M/S Lenin

– renovert i 2011
– plass til 276 passasjerer
– måler 129 m i lengden
På våre russiske elvecruise reiser vi med skipet M/S Lenin fra rederiet Best Russian Cruises

Det komfortable elvecruiseskipet har fire dekk med 152 lugarer, alle utvendige. Skibet har på en restaurant, nattklubb, pianobar, café, soldekk og sauna. I tillegg de daglige landgangene er det også en masse å ta seg til om bord med vekt på russisk kultur – for eksempel kan du få språkkurs og russisk sangundervisning. M/S Lenin ble bygd i 1987 i Tyskland og renovert i 2011. 

Les mer om skipet her: http://www.bestrussiancruises.com/cruises/motorships/lenin/

Hvordan er lugarene?
Generelt er lugarer på elvecruise små og enkelt innredede. Det er forskjellige lugarkategorier på skipet. Alle lugarene har eget bad/toalett, aircondition og stort vindu samt enkeltsenger og 220 V stikkontakter(europeiske). De fleste tilbringer neppe mye tid i lugaren, og derfor arrangerer vi reisen med standardlugar og mulighet for at bestille høyere kategori mod et tillegg.

Hvis du har vært på cruise før vil vi gjøre oppmerksom på at elvecruiseskip ikke er det samme som et havgående cruiseskip. Elvecruiseskipene har en helt annen innretning og naturligvis ikke samme fasiliteter. Slik kan man også oppleve at lugarene er en del mindre enn på de store havgående skipene. Samtidig ligger lugarene også nærmere motoren enn på de store cruiseskipene, og derfor kan man oppleve motorstøy i lugaren.

Utvendig standardlugar på Main-dekk
Standardlugar på cirka 9 m². Lugarene har to senger og vindu. Main-dekket er skipets nederste dekk.

Utvendig standardlugar på Middle-dekk
Standardlugar på cirka 9 m². Lugarene har to senger og vindu. Middle-dekket er skipets midterste dekk.

Utvendig lugar på Boat-dekk
Standardlugar på cirka 9 m². Lugarene har to senger og vindu. Boat-dekket er skipets øverste dekk.

Enkeltlugar på Main-dekk
Utvendig standardlugar på Main-dekket (nederste dekk) på cirka 7 m². Litt mindre enn dobbeltlugarene og med en seng samt vindu.

OM CRUISET

Særlige forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til at informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk tilstand, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand på reisen.

Måltider ombord
Helpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Frokost er buffet, mens lunsj og middag oftest er faste menyer. Albatros Travels gjester sitter samlet i skipets restaurant, og det er faste tider for måltidene. På enkelte utflukter tar vi med oss matpakke fra skipet.

Vær oppmerksom på at maten ikke er like luksuriøs som på de havgående cruiseskipene. På de russiske elvene blir det servert tradisjonell russisk husmannskost laget av solide råvarer.

Drikkevarer om bord
Kaffe og te i forbindelse med måltidene er inkludert. Øvrige drikkevarer skal du betale for. En flaske vin koster fra cirka kr. 150 og oppover, øl koster cirka kr. 30,- og sterkere alkohol koster typisk kr. 35-45 per drink. Brus og mineralvann koster cirka kr. 15-20 per flaske. Prisene om bord er angitt i rubler.

Hva skal du pakke?
En reise på elvecruise med Albatros giver en frihet til å kle seg som man vil. Vi anbefaler lette bomullsklær til varme dager, men husk å ta med deg en jakke og lange bukser til kjøligere vær og om kvelden. Været i Russland kan variere mye, så det er viktig å være forberedt på kulde, varme, sol og regn. Til middagen kan man kle seg avslappet. Det er rederiets filosofi at man er på ferie, og det er derfor ingen dress code ombord. Skjorte eller jakke til herrene og lange bukser eller skjørte til damene er allikevel skikken i restaurantene.

Shorts og badetøy er ikke tillatt i loungen, restauranten eller baren. Husk gode tursko til utfluktene på land og en paraply og/eller regnjakke i tilfelle av dårlig vær.

Underholdning ombord
På skipet er det en rekke underholdningstilbud. Det er musikk, foredrag, språkundervisning med mere.

