M/S Azimut

- Skipet er bygd i 2003
- Alle lugarer er i kategorien A+.
- Skipet er 32 meter langt og 7,5 meter bredt.
M/S Azimut drives av rederiet Katarina Line. Skipet er bygd i 2003, er 32 meter langt og 7,5 meter bredt. Alle lugarer er i kategorien A+.

Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller lidelse, funksjonshemning, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset. 

NB: Det kan hende man blir nødt til å gå over andre skip for å komme fra borde/ombord når vi ligger til kai. Derfor egner denne reisen seg ikke for bevegelseshemmede/dem som har problemer med å gå eller med balansen.

Det kan forekomme støy fra andre skip pga. underholdning og musikk om kvelden fram til midnatt.

Om skipet
I lugarer med ekstraseng er den ekstra sengen alltid en soveplass over dobbeltsengen.

Hvordan er lugarene?
Det er 19 lugarer om bord. Alle er utvendige, enkelt og funksjonelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng med mulighet for en ekstra sengeplass. Der er 220 volts kontakter og klimaanlegg, men det kan forekomme at klimaanlegget blir slått av etter midnatt. 

Lugar på Lower-dekk
Lugaren har et mindre koøye.

Main-dekk og Upper-dekk
Der er koøye og vindu.

Rengjøring av lugaren
Lugarene er rengjort ved reisens start, men under cruiset kommer det ikke skipspersonal til lugaren og gjør rent, rer opp senger m.m. Denne servicen kan likevel kjøpes mot et tillegg direkte på skipet (15 euro).

Håndklær
Hver gjest får to håndklær i alt på cruiset. Har du bruk for flere håndklær bør du ta med hjemmefra. Videre er det en god idé å ta med håndklær til bruk på stranden.

Fellesarealer
Det er en liten restaurant om bord der måltidene blir servert. Dessuten er det et lite avslapningsområde med sofaer, og et utendørs soldekk med solsenger.

Måltider om bord
Halvpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Se under de enkelte dagene i dagsprogrammet om det er middag eller lunsj som er inkludert den aktuelle dagen. Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.

Vær oppmerksom på at maten ikke er så luksuriøs som på de store havgående cruiseskipene – det blir servert tradisjonell kroatisk husmannskost laget av solide råvarer.

Et det mulighet for spesielle dietter?
Det er dessverre ikke mulig å bestille spesielle dietter på grunn av begrenset plass og oppbevaringsmulighet i kjøkkenet. Er du vegetarianer, bes du vennligst gjøre oss oppmerksom på det allerede ved bestilling av reisen – det vil da være mulig å få salat og flere mindre retter i stedet for kjøtt.

Drikkevarer om bord
Drikkevarer må du betale for. En flaske vin koster fra ca. kr 150 og oppover, øl (flaske eller fat) koster rundt kr 20, og brennevin koster typisk kr 35—45 pr. drink. Brus og mineralvann koster ca. kr 15—20 per flaske. Prisene om bord er angitt i kroatiske kuna/euro. Vi vil understreke at det ikke tillatt å ta med egne drikkevarer om bord.

Hva skal du pakke?
Vi anbefaler lett bomullstøy til varme dager, men husk å ta med en jakke og en lang bukse til kjøligere vær og kveldene. Til middagen kan man kle seg avslappet, for det er ingen "dress code". Til Captain's Dinner er det likevel vår erfaring at mange gjester gjerne vil kle seg litt finere.

Shorts og badetøy er ikke tillatt i restauranten eller baren. Husk gode turstøvler til utfluktene i land, og man bør ha med en paraply og/eller regnjakke i tilfelle av dårlig vær. Et par strandsko og strandhåndklær kan også anbefales.

Betaling om bord
Man betaler kontant om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro. Det er mulig å ta ut penger i lokale minibanker, blant annet i Split, men vi anbefaler at du har med kontanter/kroatiske kuna hjemmefra.

Tapte verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for tapte gjenstander.

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, rengjøring av lugaren, eventuelle utflukter i land ut over de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og likeledes annet personlig forbruk.

Bør du gi drikkepenger?
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre land. Det kan være forhold du ikke liker eller ikke er vant til, for eksempel skikken med å gi drikkepenger. I mange land er drikkepengesystemet mer organisert enn vi som skandinaver er vant til, og det er en forventning om at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen får en viss sum i drikkepenger. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at man allerede hjemme kan ta høyde for dette. Reisens pris inkluderer ikke personlige drikkepenger, siden det er et individuelt anliggende, og siden drikkepengesystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar drikkepenger. For ordens skyld vil vi understreke at drikkepenger naturligvis er individuelle og frivillige.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 18 år skal reise i følge med personer over 18 år.

Kan man røyke om bord?
Av sikkerhetsmessige årsaker kan man ikke røyke i lugarer eller i restauranten. Det er bare tillatt å røyke i de spesielt merkede områdene om bord. Vi ber gjestene våre respektere disse reglene.

Reiselederen
På denne reisen, som på Albatros Travels øvrige rundreiser, følger en av våre erfarne norske reiseledere med. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på alminnelige rundreiser, der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet til både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversettelse til norsk og informasjon om muligheter på skipet og i land.

Reiselederen står videre for de utfluktene og byvandringene som er inkludert i reisens pris. Ønsker du å tilbringe tid i land på egen hånd, er reiselederen mer enn gjerne behjelpelig med å veilede og svare på eventuelle spørsmål.

Det tas forbehold om endringer i reiseplanen.