Vest-Norges fjorder, dype daler og Atlanterhavsveien

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fantastisk fjordlandskap, UNESCO-fredede høydepunkter og hyggelige historiske byer

Bussreise

Naturskjønn reise langs deler av Norges dramatiske kyst. Vi reiser i sommerhalvåret når alt er frodig og grønt, og hver dag venter maleriske byer og storslått fjordlandskap. Vi skal se de dype fjordenes bratte fjellsider, eventyrlige landskaper med hvite breer som glimter i solen, gamle havneanlegg og fiskevær. I løpet av de 11 dagene drar vi med båt på den eventyrvakre Geirangerfjorden, og legger veien innom Holbergs vakre fødeby Bergen med de karakteristiske trehusene. Eventyret venter oss når vi kjører på den vakre Atlanterhavsveien, besøker Briksdalsbreen og ser oss rundt i Norges middelalderhovedstad Trondheim.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Bussreiser

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta NOK

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Hovden. Stavkirken i Heddal og Telemark
Dag 2 Hovden. Suleskarvegen, Lysebotn med båttur til Lysefjorden og Stavanger
Dag 3 Stavanger. Byrundtur i Stavanger, ferge over Boknafjorden, Hardangerfjorden og Steindalsfossen
Dag 4 Bergensområdet. Byrundtur i Bergen og tid til å utforske Griegs by på egen hånd
Dag 5 Bergensområdet. Voss, Sognefjorden, Lærdal, Jotunheim nasjonalpark og Stryn
Dag 6 Stryn-området. Båttur gjennom den vakre Geirangerfjorden. Ørneveien og Trollstigen
Dag 7 Molde/Kristiansund–Trondheim. Atlanterhavsveien og små fiskevær
Dag 8 Trondheim, Norge. Byrundtur i Tordenskjolds fødeby Trondheim og Oppdal
Dag 9 Oppdal/Otta. Dovrefjell, Gudbrandsdalen, Ringebu stavkirke, OL-byen Lillehammer og Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
13 998,–
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Hovden. Stavkirken i Heddal og Telemark

Etter oppsamling kjører vi mot Telemark, der vi skal overnatte i Hovden. Først skal vi imidlertid ha et foto-stopp ved Norges største stavkirke. 

I middelalderen ble det oppført store katedraler av stein i mange deler av Europa. I Norge ble en lignende teknikk benyttet, men med tre som hovedmateriale. Vikingene hadde lange tradisjoner for å bygge hus og båter av tre, og det var derfor naturlig at disse byggeteknikkene ble videreutviklet. Stavkirkene var resultatet av deres anstrengelser. I middelalderen var de minutiøst utskårne trekirkene en del av landsbybildet mange steder i det nordvestlige Europa. I dag finnes de nesten utelukkende i Norge. Det er mange typer av stavkirker, men det vesentligste fellestrekket for dem alle er bruken av stolper (eller ’staver’) og et skjelett av tømmer og planker – derav navnet stavkirke. 

I Notodden i Telemark ligger den store Heddal stavkirke, og den storslåtte kirken er absolutt en av de vakreste. Denne delen av Norges kulturarv viser det fine trehåndverket som ble mestret tilbake på 1200-tallet, nettopp da man trosmessig var i en overgangsfase fra åsatroen til kristen tro. Vi ser kirken utenfra, men det er også tid til å besøke kirken innenfra (entré ikke inkl., beregn ca. 60 kroner).

Vi kjører den flotte turen gjennom Telemark mot hotellet vårt. Telemark dekker området fra kysten sør for Oslo, nærmere Porsgrunn og så inn i landet opp mot Norges største nasjonalpark Hardangervidda. Det er også en region der vi finner tinder på opptil 1883 meter over havet. I dalen nedenfor det høyeste fjellet ligger hyggelige Rjukan, som med sin lange krigs- og industrihistorie er opptatt på UNESCOs liste over verdensarv. De fleste husker nok Hollywood-filmen ”Helter i Telemark” med Kirk Douglas i hovedrollen som den norske motstandsmannen som setter en stopper for produksjonen av tungtvann.

