Vinterstemning i Latvia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Riga med det sjarmerende, UNESCO-fredede bysentrum, samt 2 netter på flott spahotell ved den hyggelige kystbyen, Jurmala.

Et besøk til Riga er en spennende reise inn i 1900-tallets Europa. Den gamle tyskinspirerte Hansabyen byr på vakre kirker og palasser, så vel som flotte trehus og art nouveau arkitektur.  Det er også verdt å nevne alle de små, lokale restaurantene som slukker både sulten og tørsten til en god pris. Vi skal selvfølgelig se byens største severdigheter som Svenskeporten, Kruttårnet, Svarthodenes hus, det store torvet og byens store matmarked.

Etter noen spennende dager i Riga kjører vi ut på landet og besøker barokkslottet ved Rundale. Det er virkelig et arkitektonisk mesterverk som er oppført av den samme arkitekten som senere beriket oss med Vinterpalasset i Sankt Petersburg. 

Vi runder av reisen ved den vakre kystbyen, Jurmala, hvor vi bor to netter på et av byens beste hoteller. Her er det gode muligheter for å slappe av og skjemme seg bort med spa, samt gåturer i det vakre landskapet. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo – Riga. Byrundtur til fots og velkomstmiddag
Dag 2 Riga. Lokalt marked og byrundtur til fots i den gamle bydelen med lunsj på lokal restaurant
Dag 3 Riga – Rundale – Jurmala. Besøk ved Rundale slott og bondelunsj
Dag 4 Jurmala. Latvias hyggeligste kystby med fantastiske spaopplevelser og avslapning
Dag 5 Jurmala – Riga – Oslo. Avslapning, tid på egen hånd og hjemreise

Hoteller

Hotel Jurmala Spa

 • 190 rom
 • Ligger I hjertet av Jurmala og ca. 500 meter fra stranden.
 • Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant
 • 1 cocktail bar på 11. etasje med utsikt utover byen og vannet.
 • SPA- og wellness med omfattende SPA-meny.
 • Heis
 • 2 innendørs basseng (oppvarmet).
 • Sauna.
 • Wifi på alle rom.

Hotel Jurmala Spa er et nydelig 4-stjerners spa-hotell som ligger i hjertet av Jurmala, nær byens gågate og et fint utvalg av kafeer og restauranter. Fra hotellet er det bare 500 meter til stranden som om vinteren sannsynligvis er best egnet for turer, men i sommermånedene er en veldig populær badedestinasjon for både lokalbefolkningen og turister.

Hotel Jurmale Spa har et omfattende spa- og velværesenter med over 200 forskjellige spabehandlinger. I tillegg er det 2 innendørs svømmebassenger med pent oppvarmet vann og flere forskjellige badstuer.
Restauranten serverer deilig mat både morgen, middag og kveld, og i 11. etasje er det en cocktailbar med fantastisk utsikt over byen og vannet i bakgrunnen.

https://www.hoteljurmala.com/

Hotel Welton Riga

 • Antall rom. 174 rom
 • Avstand til sentrum. 500 meter til sentrum
 • Resepsjon. Døgnåpen resepsjon
 • 1 restaurant og lounge bar
 • Heis
 • Fri wifi på rommet
 • Wellness. Sauna og relax
 • Avstand til supermarked. 200 meter
 • Avstand til bussholdeplass. 200 meter til bussholdeplass

Det moderne, 4-stjerners Hotel Wellton Riga ligger i hjertet av gamlebyen og danner en perfekt setting for vårt opphold i hovedstaden. Hotellets restaurant Tapas Tapas serverer både lettiske og europeiske retter.
  Rommene er innredet i klassisk moderne design og i lyse farger. Alle rommene har komfortable senger, klimaanlegg, wifi og flatskjerm-TV.

Den latviske nasjonaloperaen ligger bare 400 meter fra hotellet. Kjøpesenteret Stockmann / Origo ligger mindre enn 500 meter unna, og Rigas sentrale marked, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger 650 meter unna.

