Vakre Sør-India – rundreise og badeferie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Kulturreise til Sør-India med vandresafari, overnatting i husbåt i Indias Venezia og tre dagers badeferie i kystbyen Kovalam

Bli med på denne annerledes rundreisen i India der fokus er på det sørlige India og Kerala, en av Indias mest sjarmerende delstater ved Indias frodige og tropiske sørvestkyst. Her er tempoet et helt annet enn i Nord-India – og samtidig er området mer uberørt enn for eksempel populære Goa. Vi begynner reisen vår med byen Kochi, som ligger rundt en fjord der de berømte kinesiske fiskegarnene henger som store edderkopper over spindelvev. Turen går videre til nasjonalparken Periyar, der vi skal på safari og båttur på Periyar-sjøen, og dessuten besøke en krydderplantasje. Om bord på en husbåt skal vi utforske Keralas såkalte backwaters, et enormt våtområde med laguner, sjøer og småfjorder, som ikke uten grunn blir kalt Indias Venezia. Reisen blir avsluttet med tre dagers badeferie i kystbyen Kovalam, der de lokale spesialitetene er avslapning, ayurveda og alt godt fra havet. Komforten er på topp, for som alltid bor vi på gode hoteller.

 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Indiske rupi

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Kochi. Kochi havn, kirke og vaskerikollektiv
Dag 3 Kochi. Mattancherry-palasset, jødisk synagoge, Fort Kochi og kathakali-dans
Dag 4 Kochi–Periyar nasjonalpark. Krydderplantasje og gummiplantasje
Dag 5 Periyar nasjonalpark. Vandresafari og båttur på Periyar-sjøen
Dag 6 Periyar nasjonalpark–Alleppey. Kerala Backwaters og innkvartering på husbåt
Dag 7 Alleppey–Kovalam. Innkvartering på badehotell
Dag 8–10 Kovalam. Avslapning og strandliv
Dag 11 Trivandrum–Norge

Hoteller

Uday Samudra Hotel

 • 227 rom
 • 5 restauranter
 • Wifi på hele resortet
 • Safe på rommet
 • 3 bassenger
 • Aircondition på alle rom

Med sin 17 kilometer lange kyststrekning og tre fantastiske hovedstrender er Kovalam et ferieparadis uten like. Navnet Kovalam betyr noe i retning av "kokospalmelund nært havet" – mer idyllisk blir det ikke! Og la deg ikke avskrekke av sandens noen ganger delvist svarte farge, det er nemlig ikke forurensing, men det svarte mineralet ilmenitt. 

Uday Samudra Hotel ligger i kystbyen Kovalam på Sør-Indias Malabarkyst. Langs strandpromenaden ut til Det arabiske hav ligger barene og restaurantene som perler på en snor og tilbyr frisk fisk, hummere og store reker – og en drink i solnedgangen, hvis det kunne friste. Har du lyst på litt byliv ligger delstatens hovedstad, Trivandrum, bare omkring 15 kilometer unna. Byen (med det offisielle navnet Thiruvananthapuram) ligger omgitt av frodiggrønne bakker og ble poetisk kalt for Indias evig grønne by av Mahatma Gandhi.

Uday Samudra Hotel er offisielt et 5-stjerners hotell. Vi har valgt å kalle det for 4-stjerners for ikke å skuffe noen. Hotellet består av 227 romfordelt på 4 etasjer. Hotellet har seks romtyper og vi bor i dobbeltrom i kategorien Deluxe room med utsikt til hage og basseng. Alle rom har terrasse eller balkong, eget bad og toalett, aircondition, tv, hårtørker og minibar. Det er te- og kaffefasiliteter på rommet, og wifi og safe er også til rådighet.

Les mer på hotellets nettsider: http://www.uds.co.in

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge

Vi setter kursen mot den indiske delstaten Kerala og byen Kochi.

