Van Gogh og fargerike Sør-Frankrike

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev de vakre stedene i Sør-Frankrike som inspirerte den nederlandske kunstneren

For over 2000 år siden grunnla Julius Cæsar byen Arles, men det er Vincent van Gogh og øreflippen hans som har gjort den franske byen verdensberømt. 

Etter to år i Paris var van Gogh trett av den travle storbyen og lengtet etter solskinn og de livlige fargene i det sørlige Frankrike. Det fant han i Arles og omegn, hvor han en vindfull vårdag gikk av toget nettopp her og hvor han videreudviklet sin uttrykksfulle og personlige stil, kjennetegnet av dristige farger og dynamiske penselstrøk. Vi får høre mer om kunstneren, hans liv og bildene han malte nettopp her. Vi vandrer i Arles, der oppsatte plansjer viser hvor van Gogh stod da han malte kjente malerier. Vi besøker Les Baux de Provence og Saint Rémy de Provence hvor van Gogh også oppholdt seg og vi skal dessuten høre om korsriddernes tokter og romernes aktiviteter, som området også er preget av, når vi besøker arenaen, det romerske teatret og korsriddernes utskipningshavn, Aigues-Mortes. Det er også mulig å kjøpe en ekstrautflukt til Camargue, hvor fargene smelter sammen med historien i dette naturområdet som nå er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Her har vi også gode muligheter for å se vakre rosa flamingoer i Saintes Maries-de-la-mer.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Marseille. Byvandring i Marseille og videre til Arles
Dag 2 Arles. Byvandring i van Goghs fotspor
Dag 3 Arles. Utflukt til Les Baux de Provence og Saint Rémy de Provence
Dag 4 Arles. Utflukt til Parc Naturel Régional de Camargue, Aigues-Mortes og vinsmaking (kjøpes ekstra)
Dag 5 Arles. Hjemreise

Hoteller

Best Western Atrium Arles

 • Restaurant
 • 24-timers resepsjon
 • Bagasjeoppbevaring
 • Vaskeri
 • Gratis wifi
 • Utendørs basseng
 • Solterrasse
 • Lydisolerte rom
 • Ikkerøyker-hotell
 • Aircondition

Best Western Hotel Atrium i Arles ligger sentralt, nært de viktigste historiske bygningene, museer og andre severdigheter. Hotellet har blant annet et utendørs basseng på taket med panoramautsikt over byen.

Vi har valgt dette 3-stjerners hotellet på grunn av beliggenheten, og man skal derfor ikke forvente absolutt luksus. Det er imidlertid snakk om et populært hotell med mange tilfredse gjester.

Cirque Romain – 6 min. gange
Place de la Republique – 3 min. gange
St. Trophime-kirken – 4 min. gange
Teater-Antik – 4 min. gange
Place du Forum – 5 min. gange
Arles amfiteater – 7 min. gange
Musee Reattu – 7 min. gange
Thermes de Constantin – 7 min. gange
Fondation Van Gogh – 8 min. gange
 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
11 498,–
Oslo
Utsolgt
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
10 998,–
Oslo
8 998,–
Oslo
8 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Marseille. Byvandring i Marseille og videre til Arles
Havnebyen Marseille

Vi kommer til lufthavnen, der vi går om bord i bussen vår og ser frem til fem deilige dager med kunst, kultur, natur og historisk arkitektur.

På veien fra lufthavnen til hotellet i Arles kjører vi innom Marseilles, der vi drar på en spennende byvandring. Reiselederen vår tar oss gjennom hjertet av Marseilles, der vi hører fascinerende ting om byens fargerike fortid. Vi vandrer i den gamle naturhavnen, Vieux-Port, som har vært byens sentrum for handel, immigrasjon og fiske siden antikken. Siden 2013 har bystyret lagt trafikken utenom havnen, så den er nesten bilfri. Herfra fortsetter vi på en spasertur i byens historiske hjerte, forbi middelaldermonumentene og de historiske bygningene i Le Panier, byens eldste nabolag. Vi hører fortellingen om byens greske og romerske røtter, renessansen og årene for opplysningen og den franske revolusjonen. Underveis beundrer vi fortet St. Jean, som stammer fra 1600-tallet, og den moderne fasaden til det nærliggende MUCUM samt Cathédrale de la Major og Hotel Dieu.

NB! Siden vi drar rett til Marseille fra flyplassen bør man ha på seg gode tursko hele veien fra Norge eller i håndbagasjen på flyet.

Ved ankomsten til Arles sjekker vi inn på hotellet. Om kvelden møtes vi til en felles middag, der reiselederen vår ønsker oss velkommen til Arles på behørig vis.

