Usbekistans silkeveisbyer

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fjerne karavanebyer med fristende basarer, funklende asurblå kupler og gyllent landskap venter langs ruten for den berømte handelsveien

Silkeveiens karavanebyer har i århundreder vært besøkt av tungt lessede kameler og handlende – vi følger deres spor til de legendariske byene Samarkand, Bukhara, Khiva og Tasjkent. I de livlige byene venter funklende kupler, tusen år gamle moskéer, haremsgemakker og et fargemettet virvar av de vakreste mosaikker. Vi dykker ned i myterne og historien her, hvor Aleksander den Stores, Djengis Khans og Timur Lenks riker oppsto, funklet og brast.

Travle basarer frister deg med vevde tepper, sirlig kunsthåndverk, ullvarer og silke, og den vennlige befolkningen møter vi på byenes summende torg og i gamle tehus. På turen gjennom Usbekistan reiser vi over uberørt og barskt landskap i ørken og fjell langs Silkeveiens rute, som en gang var verdenssivilisasjonens hovedvei, der det ble utvekslet ikke bare varer men også viten, ideer og religion.

 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Usbekiske som

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Tasjkent, Usbekistan. Byrundtur
Dag 3 Fly Tasjkent–Urgentsj. Videre til Khiva. Byrundtur
Dag 4 Khiva–Bukhara. Gjennom Kyzylkum-ørkenen til Bukhara. Tid på egen hånd
Dag 5 Bukhara. Byrundtur
Dag 6 Bukhara–Gijduvon–Samarkand. Besøk på keramikkverksted og hos teppevevere
Dag 7 Samarkand. Byrundtur
Dag 8 Samarkand–Tasjkent med lyntog. Papirverksted og profeten Daniels mausoleum. Avskjedsmiddag
Dag 9 Fly Tasjkent–Oslo

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Tasjkent, Usbekistan. Byrundtur
Vakre kupler i Tasjkent

Vi lander i Tasjkent. Når innreiseformalitetene er overstått kjører vi til hotellet vårt, og etter en hvil begir vi oss ut i hovedstaden.

Byrundturen begynner ved Khazrati-Imom-komplekset med blant annet Djuma-moskeen og den fine koranskolen Barak Khan-madrasaen der den eldste håndskrevne koranen (Uthman Qur’an) blir oppbevart. I Abdul Kassim-madrasaen viser de flinkeste usbekiske kunsthåndverkerne eksempler på silkepapirmaling, trearbeider, keramikk med mere. Vi fortsetter til den gamle bydelen på Emir Timur-torget, som prydes av en stor statue av Timur Lenk (1336–1405), og hoteller i klassisk kommunistisk arkitektur. Vi får også sett den berømte metroen i Tasjkent som er dekorert med marmor og granitt.

Vi fortsetter til Uavhengighetsplassen og runder av dagen med middag på en restaurant.

Dag 3
Fly Tasjkent–Urgentsj. Videre til Khiva. Byrundtur
På oppdagelse i Khivas spennende historie

Fra Tasjkent reiser vi med fly tvers over Kyzylkum-ørkenen til Urgentsj, der vi kjører videre i buss til Khiva.

Khiva var en av de store karavanebyene på Silkeveien, med en strategisk viktig beliggenhet som bindeledd mellom øst og vest. Den gamle bydelen, Ichan Kala, ser ut som om den er uberørt av tidens tann og er fremdeles omkranset av en fem–seks meter tykk ringmur som er over seks kilometer lang. Innenfor murene fantes områdets største slavemarked helt frem til 1873, da russerne annekterte området.

Khivas tidligere herskere brukte ufattelige rikdommer på å etterlate seg vakre monumenter og bygninger. Her er det vidunderlige moskeer med fantastisk utskårne søyler, vakre steinmosaikker i overveldende farger, madrasaer, himmelstrebende minareter og turkisblå kupler. Her er krokete gater, gamle frukthager og herberger som har tatt imot gjester siden karavanenes og Silkeveiens tid.

På vår spasertur rundt i byen ser vi de viktigste stedene. Blant annet går vi på oppdagelse i den gamle bydelen Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail-Khodja-komplekset med den fantastiske grønne kuppelen, Tash Khouli-palasset med haremgemakker og den tusen år gamle Juma-moskeen.