Hvordan betaler man ombord?
Betalingen ombord fungerer slik: Når skipet ligger i havn ved reisens begynnelse blir drikkevarer betalt i kontanter (euro eller rubler). Under sjøreisen kan man opprette en regning, så man ikke er nødt til å ha med seg kontanter hver gang man kjøper noe i restauranten eller barene.

Ved sjøreisens slutt, det vil si ved ankomsten til den havnen der man går fra borde, betales forbruket på sjøreisen med kort (MasterCard eller Visa) eller kontant med rubler eller euro. Utgifter til ekstrautflukter kjøpt ombord betales alltid kontant i euro.

Vær oppmerksom på at det ved betaling med kredittkort og rubler om bord brukes en ufordelaktig kurs. Det er derfor best å ha med seg nok euro eller rubler til å kunne betale kontant. Man får best kurs ved å betale med rubler.

Ved utflukter i land må man bruke rubler, da det ikke er tillatt for russiske butikkinnehavere å motta fremmed valuta. Det er mulig å veksle eller ta ut rubler i minibanker i Russland, hvis man ikke har med seg rubler hjemmefra.

Det anbefales at man ikke tar med seg reisesjekker siden de ofte er vanskelige å innløse i Russland. Det blir også tatt et høyt gebyr for veksling av reisesjekker.

Tapte verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for tapte gjenstander.

Hva skal man betale ekstra for ombord?
Drikkevarer, eventuelle utflukter på land i tillegg til de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og annet personlig forbruk som for eksempel skjønnhetspleie, vask og rens av tøy samt telefonsamtaler og så videre.

Skal man gi driks?
Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar driks. For ordens skyld understreker vi at å gi driks naturligvis er et personlig og frivillig valg.

Det er vanlig skikk å betale et beløp som svarer til 8 euro per person per dag i driks. Det samlede anbefalte beløpet kan betales i euro eller rubler og vil blive opplyst av reiselederen. Disse driksene går til skipets ansatte, for eksempel lugarpersonale og ansatte i restaurantene. Reiselederen opplyser om hvordan pengene normalt blir fordelt.

I tillegg til dette skal man avse et samlet beløp på 20 euro per person i driks til alle de lokale guidene og sjåførene som hjelper oss på de mange inkluderte utfluktene. Reiselederen vil påta seg å samle inn og fordele disse, så du har minst mulig bryderi.

Er det noen aldersgrense for å delta i cruiset?
Personer under 18 år skal reise i følge med personer over 18 år.

Er det tillatt å røyke ombord?
Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å røyke i lugarene eller restauranten. Røyking er bare tillatt i de avmerkede områdene ombord. Vi ber gjestene våre om å respektere disse reglene.

Reiseleder ombord
På denne reisen er det med en reiseleder fra Albatros Travel. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på vanlige rundreiser der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet for både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra flyplassen, ombordstigning, oversettelse samt informasjon om muligheter på skipet og i land.

 

Dessuten vil reiselederen være med på de utflukter som er beskrevet i dagsprogrammet. Reiselederen deltar i alle fellesturene og aktivitetene, og man er naturligvis alltid mer enn velkommen til å henvende seg med eventuelle spørsmål – eller bare få en hyggelig prat. På en skipsreise deltar gruppen på like fot med de øvrige gjestene på skipet, og det er ikke mulig for reiselederen å være til stede og til rådighet overalt. Derfor kan det være en god ide å bruke skipets resepsjon, som vanligvis assisterer og svarer på spørsmål fra skipets øvrige passasjerer.

Utflukter på land
De utfluktene som er inkludert i reisens pris vil alltid være ledet av reiselederen i samarbeid med lokale guider og sjåfører. For den som måtte ønske å tilbringe tiden i land på egen hånd står reiselederen til rådighet med veiledning og svar på eventuelle spørsmål.

Skipet arrangerer også ekstrautflukter i St. Petersburg og Moskva. Disse utfluktene er ikke inkludert i reisens pris og rekvireres ombord mod betaling. Det er også mulig å melde seg på kulturarrangementer i disse byene (mot betaling). Programmet for ekstrautflukter og kveldsarrangementer fås ombord, og reiselederen hjelper naturligvis til med påmeldingen.