Dag 2
Ankomst til Kochi. Kochi havn, kirke og vaskerikollektiv
Fisker i Kochi

Vi kommer til den grønne delstaten Kerala og møter straks et spennende og annerledes India. Der er et mylder av mennesker, biler og tuktuker, og hist og her kan vi se en av de hellige kuene som ligger og gomler på gress langs veien. Fra lufthavnen begir vi oss mot Kochi, der vi skal bo de første nettene. Øyne og sanser blir stadig bombardert av dette varme, annerledes og fargerike India, som passerer utenfor bussens kjølige indre. Her i Kerala kan hele 90% av befolkningen lese og skrive, og det høye opplysningsnivået har blant annet ført til at barnedødeligheten er den laveste i hele India, og at delstaten har de mest utviklede sosiale forholdene. Vi kommer til den moderne bydelen Ernakulam, som ligger på fastlandet, og vi krysser elva for å komme til Kochi. Kochi består av en ny og en gammel bydel og ligger rundt en fjord der travle ferger dagen lang transporterer pendlere og varer på kryss og tvers. Byen har i nyere tid vært kolonisert flere ganger – først av portugiserne, deretter av nederlenderne og siden av britene, før byen kom tilbake på indiske hender ved uavhengigheten i 1947. Hver eneste kolonimakt har satt sitt eget preg på byen.

Vi starter dagens program med å kikke på Kochis havn. Ved innseilingen til havnen fisker man med de berømte kinesiske fiskegarnene, som henger som store edderkopper over spindelvev. Er vi heldige, kan vi se hvordan de lokale fiskerkollektivene bruker lodd, trisser og kontravekter til å heve og senke disse store konstruksjonene. Slik har man fisket i uminnelige tider, og det fungerer glimrende. Her kan vi nyte den praktfulle, travle og eksotiske stemningen med utsikt mot Det arabiske hav. Vi går en tur gjennom de gamle, smale gatene, der mange bærer preg av at byen har vært en stor handelsby. Som noe spesielt har kristendommen stor utbredelse i dette området; blant annet ligger Indias eldste kirke her. Den skal vi selvfølgelig se sammen med et annet litt pussig sted, nemlig et utendørs vaskerikollektiv, der de lokale ”dhobiwallaene” (vaskerne) vasker, banker, tørker og stryker byens klær. Et sinnrikt system sikrer at alle får de rette klærne tilbake. Etter besøket forstår man hvorfor hver eneste inder alltid fremstår ren og med nystrøkne klær.

Det blir naturligvis tid til å spise lunsj før vi drar til hotellet vårt, som ligger i den mest spennende delen av byen, nemlig den gamle bydelen, Fort Kochi. Her bor vi helt tett ved havet og den lille havnepromenaden. Deretter er det tid til egne eventyr eller avslapping på hotellet før vi møtes på hotellet for å spise vår første middag sammen på reisen.

Dag 3
Kochi. Mattancherry-palasset, jødisk synagoge, Fort Kochi og kathakali-dans
Kathakalidans, Kochi

I dag besøker vi Mattancherry-palasset, som ble oppført av portugiserne i 1557. Palasset er bygd i tradisjonell kerala-stil og har et helt spesielt tempel midt på gårdsplassen viet til guden Bhagavati. De vakre fresko-maleriene på tempelveggene skildrer det store hinduiske eposet Ramayana, som handler om prinsen Rama, Vishnus 7. fremtredelsesform. Deretter går vi en tur gjennom det lokale markedet, og vi besøker den eneste jødiske synagogen på subkontinentet, sammen med Fort Kochi. Vi kikker innom hos en lokal teppehandler, og sist på dagen er det blitt tid til et besøk på et av Kochis berømte kathakali-dansesentre. Kathakali-dansen er helt særegen for Kerala, og den veldig fargerike og temperamentsfulle dansen tar ofte utgangspunkt i fortellinger fra gamle hinduiske skrifter.

