MS Darakum

– plass for 110 passasjerer
– fine og romslige lugarer
– et lite bassengområde og fint soldekk (ikke oppvarmet basseng!)
Fartøyet er elegant innredet i marokkansk stil. Du kan sitte på soldekk og nyte Nilen, og se Egypt flyte forbi eller ta en dukkert i den lille poolen. Måltidene inntas i den fine restauranten, og det blir budt på underholdning flere kvelder.

Hvordan er lugarene?
Vi har valgt de store standardlugarene på 20 m2. Lugarene ligger på dekk 2 og 3 (enkeltrom finnes derimot på dekk 1, med mindre vinduer!). De har store vinduer med utsikt mot Nilen, klimaanlegg, satellitt-TV, minibar, safe, flytevester, telefon, hårføner og eget bad.

Spesielle betingelser
Rederiet vil opplyse om at det gjelder visse regler for å få delta i et cruise. Etter rederiets regler er du forpliktet til å informere Albatros om eventuell sykdom eller funksjonshemming, graviditet eller andre omstendigheter som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Er det aldersgrense på cruiset?
Personer under 21 år må reise i selskap med voksen ansvarlig over 21 år. Man må være minst 21 år for å få kjøpe alkohol.

Går det an å bestille spesialkost?
Vi anbefaler at du informerer Albatros Travel om eventuelle ønskemål om spesialkost senest 45 dager før avreise, slik at vi kan informere rederiet før ankomst. Rederiet gjør hva de kan for å imøtekomme dine ønskemål.

Må man ta med seg egne håndklær?
Du behøver ikke ta med håndklær. Der er også badehåndklær ved poolen.

Ombordstigning på fartøyet
Det blir alltid ordnet med felles transport fra flyplassen/hotellet til fartøyet, men noter deg at cruisefartøyene legger til ved siden av hverandre, og at man ofte må passere over andre fartøy ved landstigning og påstigning, eller at andre fartøys passasjerer må passere over vårt fartøy. Noter at vi legger til land cirka 15 kilometer fra sentrum ved Luxor.

Drikkevarer om bord
Du betaler selv for samtlige drikkevarer. Lokale drikkevarer er vanligvis forholdsvis billige, mens importerte drikkevarer ofte er noe dyrere.

OBS: Drikk aldri vann fra kranene i Egypt – heller ikke om bord på fartøyet.

Røyking om bord
Fartøyet er stort sett røykfritt, men det finnes spesielt avgrensede områder ute der det er tillatt å røyke. Det er ikke tillatt å røyke inne eller i lugarene. Sigar- og piperøyking er bare tillatt på ytre dekk. Røykereglene kan endres med kort frist, og vi ber derfor våre gjester om å respektere oppslag og skilt om bord.

Elektrisitet
Uttakene i lugarene er på 110/220 volt. Ta eventuelt med en adapter.

Telefon, internett og e-post
Vær oppmerksom på at det kan være dyrt å ringe fra din egen mobiltelefon, og at ekstra kostnader i forbindelse med samtaler og databruk fra utlandet kan forekomme. Kontakt eventuelt din operatør før avreisen for å få mer informasjon om avgifter med mer. Det er wifi overalt på fartøyet.

Det finnes et interntelefonsystem mellom lugarene, og hvis du behøver å ringe en vanlig samtale, ordnes dette fra resepsjonen.

Barn om bord
Barn er velkomne om bord på cruisefartøyet. Skipet er derimot ikke tilpasset for småbarn eller spedbarn, og hensikten med reisen er avkobling og fred og ro. Vi ber deg notere at du ikke får lov å dra på cruise med MS Darakum hvis du under reisen går inn i graviditetsuke 24.

Hvordan betaler man om bord på fartøyet?
Samtlige priser om bord angis i egyptiske pund, men du kan også betale med amerikanske dollar og euro. Følgende kredittkort kan brukes: VISA og MasterCard.

Hva betaler man ekstra for om bord?
Drikkevarer, klesvask samt telefonsamtaler med mer.

Oppbevaring av verdisaker
Hver enkelt lugar har en safe. Vennligst noter at rederiet og Albatros Travel ikke er ansvarlig for verdisaker som legges i safene, i lugaren eller på andre steder om bord.

Hvilket språk snakker man om bord?

Hovedspråket er engelsk, og all informasjon over høyttaler, på informasjonsmøter og underholdning skjer på engelsk.

Dresskode
Smart casual og avslappet påkledning. Shorts og badetøy er ikke tillatt i restauranten.

Det kan bli veldig varmt om dagen og veldig kaldt om natten. Ta gjerne med en lett genser, jakke eller vindjakke. Det kan også føles noe kjølig inne på grunn av klimaanlegget.

Cruisets reiseleder
Under et cruise har reiselederen ikke samme funksjon som under en vanlig reise, da gruppen tilbringer størstedelen av tiden sammen. Under denne typen av reise kan man velge å være sammen med øvrige gruppemedlemmer samtidig som man kan tilbringe tid på egen hånd både på båten og på land.

Reiselederens rolle er å hjelpe til med alle praktiske ting som innreise, transfer til og fra flyplassen, ombordstigning samt oversettelse til norsk og informasjon om muligheter om bord og på land. Dessuten deltar reiselederen i de utfluktene som beskrives i dagsprogrammet. Reiselederen deltar i alle felles utflukter og aktiviteter, og er naturligvis alltid tilgjengelig for spørsmål og samtaler. Eller kanskje bare en hyggelig prat om man har lyst.

I Egypt er det obligatorisk for utenlandske grupper å ha egyptisk guide. Guiden informerer på engelsk, mens den danske guiden oversetter og sufflerer.

Under et cruise deltar gruppen på samme betingelser som øvrige gjester om bord, og reiselederen kan derfor umulig være til stede overalt. Vend deg gjerne til resepsjonen, som gjerne hjelper til og svarer på spørsmål fra fartøyets øvrige passasjerer.

Hva skal man pakke med seg?
Storparten av kveldene om bord er det pen og uformell påkledning som gjelder. For herrer gjelder langbukse og skjorte eller pikéskjorte. Damene kler seg gjerne i sommerkjole, skjørt, bukse og skjorte/bluse.

Jeans, shorts og t-skjorter aksepteres ikke i restaurantene etter kl. 17:30, og det er ikke tillatt å besøke restaurantene i badetøy.

Hvis du reiser om sommeren, anbefaler vi lette bomullsklær, men en genser eller tynn jakke kan også være bra å ha, ikke minst fordi det ofte er kjølig inne på grunn av klimaanlegget. Ved reiser til kaldere deler av verden skal du huske å ta med varme klær. Bekvemme sko anbefales til utfluktene i land, og glem ikke å ta med joggesko og treningsklær om du tenker å benytte deg av sportmulighetene om bord. Vaskeriet om bord tar imot klærne dine mot betaling, og rene klær leveres neste dag. Det er svømmebasseng om bord, så glem ikke badetøyet!