Vandring i Europas gjemte naturskatt

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Finn frem turstøvlene og oppdag en av Europas best bevarte hemmeligheter: nasjonalparken mellom Tyskland og Tsjekkia. Inkl. kulturopplevelser i Dresden og Praha

På begge sider av grensen mellom Tsjekkia og Tyskland ligger en av Europas best bevarte hemmeligheter gjemt, nemlig nasjonalparkene Det bøhmiske Sveits og Det saksiske Sveits – et eventyrlig naturområde som har vært inspirasjonskilde for utallige kunstnere, deriblant den tyske maleren Caspar David Friedrich. Inne i de dypgrønne skogene skal vi vandre mellom rislende bekker, små fossefall og besynderlige sandsteinsformasjoner. Vi skal beundre et av naturens mesterverker, naturbroen Pravčická, vi skal ta en båttur på Kamenice-elva, og vi skal besøke den mektige festningen Königstein, som med nesten 800 år på baken gjemmer på et vell av interessante historier. Med på programmet er dessuten en omvisning i Prahas borgkompleks og en togtur til Dresden, også kalt Elbens Firenze, der vi blant annet skal se den berømte Frauenkirche og barokkanlegget Zwinger. For å delta på reisen må du selvfølgelig være normalt sprek.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsktalende lokalguide

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta CZK, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst Praha. Videre til Det bøhmiske Sveits
Dag 2 Det saksiske Sveits. Enestående naturfenomener i nasjonalparken og festningen Königstein
Dag 3 Tog til det gjenoppståtte Dresden. Byrundtur og mulighet for båttur på Elben
Dag 4 Det bøhmiske Sveits. Vandring og båttur i nasjonalparken
Dag 5 Omvisning på borgområdet i Praha. Hjemreise 

Hoteller

Hotel Praha

Hotellet har en flott beliggenhet I nasjonalparken Det bøhmiske Sveits i Tsjekkia, nært grensen til Tyskland. Det er et godt utgangspunkt for fotturer i området og for utflukter til Tyskland. 

Rommene har god plass og er innredet med behagelige tremøbler, satellitt-tv, telefon og minibar. Det er gratis trådløs internettforbindelse i hotellets resepsjon og restaurant.

I dette området er naturen i fokus, og det er derfor begrenset med aktiviteter utenfor hotellet. Er været bra kan man sitte ute på terrassen og nyte omgivelsene.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst Praha. Videre til Det bøhmiske Sveits
St. Vitus-katedralen i Praha

Vi flyr fra Oslo til Praha. Derfra kjører vi til hotellet vårt, som ligger i nasjonalparken Det bøhmiske Sveits. Vi bor midt i den fantastiske naturen og kun 10 min. kjøring fra den tyske grensen. Det bøhmiske Sveits er en nasjonalpark nord for Praha ved grensen til Tyskland. Her finnes en fantastisk natur med mulighet for vandring og båtturer gjennom kløfter.  

På den andre siden av grensen fortsetter den karakteristiske naturen inn i Tyskland, og denne delen av nasjonalparken blir kalt Det saksiske Sveits. I løpet av de neste dagene skal vi oppleve både den tsjekkiske og tyske delen av nasjonalparken, som på tross av sin skjønnhet fremdeles er ukjent for mange.  

Etter at vi er innsjekket på hotellet, går vi en tur og lærer området bedre å kjenne. Vi bor i et naturområde, og aktivitetene er derfor begrenset, men til gjengjeld er her plass til å slappe helt av og nyte roen og de vakre omgivelsene.

I kveld spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 2
Det saksiske Sveits. Enestående naturfenomener i nasjonalparken og festningen Königstein
Den berømte sandsteinsbroen Bastei

Vi forlater Tsjekkia for en stund for å starte vårt eventyr i nasjonalparken på den tyske siden, i Det saksiske Sveits. Navnet på nasjonalparken kommer fra to sveitsiske kunstnere, som syntes at de høye klippeformasjonene minnet dem om landskapet hjemme i Sveits, og som derfor valgte å navngi parken etter sitt hjemland.  Vi krysser grensen til Tyskland, og med Elben på den ene siden nærmer vi oss et helt utrolig klippelandskap. Her skal vi besøke et av reisens absolutte høydepunkter, den berømte Bastei-broen. Sandsteinsbroen er 76,5 meter lang og bidrar til å forbinde de store sandsteinsklippene i det særpregede landskapet. Allerede etter å ha tatt våre første skritt på broen blir vi møtt med en enestående utsikt over noe som kunne minne om det sørvestlige USA. Vi krysser broen og har på veien utsikt over klippene, Elben og festningen Königstein, som kneiser på en fjelltopp i det fjerne. For enden av broen, inne mellom klippene, ser vi ruinene av det gamle klippeslottet Neurathen, som en gang var det største klippeslottet i Det saksiske Sveits. Vi tar oss god tid til å vandre rundt i området og nyte den enestående utsikten – en utsikt som i århundrer har inspirert kunstnere, blant andre den tyske maleren Caspar David Friedrich og den danske dikteren H.C. Andersen. Fotturen til Bastei-broen og tilbake igjen er kun et par kilometer lang, og lett tilgjengelig med velholdte og trygge stier, og på steder der det er bratt, er der gelender. 

