MS Cicero

Cruiseskipet MS Cicero er et lite og hyggelig skip som er en avslappet base for reisen.

Skipet er 32 meter langt og 8,2 meter bredt. Det er et klassisk skip som ble bygd i 1989 spesielt til skjærgården. Siden da har skipet blitt renovert flere ganger, slik at fellesområdene er blitt funksjonelle og moderne og lugarene har en klassisk og enkel innredning. Alle lugarer er utvendige. På Main-dekk er det sentral aircondition på gangen og på Lower-dekk er det aircondition i lugarene. Måltidene (halvpensjon) spiser vi i skipets uhøytidelige restaurant, og fra liggestolene på skipets store soldekk kan du nyte solen og utsikten. Det er et loungeområde med bord og stoler på soldekket.

Bemerk at det kan forekomme støy fra motoren mens skipet er i gang.

Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller lidelse, funksjonshemning, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Hvordan er lugarene?
Det er 15 lugarer om bord. Alle er utvendige og enkelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng. Enkelte lugarer har køyeseng.

I noen lugarer er det mulighet for 1–2 ekstra senger. I lugarer med ekstraseng er ekstrasengen alltid en soveplass over dobbeltsengen/en av de to enkeltsengene, altså en køyeseng som henger på veggen og som man klatrer opp i fra sengen under.

Der er 220 volts kontakter i alle lugarene og aircondition i lugarene på Lower-dekk, i restauranten og på fellesarealet i gangen ved lugarene på Main-dekk. Det kan forekomme at klimaanlegget blir slått av etter midnatt.

Lugarer på Lower-dekk
Lugar 10
Lugaren har et mindre koøye og en dobbeltseng. Lugaren har et mindre skap ved siden av dobbeltsengen. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Det er et trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet. Lugaren har et vegghengt skap. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 140x185 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 11–14
Lugarene har et mindre koøye, en dobbeltseng og en overkøye. Det er derfor mulig å være tre personer i lugarene. Overkøyen henger på veggen, dvs man klatrer opp i den fra dobbeltsengen. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Det er et ujevnt trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet. Lugaren har et gulvskap med enten to dører eller fire mindre dører og reoler. Overkøyen kan brukes til å sette fra seg kofferten på, hvis den ikke brukes som soveplass. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 130x190 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 8
Lugarene har et mindre koøye og en køyeseng. Overkøyen henger på veggen, dvs man klatrer opp i den fra dobbeltsengen eller fra en avtagbar stige. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Lugaren har et mindre skap ved siden av sengen. Det er tre ujevne trappetrinn i enden av lugaren mot koøyet og plass til å sette fra seg ting i det ene hjørnet mellom veggen og badet. Lugaren har et gulvskap med to dører. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Den nederste køyen måler 85x190 cm og den øverste køyen 75x190 cm. Lugaren er på 5,5 m2.

Lugar 7 og 9
Lugarene har et mindre koøye og to enkeltsenger samt to ekstrasenger som er overkøyer. Det er derfor mulig å være fire personer i lugarene. Overkøyene henger på veggen, dvs man klatrer opp i dem fra enkeltsengene. Det er innebygd aircondition under sengen med temperaturkontroll på veggen. Lugarene har et gulvskap med to dører. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Enkeltsengene måler 75x190 cm og overkøyene 80x190 cm. Lugaren er på 8 m2.

Lugarer på Main-dekk
Lugar 5 og 6
Lugarene har et vindu, en enkeltseng og en overkøye. Overkøyen henger på veggen, så man klatrer opp i den enten fra enkeltsengen eller på en avtagbar stige. Lugaren har et mindre skap ved siden av enkeltsengen. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Enkeltsengen måler 100x185 cm og overkøyen 70x180 cm. Lugaren er på 5,6 m2.

Lugar 1–4
Lugarene har et vindu, en dobbeltseng og en overkøye. Det er derfor mulig å være tre personer i lugaren. Overkøyen henger på veggen, så man klatrer opp i den fra enkeltsengen. Lugaren har et vegghengt skap med garderobestenger og tre dører over dobbeltsengen (gjelder ikke for lugar 1 og 2). Overkøyen kan brukes til å sette fra seg kofferten på hvis den ikke brukes som soveplass. Det anbefales at man har med seg maks. 1 hard koffert i lugaren. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Dobbeltsengen måler 140x190 cm og overkøyen 70x190 cm. Lugaren er på 6 m2.

Lugar 15 – privat akterlugar på Main-dekk
Lugaren har fem vinduer og en dobbeltseng samt et enkelt sofaarrangement med et lite bord. Det er eget toalett/dusj, der dusjhodet er koblet til vannkranen ved vasken. Lugaren ligger akter på Main-dekk og har direkte utgang til akterdekket. Det er et gulvskap med to dører. Det er veghengt aircondition med fjernkontroll i lugaren. Dobbeltsengen måler 160x200 cm. Lugaren er på 20 m2.

Rengjøring av lugaren
Lugarene er rengjorte ved reisens start, men i løpet av cruiset kommer det ikke skipspersonale i lugaren for å gjøre rent, re opp senger med mere.

Håndklær
Hver gjest får to håndklær i alt på cruiset. Har du bruk for flere håndklær bør du ta med hjemmefra. Videre er det en god idé å ta med håndklær til bruk på stranden. Det er mulig å låne håndklær når vi bader fra båten.

