Vårcruise til De britiske øyer

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Skottland, Irland og England på den helt riktige årstiden på dette komfortable cruiset med mange historiske opplevelser og vakker natur

På dette herlige cruiset reiser vi rundt i hele Storbritannia og Irland. Og ikke nok med det; vi innleder cruiset med en historisk dag i Normandie, en dag i middelalderbyen Brugge (ved kjøp av utfluktspakke) og dessuten skal vi besøke det fargesprakende Amsterdam. I løpet av cruiset ser vi det historiske Edinburgh med det berømte Edinburgh Castle før vi skal dra ut i det skotske høylandet, som syder av stolte klaner, gamle tradisjoner og barsk natur – som vi får mulighet til å oppleve ved Loch Ness, Inverness og Urquhart Castle. I det livlige Glasgow finner vi masser av viktoriansk arkitektur og gode shoppingmuligheter.

Når vi krysser North Channel for å ta oss til Wales, kan vi passe på å sende en tanke til vikingene, som mellom år 800 og 900 gjennomførte et utall tokter fra de norske fjordene til de irske kystene og slo seg ned i Belfast og Dublin, som også vi skal besøke. 

Ved Cork kan du oppleve det grønne Irland, Blarney Castle eller et ekte whiskydestilleri på egen hånd før vi avrunder reisen med et lite stopp på den lille halvøya Portland.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – London og ombordstigning
Dag 2 Le Havre, Normandie, Frankrike. Spennende historie i det UNESCO-fredede Le Havre
Dag 3 Zeebrugge, Belgia. Frivillig utflukt til middelalderbyen Brugge
Dag 4 Amsterdam, Nederland. Mulighet for byrundtur med pakkhuskvarteret Grachten og videre til fots rundt i Amsterdam
Dag 5 På havet mot Skottland
Dag 6 Newhaven, Skottland. Mulighet for byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle
Dag 7 Invergordon, Skottland. Mulighet for utflukt i det skotske høylandet med Loch Ness, Urquhart Castle
Dag 8 På havet mot Greenock
Dag 9 Greenock, Skottland. Frivillig tur med reiselederen til Glasgow med tog
Dag 10 Belfast, Nord-Irland. Mulighet for utflukt til månelandskapet Giant’s Causeway og vakker irsk natur
Dag 11 Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd
Dag 12 Dublin, Irland. Mulighet for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral
Dag 13 Cork (Cobh), Irland. Besøk i det hyggelige Cobh og frivillig tur til Cork sentrum med reiselederen
Dag 14 Portland, England. Krigshistorie og vakre kystlandskaper
Dag 15 Southampton og hjemreise fra London

Norwegian Star

Norwegian Star er et av rederiet Norwegian Cruise Lines skip med plass til over 2 350 passasjerer.

Norwegian Star er et av rederiet Norwegian Cruise Lines skip med plass til over 2 350 passasjerer. Cruiseskipet ble sjøsatt i 2001, og om bord er det fine og romslige lugarer, bassengområde, spa, treningssenter, teatersal, restauranter, shopping og mye mer.

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – London og ombordstigning Avreise kl. 17.00

Vi letter fra Oslo, flyr til London og sjekker inn på det deilige skipet vårt, som vil være hjemmet vårt de neste 2 ukene.

Dag 2
Le Havre, Normandie, Frankrike. Spennende historie i det UNESCO-fredede Le Havre Ankomst kl. 07.00, avgang kl. 19.00

I dag kan du velge å tilbringe dagen på egen hånd eller å delta i en av skipets mange utflukter. Den franske regionen Normandie er mest kjent for de allierte styrkenes landgang her i 1944, som fikk kodenavnet Operation Overlord. Klokken 21.15 den 5. juni 1944 meddelte BBC den franske motstandsbevegelsen at en landgang på Normandies kyst var nær forestående, og at de derfor kunne begynne sabotasjen av områdets jernbaneskinner. Ved midnattstid begynte de allierte styrkenes fly å sende bomber nedover kysten, og klokken 1.30 den 6. juni hoppet de første allierte ut i fallskjerm ned på den tyskokkuperte Normandie-kysten. D-dagen hadde begynt.
Havnen i Le Havre ligger på den høyre siden av den mest besøkte vannveien, Den engelske kanal, ved Seines munning. Le Havre er i dag Frankrikes nest største havn, og inngangen til byenes by, Paris. Le Havre kom på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2005 på grunn av sin unike etterkrigsarkitektur, for byen ble helt gjenoppbygd i modernistisk stil etter krigen.

