Wien med Gustav Klimt, Sachertorte, Mozart og Strauss

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev Wien i vakre høstfarger, se noen av Gustav Klimts fantastiske malerier, nyt en Sachertorte og avslutt reisen med en klassisk konsert på Kursalon Wien

Elegante Wien er en fantastisk by å feriere i. Sentrum er så lite at alt kan nås til fots og hvis du er utenfor sentrum så er offentlig transport enkel og velfungerende.

Vi skal se Wien både fra bussen og når vi vandrer rundt i sentrum for å se noen av Wiens viktigste severdigheter. Vi skal se den imponerende Gustav Klimt-samlingen i Belvedere-slottet, nyte et stykke Sachertorte på selve Café Sacher, samt spise en utmerket middag og oppleve en klassisk konsert på Kursalon Wien.

Vi bor på det utmerkede Hotel Regina som ligger i gangavstand til sentrum og ikke langt fra Sigmund Freud-museet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Ankomst med fly til Wien. Byrundtur med buss, ca. 30 km
Dag 2 Byrundtur til fots. Om ettermiddagen tar vi en kaffe og Sachertorte på den berømte Café Sacher. Tid på egen hånd.
Dag 3 Halvdags rundtur på Belvedere-slottet med Gustav Klimt-samlingen. Tid på egen hånd og middag på tradisjonell Heuriger, ca. 20 km
Dag 4 Wien. Tid til eventyr på egen hånd. Middag og klassisk konsert på Kursalon, ca. 5 km
Dag 5 Shopping, kafébesøk eller museer. Hjemreise, ca. 20 km

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
9 598,–
Oslo
9 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Ankomst med fly til Wien. Byrundtur med buss, ca. 30 km

Etter ankomst legger vi ut på en bytur i den østerrikske hovedstaden, der en fjerdedel av landets befolkning er bosatt. Under turen passerer vi noen av de viktigste severdighetene i Wien.

Vi starter byturen med å passere Hundertwasserhaus, deretter skal vi se Prater og det berømte pariserhjulet Riesenrad fra 1897, som er blitt foreviget i Orson Welles-filmen "The Third Man". Vi skal også se FNs City of Vienna International Center, lokalt kjent som UNO-byen. Blant annet passerer vi Statsoperaen, Kunsthistorisk museum med de verdensberømte Habsburg-kunstsamlingene; Parlamentsbygningen og Burgtheater, etablert av keiserinne Maria Theresia i 1741, Hofburg, Museum Quarter, City Hall, Belvedere Castle (hjem til verdens største Gustav Klimt-samling), Wiens opera, Hotel Sacher, Stadtpark, Vinterpalasset Hofburg med den spanske rideskolen og i utvidelse av dette museumsområdet med en stor del av de mest kjente museene i Wien. 

Etter byturen sjekker vi inn på det vakre Hotel Regina Wien.

Vi går deretter en tur i nærområdet, hvor du blant annet kan se hvor Sigmund Freud-museet ligger. Vi viser deg også veien til nærmeste buss-, trikke- og U-bahnholdeplass og hvor og hvordan kjøpe billetter, slik at du på fridagen din kan finne frem til Schönbrunn, til Hundertwasserhaus eller til vinområdet ved Grinzing.


Senere rusler vi til Rathauskeller, hvor vi spiser middag sammen.

Dag 2
Byrundtur til fots. Om ettermiddagen tar vi en kaffe og Sachertorte på den berømte Café Sacher. Tid på egen hånd.

Vi tilbringer morgenen med å se nærmere på Wien sentrum. Vi gjør dette i selskap av en lokal
kunnskapsrik guide som viser oss de kjente og ukjente sidene av den indre delen av byen. Vi skal blant annet forbi Statsoperaen, Stephansdom, Hofburg og Museumskvartalet. Hvis vi ikke så parlamentet og Musikverein i går, vil vi se dem i dag. Både den berømte konsertbygningen Musikverein med nyttårskonsertene som sendes over hele verden og parlamentet ble designet av den danske arkitekten Theophilus Hansen, som med sine mange vakre bygninger i perioden 1846 og fram til sin død i 1891 ble hedret. Graven hans finner du på Zentralfriedhof sammen med Johan Strauss, Brahms og Beethoven.

Etter noen interessante timer vil vi smake på den virkelige og berømte delikatessen, Sachertorte på Café Sacher selv. Sacher-kaken er en sjokoladekake med et lag aprikosmarmelade i midten, belagt med mørk sjokolade.

Ettermiddagen er åpen for dine egne opplevelser og middag på egen hånd. Kanskje du bør prøve å spise verdens største wiener schnitzel på Figlmüller?