Dag 2
Arles. Byvandring i van Goghs fotspor
Gamlebyen i Arles

I dag skal vi på en vandretur i Arles, der vi skal oppleve byens historiske severdigheter, og vi skal ikke minst bokstavelig talt følge i van Goghs fotspor rundt i byen. Under sitt opphold i Arles mellom februar 1888 og mai 1889 skapte Vincent van Gogh ca. 300 malerier og tegninger. På vår vandring skal vi se flere steder der kunstneren stilte opp staffeliet sitt. Dette er gjort mulig ved at stedene er markert med plansjer som viser det maleriet han har malt på nettopp det stedet. Vi besøker blant annet Place du Forum, der han malte ”Kaféterrasse om kvelden”, Trinquetaille-broen, der han malte ”Trinquetaillebroens trapper”, og vi vandrer til Rhônes elvebredd, Place Lamartine, der van Goghs gule hus lå plassert i Rue Mireille ved den gamle møllen, den offentlige parken på Boulevard des Lices, og veien vår går langs Arles-Bouc-kanalen ved Langlois-broen, som også er kjent som "van Gogh-broen". Vi legger også veien forbi L’espace van Gogh, som huser en utstilling om kunstneren. Vi skal som nevnt også oppleve andre sider av byen, der de romerske levningene som arenaen, det romerske teatret og begravelsesstedet Les Alyscamps er utrolig godt bevart og verd et besøk. Romerriket har satt sitt preg på byen, og det var etter at Cæsar hadde beseiret sin erkefiende Pompeius den store fra Marseille at Arles overtok rollen som hovedby i området. Byen blomstret opp og fikk på kort tid en meget viktig betydning og noen minnesmerker som vi får glede av å oppleve i dag. Arles er opptatt på UNESCOs verdensarvliste nettopp som en anerkjennelse for sine fint bevarte romerske monumenter. Etter byvandringen er resten av dagen fri til egne opplevelser. Reiselederen forteller gjerne om mulige utfluktsmål og vil være behjelpelig med å henvise til gode spisesteder.

Dag 3
Arles. Utflukt til Les Baux de Provence og Saint Rémy de Provence
St. Paul de Mausole i Saint Rémy

Etter frokosten kjører gjennom det naturskjønne provençalske landskapet i hjertet av Alpilles-fjellene, som huser et velkjent høydepunkt for van Goghs tid i Provence. Første stopp er nemlig den vakre landsbyen St. Rémy de Provence, som opprinnelig er grunnlagt av romerne og i dag er en blomstrende markedsby, populær blant så vel lokalbefolkningen som de besøkende. Vi slentrer gjennom byen til St. Paul de Mausole, det tidligere psykiatriske sykehuset som en gang behandlet St. Rémys mest berømte tidligere beboer – Vincent van Gogh. Vi besøker den flotte gårdsplassen og hører fortellingen om van Goghs øre og den kontroversen det har skapt blant kunstinteresserte og historikere. Vi fortsetter deretter til den middelalderlige fjellandsbyen Les Baux de Provence. Hvis været tillater det, kan vi beundre den utrolig vakre utsikten over lokale vinmarker og olivenlunder. Vi vandrer en tur på landsbyens brolagte gater og får mulighet til å nyte den historiske sjarmen og den rike kulturarven vi finner i kirken Eglise St-Vincent, Chateau des Baux de Provence-slottet og byens rådhus, som alle er blitt nennsomt restaurert. Det vil deretter være tid til i ro og mak å finne en restaurant der man for egen regning kan spise lunsj, eller man kan besøke det flotte museet Carrières de Lumières, som huser forskjellige utstillinger i et gammelt steinbrudd (entré er ikke inkludert).

Vi forlater Les Baux de Provence og kjører tilbake til Arles, der resten av dagen er fri til egne eventyr, og der vi enten kan utforske byen ytterligere og kanskje i eget tempo finne nye steder eller gjenoppleve andre, der van Gogh fant inspirasjon til maleriene sine. Det er også mulig å tilbringe en stille time på en kafé mens man i ro og mak nyter sin ettermiddagskaffe.

Dag 4
Arles. Utflukt til Parc Naturel Régional de Camargue, Aigues-Mortes og vinsmaking (kjøpes ekstra)
Van Gogh-broen, en kopi av broen kunstneren malte

I dag er dagen fri til egne eventyr. Det er også mulig å bli med på en ekstrautflukt (ikke inkludert i prisen) hvor vi etter frokost reiser til den fantastiske nasjonalparken Parc Naturel Régional de Camargue, som ligger ut mot havet i deltaet mellom Rhône og bielva Bouches-du-Rhône. Her i sumpområdet, der det også blir utvunnet salt, er det store kolonier av fugler. Spesielt de lyserøde flamingoene er et syn verd.

