Vinterstemning i St. Petersburg

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Når snøfnuggene begynner å virvle og Neva-elva så smått fryser til is, viser den russiske hovedstaden seg fra sin mest romantiske side

Å besøke St. Petersburg om vinteren er som å gå inn i en russisk roman. Lyset er blekt, og langs de frosne kanalene og de brede bulevardene blir lydene dempet av snødekket. På denne reisen til Russlands mest elegante metropol er det rike muligheter til å lære mer om russisk kultur og historie. Vi besøker blant annet den kolossale Isak-katedralen med den forgylte kuppelen, Katarinapalasset med speilsalen, portrettrommet og det myteomspunne ravkammeret og Eremitasjemuseet der kunstnere som Picasso, da Vinci, Rembrandt og Monet er representert. Hvis man kjøper utfluktspakken vil man også kunne bli med på vodkasmaking, det statlige kunstmuseet og et besøk på Fabergé-museet, der vi finner juvelerkunstens ypperste skapninger: de berømte Fabergé-eggene.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–St. Petersburg
Dag 2 Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen, keiserinne Dagmars grav og Isak-katedralen
Dag 3 St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og mulighet for besøk på vodkamuseum
Dag 4 St. Petersburg. Besøk på Katarinapalasset med ravkammeret og mulighet til besøk på Fabergémuseet
Dag 5 St. Petersburg–Oslo

Hoteller

Park INN Nevsky

 • Gratis wifi
 • Safe
 • Airconditioning
 • Tv
 • Hårføner

Hotellet ligger i hjertet av St. Petersburg på den berømte gaten Nevskij Prospekt, bare 5 minutters spasertur fra Moskovskij-stasjonen. Rommene har alle gratis trådløs internettadgang og aircondition, flatskjermtv, safe og vannkoker. Det private badet er utstyrt med gulvvarme og hårføner.

Fellesområdene har et moderne treningssenter, og i restauranten og baren serveres det frokost daglig samt internasjonale retter til lunsj og middag.

Fra hotellet er det ca. 15 minutters gange til Belosselskij-Belozerskij-palasset og Alexandrinksij-teatret. Det er bare ca. 100 m til metrostasjonen Plosjad Vosstanija, som har forbindelse til alle deler av byen.

Du kan lese mer om hotellet på www.parkinn.com/hotel-stpetersburg

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–St. Petersburg
Oppstandelseskirken i St. Petersburg

Vi flyr til St. Petersburg, Russlands elegante metropol og tidligere hovedstad. Vi blir hentet i buss og kjørt til hotellet vårt.

Dag 2
Byrundtur inkl. Peter-Paul-festningen, keiserinne Dagmars grav og Isak-katedralen
Keiserinne Dagmars gravsted

St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av Peter den store som Russlands vindu mot vest. I dag er St. Petersburg Russlands nest største by med knapt fem millioner innbyggere. I sovjetperioden het byen Leningrad, men ved Sovjetunionens sammenbrudd i 1991 fikk den igjen sitt tidligere navn. Byen blir også kalt Nordens Venezia på grunn av de mange kanalene som gjennomskjærer den. Kanalene bidrar sammen med de brede bulevardene til å gi byen et luftig preg. Og så er St. Petersburg et overflødighetshorn av kulturrikdommer og severdigheter fra tsartiden.

Overalt i Piter, som den blir kalt i dagligtalen, ser vi gule, grønne, røde og blå pastellfargede fasader, forgylte spir og kupler, praktfulle palasser, kirker og broer, som er så karakteristiske for denne kontrastenes storby. Hovedgaten Nevskij Prospekt med de mange imponerende bygningene, Blodskirken, Isak-katedralen, Smolnij-klostret, panserkrysseren Aurora og Peter-Paul-festningen, der St. Petersburg ble grunnlagt, er bare noen av de mange severdighetene.

I dag drar vi på byrundtur i buss og ser noen av byens aller største severdigheter. Underveis holder vi lunsjpause på en restaurant mens vi nyter St. Petersburg-stemningen. Mens vi kjører har vi utsikt til en rekke av de praktfulle paleene og palassene som var hjem for både tsarfamilien og de adelige familiene, og man kan se hvordan nytt og gammelt i St. Petersburg forener seg i en skjønn blanding av flotte barokkbygninger og dyre moteforretninger.