Dag 4
Khiva–Bukhara. Gjennom Kyzylkum-ørkenen til Bukhara. Tid på egen hånd
Fantastisk mosaikk i en av Bukharas vakre moskeer

I beste nomadestil fortsetter vi mot vest. Dagens kjøretur er på 44 mil gjennom Kyzylkum-ørkenen (usbekisk for "rød sand") – en 300 000 kvadratkilometer stor flat sandørken som ligger delt mellom Kasakhstan, Usbekistan og Turkmenistan. På den flotte kjøreturen gjennom ørkenen ser vi det særpregede og golde landskapet, og sist på dagen er vi fremme i Kysylkum-ørkenens største oaseby – Bukhara.

Bukhara er en gammel silkeveiby og et tidligere selvstendig emirat. Gjennom godt og vel 1200 år har Bukhara vært under muslimsk innflytelse. Det merker man overalt i byen. I dag er Bukhara Usbekistans femte største by med rundt 250 000 innbyggere, og er en spennende og levende karavaneby.

Dag 5
Bukhara. Byrundtur
Bukharas medina

Bukhara er Silkeveiens helligste by og var allerede gammel da Aleksander den store erobret den i 329 f.v.t.

Mange av byens største severdigheter, vakre moskeer med fantastiske blå kupler, byporter og imponerende plasser, er samlet i Poi Kalyan-komplekset, der også byens høyeste minaret kneiser: Arslan Khan-minareten, bedre kjent som Dødens minaret. Det var her den herskende emiren inntil for godt og vel hundre år siden lot rivaler og forbrytere kaste ut fra toppen.

Spesielt vakker er Bukhara i de tidlige kveldstimene når dagens siste støvete solstråler senker seg over den gamle byen. Middagen spiser vi i stemningsfulle Nodir Devon Begi mens vi ser et show med lokale musikere og dansere.

Dag 6
Bukhara–Gijduvon–Samarkand. Besøk på keramikkverksted og hos teppevevere
Teppeveveren i Bukhara

Vi fortsetter nordover til Gijduvon, som ligger mellom Zeravshan og Shimolii-kanalen i et område der bomullsåkrene ligger tett. Byen er berømt for sin keramikk, og vi besøker en av byens kjente keramikere, kommer inn i verkstedet og kan beundre verkene og den turkisblå fargen deres. På veien mot Samarkand besøker vi også en familie som lever av å veve tepper.

Sist på dagen er vi framme i Samarkand – som også kalles Sjelens hage, Islams juvel og Verdensspeilet. Den sagnomspunne byen har en tusen år lang historie som kultursentrum på Silkeveien.

Dag 7
Samarkand. Byrundtur
Registanplassen

Samarkand har mye å by på, og dette gamle kultursentret har en rik historie, som få andre byer. Den mest berømte severdigheten er uten tvil Registanplassen, som ligger sentralt i Samarkand og er en av verdens vakreste plasser. På tre sider, i perfekt arkitektonisk harmoni, er plassen innrammet av bygninger, minareter og madrasaer. Her ligger Ulugh Beg-madrasaen fra 1417–1420 sammen med Tillya-Kari-madrasaen og Sjir Dor-madrasaen som et enestående arkitektonisk mesterverk som er under UNESCOs beskyttelse.

I 1220 ble byen voldsomt herjet av Djengis Khans horder, men fra 1369 opplevde den en ny oppblomstring under Timur Lenk, som gjorde den til sin hovedstad. Samarkand har gjennom tidene alltid fremstått som en utpreget karavaneby, der det ble handlet silke og leirvarer – så langt mot øst som i Japan er det funnet metallskåler og glasskar fra Samarkand.

I tillegg til Registanplassen skal vi se den nærliggende og enorme Fredagsmoskeen, Bibi Khanum, i tillegg til Shah-i-Zinda-nekropolen – en samling gravmæler som nærmest utgjør en liten by – som er en av Samarkands vakre og stemningsmettede severdigheter. Den flotte inngangsportalen med de fargerike flisene og den smale, godt over 200 meter lange gaten med tettliggende mausoleer på begge sider er enestående. Vi besøker også Ulugh Begs observatorium fra 1429. Observatoriet var blant de fremste i verden på 1400-tallet, og de observasjonene som ble gjort der, er fremdeles gyldige.

Et annet av Samarkands høydepunkter er Emirens gravkammer. Timur Lenk beordret i 1404 at Gur Emirs flotte kuppel og mausoleum skulle ferdigstilles til ære for hans avdøde barnebarn Muhammed Sultan. Da Timur Lenk døde i 1405, ble også han begravet i Gur Emir. Det hviler en ro over bygningene, og på den vakkert dekorerte kuppelen er det poetisk skrevet: "Skulle himmelen forsvinne, vil kuppelen erstatte den."

