Vingårdsferie i Toscana – med egen bil

individual-tour
Individuell reise med engelsktalende guide

Kjør i egen bil til vakre Toscana og utforsk regionen med base på en ekte vingård i San Gimignano

Du bor på en vingård i hjertet av den toscanske idyllen – resten er opp til deg!

Gå på oppdagelsesferd i middelalderbyene San Gimignano og Siena, besøk Puccinis hjemby Lucca med den intakte bymuren og opplev Firenze, renessansens vugge. Den klassiske Chiantiruten, med vinsmaking på rustikke vingårder langs veien, er nesten et must, og hva sier du til et besøk på Napoleons Elba med de fristende fiskerestaurantene? Kanskje vil du helst nyte et godt glass vin på leilighetens terrasse – du bor bekvemt med eget kjøkken og adgang til et herlig basseng!

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Vin & gastronomi

 • Reiseleder Ingen

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst til vingården
Dag 2–7 Opplevelser og utflukter i det toscanske landskapet
Dag 8 Farvel til vingården, eventuelt besøk i Bologna og hjemreise

Hoteller

Fattoria di Fugnano

 • Toscanske druer på vei til å bli toscansk vin
 • Vintønner i vingårdens kjeller

Leilighetene ligger i en lang bygning og er hevet over vinmarker og olivenlunder. De er forholdsvis enkelt innrettet og har ett soverom med to senger. Det er mulighet for at to barn kan sove på sovesofa i stuen, men vi anbefaler maks. to voksne per leilighet.

Leilighetene har baderom med dusj, bidet og toalett, og i forbindelse med stuen har man et lite kjøkken. Kjøkkenfasilitetene varierer litt fra leilighet til leilighet. Utenfor hver leilighet er det en liten terrasse med stoler og et bord. I den store hagen ligger det et herlig svømmebasseng.

Fattoria di Fugnano ligger optimalt til for den som vil oppleve Toscana – sentralt for de mest populære byene som Firenze, Siena, Volterra og naturligvis vår egen San Gimignano.

Man merker at man bor på levende og fungerende vingård. Her produserer man herlig vin som Chianti, Vernaccia og supertoscanere, og det blir også fremstilt olivenolje og grappa. Her ser man livet på en vingård, med arbeidere i åkeren og en traktor i det fjerne – det er absolutt ikke et museum man befinner seg på. Leilighetene ligger rolig for seg selv i den flotte naturen, der man møtes av syngende sikader, duften av gress og suset fra trærne i skogen ved siden av.

Roen og utsikten er noe alle nevner etter å ha vært på Fugnano. Det er en herlig og avslappende måte å ha ferie på og er et sted mange vender tilbake til for å utforske mer av Toscana og nyte vin, mat og flotte natur- og kulturopplevelser.

Eieren Laura og hennes assistent Fanny snakker begge glimrende engelsk og elsker å ha gjester på vingården. Her føler man seg virkelig velkommen. I løpet av uken blir det arrangert vinsmaking av gårdens egne produkter.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
3 646,–
Utsolgt
3 646,–
Utsolgt
3 646,–
Utsolgt
3 646,–
Utsolgt
2 970,–
Utsolgt
2 970,–
Utsolgt
2 970,–
Utsolgt
2 970,–
Utsolgt
2 700,–
Utsolgt
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst til vingården

Allerede på lang avstand kan se de berømte tårnene i San Gimignano. Vel framme ved vingården, som ligger fredelig til i vakre omgivelser et par kilometer fra sentrum, kjører man den siste strekningen høyere opp langs gårdens vinmarker, der vinstokker av typen Sangiovese,  oliventrær, i utkanten av den mørkegrønne skogen, ligger leilighetene i ro og fred med utsikt over landskapet.

I byen Poggibonsi, som ligger ca. 12 kilometer fra vingården, er det et stort supermarked der du kan forsyne deg med alskens gode italienske delikatesser og råvarer. Her kan du handle inn til måltider du selv lager i leiligheten eller småsnacks til terrassen. Det er også handlemuligheter og supermarkeder i San Gimignano.

