MS Ocean

Nyt utsikten fra dekk
Cruiseskipet MS Ocean er et lite og hyggelig skip, og er en avslappet base for cruisereisen

Skipet er 32 meter langt og 7,6 meter bredt og har 19 lugarer. Det ble bygd i 2009 og har en moderne og funksjonell innredning. Alle lugarer er utvendige og med aircondition. Måltidene
(halvpensjon) spiser vi i skipets uhøytidelige restaurant, og fra liggestolene på det 200 m² store
soldekket kan du nyte solen og utsikten.
 
Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller lidelse, funksjonshemning, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for den som har vondt for å gå, siden man kan risikere å måtte gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Dette skyldes at skipene i noen havner fortøyes langskips utenpå hverandre i en rekke. I enkelte havner kan det forekomme underholdning og musikk på naboskipene frem til midnatt.
 
Hvordan er lugarene?
Det er 19 lugarer om bord. Alle er utvendige, enkelt og funksjonelt innredet med skapplass og eget bad/toalett. Lugarene er mellom 9 og 12 m2 store. Det er enten to separate senger eller en dobbeltseng.

Der er 220 volts kontakter og klimaanlegg, men det kan forekomme at klimaanlegget blir slått av etter midnatt eller når skipet er i havn (og motoren er skrudd av).

Lugar på Lower-dekk
Lugaren har et mindre koøye. Man kommer ned til lugarene via en bratt trapp midtskips.

Lugar på Main-dekk og Upper-dekk
Lugaren har koøye og et mindre vindu i døren.

Rengjøring av lugaren
Lugarene er rengjorte ved reisens start, og i løpet av cruiset kommer det skipspersonale i lugaren for å gjøre rent, re opp senger med mere. Det blir skiftet sengetøy og håndklær 1 gang i løpet av en ukes cruise.

Håndklær
Hver gjest får to håndklær i alt på cruiset. Har du bruk for flere håndklær bør du ta med hjemmefra. Videre er det en god idé å ta med håndklær til bruk på stranden.

Wifi om bord
Det er inkludert wifi om bord, men det fungerer best når skipet ligger til kai, siden signalet «hopper» mens båten er i fart. Det må også nevnes at det ikke er en spesielt rask forbindelse.

Baren
Baren om bord blir holdt åpen så lenge det er kunder. Ønsker du noe å drikke og baren er stengt, er det alltid et besetningsmedlem som kan åpne baren.

Fellesarealer
Det er en liten restaurant om bord der måltidene blir servert. Dessuten er det et lite avslappingsområde med sofaer samt et utendørs soldekk med solsenger.

Måltider om bord
Halvpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Se under de enkelte dagene i dagsprogrammet om det er middag eller lunsj som er inkludert den aktuelle dagen. Det er plass til at alle kan spise i restauranten samtidig.

Vær oppmerksom på at maten ikke er så luksuriøs som på de store havgående cruiseskipene – det blir servert tradisjonell kroatisk husmannskost laget av solide råvarer.

Er det mulighet for spesielle dietter?
Det er dessverre ikke mulig å bestille spesielle dietter på grunn av begrenset plass og oppbevaringsmulighet i kjøkkenet. Er du vegetarianer, bes du vennligst gjøre oss oppmerksom på det allerede ved bestilling av reisen – det vil da være mulig å få salat og flere mindre retter i stedet for kjøtt.

Drikkevarer om bord
Drikkevarer må du betale for. En flaske vin koster fra ca. kr 150 og oppover, øl (flaske eller fat) koster rundt kr 20, og brennevin koster typisk kr 35–45 pr. drink. Brus og mineralvann koster ca. kr 15–20 per flaske. Prisene om bord er angitt i kroatiske kuna/euro. Vi vil understreke at det ikke tillatt å nyte egne drikkevarer i fellesarealene om bord.

Vanligvis er 1 liter drikkevann per person/dag inkludert i prisen for reisen (se nyeste oppdatering under prisinformasjonen på selve reisen).

Hva skal du pakke?
Vi anbefaler lett bomullstøy til de varme dagene, men husk å ta med deg en jakke og lange bukser til kjøligere vær og kveldene. Husk gode tursko til utfluktene i land, og det er også lurt å ha med en paraply og/eller regnjakke for sikkerhets skyld. Strandsko og et badehåndkle er også bra å ha.

Til middag kan man kle seg avslappet, siden det ikke er noen dress code om bord. Shorts og badetøy er ikke tillatt i restauranten eller baren.

Betaling om bord
Man betaler kontant om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro. Det er mulig å ta ut penger i lokale minibanker, blant annet i Split, men vi anbefaler at du har med kontanter/kroatiske kuna hjemmefra.

Tapte verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for tapte gjenstander.

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, ekstra rengjøring av lugaren, eventuelle utflukter i land ut over de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og likeledes annet personlig forbruk.

Bør du gi drikkepenger?
På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og skikkene i andre land. Det kan være forhold du ikke liker eller ikke er vant til, for eksempel skikken med å gi drikkepenger. I mange land er drikkepengesystemet mer organisert enn vi som skandinaver er vant til, og det er en forventning om at lokalguider og sjåfører i løpet av reisen får en viss sum i drikkepenger. Vi angir et beløp i reiseprogrammet vårt, slik at man allerede hjemme kan ta høyde for dette. Reisens pris inkluderer ikke personlige drikkepenger, siden det er et individuelt anliggende, og siden drikkepengesystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør følge og respektere. Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar drikkepenger. For ordens skyld vil vi understreke at drikkepenger naturligvis er individuelle og frivillige.

Om bord på MS Ocean, på samme måte som de flest andre skip i Kroatia, blir det automatisk lagt €7 per person/natt til skipsregningen din. Skipsregningen betales den nest siste dagen om bord. Ønsker du mot forventning ikke å betale driks til skipets personale kan du gjøre oppmerksom på dette i forbindelse med avregningen den nest siste dagen.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 18 må reise i følge med personer over 18 år.

Særskilte regler for mindreårige med annet etternavn end foreldrenes
Foreldre som reiser med barn under 18 år som ikke deler etternavn med den/de foreldrene de reiser med, må ha med seg en fødselsattest på engelsk (kan bestilles på folkeregisteret) som beviser at man er foreldre til barnet.

Barn under 18 år som reiser uten foreldrene sine (for eksempel sammen med besteforeldre eller venner) må ha med seg en fullmakt underskrevet av en av foreldrene samt en kopi av fødselsattesten på engelsk. Fosterbarn som reiser med fosterforeldre/verge må ha med seg gyldig dokumentasjon for dette på engelsk.

Kan man røyke om bord?
Av sikkerhetsmessige årsaker kan man ikke røyke i lugarer eller i restauranten. Det er bare tillatt å røyke i de spesielt merkede områdene om bord. Vi ber gjestene våre respektere disse reglene.

Reiselederen
På denne reisen, som på Albatros Travels øvrige rundreiser, følger en av våre erfarne reiseledere med. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på alminnelige rundreiser, der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet til både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversetting og informasjon om muligheter på skipet og i land.

Reiselederen står videre for de utfluktene og byvandringene som er inkludert i reisens pris. Ønsker du å tilbringe tid i land på egen hånd, er reiselederen mer enn gjerne behjelpelig med å veilede og svare på eventuelle spørsmål.