Dag 8
Samarkand–Tasjkent med lyntog. Papirverksted og profeten Daniels mausoleum. Avskjedsmiddag

Vi starter dagen med å kjøre ut til et papirverksted i landsbyen Konigil utenfor Samarkand. Papirfremstilling har en lang historie i Samarkand-området, og på verkstedet får vi se hvordan bark fra papirmorbærtreet blir omdannet til fint papir.

Vi skal også besøke profeten Daniels mausoleum. Profetens jordiske rester hevdes å være begravd ikke mindre enn seks forskjellige steder – tre i Irak, to i Iran og altså også her i Samarkand. Legenden sier at det er Daniels hånd som er stedt til hvile her etter at den ble hentet hit som relikvie av Timur Lenk. Mange pilegrimer kommer til mausoleet, som er en helligdom for både kristne, jøder og muslimer.

Heretter kjører vi til stasjonen og går på lyntoget til Tasjkent. Høyhastighetstoget er det første av sitt slag i hele Sentral-Asia og tilbakelegger de 33 milene til Tasjkent på omtrent to og en halv time. Alle vogner er røykfrie og har komfortable sitteplasser. Toget har også en restaurantvogn der man kan kjøpe forfriskninger og småretter.

Om kvelden samles vi til en felles avskjedsmiddag.

Dag 9
Fly Tasjkent–Oslo

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Tasjkent og Tasjkent–Oslo med mellomlanding
 • Fly Tasjkent–Urgentsj
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på hoteller i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Middag dag 2–9
 • Te og mineralvann til inkluderte måltider
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Usbekistan kr 598,–
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 60 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Oplysninger om rejsen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Visum til Usbekistan