Etter en rekke kortere stopp, blant annet ved den praktfullt utsmykkede Blodskirken, besøker vi Peter-Paul-festningen med tilhørende kirke, der keiserinne Maria Fjodorovna nå ligger begravet.  Hun var den danske kongen Christian IXs datter Dagmar, som ble gift med den senere tsaren Aleksander III. Hun overlevde både sin gemal og sin sønn Nikolai II, og under revolusjonen kom hun til Danmark. Da hun døde i 1928, ble hun begravet i Roskilde domkirke, men i 2006 ble kisten hennes overført til kirken i festningen.

Den sekskantede festningen er bygd i 1703, og den er dermed byens eldste bygning. Peter den store har selv konstruert den som et forsvarsverk mot svenskekongen Karl XII og hans hær, som man ventet ville komme, men svenskene holdt seg borte, og festningen ble aldri brukt til det den var tenkt til. Derimot fungerte den helt frem til februarrevolusjonen i 1917 som fengsel for politiske fanger. Kjendiser som forfatteren Dostojevskij, revolusjonslederen Trotskij og Lenins storebror, Aleksandr Uljanov, har alle oppholdt seg her. Det mektige byggverket på Neva-elvas bredd inneholder i tillegg til sin imponerende størrelse, spennende historie og vakre beliggenhet masser av severdigheter – først og fremst Peter-Paul-katedralen, med det sylspisse og 122 meter høye spiret, som Peter den store lot oppføre som gravkirke for seg selv og sine etterkommere på den russiske tronen. Her skal vi se keiserinne Maria Fjodorovnas grav og det mye omdiskuterte sidekapellet som er innredet til minne om den siste russiske tsaren Nikolai II og hans familie.

Heretter skal vi besøke St. Isak-katedralen, som opprinnelig var byens hovedkirke og den største katedralen i Russland. Den ble bygd mellom 1818 og 1858 av den franskfødte arkitekten Auguste Montferrand i tsarenes hovedstad, og i dag dominerer den forgylte kuppelen fremdeles himmelen over St. Petersburg, og selv om katedralen er betydelig mindre enn den nyoppbygde Frelserkirken i Moskva, har den et langt mer imponerende fasade og interiør.

Katedralens fasade er dekorert med skulpturer og massive granittsøyler, som hver og en er lagt av et enkelt stykke rød granitt, mens interiøret er prydet med utrolig detaljerte mosaikkikoner, malerier og søyler laget av malakitt og lapis lazuli. Den store, fargestrålende glassmosaikken «Den oppståtte Kristus» har en flott plass ved hovedplass ved hovedalteret. Kirken, som var tegnet til å ha plass til 14 000 stående tilbedere, ble stengt på begynnelsen av tredvetallet og gjenåpnet som museum. I dag blir det holdt kirkelige seremonier her ved store kirkelige høytideligheter.

Dag 3
St. Petersburg. Vinterpalasset/Eremitasjemuseet og mulighet for besøk på vodkamuseum
Det imponerende Vinterpalasset

I dag skal vi oppleve et av reisens helt store høydepunkter og byens aller største stolthet: det storslåtte hvite, mintgrønne og gylne Eremitasjemuseet. Denne overdådighet av et museum består av ikke mindre enn fem byggverker, deriblant det legendariske Vinterpalasset, der skiftende tsarer og tsarinaer har holdt sitt hoff. Museets samlinger gir en nesten komplett oversikt over europeisk kunsthistorie, men man må nok innstille seg på å utelate deler av denne historien, for her er utstilt mer enn tre millioner kunstverker.

Vinterpalasset med de 1786 dørene og 1945 vinduene ble bygd i perioden 1754–1763, og dets indre er senere blitt endret noen ganger alt etter den regjerende familiens smak. Katarina den store gav de 1057 værelsene den største overhalingen i slutten av 1700-tallet. Det var også denne mektige keiserinnen som for alvor startet de kunstsamlingene som i dag pryder palasset. Blant de representerte kunstnerne er da Vinci, Rembrandt, Rubens, Monet, Picasso og flere andre av verdens helt store malere og billedhoggere.

