Norwegian Bliss

- plass til 4000 passasjerer - Kjempestort bassengområde - Nybygd i 2018
Norwegian Bliss er et av rederiet Norwegian Cruise Lines helt nye store skip med plass til over 4000 passasjerer. Skipet ble sjøsatt i 2018, og om bord er det blant annet pene og romslige lugarer, bassengområde, spa og treningssenter. Norwegian Bliss har flere restauranter og kafeer samt shows i Broadway-klasse. Det er til og med en gokart-bane på øverste dekk!

Du kan lese mer om skipet her: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/bliss

Spesielle forhold
Rederiet opplyser at deltakelse i cruiset er underlagt visse regler. Du har derfor plikt til å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, funksjonshemming, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand under cruiset.

Freestyle Cruising 
Skipet benytter seg av cruisekonseptet Freestyle Cruising, som er skapt med tanke på større fleksibilitet og avveksling omkring middagene. Der er derfor ikke noen spesifikke spisetider eller spesiell plassering ved bordene – du kan ganske enkelt spise der og når du ønsker.

Er det noen aldersgrense for å delta på cruiset?
Personer under 21 år må reise sammen med voksne over 21 år. Man må minimum være 21 år for å kjøpe alkohol og 18 år for å spille i kasinoet.

Er det mulig å bestille spesialkost?
Vi anbefaler at du informerer Albatros Travel om et eventuelt ønske om spesialkost senest 45 dager før avreise, så vi kan gi skipet beskjed i god tid. Skipet vil deretter gjøre hva det kan for å imøtekomme dine behov.

Må man ha med håndkle selv?
Det er ikke nødvendig å ha med eget håndkle.

Ombordstigning på skipet
Det er alltid felles transport fra lufthavnen/hotellet til skipet, men vær vennlig å merke deg at du skal være om bord senest to timer før avgang. Du må påregne en del ventetid ved ombordstigning. Sørg for å ha pass og skipsbilletter/-dokumenter parat. Innsjekkingsprosedyrene er grundige, men bidrar til å gjøre landstigning i fremmede havner smidig og lett. Det er ingen restaurantfasiliteter i kai-terminalen, men restaurantene om bord er som regel åpne og serverer lunsj i timene rundt avgangstidspunktet. Det er en god idé å ha med en flaske vann i terminalen. Det er ikke tillatt å ta med seg egne alkoholholdige drikkevarer på skipet. Drikkevarer innkjøpt under landstigningene må leveres inn ved ombordstigning og blir utlevert igjen ved cruisets avslutning.

Drikkevarer om bord
Isvann, kaffe og te i forbindelse med måltidene er inkludert i reisens pris. Øvrige drikkevarer må du betale for. En flaske vin koster fra cirka 25 USD og oppover, øl (flaske eller fat) koster cirka 4–5 USD, og brennevin koster typisk 5–7 USD per drink.
Sist på ettermiddagen serveres dagens drink, som lever opp til forventningen om en eksotisk drink, til cirka 5–6 USD. Brus og mineralvann koster cirka 2–3 USD per flaske. Det legges automatisk til 15 prosent i driks på drikkevarenes pris. De går til vinkelnere og bartendere om bord.

Røyking om bord
Røyking er tillatt i avmerkede områder. Det er ikke tillatt å røyke i lugarene. Røykereglene kan endres med kort frist, og vi ber derfor gjestene våre om å respektere oppslag og skilting om bord.

Elektrisitet
Det er 110/220 volts kontakter i lugarene. Ta eventuelt med adapter.

Telefon og internett (e-post) 
Vi gjør oppmerksom på at det kan være dyrt å ringe med egen mobiltelefon, og at det kan være ekstra omkostninger ved oppringninger fra utlandet. Kontakt eventuelt teleselskapet ditt før avreise for informasjon om takster med mer. Det er mulig å benytte skipets internettkafeer. Prisen for internettservice blir opplyst på skipets internettkafeer.

Wifi på skipet
Etter hvert kan man regne med at de fleste skip tilbyr en eller annen form for wifi. De mer moderne skipene kan forventes å tilby wifi som rekker helt inn i lugarene, mens de litt eldre skipene typisk bare har stabilt wifi ved fellesområdene. Internettoppkoblingen skjer via en satellittforbindelse. Vi henviser til rederiene, der man kan få vite mer, eller til at man finner ut mer om priser og løsninger når man kommer om bord. 
Mange rederier avregner nå i forbruk av Mb og ikke i tid, som var standarden før. Det sondres ofte mellom en «surf-pakke» der man kan sjekke mail osv. og en «stream-pakke» der man kan streame film/tv. Man kan ikke forvente at internett via satellitt blir like stabilt og raskt som det man er vant til hjemmefra. Prisene blir bedre og bedre, men det er fremdeles en relativt dyr fornøyelse. Mange skip går i områder der teknologien er utviklet og stabil (for eksempel. Middelhavet og Karibia). Husk også at det er mulig å finne gratis wifi i nærheten når man er i havn. Alternativt kan man bruke det som unnskyldning til å være offline og nyte ferien!