I kveld er middagen på egen hånd. Det ligger mange gode spisesteder rundt i Fort Kochi til meget billige priser. Hotellets restaurant er glimrende, og naborestauranten er også svært godt besøkt. Har man lyst til en liten spasertur, kan man besøke den hyggelige Farmers Café, som serverer deilige indiske retter i herlige omgivelser. Her serverer man ikke øl og vin, men et utvalg av friskpresset juice oppveier dette til fulle.

N.B. Mattancherry-palasset er stengt hver fredag, og den jødiske synagogen hver fredag og lørdag. Vi vil forsøke å tilpasse programmet så vidt det er mulig i de tilfellene da vi er i Kochi fredag og lørdag.

Dag 4
Kochi–Periyar nasjonalpark. Krydderplantasje og gummiplantasje
Elefanter i Periyar nasjonalpark

Vi forlater Kochi og kjører inn i landet til Western Ghats. Her ligger Periyar – Sør-Indias mest lovpriste nasjonalpark og viltreservat. På det store området lever sambarhjorter, gaurokser, villsvin, ville hunder, aper, elefanter og reservatets stolthet: de majestetiske indiske tigrene, som imidlertid så godt som aldri lar seg se. Bussturen er en opplevelse i seg selv – vi kjører gjennom små indiske byer og blir overveldet av de fargerike klærne, og ikke minst av naturen rundt oss. Vi kjører opp i høydene og passerer eksotiske trær og planter. Kokosplantasjer, gummitrær, kaffebusker, jungel og teplantasjer så langt øyet rekker – det hele blir bare vakrere og vakrere etter hvert som vi nærmer oss Periyar. På veien besøker vi en krydderplantasje der vi vandrer gjennom en frodig hage mens vi med hender, øyne og nese opplever nelliker, kardemomme, muskatnøtter, tebusker, svart pepper, kanel og andre spennende vekster. Vi skal naturligvis også se nærmere på en gummiplantasje for å oppleve hvordan man tapper trærne – og vi kan fornemme veien fra tre til elastikk. Når vi kommer til Periyar, kan resten av dagen brukes på å utforske det vakre naturområdet på egen hånd eller til å slappe av på hotellet. Det blir god tid til naturopplevelser i morgen.

Middagen er i dag på egen hånd. Hvis man ikke velger å spise på hotellet, kan man passende besøke et av de mange gode spisestedene i byen, som ofte ligger i kombinasjon med andre hoteller.

Dag 5
Periyar nasjonalpark. Vandresafari og båttur på Periyar-sjøen
Periyar viltreservat
Om morgenen skal vi til fots rundt i nasjonalparken og oppleve det ville naturområdet helt tett på. Periyar består mest av frodig skog og den store sjøen, som dekker et område på 26 kvadratkilometer. Her slokker parkens dyr tørsten, og noen av dem tar seg kanskje en dukkert. Parkens nysgjerrige og frekke aper følger bevegelsene våre gjennom området, og vi kan følge dem mens de kaster seg fryktløst fra tre til tre. Vi avrunder besøket i nasjonalparken med en båttur på sjøen, der vi fortrinnsvis går langs bredden. Turen rundt på det stille vannet er fornøyelig i seg selv, og her har vi første parkett til å observere de dyrene som måtte komme ned for å drikke. Selv om sjansene er gode, er det ville dyr vi har å gjøre med, og derfor blir det ikke gitt noen garantier.
Dag 6
Periyar nasjonalpark–Alleppey. Kerala Backwaters og innkvartering på husbåt
Ved Keralas backwaters