Offentligheten har adgang til de fleste av rommene i palasset, deriblant Militærgalleriet med en samling portretter av den russiske hærens militære ledere under Napoleons invasjon av Russland i 1812.

I den 800 kvadratmeter store tronsalen står tsarens trone, og her får man en fornemmelse av den overdådigheten som skulle inngyte respekt hos de tilreisende undersåttene. Paviljongsalen med det ekstravagante uret i orientalske omgivelser er et minnesmerke for Katarina den stores seier over tyrkerne. Malakittsalen, Den gylne salen og Den hvite salen, som alle var en del av de private keiserlige gemakkene, viser tydelig hvilke kolossale rikdommer hoffet og adelen hadde. Det medvirket da også til å utløse den russiske revolusjonen.

Etter museumsbesøket er det tid til å gå en oppdagelsestur på egen hånd. Ta f.eks. en tur på den mest berømte gaten i St. Petersburg, Nevskij Prospekt, som ble planlagt av den franske arkitekten Alexandre Jean Baptiste Le Blond på ordre av byens grunnlegger, tsar Peter I (den store). Navnet Nevskij kommer fra den russiske nasjonalhelten som på 1200-tallet fikk æren for å ha beseiret de invaderende svenske og tyske hærene.

Gaten er nesten 4,5 km lang og er mellom 25 og 60 meter bred. I mange år streifet ulver rundt på Nevskij Prospekt, men de dagene er heldigvis forbi. 

Du kan også velge å delta i dagens ekstrautflukt til byens vodkamuseum. Vodkatradisjonen i Russland kan spores tilbake til det 12. århundre, så det er derfor passende at museet ligger i St. Petersburgs historiske og tidligere militærstaller. Besøket byr på vodkaflasker i alle farger og fasonger, vodkaglass, destilleriapparater, plakater og mye mer, som alt sammen forteller historien om den drikke som er oppkalt etter vada, som betyr vann på russisk. Besøket avsluttes med at vi prøvesmaker forskjellige typer vodka og tradisjonen tro får servert litt russisk snack ved siden av.

 

(Besøket på vodkamuseet er ikke inkludert i reisens pris. Man kan kjøpe en utfluktspakke – les mer lenger ned på siden)

Dag 4
St. Petersburg. Besøk på Katarinapalasset med ravkammeret og mulighet til besøk på Fabergémuseet
Katarinapalasset

Katarinapalasset, som vi skal besøke i dag, er oppkalt etter Katarina I, som var gift med Peter den store. Hun regjerte Russland i to år etter sin manns død i 1725.

Opprinnelig var palasset en beskjeden bygning i to etasjer, og det prektige palasset som det fremstår i dag, skyldes Peter den store og Katarinas datter, keiserinne Elisabet, som valgte det som sin sommerresidens. Fra 1743 ble bygningen ombygd av fire forskjellige arkitekter før Bartholomeo Rastrelli, sjefarkitekt ved hoffet, ble pålagt å omdesigne bygningen slik at den ville bli en rival til Versailles.

Det nåværende palasset er nesten en kilometer i omkrets og har en kunstferdig dekorert blå-hvit fasade med forgylte karyatider og pilastrer designet av den tyske billedhoggeren Johann Franz Dunker. I Elisabets regjeringstid ble det brukt over 100 kg gull til å dekorere slottet utvendig.

Interiøret i Katarinapalasset er ikke mindre oppsiktsvekkende. Den såkalte Gyldne enfilade (rekken av rom i forlengelse av hverandre med et ekstravagant interiør) danner rammen om vårt besøk innendørs, der vi bl.a. kommer igjennom den vakre speilsalen, portrettrommet og naturligvis ravkammeret.

Vi går gjennom salene og hører om historien før vi igjen vender tilbake til St. Petersburg, der det er mulighet til å komme inn på Fabergémuseet. Her er det utstilt verker av den berømte russiske juveleren Carl Fabergé (1846–1920), som var hoffjuveler for de russiske tsarene.