Dag 3
Zeebrugge, Belgia. Frivillig utflukt til middelalderbyen Brugge Ankomst kl. 09.00, avgang kl. 17.00

Vi legger til i havnebyen Zeebrugge ved Den engelske kanal. I dag vil det være opplagt å besøke en av Belgias flotteste middelalderbyer, den nærliggende Brugge. Derfor vil reiselederen arrangere en frivillig tur til den ytterst fint bevarte byen, en perle som er gjennomskåret av små kanaler. Denne lille havnebyen ble raskt en av de vesentlige utskipningshavnene for Hansaforbundet. Det bidrog også til å gjøre byen til et finansielt sentrum. Tidens velstående borgere er blitt portrettert av berømte kunstnere som Jan van Eyck, Hans Memling og Gerard David. Byen står i dag som et av Belgias absolutt største trekkplastre for besøkende. Her kan man glemme både tid og sted når man vandrer gjennom de hyggelige brolagte gatene og kanskje kjøper seg et stykke ekte belgisk sjokolade på veien. I tillegg til å nyte de billedskjønne gatene og alle lekkeriene er det et must å gå en tur på det hyggelige torget og se alle de gotisk inpirerte bygningene, og nyte den helt spesielle atmosfæren. Velger du å bli med reiselederen inn til den hyggelige byen, tar turen knapt en halv time (regn med ca. 4 euro pr. vei).

Dag 4
Amsterdam, Nederland. Mulighet for byrundtur med pakkhuskvarteret Grachten og videre til fots rundt i Amsterdam Ankomst kl. 08.00, avgang kl. 18.00
Amsterdams stemningsfulle kanaler

I dag har du, som en del av utfluktspakken, mulighet til å delta på en stemningsfull guidet byrundtur gjennom Amsterdams mange gater og smug – med utsikt til husbåter og de karakteristiske smale pakkhusene som preger byens sentrum, når vi besøker Grachten-området. På byrundturen begir vi oss videre av sted til fots ut på eventyr i den fargerike kanalbyen, som i renessansen ble en av Europas viktigste sjøfartsbyer og handelssteder. Byen viser seg fra sin aller beste side i det gamle arbeiderkvarteret Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene her er best kjent som ”De ni små gatene” – De negen straatjes – og er hjemsted for en rekke interessante designere som får selskap av spesialforretninger, gallerier samt de ”brune” kafeene, som er gamle, patinerte vertshus med godt nederlandsk og belgisk øl. I Jordaan finner man også en av Amsterdams aller største attraksjoner, Anne Franks hus, som ligger på Prinsengracht tett ved Westerkerk. Her, der Anne Frank skrev sin berømte dagbok, gjengis den rystende historien om den jødiske jenta og familien hennes, som gjennom flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset på Prinsengracht inntil de ble avslørt og kom i konsentrasjonsleir. 

Amsterdam er på alle måter en sterk museumsby, og som moderby for en rekke av verdenskunstens aller største har den imponerende samlinger på museumsveggene. Ta for eksempel en oppdagelsestur omkring Museumplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling nederlandske mesterverker – fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet presenteres verdens største van Gogh-samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren. Den moderne kunsten holder til på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte medvirker til å kaste lys over Nederlands historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler folder ut den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 5
På havet mot Skottland

Vi har en dag på havet, der vi kan slappe av og nyte det deilige skipet vårt mens vi lader opp til morgendagens besøk i Skottlands vakre høyland. Vi tilbringer hele dagen på havet og kan i ro og mak nyte det koselige hjemmet vårt for de mange følgende dagene. Det er rike muligheter til å benytte de skjønne fasilitetene om bord og nyte den avslappede og eksklusive atmosfæren. Begynn eventuelt dagen med en tur i treningsrommet. Eller sett av formiddagen til litt luksus i skjønnhetssalongen, etterfulgt av en tur i jacuzzien eller svømmebassenget.