Fellesarealer
Det er en liten restaurant om bord der måltidene blir servert. Restauranten har aircondition, og her er det også bar og tv. Dessuten er det et utendørs soldekk med solsenger. I akterstavnen på øvre dekk er det et loungeområde med bord og stoler.

Måltider om bord
Halvpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Se under de enkelte dagene i dagsprogrammet om det er middag eller lunsj som er inkludert den aktuelle dagen. Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.

Vær oppmerksom på at maten ikke er så luksuriøs som på de store havgående cruiseskipene – det blir servert tradisjonell kroatisk husmannskost laget av solide råvarer.

Frokosten serveres som buffet i skipets restaurant. Det er en continental frokost med skiftende varm rett, f.eks. omelett, eggerøre eller stekte pølser. Det er også ferskt brød, conrflakes, yoghurt, grønt, os og skinke/salami. Til dette er det kaffe, te og juice. Serveringstidene er avhengige av seilruten og blir alltid annonsert av besetningen og reiselederen.

Er det mulighet for spesielle dietter?
Det er dessverre ikke mulig å bestille spesielle dietter på grunn av begrenset plass og oppbevaringsmulighet i kjøkkenet. Er du vegetarianer, bes du vennligst gjøre oss oppmerksom på det allerede ved bestilling av reisen – det vil da være mulig å få salat og flere mindre retter i stedet for kjøtt.

Drikkevarer om bord
Drikkevarer må du betale for. En flaske vin koster fra ca. kr 150 og oppover, øl (flaske eller fat) koster rundt kr 20, og brennevin koster typisk kr 35–45 pr. drink. Brus og mineralvann koster ca. kr 15–20 per flaske. Prisene om bord er angitt i kroatiske kuna/euro. Vi vil understreke at det ikke tillatt å ta med egne drikkevarer om bord.

Baren
Baren ombord holdes åpen så lenge det er kunder. Skulle du ønske noe å drikke og baren er stengt, er det alltid et besetningsmedlem på broen som kan åpne baren.

Påkledning
Shorts og badetøy er ikke tillatt i restauranten eller baren, men bortsett fra det er det ingen dresscode.

Betaling om bord
Man betaler kontant om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro. Det er mulig å ta ut penger i lokale minibanker, blant annet i Split og Dubrovnik, men vi anbefaler at du har med kontanter/kroatiske kuna hjemmefra.

Tapte verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for tapte gjenstander. Det er ikke safe i lugarene, så det kan være lurt å ta med en koffert som kan låses.

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, eventuelle utflukter i land ut over de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og likeledes annet personlig forbruk. I tillegg kommer driks om bord. Det er ikke mulig å betale med kredittkort om bord. Betaling av drikkevarer foregår siste dag i lokal valuta eller euro. 

Bør du gi driks?
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre land. Det kan være forhold du ikke liker eller ikke er vant til, for eksempel skikken med å gi drikkepenger. I mange land er drikkepengesystemet mer organisert enn vi som skandinaver er vant til, og det er en forventning om at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen får en viss sum i drikkepenger. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at man allerede hjemme kan ta høyde for dette. Reisens pris inkluderer ikke personlige drikkepenger, siden det er et individuelt anliggende, og siden drikkepengesystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar drikkepenger. For ordens skyld vil vi understreke at drikkepenger naturligvis er individuelle og frivillige.

Om bord på MS Cicero blir det automatisk lagt 7 euro per person/natt til skipsregningen din. Skipsregningen betales den nest siste dagen om bord. Ønsker du ikke å betale driks til skipets personale kan du gjøre oppmerksom på dette i forbindelse med avregningen den nest siste dagen.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 18 må reise i følge med personer over 18 år. Vi anbefaler ikke cruiset til mindre barn i barnevogn eller lignende, da det er mange bratte trapper på skipet. Større barn kan godt delta.

Særskilte regler for mindreårige med annet etternavn end foreldrenes
Foreldre som reiser med barn under 18 år som ikke deler etternavn med den/de foreldrene de reiser med, må ha med seg en fødselsattest på engelsk (kan bestilles på folkeregisteret) som beviser at man er foreldre til barnet.

Barn under 18 år som reiser uden foreldrene sine (for eksempel sammen med besteforeldre eller venner) må ha med seg en fullmakt underskrevet av en av foreldrene samt en kopi av fødselsattesten på engelsk. Fosterbarn som reiser med fosterforeldre/verge må ha med seg gyldig dokumentasjon for dette på engelsk.

Kan man røyke om bord?
Av sikkerhetsmessige årsaker kan man ikke røyke i lugarer eller i restauranten. Det er bare tillatt å røyke i de spesielt merkede områdene om bord. Vi ber gjestene våre respektere disse reglene.

Pakketips
Pakk i små reisevesker/kofferter, da plassen i lugaren er meget begrenset. Ta med badehåndklær til stranden.

Reiselederen
På denne reisen, som på Albatros Travels øvrige rundreiser, følger en av våre erfarne reiseledere med. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på alminnelige rundreiser, der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet til både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversetting og informasjon om muligheter på skipet og i land.

Reiselederen står videre for de utfluktene og byvandringene som er inkludert i reisens pris. Ønsker du å tilbringe tid i land på egen hånd, er reiselederen mer enn gjerne behjelpelig med å veilede og svare på eventuelle spørsmål.