Vi forlater Telemark for å overnatte i området ved Hovden.

Vi spiser en hyggelig felles middag på hotellet.

Dag 2
Hovden. Suleskarvegen, Lysebotn med båttur til Lysefjorden og Stavanger

Etter frokosten setter vi kurs mot kysten og Stavanger. Vi begynner med å kjøre på et stykke av Suleskarvegen, som er kjent for å være veldig vakker. Veien er den høyeste veiforbindelsen på Sørvestlandet, som vi nå skal dra igjennom. Lokalbefolkningen sier at veien gir en spesiell ro til dem som er heldige nok til å benytte den.

Om bord i bussen vår er dagens transport altså nærmest en severdighet i seg selv, så husk å se deg rundt.
Midt på dagen er vi fremme ved Lysebotn, der vi skal  ut på en flott båttur over Lysefjorden. Fjorden er sannsynligvis dannet ved frostsprengninger for mer enn 10 000 år siden, da der var en isbre her. Fra båten kan vi underveis se opp til utsiktspunktet Preikestolen, en 604 meter høy fjellformasjon som er kjent for å være en av områdets største naturopplevelser. 

Om ettermiddagen har vi nådd frem til Stavanger, der vi skal overnatte.

I 1969 ble det første oljefeltet i den sørlige Nordsjøen oppdaget ved Ekofisk, og dette funnet gjorde med ett Stavanger og Sandnes til et av de viktigste økonomiske kraftsentrene i Norge. I dag er Stavanger hele Europas olje- og energihovedstad, og den viktigste inntektskilden for de lokale innbyggerne er da også oljeindustrien. Det norske oljeeventyret har naturlig nok tiltrukket mange forskjellige nasjonaliteter til området, og det har gjort Stavanger til en internasjonal destinasjon.

Kvelden er på egen hånd; reiselederen hjelper gjerne til med tips.

Dag 3
Stavanger. Byrundtur i Stavanger, ferge over Boknafjorden, Hardangerfjorden og Steindalsfossen

Etter frokosten skal vi på eventyr i oljebyen! Man kan nemlig ikke forlate Stavanger uten å ta en spasertur gjennom den gamle bydelen. Selve sentrum i Stavanger er svært kompakt, og det er lett å se de fleste severdighetene til fots. En tur gjennom de smale, brolagte gatene med hvite trehus fra 1700-tallet er som en reise tilbake til en svunnen tid. Den gamle bydelen har noen av Europas best bevarte trehus; det er faktisk over 170 av dem. I det gamle Stavanger er det i dag mange butikker med kunsthåndverk, malerier, keramikk og smykker. Tett ved ligger en fantastisk domkirke oppført i 1125 og gjenoppført i 1272 etter en storbrann. Her var Jon Birgersson biskop før han ble Norges første erkebiskop i Trondheim. Byrundturen blir en kombinasjon av spasertur og busstur.

Det moderne Stavanger er en universitetsby og hjem for en rekke høyere utdannelsesinstitusjoner og forskningsinstitutter. Det er også en by med livlig og vibrerende stemning, komplett med mange butikker og spisesteder. I 2008 var Stavanger og Sandnes utpekt som europeisk kulturhovedstad, en utmerkelse som vitner om et variert tilbud av kulturbegivenheter og aktiviteter i regionen. Matfestivalen Gladmat finner sted årlig i slutten av juli, og det er områdets største begivenhet med omkring 250 000 besøkende hvert år.

Senere på dagen er det tid til å krysse over Boknafjorden med den lokale fergen. Her skal vi fra Mortavika til Årsvågen for å kunne kjøre mot området ved Hardangerfjorden. Det blir enda en vakker kjøretur gjennom skjærgårdsområdet nord for Stavanger. Vi skal i dag kjøre gjennom Rogaland for å komme til Hordaland.
Vi finner et passende sted å spise lunsj underveis.