Dag 6
Newhaven, Skottland. Mulighet for byrundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle Ankomst kl. 08.00, avgang kl. 18.00

Vi legger til i havnebyen Newhaven, som ligger noen  ganske få kilometer fra Skottlands nest største by, Edinburgh. Her er det opplagt å dra inn til selve Edinburgh, som er en ytterst sjarmerende by. Det gamle bysentret ligner ikke den gamle bykjernen i andre storbyer, for her har man i stedet for de vanlige forretningskjedene valgt å satse på små, hyggelige spesialforretninger og intime restauranter og barer. Byens største attraksjon er uten tvil borgen Edinburgh Castle, som de fleste skandinaver kjenner til fra det årlige Military Tattoo som avholdes her. Det berømte skotske slottet har en kompleks historie, og man mener at den første bebyggelsen på stedet stammer fra 1100-tallet. Det er historikernes realistiske anslag at det oppførte festningsverket på det tidspunktet mest av alt minnet om den trestrukturen som de fleste nok kjenner fra filmen »Braveheart«. I dag er borgen et imponerende byggverk i stein, og bygningene huser blant annet de skotske kronjuvelene. Resten av byen vokste ut fra festningen og den vulkanklippen den ligger på. De første husene i byen ble bygd i det området som i dag kalles Lawnmarket, og langs hovedgaten High Street. Sammen danner denne strekningen ned til palasset »Royal Palace of Holyroodhouse« den såkalte Royal Mile, som har fått sitt navn fordi skotske og engelske regenter fulgte denne ruten mellom palasset og Edinburgh Castle. 
Dagens utfluktstilbud er en tur til Edinburgh med byrundtur, der vi blant annet skal se Edinburgh Castle. Fra vollene kan man se ned på elegante, svungne terrasser og de middelalderlige gatene og smugene som vitner om over tusen års historie. Vi drar i dag ut på en byrundtur der vi blant annet besøker Edinburgh Castle og Holyrood Palace, og skal om bord på den kongelige yachten ”Britannia”. Underveis vil det være innlagt tid til lunsj på egen hånd (ikke inkludert).

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 7
Invergordon, Skottland. Mulighet for utflukt i det skotske høylandet med Loch Ness, Urquhart Castle Ankomst kl. 07.30, avgang kl. 17.00

I dag skal man stå tidlig opp hvis man vil nyte innseilingen gjennom den vakre fjorden Cromarty Firth. Det er et område som er kjent for sin store naturskjønnhet og det rike og varierede dyrelivet. Her er fugler og en lang rekke havpattedyr, blant annet delfiner. Kun to steder i Storbritannia finner man stedfaste delfiner, og denne fjorden er ett av dem. Vikingene kom seilende hit til det skotske høylandet, og ennå i dag ser man sporene fra de nordiske kulturene. I den vestlige delen av høylandet er der skandinavisk-klingende stedsnavn som Shieldaig (Sildevik) eller Diabaig (Dypvik). Og så var det klanene. Hele det skotske klansystemet ble utviklet med Mackayene og Sinclairene, Mackenziene og Fraserne, Macdonald-klanen og mange flere. Alle forsøkte de med makt å holde fast på territoriene sine. Disse gælisk-talende klanene hadde en sterk og levende kultur, som fortsatt er en stor del av livet i høylandet. På tross av at klanene i dag er forsvunnet, er det skotske høylandet fremdeles noe for seg. Folk kommer ikke hit bare for å nyte den uberørte naturen, men også for å oppleve den spesielle blandingen av fortid og nåtid.

Inverness, som ikke ligger langt fra Invergordon, har masser av attraksjoner. I byen er en av de største severdigheter kanskje domkirken Saint Andrew’s Cathedral, som ligger ved elvebredden overfor slottet. Katedralen har ingen spir, for det ble slutt på pengene før man kunne nå å bygge dem. Fronten er faktisk en kopi av fronten på Vor Frue Kirke i København, som billedhuggeren Bertel Thorvaldsen var med på å skape.
Det skotske høylandet sies å være noe av den vakreste naturen i Europa, så det er naturlig at vi på dagens arrangerte utflukt kjører ut i landskapet. Turen går til verdens kanskje mest berømte innsjø, Loch Ness, der mysteriet om uhyret Nessie er forblitt uløst i over 100 år. På dagens utflukt kan du selv se om du kan få øye på Nessie. Ved bredden av Loch Ness besøker vi slottet Urquhart Castle. Til tross for at dette er en borgruin, er det fremdeles et imponerende syn, og man kan absolutt fornemme tidligere tiders storhet. Det er en av Skottlands største borger, og herfra er det en praktfull utsikt over Loch Ness. Etterpå tar vi en hyggelig båttur på sjøen.

