MS Seine Comtesse

– 75 lugarer– stort soldekk– lengde: 114 meter
MS Seine Comtesse er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 136 passasjerer fordelt på tre dekk

Det romslige fartøyet (114,3 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Passasjerene kan nyte utsikten i loungebaren, slappe av på soldekkets liggestoler eller lese litt i biblioteket. Alle måltider (helpensjon) blir inntatt i skipets restaurant, der det varieres mellom buffé og servering ved bordene av den vennlige tjenerstaben. Skipet har 75 lugarer, heis og en liten butikk.
 

Hvordan er lugarene?
Fra de lyse og romslige lugarene på 12-15 m2 har du god utsikt til elven og omgivelsene. Lugarene er utstyrt med to enkeltsenger eller en dobbeltseng, baderom med toalett og dusj, varme/aircondition, safe, hårtørker og tv.

Main-dekk
Utvendig lugar på ca. 12 m2 med vindu på dekk 1. To enkeltsenger.

Middle-dekk
Utvendig lugar på ca. 15 m2 med stort panoramavindu på dekk 2. To enkeltsenger.

Upper-dekk
Utvendig lugar på ca. 15 m2 med stort panoramavindu på dekk 3. To enkeltsenger. Vinduet kan åpnes.

Særlige forhold vedrørende helse
I henhold til rederiets regler har du plikt til å informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk sykdom, handicap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for bevegelseshemmede
Skipet er dessverre ikke innredet til bevegelseshemmede. Dette skyldes primært sikkerhetshensyn, da rederiet krever at alle skal kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra personale eller medpassasjerer.

OBS! Rullestoler og gåstativer/rullatorer er ikke tillatt om bord. Dette skyldes sikkerhetsmessige årsaker, da det skal være fri passasje på gangarealer osv.

Måltider om bord
Alle måltider inntas i skipets hyggelige restaurant. Frokosten serveres som en innbydende buffet med alt fra varme retter som bacon, egg og pannekaker til brød, frisk frukt og diverse frokostblandinger.

Lunsjen kan både være buffet eller bli servert ved bordet. Det er alltid mulighet til å spise vegetarmat. Etter lunsj blir det servert kaffe og te ved bordet.

Middagen blir servert ved bordet og varierer mellom tre og flere retter. Du kan alltid velge mellom flere retter, for eksempel vegetar, fisk eller kjøtt til hovedrett, og ofte mellom flere forskjellige forretter og desserter. Kaffe og te blir servert til desserten, og da vil det også (mot betaling) være mulig å få en avec.

Gjestene får tildelt faste plasser i restauranten.

I tillegg til hovedmåltidene blir det også servert morgenkaffe/te, ettermiddagskaffe/te med kake og noen av kveldene en midnattssnack.

Tidspunktene for måltidene vil variere fra dag til dag og vil fremgå av informasjonen som reiselederen deler ut.

Er der mulighed for spesialkost?
Skipets restaurant har mulighet for å tilberede mat til diabetikere, vegetarianere, glutenallergikere og laktoseintolerante. Det er ikke nødvendig at du gjør oppmerksom på ditt behov for spesialkost før avreise, du skal bare gi beskjed når du kommer om bord på skipet.

Drikkevarer om bord
Kaffe og te til måltidene er inkludert i reisens pris. Andre drikkevarer må du betale for.

På reisen tilbyr vi en drikkevarepakke der du fritt kan få servert 
drikkevarer i baren og restauranten. Pakken koster ca 160 euro per person og bestilles og betales om bord. 

I restauranten koster en flaske vin 20–35 euro, øl (flaske eller fat) ca. 3–5 euro og cocktails ca. 6–8 euro. Brus og mineralvann koster ca. 2,5–4,5 euro per flaske.

Drikkepakken inkluderer husets vin (hvit, rød og rosé), husets sekt, øl på fat og flaske, alkoholfri øl, mineralvann, brus, saft, dagens cocktail (også alkoholfri), vann til lugaren og utflukter, spesialkaffe (uten alkohol), varm kakao og te. Bemerk at drikkevarepakken er personlig, og hvis ordningen misbrukes for eksempel til å kjøpe til andre vil den bli opphevet uten refundering av pengene.

Drikkevann
Vannet i kranene på MS Seine Comtesse er renset, men oppbevares i tanker. Derfor anbefaler vi at man kjøper drikkevann på flaske. Vannet i kranen kan dog utmerket godt brukes til bad, vask og tannbørsting.

Gode tips til pakkelisten
Det er ingen krav til påkledningen om bord på skipet. De fleste gjestene kler seg pent og uformelt om kvelden. For herrenes vedkommende kan det være lange bukser og skjorte/pikéskjorte. For damenes vedkommende kan det være sommerkjole, skjørt eller bukse og skjorte/bluse. Man kan ha med seg mer festlige klær til den såkalte festkvelden/gallakvelden.

Reiser du i sommermånedene er lette bomullsklær uunnværlige, men en genser eller tynn jakke kan likevel være god å ha. Behagelige sko anbefales til turene i land.