Når vi begynner å nærme oss området ved Bergen, skal vi oppleve et av de mest populære fossefallene i Norge, nemlig Steinsdalsfossen. Fallet er på cirka 50 meter og fossen er spesielt populær fordi man kan gå på en tørr og sikker sti bak den. Selve fossen ble til i 1699, da elva skiftet retning. Vi går en tur i området og over stiene.

Vi overnatter i området utenfor Bergen, der vi skal bli de to kommende nettene.

Vi spiser en hyggelig felles middag på hotellet.

Dag 4
Bergensområdet. Byrundtur i Bergen og tid til å utforske Griegs by på egen hånd

Om morgenen begir vi oss inn til Bergen, Norges sjarmerende gamle hansastad og den verdensberømte komponisten Edvard Griegs fødested. Kystbyen Bergen er Norges nest største by og ligger vakkert plassert ved inngangen til de berømte norske fjordene mellom de syv fjell. Byen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 og er dermed en av Norges eldste. Bergen har fremdeles i dag et livlig havneområde og et driftig handelsliv med masser av butikker og boder. Et av våre stopp er Fisketorget, som ligger innerst i havnebukta og er en opplevelse. Det er et fargerikt marked med alt hva hjertet kan begjære av laks, reker, krabber og annet godt fra havet, alt avhengig av årstiden, men markedet byr også på frukt, grønnsaker og blomster. Turen leder oss dessuten forbi de fargerike kjøpmannsgårdene, som opprinnelig ble bygd på 1300-tallet og i dag er kjent som Bryggen. Området står på UNESCOs verdensarvliste, og de eldste husene som står i dag er fra starten av 1700-tallet. Bryggen var i flere århundrer hovedkvarter for de hanseatiske handelsmennnene som dominerte handelen i byen helt frem til midten av 1700-tallet. De trange smugene leder tankene tilbake til en svunnen tid. 
Etterpå blir det mulig å ta en oppdagelsestur i byen på egen hånd. De fleste severdighetene ligger i kort avstand fra Bryggen. Vil du gjerne fordype deg i Bergens spennende og dramatiske historie, kan du legge veien forbi Bryggens museum eller Det hanseatiske museum. Byen har blant annet vært rammet av flere storbranner – et tema som også inngår i forfatteren Gunnar Staalesens berømte Bergen-trilogi. De kunstinteresserte kan legge veien forbi Bergen kunstmuseum, med en samling som blant annet teller atskillige verker av Edvard Munch.

Etter besøket i Bergen drar vi tilbake til hotellet vårt i Bergensområdet.

Vi spiser en hyggelig felles middag på hotellet.

Dag 5
Bergensområdet. Voss, Sognefjorden, Lærdal, Jotunheim nasjonalpark og Stryn
Bergen på en solskinnsdag

Vi forlater Bergensområdet for å kjøre mot Sognefjorden, der vi kjører gjennom Voss. Voss ligger vakkert til ved bredden av Vangsvatnet, omgitt av et frodig landbruksområde. Distriktet er mest kjent for sine vintertilbud, for det er et av de beste stedene i Norge å stå på ski, både når det gjelder langrenn og alpint.

Vi tar et stopp i Lærdalsøyri, som ligger nær bunnen av den UNESCO-vernede Sognefjorden. Den nærliggende Lærdalselva, som er rik på laks, renner fra fjellene og ned til fjorden og gir dalen sin helt spesielle karakter. Det gamle tettstedet Lærdalsøyri er en bygd som liksom er tatt direkte ut av et postkort – med mer enn 150 fint bevarte trehus fra 1700- og 1800-tallet. I dag er Lærdal en sertifisert bæredyktig destinasjon. Det betyr at det arbeides systematisk på å redusere turismens negative innflytelse, samtidig med at de gode opplevelsene blir bevart. Lærdalsøyri har et aktivt landbrukssamfunn og et tørt klima som gir gode betingelser for dyrking av frukt, bær og grønnsaker. Mange restauranter og andre spisesteder serverer "kortreist" mat – lokaldyrkede råvarer.
Den ville og vakre vestlandsnaturen ble skapt etter den siste istiden ved at smeltevann fra isbreer og elver skar seg vei ned gjennom bergarter fra jordens eldste tider. Da isen trakk seg tilbake, var landskapet forvandlet til de høye fjellene, smale dalene og dype fjordene man opplever her på Vestlandet. Den 20 mil lange Sognefjorden er verdens lengste og dypeste fjord, og den har i årtier vært et høydepunkt for cruiseskipene som kommer til Norge.

