MS Surikov

På Albatros russiske elvecruise seiler vi ofte med skip fra Orthodox Cruise Company. Det anerkjente, privateide rederiet ble grunnlagt i 1988. Rederiet og dets skip har vært på en reise gjennom historien fra den spinkle begynnelsen med markedsøkonomi i Russland og helt frem til i dag. Skipets ansatte sørger for at service er på topp og reisene med Orthodox Cruise Company gir deg mulighet for å få et godt innblikk i både fortiden og nåtiden i Russland.

Om lugarene
Generelt er lugarer på elvecruise i Russland små og med enkel innredning.
Alle standardlugarer har stort vindu, eget bad/toalett, aircondition samt to enkeltsenger. Stikkontaktene er med 220 V til europeiske støpsler. Juniorsuitene har et lite sitteområde. Vi arrangerer reisen med standardlugar, men det er mulig å bestille høyere kategori mot et tillegg.

Utvendig standardlugar med vindu på Main-dekk
Lugar på ca. 9 m2 med to senger og et stort vindu

Utvendig standardlugar med vindu på Upper-dekk
Lugar på ca. 9 m2 med to senger og et stort vindu

Juniorsuite på Main-dekk
Lugar på ca. 17 m2 med dobbeltseng og to store vinduer

Juniorsuite på Upper-dekk
Lugar på ca. 17 m2 med dobbeltseng og to store vinduer

Særlige forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til at informere Albatros Travel om eventuell sykdom eller kronisk tilstand, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand på reisen.

Måltider om bord
Helpensjon på skipet er inkludert i reisens pris og starter med middag på reisens første dag og slutter med frokost den siste dagen. Frokost er buffet, mens lunsj og middag oftest er faste menyer. Albatros Travels gjester sitter samlet i skipets restaurant, og det er faste tider for måltidene. På enkelte utflukter tar vi med oss matpakke fra skipet.

Vær oppmerksom på at maten ikke er like luksuriøs som på de havgående cruiseskipene. På de russiske elvene blir det servert tradisjonell russisk husmannskost laget av solide råvarer.

Drikkevarer om bord
Kaffe og te i forbindelse med måltidene er inkludert. Øvrige drikkevarer skal du betale for. En flaske vin koster fra cirka 20 euro og oppover, øl koster cirka 3–4 euro og brennevin koster typisk 4–6 euro per drink. Brus og mineralvann koster cirka 1–3 euro per flaske.

Hva skal man pakke?
En reise på elvecruise med Albatros gir deg frihet til å kle deg som du vil. Vi anbefaler lette bomullsklær til varme dager, men husk å ta med deg en jakke og lange bukser til kjøligere vær og om kvelden. Været i Russland kan variere mye, så det er viktig å være forberedt på kulde, varme, sol og regn. Til middagen kan man kle seg avslappet. Det er rederiets filosofi at man er på ferie, og det er derfor ingen dress code ombord. Skjorte eller jakke til herrene og lange bukser eller skjørt til damene er allikevel skikken i restaurantene.

Shorts og badetøy er ikke tillatt i loungen, restauranten eller baren. Husk gode tursko til utfluktene på land og en paraply og/eller regnjakke i tilfelle av dårlig vær.

Må man ta med håndkle selv?
Det er ikke nødvendig å ta med eget håndkle.

Underholdning om bord
På skipet er det en rekke underholdningstilbud. Det er musikk, foredrag, språkundervisning med mere.

Hvordan betaler man ombord?
Betalingen ombord fungerer slik: Når skipet ligger i havn i St. Petersburg eller Moskva blir drikkevarer betalt i kontanter (euro eller rubler). Under sjøreisen kan man opprette en regning, så man ikke er nødt til å ha med seg kontanter hver gang man kjøper noe i restauranten eller barene.

Ved sjøreisens slutt, det vil si ved ankomsten til den havnen der man går fra borde, betales forbruket på sjøreisen med kort (MasterCard eller Visa) eller kontant med rubler eller euro. Utgifter til ekstrautflukter kjøpt ombord betales alltid kontant i euro.

Vær oppmerksom på at det ved betaling med kredittkort og rubler om bord brukes en ufordelaktig kurs. Det er derfor best å ha med seg nok euro til å kunne betale kontant.

Ved utflukter i land må man bruke rubler, da det ikke er tillatt for russiske butikkinnehavere å motta fremmed valuta. Det er mulig å veksle eller ta ut rubler i minibanker i Russland, hvis man ikke har med seg rubler hjemmefra.