Må man ha med håndkle?
Det er ikke nødvendig å ha med eget håndkle.

Rengjøring av lugaren
Lugarene blir rengjort hver dag.

Elektrisitet
Det er 220v stikkontakter (til tobente støpsler) i lugarene. Det er ikke tillatt å ha med egne strykejern eller andre lignende elektriske apparater. Det er hårføner i lugaren.

Internett
Det er begrenset adgang til wifi (lokalt trådløst internett) på skipet. Nettverket er vanligvis sterkest ved skipets resepsjon og delvis i andre fellesområder, dvs. mindre effektivt eller slett ikke tilgjengelig i lugarene. Vær oppmerksom på at det kan falle ut i kortere eller lengre perioder underveis på ruten. Adgang til nettverket bestilles og betales om bord.

Mobiltelefon
Vær oppmerksom på at det kan være dyrt å ringe fra din egen mobiltelefon, og det kan være ekstra omkostninger ved å ringe eller bruke data i utlandet. Kontakt eventuelt teleselskapet ditt før avreise for å få informasjon om takster med mere.

Oppbevaring av verdisaker
Det er en safe i lugaren. Legg merke til at rederiene og Albatros Travel ikke er ansvarlige for verdier etterlatt i disse boksene, i lugaren eller andre steder om bord.

Betaling om bord
Alle priser om bord er i euro. Ved måltidene oppgir du lugarnummeret ditt og skriver under på hvilke drikkevarer du eventuelt har fått. Regningen blir gjort opp på reisens nest siste dag, og du kan både betale kontant i euro eller med kredittkort (VISA, MasterCard). Det skal nevnes at noen rederiers bankforbindelser er basert på Kypros eller utenfor EU, så kredittkortet må være åpnet for betalinger dit. Reiselederen vil informere om nærmere detaljer når det gjelder oppgjøringen. 

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer og annet personlig forbruk, internettforbruk m.m.

Driks
I de landene vi besøker på cruiset og om bord på skipet er driks satt mer i system enn vi er vant til hjemmefra. Det forventes at lokalguider og sjåfører samt besetningen om bord på skipet får en viss sum driks. På denne reisen anbefaler vi å gi 7 euro per natt per person.

Reisens pris inkluderer ikke personlige driks siden det er et privat anliggende. Albatros Travel betaler lønn til lokalguider, sjåfører og personalet på skipet, men lønnen deres er avstemt etter at de mottar driks. For ordens skyld er vi nødt til å understreke at det naturligvis er personlig og frivillig å gi driks.

Røyking om bord
Skipet er stort sett røykfritt, og det er kun tillatt å røyke akter på soldekket ved de bordene der det er satt opp askebeger. Alle andre steder, både innendørs og utendørs, er røyking strengt forbudt.

Aldersgrense
Personer under 18 år må reise i følge med foreldre eller annen voksen over 18 år. Man må være minimum 18 år for å kjøpe alkohol om bord.

Barn om bord
Barn er velkomne på skipet. Barn under 18 år har ikke lov til å sove uten en voksen, så to barn kan ikke dele lugar, men må dele lugar med en voksen. Det er dessverre ikke mulig å slå to lugarer sammen, siden det ikke finnes dører mellom lugarene. 

Cruisereiseleder
På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på vanlige rundreiser, der gruppen tilbringer det meste av tiden samlet. Reiseformen her gir nemlig mulighet for å nyte samværet i gruppen og å tilbringe tid både om bord og på land på egen hånd.

Reiselederens rolle er å hjelpe til med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra flyplassen, ombordstigning samt informasjon om hvilke muligheter man har på skipet og på land. Dessuten vil reiselederen være med på de utfluktene som er beskrevet i dagsprogrammet. Reiselederen er med på alle felles turer og aktiviteter, og i tillegg til det er man altså hjertelig velkommen til å henvende seg med eventuelle spørsmål – eller bare for å slå av en prat.

Hvilket språk blir det snakket om bord?
Gjestene om bord på skipet er fra flere ulike land, primært i Europa. Hovedspråket om bord er oftest tysk og/eller engelsk og  evt. fransk. Det vil alltid være en Albatros-reiseleder med, som tar seg av Albatrosgruppen og vårt opplegg. Personalet på båten snakker engelsk og tysk.

Ombordstigning på skipet
Det er felles transport fra flyplassen/hotellet til skipet. Tidspunktet for ombordstigningen vil framgå av reiselederens informasjon. Man må regne med litt ventetid når alle gjestene skal sjekke inn og gå om bord på skipet.

Kaiplass 
Når elvecruiseskipene legger til kai blir skipene ofte fortøyd langskips utenpå hverandre. Det betyr at man kan oppleve å se inn i et annet skip i stedet for å ha utsikt til landskapet eller til en by når skipet ligger til kai. Det betyr også at man av og til må gå over andre båter for å komme i land, eller at andre passasjerer går gjennom MS Seine Comtesse.