Vi krysser fjorden med den lille lokale fergen på vår vei mot det neste fjordområdet. Her beveger vi oss i Jostedalsbreen nasjonalpark gjennom flott natur.

Målet vårt er Briksdalsbreen tett ved Olden. Den tiltrekker mange besøkende med sine fascinerende ismasser, som skjærer seg fra 1 200 meters høyde ned gjennom dalen som en frossen elv. Vannet som Briksdal ender i, ligger 346 meter over havflaten, og hele scenariet med de nakne fjellveggene, de forrevne ismassene og det klare, iskalde vannet er et veldig imponerende syn. Selve Olden er en typisk norsk bygd med idylliske trehus med gress på takene og en fin gammel trekirke fra 1759.

Vel fremme ved bre-området skal vi ta de små såkalte ”trollbussene” helt ut til selve breen, som ellers kun kan nås via en lengre fottur.

Etter vår opplevelsesrike og lange tur igjennom det vakre norske sceneriet skal vi til området ved Stryn og overnatte.

Vi spiser en hyggelig felles middag på hotellet.

Dag 6
Stryn-området. Båttur gjennom den vakre Geirangerfjorden. Ørneveien og Trollstigen
Hårnålssvingene i Trollstigen

I dag får vi en av turens største naturopplevelser. Vi skal nemlig ut på en båttur gjennom et stykke av den eventyrlig vakre Geirangerfjorden. 

Geirangerfjorden med de opptil 1 500 meter høye bratte fjellsidene blir av mange sett på som perlen blant Norges fjorder. Majestetiske fjelltopper dekket av snø og voldsomme fosser på de nesten loddrette klippene er rammen om fjorden. Det er absolutt ikke uten grunn at mange kaller nettopp denne fjordbåtturen for verdens vakreste, og at fjorden står på UNESCOs liste over verdens naturarv. 

Båten går et stykke ut gjennom fjorden fra den lille bygda Geiranger, som ligger i bunnen av fjorden, og tilbake. Båtturen tar cirka en time.

Når vi kjører på Ørneveien kan vi se Geirangerfjorden, og vi kjører nå på den nasjonale turistveien Trollstigen–Geiranger. De nasjonale turistveiene er en samling av de 18 mest pittoreske kjørerutene i Norge. Etter vår tur over Ørneveien skal vi ta fergen fra Eidsdal over til Linge.

Dagens neste høydepunkt er Trollstigen, en vei med elleve hårnålsvinger. Den ble åpnet i 1936 og innviet av den norske kongen Haakon VII. Veien har en helt formidabel utsikt over bratte fjell, fosser, dype fjorder og fruktbare daler. Det er Norges natur på sitt mest dramatiske. Navnene på de omgivende fjelltoppene, Kongen, Dronningen og Biskopen, forteller om hvor storslåtte de er. Veien er stengt om vinteren og åpnes vanligvis i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