Dag 2–7
Opplevelser og utflukter i det toscanske landskapet
Firenze, Toscana

De neste dagene har du frihet til å oppleve akkurat det du selv har lyst til. Her er noen gode forslag (utfluktene er ikke inkludert i reisens pris):

Middelalderbyen San Gimignano
Den sjarmerende San Gimignano er på grunn av den godt bevarte arkitekturen fra middelalderen opptatt på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er som å vandre rundt i et annet århundre når man tar seg frem gjennom de små, snirklete, brosteinsbelagte gatene innenfor bymuren som omkranser byen. San Gimignano er særlig kjent for sine middelaldertårn, som det i dag er 14 stykker igjen av, men som det en gang var hele 72 av da byens velhavende familier konkurrerte om å bygge de flotteste og høyeste tårnene. Byen byr på en vakker domkirke fra 1148, interessante museer, livlige og historiefylte piazzaer – og sin helt egen forsvarsborg, der man kan oppleve byens beste utsikt. San Gimignano er bilfri, og om dagen kan det være vanskelig å finne en parkeringsplass. Men fra enden av Via Fugnano kan man alltid parkere, og derfra er det 800 meter til sentrum.

En av de restaurantene du kan prøve er Osteria del Carcere, som ligger midt i sentrum. Her går de inn for å bruke lokale råvarer og serverer deilige rustikke og typiske toskanske retter. En av byens nyere restauranter som er verd en anbefaling Ristorante San Martina 26, som er nydelig innredet i et av de gamle husene med vakre kroker og hjørner bygd ned i undergrunnen. De lager fantastisk mat; klassiske toskanske retter i ny fortolkning. Uten tvil verdt et besøk. Midt på torget finner man kanskje verdens beste isbar, Gelateria di Piazza, som har vunnet tallrike premier for sin hjemmelagde is, og som har fått besøk av alskens berømtheter. En god unnskyldning for en kveldstur til sentrum.

Volterra – etruskernes ørnereir
Når man nærmer seg Volterra, er profilen av byen det første man ser. Den ligger høyt på en klippetopp og skuer ut over landskapet. Herfra har den historisk viktige etruskerbyen kunnet ha oversikt over det omkringliggende landskapet, slik at ingen fiender ubemerket har kunnet nærme seg klippen, som rager 555 meter opp over havet. I sentrum av byen finner man på rådhusplassen, Piazza dei Priori, rådhuset Palazzo dei Priori fra 1200-tallet. Det har vært forbildet for Palazzo Vecchio i Firenze.

Byen har også en vakker domkirke fra 1000-tallet, et romersk amfiteater og et imponerende etruskisk museum, der man kan se de mange askeurnene som ble utformet som miniatyr-sarkofager med vakre motiver fra etruskernes verden og klassisk mytologi. Volterra er en kunstnerby, og overalt finner man verksteder med alabast-produksjon.

Siena – middelalderbyen
Siena har gjennom tidene alltid konkurrert med Firenze, og det gjør den også i dag i popularitet, men på denne reisen slipper du å velge mellom dem, for du har tid nok til å oppleve begge!

Åsene rundt Siena er kjent for sin rødbrune leire, som ble brukt til mursteinsproduksjon. De fleste bygningene er da også oppført i murstein. Sienas historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste, og de sjarmerende og svært smale middelaldergatene gjør at der nesten er bilfritt, for bilene kan ikke passere hverandre. Det er her du virkelig vil fornemme byens sjel når du vandrer gjennom smugene, som før eller siden fører deg til det muslingskallformede torget Piazza del Campo. Her kan du fra en fortauskafé nyte synet av den vakre plassen. To ganger om året, i løpet av sommeren, blir det her arrangert et tradisjonsrikt hesteveddeløp, Il Palio, der representantene for byens 17 kvarterer kappes om å bli vinner av palio, en fane med et Mariabilde på. (Palio: 29/6–2/7 og 13/8–16/8 – les mer på www.ilpalio.org).