Vi kjører sørover til byen Alleppey. Hvis klisjeen ”Indias Venezia” har en berettigelse noen steder, så er det i dette området. Alleppeys bakgård utgjøres av Keralas såkalte backwaters – et enormt område der havet har kastet seg innover land og skapt et helt system av sjøer, laguner og småfjorder. Her står flotte kokospalmer side om side ved kanalene, og antallet kanaler er langt større enn antallet gater. Her både sover, lever og transporterer man seg på vannet. Riktig mange innbyggere i Alleppey bor på husbåter, og det skal vi også! Vi går ut med båt og opplever noen av de 90 mil med krokete vannveier som utgjør «the backwaters». Det vannrike området har i århundrer vært brukt som Sør-Indias motorveissystem, og områdets beboere beveger fremdeles både seg selv og varene sine rundt med padlekraft. Om bord på husbåten vår, som er overdekket med et tak av kokosfiber, glir vi stillferdig rundt langs de palmekransede breddene mellom arbeidende fiskere og små landsbyer klemt inne på landtanger på få meters bredde. Hver båt inneholder fra tre til seks lugarer med egen kaptein, kokk og tjenerstab. Om natten vil båtene ligge ved kai.

Dag 7
Alleppey–Kovalam. Innkvartering på badehotell
Kovalam
Etter frokosten stiger vi av husbåten og kjører videre til kystbyen Kovalam, der vi sjekker inn på badehotellet vårt. Kovalam-området er med sin 17 kilometer lange kyststrekning og tre fantastiske hovedstrender et badeferieparadis uten like. Oversatt betyr Kovalam noe i retning av ”kokospalmelund nært havet” – mer idyllisk blir det ikke! Og la deg ikke avskrekke av sandens noen ganger delvis svarte farge – det er ikke forurensing, men det svarte mineralet ilmenitt som farger sanden.
Dag 8–10
Kovalam. Avslapning og strandliv
Slapp av og nyt livet!

Du har nå tre dager til å nyte livet her på Sør-Indias Malabarkyst. Langs strandpromenaden ut mot Det arabiske hav ligger barer og restauranter som perler på en snor og tilbyr fersk fisk, hummer og store reker – og en drink i solnedgangen, hvis det kunne friste. Du kan også nyte en luksuriøs behandling i den 5000 år gamle ayurveda-tradisjonen, som i særlig grad blir holdt i hevd i Kerala. Ayurveda-tradisjonen finnes over det meste av India, men i Kerala er man spesielt oppmerksom på å følge de gamle forskriftene til punkt og prikke. En del restauranter i Kovalam har sågar spesialisert seg på å lage mat etter ayurvediske forskrifter. Har du lyst til litt byliv, ligger delstatens hovedstad, Trivandrum, bare omkring 15 kilometer borte. Byen (hvis offisielle navn er Thiruvananthapuram) ligger omgitt av frodiggrønne åser og ble av Mahatma Gandhi poetisk kalt Indias eviggrønne by. Trivandrum er en kunnskapsby med skoler, teknologiske institutter og University of Kerala, og byen står for 80% av delstatens eksport av it-software. Dessuten har byen en zoologisk hage, museer og gallerier.

Ved midnattstid på dag 10 begynner vi på hjemreisen og kjører til lufthavnen i Trivandrum.

Dag 11
Trivandrum–Norge
Svært tidlig om morgenen forlater vi India og flyr tilbake til Norge. Vi ankommer samme dag.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Kochi og Trivandrum–Oslo
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode hoteller i delt dobbeltrom
 • 1 natt på 3-stjerners husbåt
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2–7
 • Middag dag 2, 5, 6
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til India*
 • Drikkevarer
 • Driks til guide, sjåfør og assistent (beregn ca. USD 20)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

* Vi anbefaler at du selv søker e-Visum til India. Det er langt det enkleste og billigste, siden det bare koster 80 USD per person. Alternativt kan Albatros hjelpe norske statsborgere med å søke visum mot et gebyr på kr. 1098,– per person.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Håndverksbesøk

På reisen har vi innlagt enkelte besøk på små virksomheter og kooperativer som produserer noen av de ting som kjennetegner India: tekstiler, marmor og juveler. Det vil naturligvis være mulighet for å kjøpe noen av varene på disse korte besøkene.

Mer om India

Her kan du lese mer om India: www.albatros-travel.no/reisemaal/asia/india
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

INRTR30ANO