Molde er kanskje ikke like flott som for eksempel Bergens markante nye og gamle arkitektur, men til gjengjeld ligger byen i et av de absolutt mest naturskjønne områdene i fjordlandskapet. Her på Romsdalshalvøya finner man nemlig en av Norges mest dramatiske kyststrekninger. Navnet Molde har opptrådt i nedtegninger siden middelalderen. Stedet ble offisielt anerkjent som handelsplass i 1614, og kong Christian VI undertegnet i 1742 en kongelig forordning om at Molde nå var kjøpstad. I dag er det en moderne, hyggelig by med cirka 18 000 innbyggere. Like fredelig som her er i dag, like så dramatiske var begivenhetene da nazistene angrep Norge under andre verdenskrig. Her ble Molde kortvarig gjort til landets hovedstad, fordi kong Haakon VII og gullreservene befant seg her. Kongen gjemte seg i en skog utenfor byen inntil han og hans sønn, den kommende kong Olav V, kunne gå om bord på et skip til England. Tre hundre hus ble ødelagt under de tyske bombetoktene i 1940. 

Vi overnatter i Molde eller Kristiansund. Hvis vi overnatter i Kristiansund kjører vi over Atlanterhavsveien her om ettermiddagen i stedet for neste formiddag.

Dag 7
Molde/Kristiansund–Trondheim. Atlanterhavsveien og små fiskevær

I dag skal vi ut og kjøre på den verdenskjente Atlanterhavsveien. Den spektakulære veistrekningen, som hopper fra øy til øy over skjærgården, gav Averøy forbindelse til fastlandet da den åpnet i 1989. Og kysten fikk et nytt vartegn, nemlig en av de vakreste og mest dramatiske veiene i verden – uansett om du opplever den i høy sommersol eller under en ruskende høststorm.

Arbeidet med veien begynte i 1983, og sluttresultatet er ingeniørkunst av høyeste format. I 2005 kåret nordmennene veien til århundrets byggverk. Den ikoniske Storseisundbroen er den høyeste og mest kjente av i alt åtte broer som binder veien sammen over de mange skjærene.

Mange av broene har samtidig fått områder der lystfiskere kan stå og kaste, og noen spesielle fiskebroer er også bygd for helt å skille lystfiskerne fra trafikken på veien. Her har alltid vært mye fisk, men de beste fiskeplassene er blitt enda mer tilgjengelige med at broene ble bygd. Selv sel og hval kan ses når havet er stille. Folk kommer fra hele verden for å fiske her.

Ved slutten av veien besøker vi Kristiansund, som med fargerike hus spredt ut over fire øyer er et interessant bekjentskap. Den lille havnen er et besøk verd, og her går vi en liten tur.

Vi fortsetter turen mot Trondheim, der vi skal overnatte.

Dag 8
Trondheim, Norge. Byrundtur i Tordenskjolds fødeby Trondheim og Oppdal

I dag skal vi oppleve en av Skandinavias eldste byer, middelalderbyen Trondheim. En tur gjennom byen er som en reise gjennom mer enn tusen års norsk historie. Byen har på magisk vis klart å beholde sitt historiske særpreg med de smale gatene fra middelalderen i den eldste delen av byen og de senere brede bulevardene i renessansestil fra 1700-tallet. Der finner vi også noen av byens spesielle trehus. Trondheim ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997 og var i en lang årrekke Norges viktigste by under navnet Nidaros. Den var landets hovedstad fra 1030 til 1217.

Vår tids Trondheim er en levende havne- og industriby, som også er Norges nest største universitetsby med godt og vel 25 000 studenter på Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet, Kunstakademiet og Musikkonservatoriet. Havnen og industrien har sitt eksistensgrunnlag i den 130 km lange og 25 km brede Trondheimsfjorden, som er 577 meter dyp på det dypeste stedet.

Vi kjører en panoramisk tur gjennom byen, der vår reiseleder forteller mer. Vi avslutter turen ved Nidaros domkirke, som er Norges største middelalderbyggverk (entré cirka 110 kroner, ikke inkludert). Kirken er reist over helgenkongen Olav Haraldssons grav. Olav den hellige falt under slaget ved Stiklestad 1030, og graven hans ble senere et pilegrimsmål i hele Norden. I 1070 begynte man å bygge kirken, og byggingen kom til å strekke seg over flere århundrer. I dag har man gjenopptatt pilegrimsvandringen. Det er avsatt tid på egen hånd, der man enten kan besøke kirken eller se seg rundt i Trondheim.

