MS Aqua/Silva/Flora

A-Rosa skipene er komfortable og moderne cruiseskip med plass til ca. 186 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede livet om bord – i den behagelige loungebaren, over en god middag i restauranten, på det store soldekket eller i lugaren din. Skipet har også et spa med sauna, et svømmebasseng og treningsrom.

Det romslige fartøyet er 135 meter langt og 11,4 meter bredt og ble bygd i 2013. Det kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Passasjerene kan nyte utsikten i loungebaren, slappe av på soldekkets liggestoler, lese litt i biblioteket eller få rørt seg litt i mosjonsavdelingen. Alle måltider spiser vi i skipets restaurant, der det varieres mellom buffet og servering ved bordene av den vennlige kelnerstaben.

Les mer om skipene på https://www.a-rosa.de/en/river-cruises/rhine/vessels-on-the-rhine.html

Hvordan er lugarene?
Fra de lyse og romslige lugarene på 14,5 m2 har du god utsikt til elva og omgivelsene. Lugarene er utstyrte med to enkeltsenger/dobbeltseng, bad med toalett og dusj, telefon, hårtørker, varme/aircondition, safe og tv med internasjonale kanaler.

Lugar på dekk 1 (kat. S)
Utvendig lugar med koøye på dekk 1. To enkeltsenger. 14,5 m2.

Lugar på dekk 1 (kat. A)
Utvendig lugar med vindu på dekk 1. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Balkonglugar på dekk 2 (kat. C)
Utvendig lugar med fransk balkong på dekk 2. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Balkonglugar på dekk 3 (kat. D)
Utvendig lugar med fransk balkong på dekk 3. To enkeltsenger/en dobbeltseng. 14,5 m2.

Særlige forhold angående helse
I henhold til rederiets regler har du plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk sykdom, handicap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for bevegelseshemmede
På de planlagte turene i land ser vi byene til fots og går til sentrum til og fra skipet. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale, brolagte gater, er det ikke mulig å arrangere en byrundtur i buss og vi foretrekker derfor å oppleve byen til fots. Der det ikke er mulig å gå til sentrum bruker vi gjerne offentlig transport som trikk og metro. Du må derfor regne med å kunne gå opp til 6 km om dagen i rolig tempo i løpet av 1,5 til 2 timer. Du må være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp på til tider ujevnt underlag.

Skipet er dessverre ikke innredet til bevegelseshemmede. Dette skyldes primært sikkerhetshensyn, da rederiet krever at alle skal kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra personale eller medpassasjerer.

OBS! Rullestoler og gåstativer/rullatorer er ikke tillatt om bord. Dette skyldes sikkerhetsmessige årsaker, da det skal være fri passasje på gangarealer osv.

Måltider om bord
Alle måltider inntas i skipets hyggelige restaurant. Frokosten serveres som en innbydende buffet med alt fra varme retter som bacon, egg og pannekaker til brød, frisk frukt og diverse frokostblandinger.

Lunsjen kan både være buffet eller bli servert ved bordet. Det er alltid mulighet til å spise vegetarmat. Etter lunsj blir det servert kaffe og te ved bordet. Lunsjen kan også være en matpakke vi tar med oss på heldagsutflukt. Hvis lunsj ikke er inkludert vil det fremgå av reisens program.

Middagen blir servert ved bordet og varierer mellom tre og syv retter. Du kan alltid velge mellom flere retter, for eksempel vegetar, fisk eller kjøtt til hovedrett, og ofte mellom flere forskjellige forretter og desserter. Kaffe og te blir servert til desserten, og da vil det også (mot betaling) være mulig å få en avec.

Gjestene velger fritt hvor de vil sitte i restauranten.

I tillegg til hovedmåltidene blir det også servert morgenkaffe/te, ettermiddagskaffe/te med kake og noen av kveldene en midnattssnack.

Tidspunktene for måltidene vil variere fra dag til dag og vil fremgå av informasjonen som reiselederen deler ut. Som utgangspunkt er de som følger:

 • Frokost kl 07:00–09:00
 • Lunsj kl 12:30–14:00
 • Middag kl 19:00–21:00
 • Kaffe/te og lett frokost for morgenfuglene i loungebaren kl 06:30
 • Ettermiddagskaffe/te og kake i loungebaren kl 16:00–16:30
 • Midnattssnack kl 22:30–23:30

Er det mulighet for spesialkost?
Skipets restaurant har mulighet for å tilberede mat til diabetikere, vegetarianere, glutenallergikere og laktoseintolerante. Det er ikke nødvendig at du gjør oppmerksom på ditt behov for spesialkost før avreise, du skal bare gi beskjed når du kommer om bord på skipet.

På restaurantens meny er det markert ved alle retter om de inneholder noe som kan gi problemer for allergikere. I loungen er det en tavle med oversikt over vanlige matallergier, og her kan man sammenligne oversikten med menykortene.