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 8
På havet mot Greenock

Dagen tilbringer vi til havs og koser oss på vårt flytende hjem. Norwegian Star tilbyr alt fra spa og treningssenter til nattklubb. Prøv en av skipets 11 barer og lounger eller nyt havutsikten fra dekk og lad batteriene til morgendagens opplevelser i Skottland.

Dag 9
Greenock, Skottland. Frivillig tur med reiselederen til Glasgow med tog Ankomst kl. 08.00, avgang kl. 22.00

Vi kommer til havneområdet Greenock – en by som kan oppleves til fots, kanskje med en avstikker til åsene omkring. Her kan man nyte utsikten mot fjellene ”The Clyde”, som omkranser denne delen av landet. Byens havnepromenade ”The Esplanade” gir mulighet for en deilig spasertur langs havet med utsikt mot Helensburgh, Kilcreggan og det skotske høylandet. Albatros’ reiseleder arrangerer en felles frivillig tur til Glasgow med det lokale toget. Der pleier vi å gå fra kaia til togstasjonen. Vi går en kilometer til stasjonen og tar det offentlige transportsystemet (beregn derfor 8—9 pund i transportomkostninger per vei). Herfra setter vi kursen mot Glasgow og kjører underveis (25—45 minutter) gjennom litt av det skotske lavlandet, som både er landets mest frodige område og det mest folkerike – av Skottlands cirka 5,2 mill. innbyggere bor 75 % i området i og omkring Edinburgh og Glasgow.

Skottlands historie og kultur er en mosaikk av innvandringer fra Irland, indo-europeiske stammer og Skandinavia, godt garnert med så vel innbyrdes kriger som kamper mot inntrengende romere, normannere og engelskmenn. Skottland kan inndeles i tre geografiske områder, med det sentrale lavlandet i midten, der Skottland er smalest. Nedenfor dette beltet finner man det sørlige høylandet, som preges av avrundede og gresskledde fjell, ideelle til sauehold. I kontrast til dette finner man det barske, fjellrike og ville høylandet nord for lavlandet, hjemsted for de sagnomspunne høylenderne, som blant annet kastet seg ut i moderniseringen av golfspillet og kjempet mot engelskmennene for sin frihet. 

Skottland er aldri blitt definitivt forent med England. Middelalderens kriger er ikke blitt glemt, og de skotske ”opprørs”-heltene William Wallace og Robert Bruce blir feiret, men også dronning Elisabeths Is svikefulle mord på Marie Stuart blir husket. Skottene har aldri riktig akseptert personalunionen med England av 1603 og det felles kongedømmet fra 1707, selv om de har hatt utbredt selvstyre, med egen administrasjon, kirke, skole – og rettsvesen. Først med opprettelsen av det skotske parlamentet i 1999 følte befolkningen seg frigjort fra det britiske åket. Vel fremme i det sentrale Glasgow blir det tid til at reiselederen tar gruppen på en liten uformell vandring rundt i Skottlands kulturby, som i 1990 fikk æren av å være Europas kulturhovedstad, før vi drar tilbake mot Greenock og skipet vårt.

Dag 10
Belfast, Nord-Irland. Mulighet for utflukt til månelandskapet Giant’s Causeway og vakker irsk natur Ankomst kl. 07.00, avgang kl. 18.00

I dag kommer vi til Belfast, hovedstaden i Nord-Irland, som er historisk kultur og fantastisk natur i ett. Den mangeårige åpne konflikten, ”the troubles”, har hatt stor innflytelse på Belfast, og den var i 1970- og 1980-årene karakterisert som en av verdens farligste byer. Nå da konflikten mellom protestanter og katolikker er forbi, opplever man en rivende utvikling, med restaurering av hele bysentret med betagende arkitektur av både historisk og moderne form. Havnen hadde tidligere de største skipsverftene i Storbritannia, og blant annet ”Titanic” ble bygd her. Industrialiseringen gjorde byen til den mest velstående i Nord-Irland, noe de vakre kirkene, de store bankene og andre offentlige bygninger vitner om.