Vi følger deretter den gamle handels- og pilegrimsveien fra Trondheim mot Oppdal-området, der vi skal overnatte.

Vi spiser en hyggelig felles middag på hotellet.

Dag 9
Oppdal/Otta. Dovrefjell, Gudbrandsdalen, Ringebu stavkirke, OL-byen Lillehammer og Oslo

Fra Oppdal går veien ned gjennom vakre Gudbrandsdalen, som er omgitt av syv store nasjonalparker. En av dem er Rondane nasjonalpark, som ble opprettet allerede i 1962 som den første i Norge. Nasjonalparken er spesielt viktig som hjemsted for en av Norges siste bestander av villrein, og omfatter et variert fjellområde med frodige daler og mektige fjelltopper. Langs veien renner elver med iskaldt brevann, og i de små vannene speiler de tette skogene seg i det blanke vannet. Her møter vi flere vakre gamle gårder med flott treskurd på gavlene. Etter hvert endrer landskapet seg, og skogkledde fjellsider blir avløst av dyrket mark.

I Ringebu gjør vi et kort stopp for å se den vakre gamle stavkirken fra 1200-tallet med det karakteristiske røde løkformede spiret. Turen går videre mot sør til Lillehammer, og så går veien videre langs østsiden av Norges største innsjø Mjøsa med fruktbar landbruksjord og store gårder. På vei gjennom Hamar kjører vi forbi sportshallen ”Nordlyshallen”, som ble bygd til vinter-OL i 1994. Ved bredden av Mjøsa finner man ennå de imponerende ruinene av en domkirke fra 1100-tallet.

Dernest setter vi kursen mot Oslo og kommer underveis forbi Eidsvoll, der Norges grunnlov ble underskrevet 17. mai 1814.

Bussreise

Bussreiser er en populær reiseform. Ta plass i bussen, og så trenger du ikke å gjøre noe annet enn å være  på ferie. Albatros’ kyndige reiseledere sørger for at opplevelsene kommer til deg, og det eneste du skal gjøre er å lene deg tilbake og nyte turen i ro og mak. Ferien starter rett og slett allerede når du går på bussen.

Slik er bussene

Vi kjører i moderne busser som minimum har 4 stjerner og lever opp til de eurpoeiske miljønormene Euro 6.

Alle busser har justerbare seter, fotstøtter, bord/klappbord, klimaanlegg, minikjøkken, "nød-toalett", hattehyller, leselamper, musikkanlegg, tvskjermer og 220v stikkontakter. Alle busser er røykfrie.

Valg av sete

På bussreiser med Albatros har du mulighet for å velge plass i bussen allerede ved bestilling.

Hvor vil du sitte i bussen? Vennligst kontakt oss for å reservere sete hvis du ønsker det.

Rekke 1,2,7,8 og 9 koster kr 100,– for reservasjon for hele reisen. 
Rekke 3–6 og 10–14 koster kr 75,– for reservasjon for hele reisen. 

Ønsker du ikke å reservere en plass vil du bli tildelt en fast plass ved ombordstigningen.
Vi gjør i den forbindelse oppmerksom på at setereservasjonen/fast plass ikke gjelder i eventuelle transferbusser.

Se påstigningssteder og tider under ”Før reisen”.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 13 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
4 298,–
Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Bussreise ifølge program
 • Båttur på Lysefjorden (ca. 3 timer)
 • Båttur på Geirangerfjorden (ca. 1 time)
 • Tur til Briksdalsbreen med trollbil
 • Byvandring i Bergen og Stavanger
 • 8 netter i delt dobbeltrom 
 • Frokost daglig
 • 5 middager 
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. xx)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 25 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

Hotellene på reisen er generelt meget moderne med god standard (3- og 4-stjerners) og fin beliggenhet. Trådløst internett er raskt og velfungerende og fritt tilgjengelig på samtlige hoteller. Den endelige hotellisten fås med øvrige informasjoner kort før avreise (ca. 7 dager).