Les mer her: https://www.wellton.com/en/hotels/wellton-riga-hotel-and-spa


Vi forbeholder oss retten til å bytte til et bedre eller lignende hotell i Riga hvis dette skulle være mulig.
I så fall vil du bli informert om det før avreise.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Riga. Byrundtur til fots og velkomstmiddag

Etter ankomst til Rigas flyplass kjører vi inn mot Riga, som er delt av elven Daugava. Riga er Baltikums største by, og fremstår som en hyggelig storby med knapt en million innbyggere. Byen har et flott sentrum med brede boulevarder, store parker og lange gater med butikker. Utenfor den gamle bydelen ligger områdene med art nouveau bygninger. Denne retningen innenfor arkitektur var fremtredende i det 19.århundre, og Riga er rik på art nouveau med 750 rikt utsmykkede bygninger langs de store boulevardene.

Etter vi har sjekket inn på hotellet begir vi oss ut på en byvandring i den gamle bydelen. Riga ble grunnlagt i 1201 av den tyske biskopen Albert von Buxhoevden, som et springbrett for ridderordenen Sverdbrødrenes korstog mot hedningene i nord. Byen utviklet seg raskt til å bli en viktig handelsby mellom Russland og Vest-Europa. 

I 1621 erobret Sverige byen og Riga utviklet seg til å bli den rikeste byen i det svenske imperiet. Sverige mistet senere området til Russland, og var derfor først en del av det russiske imperiet og deretter Sovjetunionen, frem til landet ble selvstendig 21. august 1991. Byen ligger på begge sider av elven Daugave, med den gamle middelalderbydelen på den østlige siden.

Om kvelden går vi ut og spiser en felles middag på en hyggelig, lokal restaurant. 

Dag 2
Riga. Lokalt marked og byrundtur til fots i den gamle bydelen med lunsj på lokal restaurant

Vi starter dagen med et besøk på byens store marked som er plassert i de tidligere Zeppelin hallene, i nærheten av Rigas togstasjon. Markedet åpnet i 1930 og er et av Europas største. De har mer enn 3000 boder hvor det selges mat, kjøkkenutstyr, klær og masse annet.

Herifra skal vi tilbake til den gamle bydelen. I 1698 da Riga var en del av det svenske riket ble Svenskeporten bygget som en del av bymuren. Byens gamle forsvarstruktur dukker opp her og der i byen, og Kruttårnet var også en del av det. I dag er det et spennende museum som absolutt er verdt et besøk senere på dagen. Vi beveger oss videre gjennom de hyggelige gatene og kommer blant annet forbi Svarthodenes hus. Dette huset ble bygget i 1344 til Svarthodeordenen som var en losje for ugifte, tyske handelsmenn. Vi besøker St. Peter kirken, som omtales som noe av det ypperste fra Middelalderen, og fra tårnet kan man oppleve en enestående utsikt over byen og elven.

Vi avslutter turen i den gamle bydelen med en god lunsj på en lokal restaurant. Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. 

Dag 3
Riga – Rundale – Jurmala. Besøk ved Rundale slott og bondelunsj

Det er tid for å ta farvel med latviernes sjarmerende hovedstad og begi seg ut på landet.

I perioden 1736 – 1740 ble et av Latvias mest storslåtte, beundringsverdige slott bygget til baron Ernst Johann Biron, hertug av Kurland. Arkitekten og designeren bak slottet Rundale, Francesco Bartolomeo Rastrelli, ble siden arkitekt ved det russiske hoff hvor hans store mesterverk var Vinterpalasset i Sankt Petersburg. Området rundt barokkslottet består av den franske hage med fine parkanlegg, rosehager og fontener, som også ble designet av Rastrelli. På vår rundtur inne i selve palasset får vi se hertugens private gemakker, slottets dansesal, tronesalen og det store galleriet. 