Mange av de utstilte gjenstandene ble kjøpt tilbake til St. Petersburg fra arvingene etter den amerikanske avismagnaten Malcolm Forbes, som kjøpte opp tsarenes juveler gjennom et halvt århundre. Slik ble den berømte Forbes-samlingen reddet og bragt tilbake til Russland. Samlingen på Fabergémuseet er uten tvil en av verdens beste i form av sin størrelse, mangfoldighet og kvaliteten på verkene. Mange av dem tilhørte den russiske tsarfamilien og medlemmer av andre kongelige hoff over hele Europa.

I den store blå salen i Sjuvalov-palasset kan man se mesterverket blant Fabergés kreative arbeider: Tsarenes påskeegg. De dyrebare gjenstandene med innviklede overraskelser inni viser tydelig hvor dyktige de russiske juvelerene, steinskjærerne og emaljekunstnerne var. I tillegg til eggene som ble laget til de siste av Romanoff-slekten inneholder samlingen også påskegaver som ble laget til representanter for verdenseliten som er like dyrebare og komplekse som gavene til tsarens hoff. Besøket er en spennende vandring gjennom både verdenshistorien og juvelerkunsten.

(Besøket på Fabergémuseet er ikke inkludert i reisens pris. Man kan kjøpe en særskilt utfluktspakke – se mer senere i programmet.)

Dag 5
St. Petersburg–Oslo

Etter frokost er det tid til å si farvel til Russland. Vi blir hentet i buss og kjører til flyplassen, der flyet hjem venter.

Utfluktspakke

Vil du oppleve enda mer mens du er i St. Petersburg kan du kjøpe denne utfluktspakken, som inkluderer følgende utflukter:

 • Besøk på Vodka-museet
 • Besøk på Fabergé-museet med bl.a. de berømte påskeeggene

Pris kr 598,– pr. person

Utfluktspakken må bestilles i forbindelse med reisen, kan kun kjøpes som en samlet pakke og gjennomføres ved minimum 15 deltagere.

De overdådige og verdensberømte Fabergé-eggene

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–St. Petersburg t/r
 • 4 netter på Holiday Inn Nevskiy
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2–4
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • E-visum til Russland (må bestilles online tidligst 20 dager og senest 8 dager før avreise)
 • Øvrige måltider
 • Driks til lokalguider og sjåfører (regn med ca. 20 euro pr. person eller tilsvarende beløp i rubler)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Ikke mulig å bruke rullestol eller rullator

Vi gjør oppmerksom på at reisen ikke egner seg for den som har vondt for å gå.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Besøk i russiske kirker

I russisk-ortodokse kirker er det skikk at kvinner dekker håret med et skaut. Det kan derfor være en god idé å ta med et slikt på utfluktene. Menn, derimot, bør ikke ha noe på hodet i kirkene.

Visum til Sankt Petersburg og Leningrad-regionen

Pr. 1. oktober 2019 er reiser som utelukkende omhandler besøk og opphold i Leningradregionen (Sankt Petersburg) unntatt fra ovennevnte visumplikt. Det er i stedet innført mulighet til å søke om et gratis e-visum.

For å få e-visum må du fylle ut et skjema på nettet, og når visumet ditt er blitt godkjent (innen ca. 4 arbeidsdager) skal det skrives ut og tas med på reisen. Legg merke til at man tidligst kan søke om e-visum 20 dager innen avreise og senest 5 dager innen avreise. Vi anbefaler at man ikke søker senere enn 8 dager før avreise.

Du kan lese mer og søke om e-visum til Sankt Petersburg og Leningrad-regionen på følgende nettsted: http://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html

Vi understreker at dette visumet KUN gjelder for Leningrad-regionen.

Mer om Russland

Vil du vite mer om klima og vær, tidsforskjell og driks eller se om du trenger visum eller vaksinasjoner? Les mer her: www.albatros.no/reisemaal/europa/russland

Hånden på hjertet

Da museene i Moskva og St. Petersburg holder stengt på helligdager og merkedager, kan det være nødvendig på enkelte avganger å bytte på rekkefølgen av dagene. Dette påvirker ikke reisens samlede innhold – bare rekkefølgen vi besøker severdighetene i.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser