ferdig. Crazy Horses hode sto ferdig og ble innviet i 1998 og er like stort som et 9 etasjers bygg.

Dagens neste stopp er historiske Fort Laramie, som er en viktig del av den amerikanske historien om Det ville vesten, og danner kulisse i tallrike filmer om både indianerkrigene og nybyggerhistorien. Kanskje har du lest eller sett ”Veien til Oregon” (The Oregon Trail)? Alle karavaner til Oregon dro nemlig via Fort Laramie, på samme måte som mange andre karavaner som gikk mot sørvest til California og Utah.

Bortsett fra oppdagelsesreisende var pelsjegere de første hvite til å innta den vakre viltrike natur omkring Midt-Vestens floder og sjøer. En av de første het Jacques La Ramie, som kom hit omkring 1815 men forsvant sporløst under en jakt. Han ble aldri funnet, men mye her i området fikk navn etter ham – elva, fjellene, byen og altså det historiske fortet.

Fortet, som opprinnelig var en privat handelsstasjon her i det østlige Wyoming mellom elvene Laramie og North Platte, skiftet navn flere ganger inntil det ble kjøpt av hæren i 1849 for å bli brukt til å beskytte det sterkt økende antallet karavaner.

Ved å inngå traktater med den opprinnelige befolkningen ble tingene holdt noenlunde i ro og orden på 1850-tallet, på tross av den enorme mengden tilreisende i området. Soldatene på fortet brøt traktatene ved å forsøke å arrestere menn fra sioux-folket, noe som forårsaket den såkalte «Grattan-kampen», hvor 29 soldater ble drept da de angrep en sioux-landsby. Dette var gnisten som førte til 22 år med krig mellom den amerikanske hæren og Great Sioux Nation.

Overnatting i Cheyenne.

Dag 12
Cheyenne–Denver–Golden–Grand Junction Kjørestrekning ca. 600 km
Denver

I dag skal vi forlate Wyoming og krysse grensen til Colorado. Vi kommer fram til Denver, som også kalles for «The Mile High City», siden den ligger på en høyde over havet som tilsvarer nøyaktig en amerikansk mile (1610 meter). Et annet tilnavn er «Queen of the West», siden denne byen ved foten av Rocky Mountains ble grunnlagt som en såkalt front line-by i utkanten av Kansasdistriktet i 1858. Dette skjedde i forbindelse med gullfeberen, som forvandlet byen til en ekte western-by med salooner, spillebuler, lettlevde damer og kveghandel like ved cheyenne- og navajofolkenes leirer ved South Platte River. Byens navn skyldes jordspekulanten general William Larimer, som så store muligheter i området og satte seg på en del jord. Han navnga området Denver etter guvernøren i Kansas, James W. Denver, i håp om at det ville fremme byens posisjon som hovedstad i de nye territoriene. Han hadde bare ikke fått nyheten om at guvernøren var avgått ved døden.

Etter et stopp i Denver fortsetter vi til Golden, som med sin historiske bykjerne fremdeles har en eim av nybyggerhistorie fra den gangen Golden var territoriets hovedstad. Den fikk tilnavnet “det siste flate stedet” fordi det var siste stopp før Rocky Mountains. Her skaffet gullgraverne og gruvearbeiderne forsyninger før de dro opp i fjellene. En annen ting som har satt Golden på USA-kartet er bryggeriet Coors, som i tillegg til å være et av USAs største også er grunnlagt her i Golden.

Om ettermiddagen fortsetter vi til Grand Junction, som med sine ca 150 000 innbyggere er den største byen i vest-Colorado. Her ligger knutepunktet for jernbanefrakt mellom Denver og Salt Lake City, og godsvognene blir også fylt opp her med varer fra det lokale jordbruket. På slutten av 1800-tallet bosatte europeerne her i den fruktbare Grand Valley, og området har med tiden utviklet seg til å bli et av USAs store spiskammers med en enorm produksjon av ferskener, pærer, kirsebær og mais.