Piazzaen er dominert av det vakre rådhuset, som ble oppført ved slutten av 1200-tallet. Rådhuset har vært inspirasjon for den danske arkitekten Martin Nyrop, som besøkte byen i 1881–1883 og senere skulle tegne Københavns rådhus. Rådhuset har et høyt tårn, der 500 trinn vil føre deg opp til en vidunderlig utsikt. En stor del av rådhuset er omdannet til museum og rommer noen av byens største skatter. Et annet imponerende syn er domkirken på Piazza del Duomo, og sør for kirken ligger det interessante domkirkemuseet. Derfra kan man få en flott utsikt over Piazza del Campo.

Firenze – renessansens vugge
Firenze skrev seg allerede for mer enn tusen år siden inn i verdenshistorien som valfartssted for handelsfolk, kunstnere og eventyrere på reise etter inspirasjon.

Det kan man for alvor få inntrykk av når man besøker Michelangelo-plassen eller den bratte barokkhagen Bardini, som byr på fred, ro og sublim panoramautsikt over Firenze. Fred, ro og flott utsikt til Firenze er det også fra den landlige og høyt beliggende forstaden Fiesole, men mange velger forståelig nok også bare å lade batteriene på isbarene, kafeene og vinbarene i Firenze til lyden av de plaskende fontenene. Her er et utall av vakre kirker å besøke, og bak den imponerende arkitekturen er noe av verdens mest verdifulle kunst gjemt på forskjellige museer. Besøk for eksempel Uffizi-galleriet på Piazza Signoria, der du kan stifte bekjentskap med de verdensberømte florentinerne som satte Firenze på kunstens verdenskart. Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Rafael er alle representert på det som regnes som Italias mest fornemme museum for billedkunst.

Napoleons øy – Elba
Bare to timers kjøring fra vingården finner man den lille havnebyen Piombino. Derfra er det mulig å ta båt over til den naturskjønne øya Elba, som ligger snaut 20 kilometer fra det italienske fastlandet. Elba er kjent for sine deilige strender, sin store naturskjønnhet – og naturligvis ikke minst for Napoleon Bonapartes eksil på øya.

De fleste fergene anløper hovedbyen Portoferráio, der man kan tilbringe en veldig interessant dag. Her kan du besøke Napoleons villa, Palazzina dei Mulini, som troner på toppen over de to historiske festningene Forte della Stella og Forte Falcone fra 1500-tallet. Du kan gå en tur ved den gamle havnen og se på de vakre, fargerike husene i havneområdet, som ble bygd på 1700- og 1800-tallet. Turen kan fortsette og føre deg videre gjennom byporten fra 1500-tallet, forbi den hyggelige plassen Piazza Cavour, og du kan nyte stemningen i den gamle bydelen, centro storico. Det er også et lite arkeologisk museum i byen, og etter å ha forsert bakkene i byen er det fristende å slå seg ned på et av de mange spisestedene eller en av kafeene og nyte en velfortjent pause mans man smaker litt på øyas mange fristelser. Elba er nemlig kjent for sitt gode kjøkken, som blant annet kan by på masser av retter med fisk og skalldyr.

Smak på Toscana – Chianti-ruten
Når man er i Toscana, er man nesten også nødt til å oppleve vinruten Chianti Classico, som går gjennom vakre landskaper fra Firenze til Siena. På denne vinruten er det rik mulighet til å smake på de fortreffelige vinene i regionen på alle de hyggelige vingårdene man passerer. På mange av Chianti Classico-vinene ser man en svart hane: gallo nero. Den er merket for Consorzio Chianti Classico, en sammenslutning av vinprodusenter i Chianti Classico-regionen. Den ble grunnlagt for å opprettholde og kvalitetssikre vinens standard. En Chianti-vin skal nemlig lages etter en helt bestemt formel oppfunnet av baron Bettino Ricasoli i 1870. Metoden som baronen oppfant, krevde et bestemt forhold mellom de røde druene sangiovese og canaiolo og den hvite druen malvasia, samt tilsetning av tørkede druer i gjæringskaret for å gi vinen den karakteristiske bouqueten. I dag skal en vin inneholde maksimum 80 prosent sangiovese, og i dag kan man også gjerne lage vinen helt uten hvite druer.

Byen Greve in Chianti ligger midt i hjertet av Chianti. Byens fantastiske hovedstrøk, piazzaen, har en rekke herlige restauranter der man kan nyte førsteklasses mat. Prøv Mangiando Mangiando, en slow food-restaurant som helt klart er et besøk verd. Er du interessert i vin, må du absolutt legge veien forbi byens fantastiske enoteca. Her kan man se en kjempesamling av toskanske viner, og dessuten smake på de fleste. Med et finurlig tappeapparat kan man kjøpe et klippekort, og deretter er det bare å smake i vei.

Lucca – Puccinis by
Lucca var fødebyen for den store komponisten Giacomo Puccini, som blant annet skrev operaklassikerne "La Boheme", "Tosca" og "Madame Butterfly". Byen feirer hvert år komponisten – og musikken i det hele tatt – med flere musikkfestivaler. Ingen annen italiensk by av denne størrelsen er så heldig å ha en helt intakt bymur, slik Lucca har det. Den ble bygd mellom årene 1550 og 1650 og slynger seg 4,3 kilometer rundt den indre byen. På 1800-tallet ble det plantet trær på festningsvollene ved bymuren, som på den måten ble omdannet til en velfungerende promenade. Den brukes fremdeles flittig av lokalbefolkningen. Utenfor bymuren strekker det moderne Lucca seg, men innenfor murene ligger den godt bevarte historiske bykjernen. Her er strenge lover som sørger for at bygningenes originale fasader blir bevart, og det er derfor en glede å slentre rundt i de buktende og trange gatene, der man blir hensatt til en annen tid. Byen byr dessuten på praktfulle romanske kirker og på en fin samling toskansk kunst utstilt i Museo Nazionale.

Andre spennende byer du kan velge å besøke, er den historisk interessante Colle Val d'Elsa og turistmålet Pisa med det skjeve tårnet. Det er nok av utfluktsmuligheter!

Dag 8
Farvel til vingården, eventuelt besøk i Bologna og hjemreise
Toscana

I dag er tiden kommet til å si farvel til den herlige vingården, som har vært rammen rundt en mengde toskanske ferieminner.

Du forlater leiligheten om formiddagen, og det er nå tid til eventuelt å gjøre de siste innkjøpene av italienske spesialiteter som parmesanost og andre lekre saker. Med ettermiddagsavgang fra Bologna blir det også tid til å kikke nærmere på denne vakre universitetsbyen.

Bologna kan skryte av å ha ikke bare Italias, men Europas eldste universitet fra 1088. Bologna ligger i regionen Emilia Romagna, som er kjent for sin produksjon av noen av de fine matvarene som balsamico-eddik, parmesanost, parmaskinke og Lambrusco, som faktisk blir lagd i god kvalitet. Gå en tur i den praktfulle byen, spis en deilig frokost med noen av områdets fine råvarer, og besøk mattemplet Tamburini, der du kan smake litt på all slags spesialiteter. Overfor Tamburini ligger en annen gourmetbutikk, Gilberto, som selger glimrende balsamico-eddik. Prøv 8-års-eddiken deres, som blir solgt til en særdeles rimelig pris i forhold til dem som har vært lagret i 20–25 år.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
3 646,–
Enkeltromstillegg
 • 1. mars - 15. mai: kr. 2.498,–
 • 16. mai - 30.juni: kr. 2.898,–
 • 1. juli - 31. august: kr. 3.398,–
 • 1. september - 30.september: kr. 2.798,–
 • 1. oktober - 31. oktober: kr. 2.498,–
Prisen inkluderer
 • 7 netter på vingården Fattoria di Fugnano i delt leilighet (ved 2 pers.)
 • Lokal byskatt
 • Sengetøy og håndklær ved ankomst
 • Varme i leiligheten fra 1. april til og med 14. mai
 • Avreiserengjøring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utflukter
 • Billeie
 • Flytransport
 • Tillegg for enkeltrom eller ekstraseng
 • Måltider og drikkevarer
 • Driks
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"