Ikke langt fra Belfast kan man finne det mystiske månelandskap Giant’s Causeway. I hjertet av en av Europas mest vidunderlige kyststrekninger finner man de mest unike klippeformasjoner. Giant’s Causeway er et resultat av et vulkanutbrudd for mange millioner år siden som den gang dannet tusener av basaltsøyler. Å gå på Giant’s Causeway er som å reise tilbake i tiden, og derfor er dagens Albatros-utflukt en tur til dette fantastiske fenomenet. 

(Dagens utflukt er del av en spesiell utfluktspakke og er ikke inkludert i reisens pris. Se mer under prisinformasjon.)

Dag 11
Liverpool, England. The Beatles og tid på egen hånd Ankomst kl. 07.00, avgang kl. 18.00

Vi kommer i dag til Liverpool, til den berømte UNESCO-fredede havnefronten ved elva Mersey.

Dette er byen som nok er mest kjent for fire unge menneskers innsats i musikken. Liverpool fostret The Beatles – den gruppen som har bidratt til å skape den musikken som må sies å være kjennetegnende for slutten av 1900-tallet. Det er nok de færreste som ikke kan synge med på hit-låter som ”Hey Jude”, ”I Want To Hold Your Hand” og ”She Loves You”. Vi besøker det prisvinnende museet The Beatles Story, der vi ser hvordan de unge guttene gikk fra en beskjeden barndom i Liverpool til en hittil ukjent rockestjernestatus med hele verden som tilbedere. Dagen er på egen hånd, og du kan se nærmere på byen. Hvis det er stemning for det, vil reiselederen gå en frivillig tur rundt i byen.

Dag 12
Dublin, Irland. Mulighet for byrundtur i Dublins Fair City med universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral Ankomst kl. 07.00, avgang kl. 19.00
Med det gæliske uttrykket Cead Mile Failte, som betyr noe i retning av ”hundre tusen ganger velkommen”, blir vi ønsket velkommen til Dublin. Byen ble grunnlagt i 841 e.Kr. av norske og danske vikinger. I middelalderen overtok normannerne byen og bygde Dublin Castle som symbol på engelskmennenes overherredømme over Irland. Dette varte ved til påskeopprøret i 1916, og deretter ble Irland en selvstendig republikk.
 
Dublin er delt i to av elva Liffey, som renner tvers gjennom byen i øst—vest-retning. Gjennom århundrer har elva delt byen, ikke bare i fysisk forstand, men også som en mental grense mellom den tidligere fornemme bydelen sør for elva og den mindre fine nord for elva. Det nordlige Dublin ble utbygd på 1700-tallet, og på tross av områdets ry som mindre fint og velstående enn det sørlige Dublin bærer bydelen fremdeles preg av 1700-tallets flotte nyklassiske arkitektur. Nord-Dublins sentrale ferdselsåre er den imponerende innkjøpsgaten O’Connell Street, som er kantet av statuer, monumenter og fine, gamle hus. I tillegg til denne praktfulle bulevarden legger vi veien forbi det historiske General Post Office, der republikken Irland ble proklamert i 1916. 
Dagens Albatros-utflukt er en byrundtur i Dublin, der vi besøker universitetet Trinity College og domkirken St. Patrick’s Cathedral, som er Irlands største kirke. Vi vil både kjøre i buss og se byen til fots. Ettermiddagen er avsatt til egne eventyr i den hyggelige byen. Besøk for eksempel den klassiske kafékjeden Bewley’s, der man kan få servert en god kopp te eller kaffe med noen av de gode irske kakene, dra på shopping i Grafton Street, eller nyt en Guinness på Irlands eldste pub, The Brazen Head; mulighetene er mange i denne hyggelige byen. 
(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes – se under priser.)
Dag 13
Cork (Cobh), Irland. Besøk i det hyggelige Cobh og frivillig tur til Cork sentrum med reiselederen Ankomst kl. 08.00, avgang kl. 16.00

Cobh ligger på en av de tre øyene i havnen som hører til byen Cork. Cobh vokste eksplosivt på slutten av 1700-tallet, da Cork ble brukt som hovedhavn for de britiske marineskipene. I dag er Cobh en hyggelig by bygd oppover en åsskrent. På toppen ligger St. Coleman’s Cathedral og dominerer horisontlinjen med sitt fine nygotiske spir med hele 47 klokker.