Etter en hyggelig fottur i det Det saksiske Sveits drar vi videre mot den store og imponerende festningen Königstein, som ligger og ruger på en fjelltopp hevet over byen Königstein. Festningen, som er fra 1200-tallet, er en av Europas største og fungerte i en lang årrekke som fengsel, der både politikere og forfattere som hadde falt i unåde, ble innsatt i de mørke fengselscellene. I tider med politisk ustabilitet holdt man den saksiske statskassen beskyttet bak festningens solide murer, og selv oppfinneren av Meissen-porselenet, Johann Friedrich Böttger, ble i en periode holdt i beskyttende forvaring her.

Med et areal som svarer til 13 fotballbaner, og med mer enn 50 bygninger og blomstrende hager, er der rikelig med severdigheter. Det blir også tid på egen hånd til å spise lunsj, studere stedet nærmere og nyte den flotte utsikten over landskapet og elva.

Om ettermiddagen kjører vi hjem til hotellet vårt, der det blir tid til å slappe av før vi spiser en felles middag om kvelden. 

Dag 3
Tog til det gjenoppståtte Dresden. Byrundtur og mulighet for båttur på Elben
Dresden ligger ved elva Elben

Etter frokost går vi om bord på den lokale fergen, som i løpet av få minutter bringer oss over til den andre siden av elva, til Tyskland. Her stiger vi på toget og nyter turen gjennom det saksiske landskapet til storbyen Dresden.
Vel fremme stiger vi av toget og starter en rundtur i byen, som også er kjent som Elbens Firenze – en arkitektonisk perle og skjønnhet i Sachsen som H.C. Andersen på sin tur fra Meissen til Dresden beskrev slik: ”Jo længere man kommer herfra, deshøiere blive Bjergene, og snart seer man, som gjennem et blaaligt Slør, det tydske Florents; Dresden, ligge foran med sine høie Taarne og Kupler.” Dessverre ble dette romantiske bildet på brutal vis ødelagt da byen under andre verdenskrig ble offer for et av historiens mest omtalte bombeangrep. I februar 1945 ble byen rammet av hele fire angrepsbølger. Det førte til flere tusen dødsfall og en by i ruiner. Størstedelen av den gamle bydelen ble ødelagt, men siden da har man gjennom årtier arbeidet på å rekonstruere de historiske bygningene, og i dag har Dresden gjenoppstått som en annen fugl Føniks.

En berømt bygning vi kommer forbi på byrundturen, er Frauenkirche, som nok er Dresdens mest kjente severdighet. Kirken ble som mange andre av byens bygninger ødelagt under bombetoktene i 1945. I 1994 begynte man å gjenoppbygge den, og i 2005 stod den klar til åpning. Med moderne teknologi har man vært i stand til å rekonstruere og gjenbruke de bevarte steinene på de samme stedene der de var plassert opprinnelig, før kirken ble ødelagt. Man kan si at kirken er et symbol på hva Dresden en gang var og er i ferd med å bli igjen: berømt for sin arkitektur og kjent som Elbens Firenze. Et annet betydelig byggverk vi passerer på veien, er det store barokkanlegget Zwinger – et berømt barokkanlegg som ble oppført etter initiativ av kurfyrst August den sterke. Frauenkirche, Zwinger, Semperoperaen og Hofkirche er bare noen av de severdighetene vi ser i dag. 

Etter rundturen i byen blir det tid på egen hånd til å spise lunsj og utforske byen ytterligere. »Jeg tog mig en Gondol for at sejle ned ad Elben hjem. Augustusbroen spejlede sig i Vandet, Og Dresden selv rejste sine Tårne og Kupler op i Luften; det var Skyggebilleder på en gylden Grund«. Som H.C. Andersen kan vi også seile nedover Elben, for om ettermiddagen er  det mulig å bli med på en hyggelig båttur (Varighet: ca. 1,5 time). 

Etter en hyggelig dag i Dresden stiger vi igjen på toget, som bringer oss tilbake til Det bøhmiske Sveits og hotellet vårt. Om kvelden spiser vi middag sammen. 

(Båtturen må kjøpes ekstra og skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager før avreise. Pris kr 298,–)

Dag 4
Det bøhmiske Sveits. Vandring og båttur i nasjonalparken
Det bøhmiske Sveits er en nasjonalpark nord for Praha

Også på den tsjekkiske siden av grensen er det en helt enestående natur, Det bøhmiske Sveits, som vi er så heldige å bo i. I dag skal vi oppleve mer av den naturen som befinner seg like utenfor døren.