På slutten av syttitallet og begynnelsen av åttitallet ble de første vinstokkene plantet her, og i dag ligger det mer enn 20 vingårder i området, som har veldig godte betingelser for vinproduksjon med varme dager og kjølige netter. Spesielt rødvinene herfra er av høy kvalitet.

Overnatting i Grand Junction.

Dag 13
Grand Junction–Monument Valley–Page Kjørestrekning ca 640 km
Monument Valley

Vi krysser grensen inn til staten Utah og kjører gjennom vakre Castle Valley, som har navnet sitt etter de borgformede klippene som omgir byen av samme navn. Området har vært bakgrunnsteppe for mange western- og spillefilmer, og mange vil nok nikke gjenkjennende til landskapet fra filmer som «Rio Grande» og «Thelma og Louise». Vi kommer også innom Fisher Towers, som er karakteristiske røde sandsteinstårn som kneiser mot himmelen.

Dagens kanskje største høydepunkt er Monument Valley. Nasjonalparken Monument Valley ligger i et navajo-reservat, og her er det tatt opp et utall westernfilm. Når vi er framme går vi fra bussen over i mindre kjøretøyer og drar på tur i Monument Valley, og vår lokale sjåfør, som nedstammer fra navajoene, tar oss med rundt i det storslåtte landskapet.

Dagen slutter med overnatting i Page.

Dag 14
Page–Antelope Canyon–Grand Canyon–Williams Kjørestrekning ca. 350 km
Uforglemmelige Grand Canyon

Antelope Canyon er en fantastisk kløft der vannmasser har skapt spiralformede klippeformasjoner i alle tenkelige nyanser av rød, gul og brun. Husk kameraet, for her kan du virkelig få tatt noen fantastiske bilder. Vannet har formet klippene til avrundede skulpturer som ser myke ut med sine runde kurver.

Etterpå krysser vi statsgrensen til Nevada, og om ettermiddagen er vi framme ved verdens åttende vidunder: Grand Canyon, verdens største kløft med gjennomsnittsdybde på 1,6 km, bredde opp til 2,9 mil og lengde 44,6 mil. På gode dager er sikten over 30 mil. Vi tilbringer ettermiddagen i Grand Canyon nasjonalpark, der de mange utsiktspunktene på South Rim byr på mange forskjellige utsikter over det imponerende landskapet.

Utsiktspunktene ligger på den flate toppen av juvet som opprinnelig har vært en flat elveslette inntil Coloradoelven begynte å grave seg ned gjennom de myke klippeformasjonene og danne det utrolige nettverket av juv og elvedaler som i dag utgjør et av verdens flotteste og mest uforglemmelige syn.

Hvis vi har tid nok til det vil det være mulighet for å oppleve juvet fra luften på en helikoptertur for egen regning.

Etter Grand Canyon fortsetter vi til Williams der vi overnatter.

Dag 15
Williams–Seligman–Valley of Fire–Las Vegas. Las Vegas by Night Kjørestrekning ca. 520 km

På veien til Las Vegas legger vi først veien forbi Seligman, en liten by ved legendariske Route 66, der det ser ut som om tiden har stått stille siden sekstitallet. Seligman ble anlagt på 1880-tallet som en stasjon ved jernbanen mot vest. Da hovedveien Route 66 kom til på 1920-tallet tok byen også imot reisende på hjul som kunne få fylt opp bensintanken, få mat i magen på en av de mange kafeene og en seng å sove i på ett av byens moteller. Man kan fremdeles se mange av de gamle skiltene i gatebildet, og du kan få med deg en liten Route 66-suvenir i en av byens gavebutikker.

Heretter skal vi til en av Nevadas kanskje mest oversette severdigheter: Valley of Fire State Park. Den har navnet sitt etter de røde, oransje, gule og brune nyansene som spiller i landskapet når det blir truffet av solens stråler, og veien gjennom parken er på listen over «Scenic Byways».

Fra fredelige Valley of Fire går turen videre til neonlysenes hovedstad Las Vegas. På trettitallet oppførte mafiaen Las Vegas midt i ørkenen i den liberalt innstilte delstaten Nevada, hvor den ekstremt tørre jorden ikke ga så mange andre inntektsmuligheter enn kasinoer og barer. 