Visum er obligatorisk ved innreise til Usbekistan og rekvireres ved ankomst til Tasjkent i samarbeid med Albatros Travels lokale partner. Vi ber deg om å sende en kopi av passet ditt (siden med personopplysninger) snarest mulig og senest to måneder før avreise. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedatoen. Passet må ha minimum 2 blanke sider.
Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott rundtur utenom det vanlige ! Denne turen il Usbekistan tok oss til en viktig del av den gamle Silkeveien på en reise gjennom dette spennende landet i egen buss, men også med fly, personbiler i kortesje over fjellpass og med lyntog (230 km/time) gjennom jordbruksområder og halvørken på siste etappe før vi dessverre måtte vende nesen hjemover. Takket være vår kloke og super effektive reiseleder Elvira og hennes lokalguide fikk vi all den informasjon vi kunne ønske oss.De loste oss trygt gjennom dette 'annerledes landet'. Usbekistan er fylt av kulturperler,fargerike mennesker, imponerende byggverk og har en interessant historie som vi fikk kjenne på en glimrende måte takket være dem..
Date published: 2016-09-16
Rated 5 out of 5 by from Hva venter du på? Dra nå - før "alle" oppdager dette eventyrlige reisemålet Eksotisk, vakkert og akkurat passe annerledes til at du virkelig får følelsen av å være langt hjemmefra. Rundturen på en uke føltes mer som en måned når opplevelsene oppsummeres. Bhukara og Samarkand er akkurat så sagnomsust vakre som navnene høres ut. Usbekerne er fargerike og svært vennlige - og like nysgjerrige på rare turister fra vest som vi er på dem. Et drømmereisemål for alle som er interessert i historie, glad i å ta bilder og reiseopplevelser litt utenom det vanlige. Vår medbrakte og lokale guide loset oss sammen enkelt og trygt gjennom hele ruten, hotellrommet i Bhukara er det fineste jeg noensinne har hatt og legger man til maks flaks med været for solhungrige nordmenn kunne det nesten ikke blitt bedre. Også var det jo litt gøy å være mangemillionær for en kort periode. Anbefales!
Date published: 2018-04-23
Rated 3 out of 5 by from En reise med mange positive opplevelse men også flere negative opplevelser Reisen var spennende og reiselederen gjorde en flott jobb. Hadde det ikke vært for busstransporten siste dag Samarkand - Tasjkent - ca 30 mil på svært hullet vei og dårlig asfalt samt ingen dusjmuligheter på hotellet i Samarkand hadde turen vært perfekt. Dette er forhold Albatros bør gjøre noe med. Det er ikke holdbart å bo på et hotellrom i flere netter uten dusjmulighet. Det er svært beklagelig å annonsere med hurtigtogtransport i brosjyren når transport blir gjennomført med buss på svært hullet vei. Det bør framgå i brosjyren at med "halpensjon" menes frokost og lunsj. Frokost og lunsj er ikke det samme som frokost og middag. Mange spiser ikke lunsj.
Date published: 2019-04-30
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med blikk for arkitektur og historie Dette var vår første reise med Albatros og vår første rundreise. God logistikk. Lærerikt om mausoleer, moskeer, minareter, markeder, museum, folk og samfunn. Vår skandinavisk- og norsktalende guide imponerte oss med god kunnskap om Usbekistan og han svarte rolig på spørsmål og ordnet opp i ulike situasjoner. Vår lokalguide gjorde også en meget god jobb. At vi allerede på vår andre dag i Tashkent måtte spise frokost kl 06.00 og dra fra hotellet kl 06.20 for å rekke høyhastighetstoget til Bukhara var litt utmattende for egen del. Forøvrig en fantastisk togreise. Ellers koste vi oss svært godt på hele reisen.
Date published: 2018-09-30
Rated 5 out of 5 by from En flott reise med mange opplevelser i et hittil ukjent land. Drømmen om å oppleve Samarkand ble oppfylt. Samarkand var vel høydepunktet, spesielt Registanplassen. Men Bukhara og turen til Shakrisabz over fjellene var også flotte opplevelser. Med toget og turen over fjellet fikk vi også oppleve landskapet utenfor byene og se en del av landbruket.. Vi opplevde uzbekerne som vennlige og hyggelige og som gjerne tok kontakt med oss. Det var bare frokost som var inkludert i reisen. Lunsjen burde absolutt vært inkludert, da det var få restauranter og vanskelig å bestille og det tok lang tid. Den lokale guiden gjorde en stor innsats med å finne sted, bestillinger og betaling. Strenge råd om hygiene, unngå vann fra springen også til tannpuss og friske grønnsaker, var verdt å lytte til.
Date published: 2018-05-21
Rated 4 out of 5 by from Hadde forventet noe ørken, oaser og kameler og ikke sovjetiske storbyer De tre byene med moskeer og madrasar ble etter hvert "more of the same", madrasane var jo shopping sentre. Skulle ha droppet en av byene og heller sett noe som minnet om den gamle silkeveien. Det var varmt så dert var ikke nødvendig med med fleece genser. Dette er min andre Albatross tur og begge gangene føler jeg at man kaster bort tid med alltid å returnere til ankomst byen. Jeg kan jo tenke meg å lage en joint venture med Albatross og finne en oase og bygge opp et turist silkevei, som det er gjort rundt Cape Town for å selge "The Big Five". Det ble mange timer på flyplassen begge veier i de små timer. Kunne kanskje få innreise skjema i Istanbul og fylt det ut der, mens man hadde pass no, og ville da komme foran i køen
Date published: 2017-07-03
Rated 5 out of 5 by from Spennende og lærerik reise til Uzbekistan Meget bra opplegg og spennende tur. Utmerket reiseleder som satte ting i perspektiv og var meget kunnskapsrik. Lokal guide meget flink, men gikk litt for mye i dybden på en del områder, umulig å huske for mye detaljer. Bra hoteller og spesielt hotellet i Bukhara var en opplevelse. Fantastiske byggverk med fantastiske utsmykninger. Kunne tenkt oss litt mer informasjon om dagliglivet i Uzbekistan, vår lokale guide var svært kort om dette tema. Meget vennlige og gjestfrie mennesker. Fikk nytt syn på en del av verden vi kjente relativt lite til på forhånd.
Date published: 2018-04-17
Rated 5 out of 5 by from En minnerik tur til Usbekistan Jeg har vært med på en svært spennende reise til Usbekistan med en masse flotte opplevelser og et trivelig reisefølge. Vi hadde med to svært gode, kunnskapsrike og godt orienterte reiseledere som bidro på en positiv måte slik at turen ble en utrolig opplevelse. Utmerket mat, flotte hoteller, god transport mellom begivenhetene. Albatros bør gjøre hva de kan for å holde på de guidene som var med på denne turen. Alltid var de punktlige, godt forberedte og hjelpsomme. Turen til Usbekisatan med Albatros anbefales på det varmeste.
Date published: 2017-05-09
 • y_2021, m_5, d_11, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_83
 • loc_no_NO, sid_UZRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

UZRTR04BNO