Det anbefales at man ikke tar med seg reisesjekker siden de ofte er vanskelige å innløse i Russland. Det blir også tatt et høyt gebyr for veksling av reisesjekker.

Hvilken valuta blir brukt om bord på skipet?
Alle priser om bord er oppgitt i euro. Husk å ta med deg rubler til turene på land. Dette er den eneste valutaen som kan anvendes på land.

Mistede verdigjenstander
Hverken rederiet eller Albatros Travel kan gjøres ansvarlig for mistede gjenstander.

Hva må man betale ekstra for ombord?
Drikkevarer, eventuelle utflukter på land i tillegg til de utfluktene som er nevnt i dagsprogrammet, og annet personlig forbruk som for eksempel skjønnhetspleie, vask og rens av tøy samt telefonsamtaler og så videre er ikke inkludert i reisens pris.

Må man gi driks?
Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen avstemt etter at man mottar driks. For ordens skyld understreker vi at å gi driks naturligvis er et personlig og frivillig valg.

Det er vanlig skikk å betale et beløp som svarer til 8 euro per person per natt i driks. Det samlede anbefalte beløpet kan betales i euro eller rubler og vil blive opplyst av reiselederen. Disse driksene går til skipets ansatte, for eksempel lugarpersonale og ansatte i restaurantene. Reiselederen opplyser om hvordan pengene normalt blir fordelt.

I tillegg til dette skal man avse et samlet beløp på ca. 30 euro per person i driks til alle de lokale guidene og sjåførene som hjelper oss på de mange inkluderte utfluktene. Reiselederen vil påta seg å samle inn og fordele disse, så du har minst mulig bryderi.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 18 år må reise i følge med personer over 18 år.

Er det tillatt å røyke ombord?
Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å røyke i lugarene eller restauranten. Røyking er bare tillatt i de avmerkede områdene ombord. Vi ber gjestene våre om å respektere disse reglene.

Reiseleder om bord
På denne reisen er det med en reiseleder fra Albatros Travel. På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på vanlige rundreiser der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet for både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tiden på skipet og i land på egen hånd, slik man måtte ønske. Reiselederens rolle er å hjelpe med de praktiske forholdene som innreise, transfer til og fra flyplassen, ombordstigning, oversettelse samt informasjon om muligheter på skipet og i land.

Dessuten vil reiselederen være med på de utflukter som er beskrevet i dagsprogrammet. Reiselederen deltar i alle fellesturene og aktivitetene, og man er naturligvis alltid mer enn velkommen til å henvende seg med eventuelle spørsmål – eller bare få en hyggelig prat. På en skipsreise deltar gruppen på like fot med de øvrige gjestene på skipet, og det er ikke mulig for reiselederen å være til stede og til rådighet overalt. Derfor kan det være en god ide å bruke skipets resepsjon, som vanligvis assisterer og svarer på spørsmål fra skipets øvrige passasjerer.

Utflukter på land
De utfluktene som er inkludert i reisens pris vil alltid være ledet av reiselederen i samarbeid med lokale guider og sjåfører.

Skipet tilbyr ekstra utflukter i tillegg til de inkluderte. Disse utfluktene rekvireres om bord mot betaling. Det er også mulig å melde seg på kulturarrangementer i visse byer, likeledes mot betaling. Programmet for ekstrautflukter og kveldsarrangementer fås om bord, og Albatros-reiselederen hjelper naturligvis gjerne til med påmeldingene.

For den som måtte ønske å tilbringe tiden i land på egen hånd står reiselederen til rådighet med veiledning og svar på eventuelle spørsmål.

Flyselskap
På enkelte cruise har vi så stor etterspørsel at vi må booke flere grupper på samme cruise. Det innebærer at det kan være såkalte «parallellgrupper» på skipet. Hver gruppe har sin egen reiseleder. 
Ofte vil Albatros havne i en situasjon der gruppene flyr med forskjellige flyselskap. I disse tilfeller vil det være de som bestiller reise først som vil bli booket på den gruppen med den beste flyløsningen, altså først til mølle.

Plassering på flyet
Når vi booker flybilletter ber vi flyselskapet plassere reiseledsagere ved siden av hverandre på flyet, og at hele Albatros-gruppen sitter samlet. Men flyselskapet har rett til å bestemme den endelige plasseringen. Forespørsel med ønske om spesialplassering, f.eks. ved gang eller vindu, kan sendes 45 dager før avreise, men vi kan ikke garantere at ønsket blir oppfylt.

Visum til Russland
Når man reiser til Russland er det et krav at man har visum. Her kan du lese om hvordan du får visum til Russland. https://www.albatros.no/reisemaal/europa/russland/visum