M/V Fiji Princess

M/V Fiji Princess er et komfortabelt, mindre cruiseskip med gode fasiliteter og god service. 

Skipet er 55 meter langt og har plass til 68 gjester. Det er god plass om bord i forhold til antallet passasjerer. Lugarenes størrelse er på 11–13 m2, og alle har vinduer. 

Skipets fellesarealer er innbydende – på øverste dekke er det solterrasse med liggestoler der du kan nyte solen og utsikten. Det er helpensjon om bord, måltidene nytes i den koselige utendørs restauranten, og det er mulighet til å sitte med en kjølig drink i Sky Deck-baren eller i Saloon-baren. Skipets størrelse gjør det mulig å legge til ved øyer og i bukter der større skip ikke har adgang. Dette sikrer oss noen fantastiske opplevelser.
Du kan lese mer om skipet her: https://www.bluelagooncruises.com/about/our-ship

Særlige forhold
Deltagelse på cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruiset.

Lugarene
Det er 34 lugarer om bord. Lugarene ligger på «Orchid Upper Deck», «Orchid Middle Deck» og «Hibiscus Deck». Albatros-gjester får lugar på «Hibiscus Deck», og de har en størrelse på 11 m2 inklusive eget bad og toalett. Alle lugarer har vinduer, og det er enten to separate senger eller en dobbeltseng. Det er et skap til oppbevaring av sko og klær, og her finner du også en safe. Det er hårføner på badet. Alle lugarer har aircondition som kan innstilles individuelt, en minibar som blir fylt hver dag og en nespresso-kaffemaskin.

Rengjøring av lugaren
Lugarene blir rengjort hver dag.

Håndklær
Hver gjest får levert ut et håndkle til badeværelset. Det leveres ut et rent håndkle hver gang det arrangeres en snorkletur og når det er en utflukt til en strand. Det er derfor ikke nødvendig å ta med håndkle hjemmefra. 

Fellesarealer
Skipet har en hyggelig restaurant der alle måltider blir spist. Det har også to barer – «Sky Deck» og «Saloon» – der det er opplagt å nyte en drink før middag. På skipets øverste dekk, «Sun Deck», er det solterrasse med liggestoler. Her er det opplagt å slappe litt av mellom utfluktene. Bakerst på skipet er det en såkalt «plunge pool», som er et lite basseng. 

Måltider om bord
Helpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med frokost på cruisets første dag og slutter med frokost på cruisets siste dag. I dagsprogrammet kan du se hvilke øvrige måltider som er inkludert på reisen. Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.

Spesialkost
Hvis du må ha noen form for spesialkost må du fortelle oss det når du kjøper reisen. Vi kan ikke garantere at vi kan oppfylle ønskene dine. Alle måltider serveres som buffet, så det vil alltid være mulig å velge utenom noen retter.

Drikkevarer om bord
Vann (fra dispenser), kaffe og te er inkludert i prisen. Resten må man betale for. Vi understreker at det ikke er tillatt å ta med egne drikkevarer om bord.

Påkledning og fottøy
Badetøy er ikke tillatt i restauranten eller i loungen, men utenom det er det ingen dresscode. På skipet må man bruke sko med gummisåle eller innesko.

Betaling om bord
Man betaler i kontanter (Fiji dollar) eller med kredittkort om bord.

Mistede verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for mistede gjenstander.

Driks
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

På skipet forventes det at personale og lokalguide får driks. Det beløper seg til ca. 30 FJD (Fiji dollar) per reisedeltager per dag. Beløpet betales direkte til personalet på skipet, og det er naturligvis deg selv som avgjør størrelsen på beløpet.

Røyking om bord
Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å røyke i lugarer elle ri restauranten og loungen. Det er kun tillatt å røyke på enkelte avmerkede stedet på dekk, og det er ikke lov å kaste sigarettstumper over bord. Vi ber gjestene våre om å respektere disse reglene.

Landgang
Når vi går i land på utfluktene kan det foregå på forskjellige måter. Oftest vil det være en såkalt «våt landgang» der vi går av gummibåten ved en strand og må vasse i land. Det er derfor viktig å ha med seg sko som tåler å bli våte. Andre ganger er det «tørr landgang» der vi kan gå direkte fra gummibåten over på landjorda. Her kan det gynge litt når vi skal av båten, men personalet hjelper til med å få oss sikkert på land.