Uansett hvilke fordommer man måtte ha kan man nesten ikke unngå å bli imponert og begeistret av den surrealismen byen utstråler. De store kasinoene er bygget opp rundt forskjellige temaer – alt fra middelalderen og Romerriket til sjørøvere og sirkus. Las Vegas gjør seg best i de mørke timene med neonlys, glitter og glamour.

I kveld er det mulig å bli med på utflukten «Las Vegas by Night», som er en kveld gjennom neonopplyste gater som Las Vegas Boulevard. Her ligger hoteller og kasinoer side om side som et lyshav i ørkenen. Underveis forteller reiselederen vår om byens historie og om utvalgte ikoniske bygninger i verdens førende entertainment-by. Turen tar omkring 3,5 timer og er en god introduksjon til verdens førende entertainmentby, så du blir kjent med byen og kan oppleve akkurat det du har lyst til i morgen kveld. Det tas forbehold for endringer i utflukten.

Overnatting i Las Vegas.

Dag 16
Las Vegas. Hoover-demningen tid på egen hånd. Mulighet til Las Vegas-show og middag
Las Vegas

I dag besøker vi den enorme Hoover-demningen litt utenfor Las Vegas. Hoover-demningen, som sto ferdig i 1936, er 221 meter høy og 379 meter lang og samler opp vann fra Colorado-elva til Lake Mead, en av verdens største kunstige innsjøer. Det tok tusener av arbeidere fem år å støpe den store betongdemningen bit for bit, og mer enn 100 av dem måtte late livet underveis.

I tillegg til en fantastisk panoramautsikt fra demningens ytterside får du en tur inn i vannkraftverkets innerste, der man på en 70 sekunders heistur beveger seg 160 meter loddrett ned i Black Mountain-klippemassivet. Man går ut gjennom en tunnel som ble boret til konstruksjonen på trettitallet og ser noen av de ni meter brede rørene som transporterer omkring 340 000 liter vann i sekundet til generatorene.

Resten av dagen er satt av til at du selv kan gå på oppdagelse i Las Vegas' fascinerende vrimmel av kasinoer, spise- og shoppesteder. Selv om dagen blir det spilt i byens mange kasinoer, som ser helt annerledes ut i dagslys enn i nattens kunstige belysning.

The Strip er en knappe 7 kilometer lang del av Las Vegas Boulevard, der de virkelig store hotellene, resortene og kasinoene ligger – noen av dem er verdens største. I alt er det mer enn 150 000 hotellrom på The Strip.
Det "gamle" Vegas ligger rundt Freemont Street, der legendariske kasinoer og hoteller ligger side om side i en overflod av neonskilt. 

Om kvelden er det mulighet til å se et vaskeekte Las Vegas-show. Så lenge den har eksistert har Las Vegas kunnet by på en lang rekke stjernespekkede underholdningsshow, og kveldens utfluktstilbud gir deg en herlig blanding av showdans, sang, tryllekunster, glitter og glamour – alt det som har vært med på å skape byen. Dette showet må bestilles og betales hjemmefra.

Overnatting i Las Vegas.

Dag 17
Las Vegas–Mojaveørkenen–spøkelsesbyen Calico–Los Angeles/Glendale Kjørestrekning ca. 500 km

Vi forlater Las Vegas og setter kursen mot Mojaveørkenen, som dekker rundt 35 000 km2 og går inn over fire stater; vi nøyer oss imidlertid med å kjøre i to av dem.

Ørkenen er oppkalt etter mojavefolket, som har reservater i området. På tross av tørken (her faller det sjeldent mere end 250 millimeter regn om året), sies det å vokse et sted mellom 1700 og 2000 plantearter her. Den mest kjente, som nærmest er blitt ørkenens signaturplante, er joshuatreet (Yucca brevifolia).