I nærheten av Rundale inntar vi en god, solid latvisk bondelunsj, før vi begir oss videre mot byen Jurmala. Denne kystbyen er særlig kjent for sine flotte sandstrender og omtales gjerne som Baltikums riviera. Vi skal naturligvis bo på et av byens beste hoteller. 

Etter vi har sjekket inn på hotellet spiser vi en felles middag, der reiselederen vil informere om de ulike mulighetene hotellet og området har å by på. 

Dag 4
Jurmala. Latvias hyggeligste kystby med fantastiske spaopplevelser og avslapning

Dagen er satt av til opplevelser på egen hånd. Hotellet byr på et hav av muligheter for spa. Oppholdet inkluderer adgang til spaområdet med basseng og sauna. Hvis man vil unne seg en spabehandling er det gode muligheter for det. Disse skal kjøpes på stedet og er ikke inkludert i reisens pris. 

Byen Jurmala kan også by på mange flotte opplevelser. Langt inn i det 19. århundre bestod Jurmala av flere små fiskevær som lå uforstyrret til. Det endret seg som ved et trylleslag i 1877 da jernbanen kom. Hver fiskelandsby fikk sin egen stasjon og på varme sommerdager strømmet innbyggere fra Riga til, for å nyte de flotte strendene. Dermed ble landsbyene kjent som «Rigas Jurmala» som betyr «Rigas kyst» på latvisk. 

Jurmala ekspanderte raskt med nye, strake gater som lå midt i skogen og det ble oppført imponerende tårnhus i tre, som fungerte som sommerhus for Rigas elite. Senere ble Jarmula Sovjetunionens baltiske riviera og etter at Latvia ble innlemmet i Sovjetunionen i 1940 ble mange av de vakre villaene og hotellene nasjonalisert. Noen av dem ble revet for å gi plass til massive betonghoteller, men heldigvis ble en stor del av det gamle Jurmala bevart, sammen med sin sjarm. 

Om vinteren er det fantastisk med lengre gåturer langs stranden i det friske været og er man heldig kan man finne et stykke rav som området er kjent for. 

Dag 5
Jurmala – Riga – Oslo. Avslapning, tid på egen hånd og hjemreise

Det meste av dagen er til fri disposisjon og Jurmala byr også på gode muligheter for shopping, hvis man stadig har plass i bagasjen. 

Midt på ettermiddagen reiser vi med buss mot flyplassen og flyr hjem igjen med en koffert full av gode opplevelser. 

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

kr. 1 198,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensktalende reiseleder
 • Fly Oslo – Riga t/r direkte
 • Utflukter jf. program
 • 2 netter på 4* hotell tett på den gamle bydelen i Riga
 • 2 netter på Hotel Jurmala Spa 4* 
 • Adgang til spaområde på Hotel Jurmala Spa 2½ time på dag 3 og 4
 • Halvpensjon: frokost daglig, lunsj dag 2 – 3, samt middag dag 1,3 og 4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sykdom/avbestillingsforsikring 6 % af reisens pris
 • Gouda Årsreiseforsikring eller Seniorreiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Tips til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 5-10 €)
 • Personlige nødvendigheter
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

OBS

Turen er basert på at vi går rundt i Riga dag 1 og dag 2, medbring derfor gode sko til de gamle brostenbelagte gatene i sentrum. Vi går nok et par kilometer hver dag og benytter kun busstransport ved ankomst, avreise og på turen til Jurmala. 

Det er ikke anstrengende og det er ingen bakker, men vi vil gjerne understreke at det meste foregår til fots.
 

Hånden på hjertet

Information

Vi har valgt gode hoteller som ikke ligger helt sentralt i den gamle bydelen, men maks 1,5 km fra Domkirken. Mange av veiene i den gamle bydelen er brostenbelagte og umulige for busser og vi har derfor valgt å spasere på byrundturene.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

LVVCB02ANO