Dag 3
Halvdags rundtur på Belvedere-slottet med Gustav Klimt-samlingen. Tid på egen hånd og middag på tradisjonell Heuriger, ca. 20 km

Dette blir en dag preget av kunst. Det er på tide vi skal se Østerrikes største Gustav Klimt-samling. Klimt (1862-1918) var et av de mest betydningsfulle medlemmene i Art Nouveau- bevegelsen, en gruppe kunstnere som jobbet med organiske former inspirert av naturens kurver. Blant annet kan verkene hans sees på Belvedere-palasset som vi skal besøke. Den store Gustav Klimt-samlingen, med høydepunktene i den gylne jugendstil som Kysset og Judith, er kjent for sine fine bilder av unge kvinner, landskap og fargebruk og er den største i verden. Han var en av de store kunstnerne som inntok scenen med symbolikk, jugendstil og wienerkunstneres nye tilnærming til kunst. I mange år tilbrakte Gustav Klimt og hans livsledsager Emilie Louise Flöge en sommerferie i Salzkammergut på Attersee der han hovedsakelig dyrket naturbilder og ofte sammenlignes med Claude Monets Giverny, Paul Cézannes Provence og Egon Schieles Krumau. Det var i perioden 1900 - 1916 at mange av hans verker fra området ble til. Den gode Gustav er ellers mest kjent for sine vakre bilder i mange farger av unge kvinner fra Wiens natteliv og han skal også ha blitt far til minst 14 barn med forskjellige av sine modeller. I dag er Klimts bilder noen av de mest etterspurte maleriene og selges for rekordsummer. Han har også dekorert flere bygninger, bl.a. sommerslottet til Peles i Sinaia, Romania.

Etter besøket i Belvedere er det får man ettermiddagen på egen hånd frem til vi møtes igjen for i kveld skal vi spise middag på en såkalt Heuriger, som er betegnelsen på en spesiell type østerriksk kro. Ordet 'heuer' betyr "i år" og tavernaen fikk navnet sitt fordi de serverer ung, lokal vin fra nåværende år. Heurigans åpnet i sin tid, så vinprodusenter hadde et sted å tilby smaksprøver på sine nye viner og forhåpentligvis selge noen flasker. Fram til begynnelsen av 1900-tallet kunne gjestene ta med egen mat, men i dag serveres typisk kalde retter, for eksempel hjemmelagde pølser, schweinsbraten, potetsalat og wienerschnitzel. Oppskriften på sistnevnte er ellers beskyttet av lov og dikterer at en ekte wienerschnitzel bare kan lages av kalvekjøtt. Schnitzler av svinekjøtt eller kalkun, for eksempel kan ikke bære det navnet. En del av en Heuriger-opplevelse er den spesielle skrapemusikken fremført av såkalt Heurigensänger, som synger og spiller gitar og munnspill. Sangene handler typisk om drikking vin, en nostalgisk lengsel etter fortiden og skjønnheten i Wien

Dag 4
Wien. Tid til eventyr på egen hånd. Middag og klassisk konsert på Kursalon, ca. 5 km

Dagen kan godt brukes til å besøke en av de berømte wienercaféene, som av UNESCO betraktes som en viktig østerriksk kulturarv. Det sies at wienercaféene er et sted hvor du forbruker både tid og rom, men det bare kaffen står på regningen. Det er forskjellige tolkninger av hvordan den første wiencaféen, eller 'Kaffeehaus,' ble grunnlagt. En av dem handler om soldater fra den polsk-Habsburgske hæren, som i 1683 fant mange sekker med rare bønner mens de frigjorde Wien fra den tyrkiske beleiringen.

Soldatene trodde det var verdiløst kamelfôr, men posene kom i hendene til en offiser heter Jerzy Franciszek Kulczycki. Etter et lite eksperiment tilsatte Kulczycki sukker og melk og den Wiensk kaffetradisjon ble født. En annen historie forteller at Kulczycki hadde tilbrakt to år i osmansk fanget og veldig godt klar over hva kaffe var og at han lurte sine overordnede til å forlate bønnene til ham. Bedriften hedres på mange kafeer ved å henge et portrett av Kulczycki i vinduet. Den østerrikske forfatteren Stefan Zweig beskrev wienercaféene som en slags åpen demokratisk klubb for alle som vil betale for en billig kopp kaffe, et sted hvor en gjest kan sitte i timevis for å snakke, skrive, spille kort, motta post, og fremfor alt lese et uendelig antall aviser og magasiner. Inventaret på kafeene varierer men det klassiske utseendet inkluderer Michael Thonet stoler og benkeplater i marmor. En  spesialitet man bare må prøve er en kopp wiener melange.