Ekstra restaurant “A-Rosa dining”
Det er en ekstra restaurant ombord som serverer 4-retters middag med litt mer eksklusive retter. Man booker bord og kan se nærmere ombord. Man må betale et ekstrabeløp for å booke denne spesialrestauranten.

Utendørsbaren
Utendørsbaren på A-Rosa Silva og Flora ligger på soldekket, og på A-Rosa Aqua er den på dekk 3. Åpningstidene finner du i det daglige programmet i lugaren din.

A-Rosa Premium All Inclusive (gjelder alle Albatros-kunder)

Inkludert i pakken er:

 • Drikkevarer gjennom hele dagen (brus, te, spesialkaffe, øl, musserende vin, anbefalt vin fra menyen servert i glass, utvalgte cocktails og longdrinks, utvalgt brennevin)
 • Drikkevann til lugaren 
 • Helpensjon ombord
 • Fri wi-fi ombord (les nærmere om wi-fi under beskrivelsen av skipet)
 • 15% rabatt til skipets spa-avdeling

(Obs: Ikke alle om bord har kjøpt all inclusive)

Drikkevann
Vannet i kranene er renset og kan drikkes. Det er også drikkevann inkludert i All Inclusive-pakken.

Gode tips til pakkelisten
Det er ingen formelle krav til påkledningen om bord på A-Rosa Flora, kun ønsker fra rederiet. De fleste gjestene kler seg pent og uformelt om kvelden (rederiet ønsker smart casual). For herrenes vedkommende kan det være lange bukser og skjorte/pikéskjorte. For damenes vedkommende kan det være sommerkjole, skjørt eller bukse og skjorte/bluse. Man kan ha med seg mer festlige klær til den såkalte festkvelden.

Reiser du i sommermånedene er lette bomullsklær uunnværlige, men en genser eller tynn jakke kan likevel være god å ha. Behagelige sko anbefales til turene i land, og ta med deg joggesko og treningsklær hvis du har planer om å bruke treningsfasilitetene om bord.

Må man ha med håndkle?
Det er ikke nødvendig å ha med eget håndkle.

Badekåper
Hvis det ikke ligger badekåper i lugaren din kan du få det ved å henvende deg til personalet.

Hårfønere
Det er en hårføner i lugaren (ikke på badeværelset) i en av skuffene ved speilet eller i garderobeskapet.

Rengjøring av lugaren
Lugarene blir rengjort hver dag.

Elektrisitet
Det er 220v stikkontakter (til tobente støpsler) i lugarene.

Internett
Det er begrenset adgang til wifi (trådløst internett) på skipet. Nettverket er typisk best tilgjengelig ved skipets resepsjon og i fellesområdene. Man kan være heldig og få signal i lugaren også, men det er ikke noe man regne med. Adgang til wifi er inkludert i All Inclusive-pakken.

Mobiltelefon
Vær oppmerksom på at det kan være dyrt å ringe fra din egen mobiltelefon, og det kan være ekstra omkostninger ved å ringe eller bruke data i utlandet. Kontakt eventuelt teleselskapet ditt før avreise for å få informasjon om takster med mere.

Oppbevaring av verdisaker
Det er en safe i lugaren. Legg merke til at rederiene og Albatros Travel ikke er ansvarlige for verdier etterlatt i disse boksene, i lugaren eller andre steder om bord.

Betaling om bord
Alle priser om bord er i euro. Ved måltidene oppgir du lugarnummeret ditt og skriver under på hvilke drikkevarer du eventuelt har fått der skulle koste ekstra. Regningen blir gjort opp på reisens nest siste dag, og du kan både betale kontant i euro, reisesjekker eller med kredittkort (VISA, MasterCard, Maestro eller AMEX). Reiselederen kommer til å fortelle mer om hvordan regningen blir gjort opp. Det er ikke mulig å betale med bankkort, V-Pay kort eller lignende.

Veksling
Man kan dessverre ikke veksle penger om bord. Det kan man i stedet få gjort nært de stedene vi legger til kai.

Skipsbutikk
Her finner du et utvalg fra vårt eksklusive A-Rosa-utvalg: Filmer, kosmetikk, personlige fornødenheter og suvenirer. Åpningstidene står i programmet du får om bord.

Driks
I de landene vi besøker på cruiset og om bord på skipet er driks satt mer i system enn vi er vant til hjemmefra. Det forventes at lokalguider og sjåfører samt besetningen om bord på skipet får en viss sum driks. På denne reisen anbefaler vi å gi 5-7 euro per natt per person.

Reisens pris inkluderer ikke personlige driks siden det er et privat anliggende. Albatros Travel betaler lønn til lokalguider, sjåfører og personalet på skipet, men lønnen deres er avstemt etter at de mottar driks. For ordens skyld er vi nødt til å understreke at det naturligvis er personlig og frivillig å gi driks.

