MS Eden

Cruiseskipet MS Eden er et lite og hyggelig skip som er en avslappet base for reisen.

Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller lidelse, funksjonshemning, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Om skipet
M/S Eden er privateid. Skipet er bygd i 2008, er 34,5 meter langt og 7,6 meter bredt.

Hvordan er lugarene?
Det er 19 lugarer om bord. Alle er utvendige, enkelt og funksjonelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Lugarene er mellom 9 og 12 m2. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng med mulighet for en ekstra sengeplass i form av en køye som henger på veggen i enkelte av lugarene (dekk 1 og 2). Der er 220 volts kontakter og klimaanlegg i lugarene. Vanligvis er klimaanlegget bare skrudd på i visse timer i høysesongen.

Lugar på Lower-dekk / dekk 1, lugarnummer 13-20
Lugarene har et mindre koøye. Man kommer opp til lugarene via en bratt trapp midtskips.

Lugar på Main-dekk / dekk 2, lugarnummer 8-12
Lugarene har et mindre vindu som kan åpnes i døren.

Lugar på Upper-dekk / dekk 3, lugarnummer 1-6
Lugarene har et mindre vindu som kan åpnes i døren.

Rengjøring av lugaren
Lugarene er rengjort ved reisens start, men under cruiset kommer det ikke skipspersonal til lugaren og gjør rent, rer opp senger m.m. Denne servicen kan likevel kjøpes mot et tillegg direkte på skipet (ca. 15 euro).

Håndklær
Hver gjest får to håndklær i alt på cruiset. Har du bruk for flere håndklær bør du ta med hjemmefra. Videre er det en god idé å ta med badehåndklær til bruk på stranden (alternativt kan det leies for 7€/uke via skipet). Ett håndkleskift i løpet av cruiset.

Fellesarealer
Det er en liten restaurant om bord der måltidene blir servert. Dessuten er det et lite avslapningsområde med sofaer i forlengelse av restauranten, en liten separat lounge på dekket over og et utendørs soldekk med solsenger helt i topp.

Måltider om bord
Halvpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Se under de enkelte dagene i dagsprogrammet om det er middag eller lunsj som er inkludert den aktuelle dagen (oftest lunsj). Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.
Vær oppmerksom på at maten ikke er så luksuriøs som på de store havgående cruiseskipene – det blir servert tradisjonell kroatisk husmannskost laget av solide råvarer.

Et det mulighet for spesielle dietter?
Det er dessverre ikke mulig å bestille spesielle dietter på grunn av begrenset plass og oppbevaringsmulighet i kjøkkenet. Er du vegetarianer, bes du vennligst gjøre oss oppmerksom på det allerede ved bestilling av reisen – det vil da være mulig å få salat og flere mindre retter i stedet for kjøtt.

Wi-Fi om bord
Det er inkludert Wi-Fi ombord, men denne fungerer best når skipet ligger i havn, da signalet ”hopper” under seilas. Det skal også nevnes at det ikke er en spesielt rask forbindelse.

Baren
Baren ombord holdes åpen så lenge det er kunder. Skulle du ønske noe å drikke og baren er stengt, er det alltid et besetningsmedlem på broen som kan åpne baren.

Drikkevarer om bord
Drikkevarer må du betale for. En flaske vin koster fra ca. kr 150 og oppover, øl (flaske eller fat) koster rundt kr 20, og brennevin koster typisk kr 35–45 pr. drink. Brus og mineralvann koster ca. kr 15–20 per flaske. Prisene om bord er angitt i kroatiske kuna/euro. Vi vil understreke at det ikke tillatt å ta med egne drikkevarer om bord.

Hva skal du pakke?
Vi anbefaler lett bomullstøy til varme dager, men husk å ta med en jakke og en lang bukse til kjøligere vær og kveldene. Til middagen kan man kle seg avslappet, for det er ingen "dress code". Til Captain's Dinner er det likevel vår erfaring at mange gjester gjerne vil kle seg litt finere.