For tusener av irske emigranter var Cobh imidlertid stedet der man sa endelig farvel til fedrelandet. Denne dramatiske historien kan man lære mye mer om hvis man besøker Cobh Heritage Centre. Det ligger i en gammel viktoriansk stasjonsbygning fra den gang Cobh var kjent som Queenstown – et navn byen tok for å feire dronning Viktorias besøk i 1849. Byens dramatiske maritime historie involverer emigranter på flukt fra hungersnød til USA og Canada samt forbindelser til de tragiske historiene om ”Titanic” og ”Lusitania”. Sentret ligger tett ved stedet der skipet legger til, og reiselederen går en tur forbi for de interesserte (entré for egen regning). Det er verd å bruke en times tid på museet. Deretter går reiselederen til Cobhs katedral St. Colman’s, der man fristes til å ta bilder av skipet fra utsiktspunktet, hvis man altså ikke har det travelt med å ta bilder av katedralen.

Cobh er en hyggelig liten by, som man absolutt kan bruke et par timer i. Hvis det er godt vær og stemning for det, tar vi toget inn til Cork sentrum (ta med ca. 10 euro til transport t/r) fra Cobh stasjon. Her stiger vi av på Kent stasjon og går en tur i gatene. Det er en ca. 10 minutters spasertur fra stasjonen ned til sentrum.

Dag 14
Portland, England. Krigshistorie og vakre kystlandskaper Ankomst kl. 11.30, avgang kl. 20.30

Portland er en liten halvøy i det sørlige England, og den har en av verdens største menneskeskapte havner. Havnen stod ferdig i 1872 og ble anlagt for å beskytte Englands sørkyst. Den hadde en stor rolle i både første og andre verdenskrig. I dag drar folk til Portland for å nyte den vakre naturen og den knapt 30 km lange stranden. Det er ikke mulig å gå ut av havnen, men der er gratis shuttlebusser som tar deg til Castletown, den sørlige delen av Portland som ligger like utenfor havnen. Her kan man se byens D-day Museum og Portland Castle rett overfor. Derfra kan du dra ut til Portlands fyrtårn og se hvor langt det vakre kystlandskapet strekker seg. Vil du heller nord for havnen, kan du ta en gratis shuttle til Waymouth, som ligger på fastlandet og er en fargerik, hyggelig liten by som absolutt er verd et besøk. Derfra kan man dra videre ut i den fantastiske naturen langs den UNESCO-fredede Jurassic Coast, et kystlandskap som strekker seg fra Dorset til det østlige Devon. Reiselederen vil være behjelpelig med ideer til hvordan dagen kan tilbringes.

Dag 15
Southampton og hjemreise fra London Ankomst kl. 05.00

Southampton er i seg selv et stykke sjøfartshistorie. Fra byens verft seilte krigsskip i hundrevis ut i det ukjente for konge og fedreland fra hundreårskrigen til andre verdenskrig. Det var herfra de første pilegrimene seilte ut med skipet ”Mayflower” i 1620 mot kolonien i den nye verden, og det var også fra Southampton det ulykksalige ”Titanic” stevnet ut i 1912. Etter frokosten om bord er det tid til å si farvel til det deilige skipet vårt. Så blir vi hentet og kjører mot London, der flyet hjem venter.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi utarbeidet en utfluktspakke ledet av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Inkludert i utfluktspakken

 • Amsterdam. Halvdagsutflukt med pakkhuskvarteret Grachten og til fots rundt i Amsterdam
 • Invergordon. Heldagsutflukt i det skotske høylandet med Loch Ness inkl. båttur og adgang til Urquhart Castle
 • Edinburgh. Heldagsutflukt med byrundtur i Edinburgh inkl. adgang til Edinburgh Castle, Holyrood Palace og den kongelige yachten ”Britannia”
 • Belfast. Heldagsutflukt til månelandskapet Giant’s Causeway, vakker irsk natur og Dunluce Castle
 • Dublin. Halvdagsutflukt med byrundtur i Dublin med reiselederen inkl. adgang til Trinity College, St. Patrick's Cathedral og Dublin Castle

Pris kr 3 498,- pr. person

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. IB: kr. 21.498,-
Tillegg for oppgradering av lugar

Dobbeltlugar

 • Tillegg for utvendig dobbeltlugar med vindu kat. OB: kr. 8.298,- pr. person
 • Tillegg for utvendig dobbeltlugar med balkong kat. BB: kr. 17.898,- pr. person