Barn om bord
Barn er velkommen om bord på cruiseskipet. På skipet er det et stort Kid’s Crew-barneprogram til rådighet for alle mellom 2 og 17 år, og skipet har velutdannet personale til å leke og holde øye med barna. Det er dessuten mulig å få sine barn passet av en barnevakt for et beskjedent beløp, f.eks. om kvelden eller mens skipet ligger i havn. Kontakt oss for utskrift av skipets barneprogram. Det må nevnes at personalet snakker engelsk. Det er ikke tillatt å ta med spedbarn på under 6 måneder på cruiseskipet. Det er heller ikke tillatt å reise med skipet hvis du er i 24. graviditetsuke eller mer.

Hvordan betaler man om bord?
Alle priser om bord er i US dollar. På cruisets første dag oppretter du en “onboard credit”-konto, som gir deg mulighet til å kvittere for alt du kjøper om bord. Det anbefales å opprette kontoen med et kredittkort, men du kan også benytte reisesjekker eller kontanter. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard blir akseptert som betalingskort. Velger du å opprette kontoen med kontanter eller reisesjekker, må du betale et depositum på cirka 75 USD pr. lugar pr. dag. På cruisets siste dag får du utlevert en oversikt over alle kjøp på kontoen. Er kontoen opprettet med kredittkort, og har du ingen innvendinger mot regningen, blir beløpet automatisk trukket på kortet. Ønsker du å betale regningen med kontanter, kan dette gjøres i resepsjonen om bord.

Hva må man betale ekstra for om bord?
Drikkevarer, eventuelle utflukter i land, måltider i spesialrestauranter (tillegg på 10–30 USD pr. person) og annet personlig forbruk som f.eks. skjønnhetspleie, vask og rens av tøy samt telefonsamtaler med mer.

Oppbevaring av verdier
Det er safe i lugaren. Legg merke til at rederiet og Albatros Travel ikke er ansvarlige for verdier etterlatt i safen, i lugaren eller andre steder om bord.

Hvilket språk bruker man om bord?
Engelsk er hovedspråket, og alle informasjoner over høyttaleranlegget, informasjonsmøter og underholdning er også på engelsk.

Cruisereiseleder
På en skipsreise er reiselederens rolle og funksjoner annerledes enn på alminnelige rundreiser, der gruppen tilbringer størstedelen av tiden samlet. Reiseformen gir nemlig mulighet til både å nyte samværet i gruppen og tilbringe tid på skipet og i land på egen hånd.
Reiselederens rolle er å hjelpe med praktiske forhold som innreise, transport til og fra lufthavnen, ombordstigning, oversettelse til dansk, samt informasjon om muligheter på skipet og i land. Dessuten vil reiselederen være med på de utfluktene som er beskrevet i dagsprogrammet. Reiselederen deltar i alle felles turer og aktiviteter, og dessuten er du naturligvis alltid mer enn velkommen til å henvende deg med eventuelle spørsmål – eller bare for å få en hyggelig prat.
På en skipsreise deltar Albatros-gruppen på like fot med de øvrige gjestene på skipet, og det er ikke mulig for reiselederen å være til stede og til rådighet overalt. Derfor kan det være en god idé å bruke skipets resepsjon, som normalt assisterer og svarer på spørsmål for skipets øvrige passasjerer.

Hva skal man pakke?
De fleste kveldene om bord er pen og uformell påkledning passende. For herrenes vedkommende kunne det være lange bukser og skjorte/pikéskjorte med krage. For damenes vedkommende for eksempel sommerkjole, skjørt, bukser og skjorte/bluse.
Mer selskapspregede klær kan tas med av dem som gjerne vil delta i skipenes formelle såkalte gallaaftener. For herrene i form av dress og slips eller smoking og for damene pent/elegant tøy eller lang kjole. På en ukes cruise vil det normalt være 1–2 kvelder der gjestene tar på seg selskapsklær. ”Dagens påkledning” kan ses i skipsavisen. For dem som ikke ønsker å ta på seg finstasen, er buffeen åpen for uformell påkledning på gallaaftenene.
Jeans, shorts og t-skjorte blir ikke akseptert i restaurantene etter kl. 17:30, og det er ikke tillatt å spise i restaurantene i badetøy.
Reiser du under varmere himmelstrøk er lett bomullstøy uunnværlig, men en genser eller tynn jakke kan likevel være god å ha med, ikke minst fordi det ofte er kjølig innendørs på grunn av klimaanlegget. Ved reiser til kjøligere deler av verden må du huske også å ta med varmt tøy. Behagelige sko anbefales til turene på land, og glem ikke å ta med joggesko og treningstøy hvis du planlegger å benytte deg av sportsfasilitetene om bord. Vaskeriet om bord ordner mot betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøy, for det er svømmebasseng om bord.