Du kan også besøke det fantastiske slottet Hofburg, som i periodene 1438-1583 og 1612-1806 var boligen til keiseren av det tysk-romerske riket og frem til 1918 var residensen til keiseren av Østerrike. Hofburg huser en lang en rekke museer, inkludert Kunsthistorisk museum, Skattekammeret, der kronen tilhørte keiseren Romerriket er utstilt, en samling av gamle musikkinstrumenter og verdens største egyptiske Papyrussamling. Hofburg er også den offisielle residensen til den østerrikske forbundspresidenten. Ikke minst er det mulighet til å gå inn på den spanske rideskolen som også ligger på Hofburg.

Om kvelden blir du invitert til middag på Kursalon Wien, et påkostet renessansebygg fra 1867 bygget i den nordlige enden av den store Stadtparken. Det var her Johann Strauss II ga sin første konsert i 1868. Etter middag på Restaurant Johann går vi inn i den vakre konsertsalen og hører en Mozart og Strauss-konsert.

Det vil være transport til og fra hotellet.
 

Dag 5
Shopping, kafébesøk eller museer. Hjemreise, ca. 20 km

Avhengig av avreisetidspunktet kan det være tid for et besøk på Schönnbrunn slott. Schönbrunn-slottet er den mest besøkte attraksjonen i Wien. Det ble bygget som et sommerslott for den keiserlige slekten Habsburg i Østerrike. De mest kjente personlighetene som har bodd her er keiserinne Maria Theresia, kjent for sine 12 barn, og keiserparet Franz Josef fra Østerrike og hans kone Sissi (Elisabeth av Østerrike). En noe tragisk barndom tilbrakte også Napoleon den Is sønn, Napoleon II her etter farens fengsling. Det sies også at det var her den daværende 5 år gamle gutten fra Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, holdt sin første konsert.

Ellers er dagen satt av til tid på egen hånd etter frokost og før avreise til flyplassen og hjemreise.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 9 598,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
1 698,–
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo – Wien t/r
 • Svensk/norsk reiseleder
 • Transport fra lufthavnen – hotell t/r 
 • Byrundtur i buss ved ankomst 
 • Byrundtur til fots i det sentrum av Wien
 • Entré til Belvedere Slottet med Gustav Klimt 
 • 4 netter med frokost på Hotel Regina Wien 
 • 4 x frokost
 • 4-retters middag på Kursalon med wienerkonsert dag 4
 • Middag dag 1 på Rathauskeller og dag 3 på en Heuriger
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Gouda Årsreiseforsikring eller Seniorreiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom 
 • Driks til lokalguider og sjåfører m.v. (beregn ca. 30 € pr. person)
 • Øvrige måltider og drikkevarer 
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Hotell

Vi bor på Hotel Regina Wien, som ligger rett utenfor Ringstrasse men med kort avstand fra det meget velfungerende transportsystemet som har trikk, buss og T-bane. Det er et tradisjonelt wienersk hotell og et nydelig hotell med gode fasiliteter og romslige rom.
Hotellet har resepsjon, bar, restaurant, heis og gratis wifi overalt.

Deltagerantall

Denne turen krever et deltagerantall på minimum 21 personer. Hvis dette antallet ikke nås, forbeholder vi oss retten til å annullere reisen - dette vil vanligvis gjøres senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. I samsvar med pakkereiseloven § 17. er vi som turoperatør ikke erstatningsansvarlige for skader eller tap du som kunde måtte kunne påføres som følge av kanselleringen. Vi er bare forpliktet til å tilbakebetale prisen for turen. Reisen fra Wien lufthavn til hotellet i sentrum tar ca. ½ time

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 21 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris. Køretider Turen fra lufthavnen i Wien til hotellet i centrum tager ca. ½ time 

Bagasje

Man kan ta med 1 stk. bagasje per person. Maks. 20 kg + håndbagasje (maks. 8 kg). Dimensjonene til håndbagasjen må ikke overstige 118 cm totalt (lengde x bredde x høyde = f.eks. 55 cm x 40 cm x 23 cm). Det er lurt å ta med en mindre ryggsekk eller sekk til utflukter og reisedager, siden du ikke ofte vil se bagasjen igjen før på kvelden.

Påkledning

Det kan være kjølig morgen og kveld og regnbyger kan forekomme. Når det gjelder kveldsantrekk på restauranter og lignende er ikke østerrikerne veldig formelle, men vanlig pent antrekk vil være passende. Imidlertid er mange pent kledde under høytider og til store festlige anledninger, så man vil være pent kledd til konserten. Husk å ta med deg et par gode sko for fotturer i naturen og i byene

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser

20ATVCB10ANO1110