Kontakt Albatros hvis du ønsker å reise med barn – da kan vi se på mulighetene og prisene på den ønskede avreisen.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Vingården

Leilighetene ligger i en lang rekke og hever seg over vinmarkene og olivenlundene. De er forholdsvis enkelt innredet og har et soverom med to senger. (Det er mulig å re opp på en sovesofa i stuen til maksimalt 2 barn, men vi anbefaler maksimalt to voksne per leilighet.) Leiligheten har bad med dusj, bidet og toalett, og i forbindelse med stuen har man et lite kjøkken. Kjøkkenutstyret varierer litt fra leilighet til leilighet. Utenfor hver leilighet er det en liten terrasse med stoler og bord. I den store hagen har man et fint svømmebasseng med liggestoler og parasoller. Fattoria di Fugnano ligger optimalt til for dem som vil oppleve Toscana – sentralt for de mest populære byene som Firenze, Siena, Volterra og naturligvis vår egen San Gimignano.

Man merker at man bor på en levende og fungerende vingård. Her produserer man deilige viner som Chianti, Vernaccia og supertoskanerne, og det blir også fremstilt olivenolje og grappa. Her opplever man livet på en vingård, man kan se arbeiderne på markene og en traktor i det fjerne, og det er absolutt ikke et museum man befinner seg på. Leilighetene er plassert rolig for seg selv midt i den vakre naturen, der man blir møtt av syngende sikader, duften av gress og suset fra trærne i skogen bakenfor.

Noe av det alle nevner på Fugnano, er roen og de vakre utsiktene. Det er en deilig og avslappende måte å feriere på og helt klart et sted man gjerne vender tilbake til for å utforske mer av Toscana og for å nyte mat, vin og vakre natur- og kulturopplevelser.

Å bo på vingård er som å leie et sommerhus. Det er derfor ikke noen daglig rengjøring eller skifting av håndklær, og samtidig tar man selv med søppelposen til containeren på vei til byen. Familien som eier gården, er flinke til å komme med tips og gode råd, og de er veldig populære blant kundene våre. Eieren Laura og assistenten hennes, Fanny, snakker begge glimrende engelsk og elsker gjestene på vingården. Her føler man seg virkelig velkommen.

Vinplukker for en dag?

Drømmer du om å være med på å høste vin på en vingård? I Toscana høster man i slutten av september, og i perioden fra rundt 20. september til 10. oktober kan du prøve å gjøre drømmen til virkelighet!

Hvis du har lyst til å bruke en dag på markene, kan du avtale det med Laura på vingården. Plukkerne starter om morgenen kl. 8 og arbeider til 12; så starter de igjen kl. 13 og fortsetter til 17. Druene klippes av med en saks og legges i store kurver, som så blir kjørt vekk med traktor. Det er mulig å bli med en halv eller en hel dag etter avtale. Ta med en gammel T-skjorte som kan tåle litt rød druesaft, og et par sko som tåler å bli skitne. Det er hardt, men moro! Hvis du er interessert, kan du gjerne opplyse om det når du bestiller reisen, slik at de er forberedt på vingården.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Se også vår artikkel om vin i Toscana: Toscana – 40 år og en uke i vinens tegn

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20ITISD01ANO0808