Etter hvert kommer vi til den forlatte gruvebyen Calico, som opprinnelig er fra 1881. Da Calicos innbyggertall var på sitt høyeste, hadde byen 1200 innbyggere, 22 salooner og mer enn 500 gruver i området rundt byen. Calico-gruvedistriktet var et av de rikeste i hele California. I 1907 falt prisene på sølv og samtidig flyttet gruvearbeiderne med de store gruveselskapene til Death Valley. Deretter ble Calico langsomt til en spøkelsesby. I dag kan man besøke spøkelsesbyen der en tredjedel fremdeles står som det opprinnelige Calico. Den resterende delen er rekonstruert og oppført for å skape den opprinnelige ånd av det 'ville Vesten' i byen. På den gamle hovedgaten i byen kan man bl.a. besøke byens museum, en saloon og forskjellige små butikker.

Sist på ettermiddagen kommer vi til Los Angeles, nærmere betegnet bydelen Glendale, der vi overnatter før vi skal se nærmere på millionbyen i morgen.

Obs: Los Angeles er en storby, og det kan til tider være kø på veiene.

Dag 18
Los Angeles. Byrundtur og Getty Center eller Getty Villa Kjørestrekning ca. 100 km
Velkommen til Los Angeles!

Los Angeles er USAs nest største by med 15 millioner innbyggere og et enormt areal som gjør det vanskelig å få et overblikk over byen. L.A., som byen kalles til daglig, er verdens underholdningssentrum, spesielt når det handler om film, tv og musikk, men den kan virkelig også være med når det handler om forlystelsesparker, kunst og kultur. Los Angeles er byen der den amerikanske drømmen blir levd ut. Noen få ender i millionvillaene i Bel Air og Malibu, mens mange andre må forlate byen uten at drømmen er gått i oppfyllelse.

I dag skal vi utforske L.A. på en spennende byrundtur. Vi skal oppleve stjernestøv i Hollywood, der vi ser den legendariske premierekinoen Chinese Theatre, tar en spasertur langs Walk of Fame, der tusenvis av kjendiser i film- og musikkbransjen har fått navnene sine foreviget med en stjerne på fortauet, og til slutt skal vi se det berømte Dolby Theatre (tidligere Kodak Theatre), som hvert år lokker tusenvis av stjerner opp den røde løperen når Oscarutdelingen finner sted. Også utenfor Oscarsesongen er det gode sjanser for å treffe på en kjendis, ikke minst i form av folk som lever av å kle seg ut som legender fra den amerikanske underholdningsindustrien og stiller opp til fotografering for noen dollars.

Om ettermiddagen kjører vi enten til Getty Center eller Getty Villa. De to museene har stengt på hver sin ukedag, så hvilket av stedene vi ser kommer an på hvilken dag det er. Den avdøde oljemilliardæren J. Paul Gettys store kunstsamling er fordelt på disse to stedene som tilsammen utgjør J. Paul Getty Museum. Museet drives av J. Paul Getty Trust, verdens rikeste kunstfond.

Getty Villa fra 1974 er oppført ikke langt fra Gettys eget hus i bydelen Pacific Palisades og inneholder hans store samling av funn fra antikkens Roma, Hellas og Etruria. Villaen selv er inspirert av Villa dei Papiri fra oldtidsbyen Herculaneum og er omgitt av hager i romersk stil. Samlingen teller om lag 44 000 gjenstander som stammer fra perioden mellom 6500 fvt. og opp til år 400.

Getty Center fra 1997 troner på en bakketopp i bydelen Brentwood, og den flotte modernistiske arkitekturen er rammen rundt Gettys samling av moderne kunst, fortrinnsvis europeisk kunst fra 1800-tallet (blant annet van Gogh og Gauguin) og europeisk og amerikansk fotografi fra 1800- og 1900-tallet. Komplekset inneholder også skulpturhager, et forskningssenter med et enormt kunstbibliotek og forskjellige administrative bygninger knyttet til J. Paul Getty Trust.

Etter besøket på museet kjører vi til hotellet vårt der resten av kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting i Glendale.

Dag 19
Avreise fra Los Angeles

Vi sjekker ut av hotellet vårt og drar til flyplassen.

