M/Y Solaris

M/Y Solaris er et moderne og komfortabelt skip som gir gode betingelser for å utforske Galápagos.
Skipet er 36 meter langt og 9 meter bredt og har plass til 16 gjester. Det ble bygget i 2019 med ambisjoner om å kunne innfri de høyeste forventningene til et Galápagos-cruise. Det er god plass om bord. Det er 6 dobbeltlugarer med to enkeltsenger eller dobbeltseng og 5 enkeltlugarer med enkeltseng. Reiser du alene får du en enkeltlugar.

Skipets fellesarealer er innbydende. På øverste dekk er det en solterrasse med liggestoler der du kan nyte sola og utsikten. Måltidene (helpensjon om bord) spises i den hyggelige restauranten/baren og i loungen ved siden av er det mulig å slappe av og nyte en drink før middagen.

Du kan lese mer om skipet her:
https://yachtsolaris.com/

Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk sykdom, funksjonshemning, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Lugarene
Det er 11 lugarer om bord. Lugarene ligger på ”Main deck” og på ”Upper deck”. Det er 6 dobbeltlugarer på 20 m2 og 5 enkeltlugarer på 11 m2. Alle lugarene har vinduer og eget bad/toalett. Det er enten to separate senger eller en dobbelseng på dobbeltlugarene og enkeltseng i enkeltlugarene. Det er et skap til oppbevaring av sko og klær og her finner du også en safe. Det er hårføner på badet og en 110 volts stikkontakt. Alle lugarene har aircondition som kan instilles individuelt.

Rengjøring av lugaren
Lugarene blir rengjort hver dag.

Håndklær
Hver gjest får levert ut et håndkle til badeværelset. Det leveres ut rene håndklær hver gang det arrangeres en snorkeltur og når det er utflukt til en strand. Det er dermed ikke nødvendig å ha med håndklær hjemmefra.

Måltider om bord
Helpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med lunsj på cruisets første dag og slutter med frokost på cruisets siste dag. I dagsprogrammet kan du se hvilke øvrige måltider som er inkludert på reisen. Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.

Spesialkost
Trenger du spesialkost må du informere oss om dette når du kjøper reisen. Vi kan ikke garantere at vi kan oppfylle ønskene dine. Alle måltider blir servert som buffet, så du kan alltid velge noe mat fra.

Drikkevarer om bord
Vand, kaffe og te er inkludert i prisen. Resten må man betale for selv. En flaske vin koster fra cirka 300 kr. og oppover, øl koster cirka 50 kr. Brennevin koster typisk ca. 75 kr. per drink. Brus og mineralvann koster ca. 30 kr. per flaske. Vi understreker at det ikke er lov til å ta med egne drikkevarer om bord.

Påkledning og fottøy
Badetøy er ikke tillatt i restauranten eller i loungen, men ellers er det ingen dresscode. På skipet må man bruke med gummisåle eller innesko. Når du kommer fra en utflukt må føttøyet vaskes så jord og frø vaskes av (og ikke transporteres fra en øy til en annen). Deretter skifter man til den skoen som blir brukt om bord på skipet.

Betaling om bord
Det blir gjort opp i kontanter om bord. Man betaler i dollar, og vi anbefaler at du har dollarsedler med deg hjemmefra.

Mistede verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlige for mistede gjenstander.

Driks
I de landene vi besøker på cruiset og om bord på skipet er driks satt mer i system enn vi er vant til hjemmefra. Det forventes at lokalguider og sjåfører samt besetningen om bord på skipet får en viss sum driks.
Reisens pris inkluderer ikke personlige driks siden det er et privat anliggende. Albatros Travel betaler lønn til lokalguider, sjåfører og personalet på skipet, men lønnen deres er avstemt etter at de mottar driks. For ordens skyld er vi nødt til å understreke at det naturligvis er personlig og frivillig å gi driks.
På skipet er det forventet at personale og lokal naturguide får driks. Beløpet er ca. 35 USD per person per natt. Det beløpet ikke med i det veiledende beløpet til driks og betales direkte til personalet og naturguiden om bord på skipet.

Røyking om bord
Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å røyke i lugarene eller i restauranten eller loungen. Det er bare tillatt å røyke enkelte avmerkede steder på dekk, og det er ikke lov å kaste sigarettstumper over bord. Vi ber gjestene våre om å respektere disse reglene.

Landgang
Når vi går i land på utfluktene på Galápagosøyene kan det foregå på forskjellige måter. Oftest vil det være en såkalt ”våt landgang” der vi går av gummibåten ved en strand og må vasse i vann. Det er derfor viktig å ha med seg fottøy som kan tåle å bli vått. Andre ganger er det en ”tørr landgang” der vi kan gå direkte fra gummibåten inn på landjorden. Her kan det gynge litt når vi skal av båten, men personalet hjelper til med å få oss sikkert i land.

Maks. 15 deltagere

Drømmen om Ecuador og Galápagos

Drømmereise med cruise på Galápagos, økolodge i Amazonas og kulturhistorie i Quito og Otavalo.

4,7
  • 28-02-2023
  • 12 dager
  • 68 998,–
fra Oslo