Dessuten er Camargue kjent for sine hvite hester og svarte okser, som blir oppdrettet her. Vi står tidlig opp om morgenen og kjører direkte til Parc Ornithologique de Pont-de-Gau, der det nettopp om morgenen er størst sannsynlighet for å se fuglene i dette flotte fuglereservatet. Reservatet har en park der man på egen hånd kan gå rundt og speide etter fuglene. Det er altså gode sjanser til å se de lyserøde flamingoene. Men det kan ikke garanteres, for fuglene går – eller flyr – sine egne veier. Vi fortsetter deretter litt lenger sørover, der vi finner byen Saintes-Maries-de-la-Mer, som sigøynere den dag i dag valfarter til for å tilbe sin helgeninne Svarte Sara. Det er også i dette området vi kanskje får sjansen til å se noen av de hestene og svarte oksene om området er kjent for. Hvis vi har nok tid er det her også mulighet for en båttur ut i Rhône-deltaet (ikke inkludert i reisens pris). På den vestlige utkanten av Camargue-området gjør vi et stopp i den bemerkelsesverdige befestede byen Aigues Mortes, som i dag er en av de flotteste befestede byene i Frankrike. I middelalderen var det fra Aigues Mortes’ havn korsridderne satte ut på sine tokter langs middelhavskystene. Siden har Rhonedeltaet sandet seg til, og Aigues Mortes ligger nå ca. 8 km inne i landet. Festningsverkene er fremdeles intakte for størstedelens vedkommende og bestemt et besøk verd. Frankrike er kjent for sine viner, og vi skal ikke gå glipp av en vinsmaking på denne reisen. Derfor stopper vi på en vingård i nærheten av Arles, der vi får en omvisning, smaker på de liflige dråpene og spiser litt lokal pølse og geitost. Vi kommer frem til hotellet sent på ettermiddagen og har litt tid til å slappe av.

Dag 5
Arles. Hjemreise

Etter frokosten og når det blir tid til å vende snuten hjemover, kjører vi mot lufthavnen i Marseille og flyr derfra tilbake til Norge.

Ekstrautflukt til Parc Naturel Régional de Camargue, Aigues-Mortes og vinsmaking

Denne turen går til den fantastiske nasjonalparken Parc Naturel Régional de Camargue, som ligger ut mot havet i deltaet mellom Rhône og bielva Bouches-du-Rhône. Her i sumpområdet, der det også blir utvunnet salt, er det store kolonier av fugler. Spesielt de rosa flamingoene er et syn verdt.

Vi står tidlig opp om morgenen og kjører direkte til Parc Ornithologique de Pont-de-Gau, der det nettopp om morgenen er størst sannsynlighet for å se fuglene i dette flotte fuglereservatet. Reservatet har en park der man på egen hånd kan gå rundt og speide etter fuglene. Det er altså gode sjanser for å se de rosa flamingoene. Men det kan ikke garanteres, for fuglene går – eller flyr – sine egne veier. Vi fortsetter deretter litt lenger sørover, der vi finner byen Saintes-Maries-de-la-Mer, som sigøynere den dag i dag valfarter til for å tilbe sin helgeninne Svarte Sara. Det er også i dette området vi kanskje får sjansen til å se noen av de hestene og svarte oksene om området er kjent for. Hvis vi har nok tid er det her også mulighet for en båttur ut i Rhône-deltaet (ikke inkludert i reisens pris). 

På den vestlige utkanten av Camargue-området gjør vi et stopp i den bemerkelsesverdige befestede byen Aigues Mortes, som i dag er en av de flotteste befestede byene i Frankrike. I middelalderen var det fra Aigues Mortes’ havn korsridderne satte ut på sine tokter langs middelhavskystene. Siden har Rhonedeltaet sandet seg til, og Aigues Mortes ligger nå ca. 8 km inne i landet. Festningsverkene er fremdeles intakte for størstedelens vedkommende og absolutt et besøk verd. Frankrike er kjent for sine viner, og vi skal ikke gå glipp av en vinsmaking på denne reisen. Derfor stopper vi på en vingård i nærheten av Arles, der vi får en omvisning, smaker på de liflige dråpene og spiser litt lokal pølse og geitost. Vi kommer frem til hotellet sent på ettermiddagen.

Pris pp: kr 998,-

De vakre villhestene i Camargue

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 8 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
2 000,–
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo–Marseille t/r med mellomlanding
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Museumpass (entré til Amfiteatret (les Arenes), Théâtre Antique d’Arles (på fransk), Les Alyscamps, L’espace Van Gogh og Réattu Museum)
 • 4 netter i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Velkomstmiddag på hotellet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Driks til lokalguide, sjåfør m.v. (beregn ca. kr. 250 pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Utflukt til Parc Naturel Régional de Camargue, Aigues-Mortes og vinsmaking (kjøpes ekstra)
 • Eventuell båttur ved Camargue
 • Eventuell entré til Carrières de Lumières i Les Baux de Provence
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Mygg

I Camarque kan det være en del mygg, så ta med klær som dekker armer og ben samt eventuelt en effektiv myggspray.

Fotturer

Da det er en del gåing på reisen anbefaler vi ikke reisen til den som har vondt for å gå. Blant annet er det en del byvandringer der ruten kan gå i trapper og skrå gater, så man skal være god til bens og huske å ta med gode sko.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

20FRRTR05CNO2604