Enkeltlugar

 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med vindu kat. OB: kr. 38.498,-
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar med balkong kat. BB: kr. 57.498,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – London – Oslo
 • Transport jf. program
 • Informasjonsmøter og foredrag på cruiseskipet ved reiselederen 
 • 15 netters cruise med Norwegian Star i delt innvendig dobbeltlugar 
 • Helpensjon på skipet 
 • Premium All Inclusive drikkepakke på cruiseskipet (se beskrivelse) 
 • Kaffe, te og isvann om bord (utvalgt Lavazza spesialkaffe til måltidene) 
 • Wi-fi om bord (250 minutter per lugar) 
 • Havneskatter og avgifter (ca. kr. 1.800,- pr. person) 
 • Skatter og avgifter
NCL – Premium All Inclusive Drikkepakke
 • Drikkevarer (bredt utvalg av brennevin, fatøl, flaskeøl, vin i glass, cocktails, juice og mineralvann)**
 • Spesialkaffe fra Lavazza i forbindelse med måltider (utvalgte typer)
 • Vannflaske daglig (1 per person, per dag, levert i lugaren)

**For gjester under 21 år innbefatter pakken kun juice, mineralvann og vann.

Prisen inkluderer ikke
 • Sykdomsavbestillingsforsikring 6 % av reisens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Utfluktspakke kr 3 498,- pr. person
 • Eventuelle ekstra utflukter og arrangementer
 • Tillegg for enkeltlugar, utvendig lugar med vindu og balkonglugar
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenger på cruiseskipet
 • Drikkepenger til lokale guider og sjåfører (beregn ca. EUR 4 i alt. Gjester med utfluktspakke bør
 • beregne EUR 12 i alt)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Der er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skap- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårføner. Ønsker du å bestille en suite, bes du henvende deg til Albatros Travel.

Innvendig lugar
Lugarkategori IB, dekk 4. Innvendig lugar med to enkeltsenger eller dobbeltseng. 

Utvendig lugar
Lugarkategori OB, dekk 5. Utvendig lugar med vindu og to enkeltsenger eller dobbeltseng. 

Balkonglugar
Lugarkategori BB, dekk 8. Utvendig lugar med egen privat balkong. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller dobbeltseng.

Brexit

Med valget i England i desember 2019 er Storbritannias utmelding av EU, det såkalte Brexit, en realitet. Dette kan få betydning for innreise til England og Skottland. Hvilke konsekvenser dette måtte medføre vet vi ikke enda, men så snart det endrer seg informerer vi naturligvis allerede bookede kunder direkte, samt oppdaterer nettsidene våre.

Utflukter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Slik vil man oftest være hjemme så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer typisk i 2—4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5—9 timer, og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som imidlertid ikke alltid behøver å være inkludert. Dette vil likevel være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Tidsangivelser i cruisenes dagsprogrammer

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt, er med forbehold for endringer fra rederienes side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser, der man er i vinden og værets makt. Vi velger likevel å inkludere tidene i programmet, da det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man må regne med i havn/land på reisens stopp. Det er naturligvis en del av opplevelsen ved å delta på et cruise!

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line hører til i den billigere enden av cruiserederiene på det danske markedet. Det er et 3-stjerners rederi, der komfort og service kan sammenlignes med et hotell i samme kategori. Har man tidligere seilt med for eksempel Celebrity Cruises, kan man ikke forvente samme servicenivå og gastronomiske opplevelser hos Norwegian Cruise Line, for pris og kvalitet hører nå engang sammen. Når det er sagt, er opplevelsen om bord for de fleste likevel på et godt nivå.

Free at sea

NCL har lansert et nytt konsept som de kaller ”Free at Sea”. Her man man kjøpe noen fordeler som man kan nyte på cruiset. Dette har vi valgt at våre gjester skal nyte glede av, men siden vi har med grupper å gjøre, er vi nødt til å velge dette på forhånd, for alle gjester. Vi fortsetter som det har vært før, med wifi og drikkepakke. Se hva det inneholder under punktet ”prisen inkluderer”.

Internett

Med NCLs ”Free at Sea”-konsept har du 250 minutters wi-fi pr. lugar. Der er altså adgang til wi-fi (lokalt trådløst internett) på skipet. Nettverket er normalt sterkest ved skipets resepsjon og delvis i andre fellesområder, dvs. det kan være mindre effektivt i lugarene. Vær oppmerksom på at det underveis på ruten kan være utfall av kortere eller lengre varighet.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

GBCOC03ANO