Dag 20
Ankomst til Norge

Aftenarrangement med «Vegas! The Show» og middag

”VEGAS! THE SHOW" er alt du forestiller deg om tidligere tider i Las Vegas presentert på en måte som bare Las Vegas kan gjøre det. Showet gjør et dypdykk i den historien som forvandlet byen fra et goldt ørkenområde til et mekka for entertainere fra hele verden.
Showet byr på musikk fra noen av Las Vegas’ mest minneverdige ikoner: The Rat Pack, Elvis og mange fler. Opplev en aften med klassisk Vegas-underholdning! Dansere og showgirls beveger seg over scenen til tonene fra livebandet, som tar oss med en tur tilbake i tiden. Her swinger det!
Arrangementet inkluderer også en stor og velsmakende buffetmiddag og transport til og fra showet.

Pris kr 1 148,– per person

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 48 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
16 998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–New York City og Los Angeles–Oslo
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig (unntatt i New York)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt med Las Vegas-show og middag 
 • Drikkevarer
 • Driks (beregn 100–125 USD pr. person)
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA:
www.albatros-travel.no/reisemaal/nord-amerika/usa
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Før avreisen

Pass/visum

Passet må være gyldig minst 6 måneder fra hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass, det er ikke nok at barn står i foreldrenes pass.

ALBATROS TRAVEL MÅ HA EN KOPI AV GYLDIG PASS 14 DAGER ETTER RESERVASJON.

I USA er det ikke visumplikt for nordmenn og øvrige EU borgere. Det utfylles kun et såkalt “turist-kort” (I-94-W) samt tollpapirer ombord på flyet. Man kan få opp til 90 dagers opphold med en gyldig returbillett.

Den 12/1 2009 trådte de amerikanske myndigheters nye indreiseprogram (ESTA) i kraft. Det er obligatorisk og det er den reisendes plikt å selv søke om dette elektronisk på: https://esta.cbp.dhs.gov/esta.

Utfyll kun felter markert med rødt *

Se her for ytterligere opplysninger og veiledning: Innreise i USA

Hvis du har spørsmål vedr. utfylling av søknaden, kan du kontakte den amerikanske ambassade.

Bemærk vennligst at reisende som tidligere er straffet eller tidligere f.eks. har hatt for langt opphold i USA i forhold til det tillatte, kan nektes innreise. I disse tilfeller bør man selv undersøke innreisemulighetene ved ambassaden i Oslo.

Mail adressen til den amerikanske ambassade i Oslo er: oslovisa@state.gov

Bemerk for øvrig at navnet på flybilletten MÅ stemme 100 % overens med det navnet som står i passet. Konsekvensen av det motsatte er en direkte returbillett tilbake til Norge for egen regning.

Albatros Travel tar forbehold for eventuelle endringer og gjør oppmerksom på at det er den reisendes eget ansvar å sikre seg et gyldig pass og eventuelt visum.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkjennelse til innreise og et nummer som du printer ut eller skriver ned og tar med deg på reisen, da lufthavnsmyndighetene i Norge og USA kan kreve å se det. Det koster et mindre beløp – ca. 14 dollar – som betales med kredittkort. Godkjennelsen gjelder i 2 år, eller til passet ditt utløper hvis det skjer innenfor to år. Les mere om søknaden om innreisetillatelse på www.albatros.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Hånden på hjertet

Mange har en drøm om å krysse USA fra øst mot vest, fra kyst til kyst. USA er et fantastisk reiseland, og opplevelsene på vei gjennom landet er både mange og forskjellige. På en slik tur må man selvfølgelig tilbakelegge mange mil noen dager, og man må være forberedt på lange kjøreturer. USA har generelt gode veier, og våre flinke sjåfører kjører oss trygt til målstreken. Vi tar regelmessige pauser, og kjøreturene gjennom det fantastiske landskapet er en opplevelse i seg selv. På reisen bor vi på gode mellomklassehoteller som ligger sentralt eller i utkanten av byen som et godt utgangspunkt for neste dags program.

Vanlige turistbusser i USA er generelt komfortable. De har ofte bare en enkelt inngang foran i bussen og ingen dør bak slik vi er vant til hjemmefra. Ofte er det heller ikke koppholder og nett på seteryggen foran setet. Derfor er det en god idé å ha med seg en god ryggsekk som kan brukes til personlige eiendeler mens man er på utflukt eller sitter i bussen.

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Den amerikanske drikskulturen kan oppleves som et irritasjonsmoment spesielt av oss skandinaver. For at du som reisende skal ha minst mulig bry vil reiselederen oftest tilby å påta seg å samle inn driks for hele gruppen fordelt på de planlagte programpunktene. Du kan lese mer om driks og Albatros Travels holdning her: www.albatros.no/praktisk/er-driks-inkludert-i-reisens-pris

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En eventyrferd! Turen gikk gjennom et spennende land og vi fikk besøke mange, både kjente og ukjente steder. Helt fra store byer til mer perifere, små, men ikke dessto mindre interessante steder. Verdensmetropoler, Vill Vest, prærien, indianerkultur, Hollywood + +. Utrolig mye innhold på denne turen! Det var også en guide som kunne sine saker, og det han ikke kunne svare på av mange umulige spørsmål han fikk der og da, hadde han undersøkt til dagen etterpå. Han skapte en egen "dimensjon" over turen, og vi satte svært stor pris på hans fenomenale kunnskap og det han bidro med. Sjåføren vår var også en som skapte trygghet God sjåfør!
Date published: 2016-10-02
Rated 5 out of 5 by from En fin reise, tettpakket med opplevelser Vi var veldig fornøyd med reisen, spesielt fordi vi besøkte fire helt forskjellige nasjonalparker og veldig forskjellige byer. Ingenting opplevdes som en reprise av den forrige, og opplevelsene var mange og spennende. Reiselederen var kunnskapsrik og hyggelig, med en nødvendig porsjon humor. Vi var en gruppe på 21, og opplevde det som akkurat passe. På minuslisten nevner jeg at det ikke alltid var hensiktsmessig å kjøre på sightseeing med buss i storbytrafikk. Mye køkjøring og vanskelig å stoppe med bussen. Da fungerte det mye bedre på hovedveiene og i nasjonalparkene. Hotell-frokostene bør man ikke forvente seg for mye av!
Date published: 2017-06-15
Rated 3 out of 5 by from En lang og svært innholdsrik tur En særdeles dyktig og kunnskapsrik reiseleder og en svært dyktig sjåfør! Negativ var at bussen som fraktet oss nesten 8000 km var langt under akseptabel standard.Svært variabel standard på hotellene fra udmerket til herbergestand.Pinible frokoster på papp flere steder er ikke akseptabelt!Er usikker på om jeg vil anbefale turen til andre med nuværende standard.En gruppe på 39 er også allt for stor!
Date published: 2016-10-02
Rated 5 out of 5 by from Spennende reise med mye innhold. Reisen var meget interessant og innholdsrik, og ikke minst ble turen utmerket fordi vi hadde en flott reiseleder som fortalte mye spennende og ikke minst historiske fakta. Det negative var at et betydelig antall av hotellene hvor vi overnattet, kun serverte minimal frokost. Når en er på en slik tur, er det viktig med en solid frokost for å holde koken gjennom lange dager. Albatros må gjøre noe med dette for kommende grupper. Et annet irritasjonsmoment var oppfordringen om å gi sjåføren tre dollar per dag i tips. Dette er noe som også må fjernes fordi det irriterte store deler av gruppen selv om det ble sagt at det frivillig å gi. Det holder ikke å si at dette har vært vanlig praksis. Da får Albatross heller bake dette inn i totalprisen og ikke skape stor misnøye blant de reisende.
Date published: 2016-10-21
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk bussreise utenom det vanlige En innholdsrik reise med nye og gode opplevelser hver dag. Vi sitter igjen med mange gode inntrykk. Reiselederen var kunnskapsrik og delte av sin kunnskap om alle de 18 statene vi var innom med litt for mye detaljer etter vår smak. Vi synes vi fikk litt for liten tid ute av bussen på flere av stoppestedene og reiselederen gikk litt for raskt og begynte ofte å gi informasjon før hele gruppa var samlet. Gruppa var for stor etter vår mening. 35 burde vært 25. Vi hadde kommet fortere på og av bussen dersom bussen hadde hatt to dører. Frokosten var svært enkel og skuffende med unntak av noen få hoteller. Vi var helt avhengig av å ha med medbrakt mat, frukt etc da det ofte ble sen lunsj. Men alt i alt en spennende reise.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk tur på tvers av USA. Turen er innholdsrik og lærerik, full av opplevelser som viser oss hvor mangfoldig USA er. Dyktig, hyggelig og svært kunnskapsrik reiseleder ga oss informasjon utover det vi kunne forvente. Et tettpakket program ga mindre tid til egen disposisjon enn forventet. Totalt sett synes vi at vi fikk "mye for pengene"!
Date published: 2016-09-29
Rated 5 out of 5 by from En opplevelsesrik reise! Reisen "USA på tvers" kan anbefales! 3 uker med buss tvers over kontinentet gir mange opplevelser, men kan også være ganske krevende. Et råd kan være å ha et par steder til med 2 overnattinger. Det gir et pusterom mellom inntrykkene. Vi hadde en særs kunnskapsrik og profesjonell guide. Det gjorde også at utbyttet av turen ble så godt! På en såpass lang og krevende tur, er det viktig å ha hoteller av god standard, og en frokost som gir påfyll. Hotellene var stort sett av god kvalitet, men noen steder kan kvaliteten med fordel heves. Det samme gjelder frokosten. Noen steder var det kun lite mettende mat servert på papp og plast. Det holder ikke! En annen tanke kan være å legge flere lunsjer/middager inn i programmet og som er betalt for. Det er lite rasjonelt for 30-40 mennesker å løpe rundt på ukjente steder og finne spisesteder, etter en lang tur på veien. Den ekstra uken på Hawaii, som jeg hadde lagt inn i programmet, var vel verdt pengene! Herlig hotell, deilig temperatur og vennlige mennesker!
Date published: 2016-10-09
Rated 4 out of 5 by from En flott, spennende og fascinerende tur! Reisen var et minne for livet! Inntrykkene var mange og til tider overveldende.Det vil ta lang tid før alt er sortert og faller på plass. Guiden var kunnskapsrik og hyggelig! Men det er flere ting som definitivt kan forbedres: De fleste frokostene var under en hver kritikk, nesten pinlige. Ta med knekkebrød og smøreost i kofferten! For de fleste av oss var dette et førstegangsbesøk.Vi fikk ofte for kort tid på stedene vi besøkte, og det kunne føles heseblesende og hektisk. Det var f. eks ikke tid til å beundre "Liberty Bell", Philadelphias perle. Det var ikke tid til å ta utstillingen i Empire State Building i nærmere øyesyn. Det var svært kort tid ved Niagarafossene. (Det står riktignok i programmet at vi kan nyte formiddagen ved fossen ledsaget av en kopp kaffe. Glem det!) Programmet frister også med konsert-/ teaterbilletter i NY. Glem det også! Det hadde faktisk vært ønskelig om man hadde fått en hel dag ekstra i NY til egen disposisjon.Tror de fleste hadde satt pris på det. Tiden i Gettysburg var for kort. Vi hadde spart tid dersom lunchene hadde vært samordnet og koordinerte. Gruppen var trolig i største laget. Når 35 personer skal ut av bussen, tar dette tid. Reiselederen MÅ vente på alle. Guidingen MÅ foregå foran en samlet gruppe. Dette skjedde ikke bestandig.Vi hadde alltid følelsen av at vi hadde hastverk. Men: Reisen på tvers av USA var innholdsrik, lærerik og imponerende! En utrolig opplevelse!
Date published: 2019-10-28
 • y_2020, m_10, d_28, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_35
 • loc_no_NO, sid_USRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

21USRTR04PNO2605