Vi tar på oss turskoene og begir oss ut på en vakker tur mellom høye og fascinerende klippeformasjoner, gjennom tunneler skapt av naturen og over hyggelige, men smale gangbroer til lyden av rislende vann. Over to omganger skal vi dra ut på Kamenice-elva i små båter omgitt av den ville naturen og små fossefall som får oss til å føle at vi er midt i et eventyr. De to stedene på ruten har siden 1800-tallet kun vært tilgjengelige via elva, og det gjør opplevelsen enda mer unik, siden elva er ansett som et av de vakreste områdene i parken.

I løpet av turen tar vi en pause ved en restaurant i parken, der det er mulig å spise lunsj og hvile bena litt før vi fortsetter. I alt er fotturen ca. 6 km lang i et lett terreng gjennom skogen, der det imidlertid kreves at man er rimelig god til bens.

Etter turen gjennom de to kløftene tar vi lokaltoget og setter kurs mot et mesterverk fra naturens side, en av tsjekkernes stoltheter, broen Pravčická. Broen er den høyeste og største natursteinbroen i Europa, og man finner ikke noe lignende andre steder. Siden 1700-tallet har broen tiltrukket kunstnere fra hele verden. Også i filmverdenen har man fått øynene opp for ikke bare Pravčická-broen, men også selve nasjonalparken. For eksempel er deler av eventyrfilmen Narnia filmet i området, og nettopp her på Pravčická-broen utspiller det seg en scene med heltene Peter, Susan og Lucy, som sammen med de små beverne tar seg over broen mens de er på flukt fra den hvite heksen og ulvene hennes.

Fotturen frem og tilbake til Pravčická-broen er samlet ca. 4,5 km. Er man trett i bena og heller vil bruke ettermiddagen på å slappe av, kan man ta toget videre et stopp etter at resten av gruppen har gått av. Da er man hjemme igjen. 

Etter besøket ved Pravčická-broen vandrer vi om ettermiddagen tilbake til hotellet vårt, og her blir det tid til å hvile bena før vi om kvelden spiser vår siste middag sammen. 

Dag 5
Omvisning på borgområdet i Praha. Hjemreise 

Etter frokosten sjekker vi ut av hotellet og kjører mot det majestetiske borgkomplekset i Praha, som rommer årtusengammel historie. Før omvisningen på borgen går vi en deilig tur i Kampa Park, som ligger i et romantisk og rolig område like ved elva Moldau. Deretter blir det tid på egen hånd til å spise lunsj før vi med svevebane blir fraktet opp til borgen. På turen dit opp har vi en fantastisk utsikt over byen, og fra kabelbanen går vi et kort stykke til borgen og starter omvisningen. 

Borgen anses for å være Prahas aller største severdighet, og dens historie går helt tilbake til ca. 870. I mer enn tusen år har den vært et viktig symbol for folket og dets ledere, og i dag fungerer den bl.a. som arbeidsplass for Tsjekkias president. Borgen er enorm og pompøs, og gjemmer på historiske palasser, kirker, klostre og kapeller. En viktig begivenhet på borgen fant sted i 1618, da den katolske keiserens stattholdere ble kastet ut av vinduet av protestantene. Det ble starten på trettiårskrigen.

På rundturen i borgområdet er inntrykkene mange. Vi ser bl.a. den imponerende St. Vitus-katedralen, som oppbevarer de tsjekkiske kronjuvelene og er sete for Prahas erkebiskop. Byggingen av katedralen ble påbegynt i 1344 av keiser Karl IV, og katedralen er en enorm bygning. 

Etter besøket på borgområdet kjører vi til lufthavnen og flyr hjem.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsktalende lokalguide
 • Fly Oslo–Praha t/r
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Båttur på Elben i Dresden
 • Personlige fornødenheter
 • Driks, for eksempel til sjåfører 
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Bagasje

Man kan ta med 1 stk. bagasje per person. Max. 20 kg + håndbagasje (håndbagasjens maks. vekt 8 kg). Håndbagasjens dimensjoner må maksimum utgjøre 118 cm totalt: lengde x bredde x høyde = 55 cm x 40 cm x 23 cm. Det er en god idé å ta med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Ikke egnet for personer som har vondt for å gå

For å delta på denne reisen er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp, for vi kommer til å gå en del. En av dagene er det mulig å gå opptil 10,5 km. 

Klima og påkledning

Om våren og høsten kan det være kjølig morgen og kveld, og regnbyger kan forekomme. Ta derfor med en genser og en lett jakke. Husk å ta med et par gode turstøvler. 

Skandinavisktalende lokalguide

Reiselederen på denne reisen er en skandinavisktalende lokalguide som er bosatt på destinasjonen og derfor har inngående kjennskap til hva man kan foreta seg på egen hånd – og deler gjerne ut av sin viten. Lokalguiden er selvfølgelig med under alle programlagte aktiviteter. 

Mer om reisemålene dine

Les mer om landene du skal reise til her:

Tsjekkia: https://www.albatros.no/reisemaal/europa/tsjekkia
Tyskland: https://www.albatros.no/reisemaal/europa/tyskland

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger visum eller vaksinasjoner.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

CZRTR02ANO