Shorts og badetøy er ikke tillatt i restauranten eller baren. Husk gode turstøvler til utfluktene i land, og man bør ha med en paraply og/eller regnjakke i tilfelle av dårlig vær. Et par strandsko og strandhåndklær kan også anbefales.

Betaling om bord
Man betaler kontant om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro (skipet tar ikke imot kredittkort). Det er mulig å ta ut penger (kuna) i lokale minibanker, blant annet i Split, men vi anbefaler at du har med deg noen euro hjemmefra.

Tapte verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for tapte gjenstander.

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, rengjøring av lugaren, eventuelle utflukter i land ut over de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og likeledes annet personlig forbruk.

Bør du gi driks?
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre land. Det kan være forhold du ikke liker eller ikke er vant til, for eksempel skikken med å gi drikkepenger. I mange land er drikkepengesystemet mer organisert enn vi som skandinaver er vant til, og det er en forventning om at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen får en viss sum i drikkepenger. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at man allerede hjemme kan ta høyde for dette. Reisens pris inkluderer ikke personlige drikkepenger, siden det er et individuelt anliggende, og siden drikkepengesystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar drikkepenger. For ordens skyld vil vi understreke at drikkepenger naturligvis er individuelle og frivillige.

Om bord på MS Eden blir det automatisk lagt 7 euro per person/natt til skipsregningen din. Skipsregningen betales den nest siste dagen om bord. Ønsker du ikke å betale driks til skipets personale kan du gjøre oppmerksom på dette i forbindelse med avregningen den nest siste dagen.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 18 år skal reise i følge med personer over 18 år.

Særskilte regler for mindreårige med annet etternavn end foreldrenes
Foreldre som reiser med barn under 18 år som ikke deler etternavn med den/de foreldrene de reiser med, må ha med seg en fødselsattest på engelsk (kan bestilles på folkeregisteret) som beviser at man er foreldre til barnet.

Barn under 18 år som reiser uten foreldrene sine (for eksempel sammen med besteforeldre eller venner) må ha med seg en fullmakt underskrevet av en av foreldrene samt en kopi av fødselsattesten på engelsk. Fosterbarn som reiser med fosterforeldre/verge må ha med seg gyldig dokumentasjon for dette på engelsk.

Kan man røyke om bord?
Av sikkerhetsmessige årsaker kan man ikke røyke i lugarer eller i restauranten. Det er bare tillatt å røyke i de spesielt merkede områdene om bord. Vi ber gjestene våre respektere disse reglene.

Pakketips
Pakk i små reisevesker/kofferter, da plassen i lugaren er meget begrenset. Ta med badehåndklær til stranden.

Sikkerhet/utstyr ombord

 • Komplett navigeringsutstyr (navigeringsradar, plotter, GPS, radio, etc.)
 • Baugpropeller
 • Plattform til bading, med dusj (akterskips)
 • Storskjerm-TV i restauranten
 • Redningsvester i alle lugarer
 • Brannalarm
 • Nødlys
 • Redningsbåt med plass til 50 personer

Reiselederen
På denne reisen, som på Albatros Travels øvrige rundreiser, følger en av våre erfarne reiseledere med. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på alminnelige rundreiser, der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet til både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversetting og informasjon om muligheter på skipet og i land.

Reiselederen står videre for de utfluktene og byvandringene som er inkludert i reisens pris. Ønsker du å tilbringe tid i land på egen hånd, er reiselederen mer enn gjerne behjelpelig med å veilede og svare på eventuelle spørsmål.

Cruise i Kroatias skjærgård

Øyhopping i Adriaterhavets krystallklare vann med Albatros’ lille skip. Inkl. besøk i Split og Dubrovnik

4,4
 • 3 avreiser
 • 8 dager
 • Fra 15 998,–
fra Oslo