Mot slutten av turen vil det bli satt opp en boks i resepsjonen til driks. Innholdet vil bli fordelt blant hele skipets besetning.

Røyking om bord
Skipet er stort sett røykfritt, og det er kun tillatt å røyke akter på soldekket ved de bordene der det er satt opp askebeger. Alle andre steder, både innendørs og utendørs, er røyking strengt forbudt.

Aldersgrense
Personer under 18 år skal reise i følge med foreldre eller annen voksen over 18 år. Man skal være minimum 18 år for å kjøpe alkohol om bord.

Barn om bord
Barn er velkomne på skipet. Barn under 18 år har ikke lov til å sove uten en voksen, så to barn kan ikke dele lugar, men må dele lugar med en voksen. Det er mulig å slå to lugarer sammen med forbindende dører mellom lugarene (der er få lugarer med denne muligheten, så de er på forespørsel). A-Rosa har fordelagtige priser for familier og barn, men det er sjeldent mange barn ombord. Rederiets åpne spisetider og muligheter gjør også at man selv kan velge når man vil spise og hvor man vil spise. Barn får også All Inclusive-pakken, men de får selvfølgelig bare alkoholfri drikkevarer.

Treningsrom
Treningsrommet har en treningssykkel, et løpebånd og en crosstrainer.

Cruisereiseleder
På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på vanlige rundreiser, der gruppen tilbringer det meste av tiden samlet. Reiseformen her gir nemlig mulighet for å nyte samværet i gruppen og å tilbringe tid både om bord og på land på egen hånd.

Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra flyplassen, ombordstigning samt informasjon om hvilke muligheter man har på skipet og på land. Dessuten vil reiselederen være med på de utfluktene som er beskrevet i dagsprogrammet. Reiselederen er med på alle felles turer og aktiviteter, og i tillegg til det er man altså hjertelig velkommen til å henvende seg med eventuelle spørsmål – eller bare for å slå av en prat.

Hvilket språk blir det snakket om bord?
Gjestene om bord på skipet er fra en lang rekke land, hovedsakelig i Europa. Hovedspråkene om bord vil typisk være tysk og/eller engelsk. Det vil alltid være en svensk/norsk reiseleder med Albatrosgruppen. Vår reiseleder sørger for å holde sammen på gruppen og informere om programmet underveis. Personalet på båten snakker engelsk.

Ombordstigning på skipet
Det er felles transport fra flyplassen/hotellet til skipet. Tidspunktet for ombordstigningen vil framgå av reiselederens informasjon. Man må regne med litt ventetid når alle gjestene skal sjekke inn og gå om bord på skipet.

Kaiplass
Når elvecruiseskipene legger til kai blir skipene ofte fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn i et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller til en by når skipet ligger til kai. Det betyr også at man av og til må gå over andre båter for å komme i land, eller at andre passasjerer går gjennom vårt skip.

Vi prøver så vidt mulig å få kaiplass i sentrum av de byene vi besøker. Det er dessverre ikke alltid mulig, og selv om kaiplassen er booket og bekreftet forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte skipet vårt opp til få timer før ankomst. Det betyr at vi bruker busstransport til programsatte byrundturer og utflukter i de tilfelle der kaiplassen ligger langt fra sentrum. Deltar man ikke i det planlagte programmet eller ønsker å gjøre ting på egen hånd er transport til og fra skipet for egen regning.

Soldekk
Skipet er utstyrt med et stort og herlig soldekk der det vil være mulighet for å oppholde seg når vi ligger til kai eller er på elva og nyter det flotte landskapet der det glir forbi.

Vi gjør allikevel oppmerksom på at soldekket på visse dager og seilruter kan være avstengt i kortere eller lengre perioder fordi vi passerer lave broer eller sluser. Det gjelder spesielt på seilrutene mellom Rhinen og Donau der det ikke vil være adgang til soldekk mellom Mainz-elva og Kelheim.

Vannstand
Cruisereiser på de europeiske elvene er avhengig av vannstanden på ruten. Hvert eneste år forekommer det perioder der vannstanden er så lav eller høy at enkelte passasjer blir umulige å ferdes på. I slike tilfelle vil Albatros så vidt det er mulig tilrettelegge alternative ruter og utflukter. Endringer på opp til 2 døgn (48 timer) vil ikke nødvendigvis føre til kompensasjon.

Sluser
Å gå med båt gjennom sluser er en opplevelse de fleste ser fram til. Og med rette, siden det er en spennende del av det å reise på elvene i Europa. Av og til kan slusene være en hindring for de reisende, siden det kan oppstå kø og driften kan være nedsatt. Dette kan føre til at programmet vårt blir endret.

Albatros tar forbehold for endringer i reiseruten som følge av endringer i vannstanden på elvene og/eller endringer i slusenes funksjon.