1 natt i Hovden
Hovden Resort. Flott beliggende hotell med utsikt mot Otrasjøen. Restaurant på hotellet. Hyggelig stemning i fellesarealer, som også bærer preg av at hotellet har høysesong om vinteren.
Les mer på http://hovdenresort.com/

1 natt i Stavanger
Scandic Stavanger City. Fint hotell med sentral beliggenhet, innenfor gangavstand til byens mange tilbud. Bar og restaurant på hotellet.
Les mer på https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-city

2 netter i Bergensområdet
Fjordslottet Hotell. Et annerledes hotell som ligger i Osterøy utenfor Bergen. Rommene har enten utsikt mot fjorden eller Osterøy-fjellene. En liten perle med bar og restaurant på stedet. 
Les mer på www.fjordslottet.no

1 natt i Stryn
Videseter Stryn. Familiedrevet hotell med flott utsikt over Hjelledalen. Restaurant på hotellet.
Les mer på https://www.videseter.com/

1 natt i Kristiansund
Quality Grand Kristiansund. Sentralt beliggende hotell med gangavstand til det fargerike bysentret. Det kontantfrie hotellet har en bar som også serverer enkel mat.
Les mer på https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/kristiansund/quality-hotel-grand-kristiansund/

1 natt i Trondheim 
Thon Trondheim. Sentralt beliggende hotell tett ved Trondheims torg. Plasseringen på Kongens gate gir et godt utgangspunkt for vår byrundtur, og der er et hav av spisemuligheter innenfor gangavstand.
Les mer på https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/trondheim/thon-hotel-trondheim/

1 natt i Oppdal
Quality Skifer Hotel. Dette moderne hotellet ligger tett ved fjellene med en hyggelig atmosfære i lobbyområdet. Der ligger kjøpesenter like ved, med restauranter og shoppingmuligheter. Restaurant på hotellet.
Les mer på https://www.skiferhotel.no/

 

Ønsker om innkvartering eller kost

Har du spesielle ønsker med hensyn til rom (evt. etasje, dobbelt/separat seng eller å bo ved siden av en du reiser sammen med) eller kost (vegetar eller lignende), Ber vi deg om å fortelle oss det allerede når du bestiller reisen. Vi vil gjøre vår beste for å imøtekomme dine ønsker, men kan selvfølgelig ikke garantere for at det kan løses.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Været

Vi har nettopp valgt å reise på når Norge står sommerlig og forhåpentligvis mest solrikt frem, med lange lyse netter og blomstrende natur. Vi kan likevel av gode grunner ikke bestemme over temperaturer eller nedbørmengder, og derfor anbefaler vi å pakke kofferten deretter. Det er jo ikke uvanlig med litt nedbør, også i sommerperioden.

Helse

Ingen strabasiøse fotturer – stedene kan oppleves i kort avstand fra bussen, men det er en forutsetning at man er i alminnelig god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp.

Måltider

De middagene som er en del av programmet er ofte enten en 3-retters servering eller en buffé. 

Påstigningssteder og -tider

Påstigningssteder og -tider

Noter vennligst ønsket påstigningssted i feltet ”bemerkninger” ved bestilling!

Lillestrøm 09:00
Oslo (Bussterminalen ved Galleriet) 09:15
Sandvika (Sandvika Rb. St. plattform 6) 09:35
Asker (Asker Rb. St. plattform 7) 09:45
Drammen (Drammen Rb. St.) 10:05
Sande (Sande Jb. St.) 10:40

Hjemkomststeder og -tider
Lillestrøm 16:00
Oslo (Bussterminalen ved Galleriet) 16:15
Sandvika (Sandvika Rb. St. plattform 6) k16:25
Asker (Asker Rb. St. plattform 7) 16:35
Drammen (Drammen Rb. St.) 16:55
Sande (Sande Jb. St.) 17:20

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20NOBUS08ANO0407