Ocean Atlantic

- Ekspedisjonsskip bygd til isen - Nyrenovert i 2017- Innvendige og utvendige lugarer samt suiter med utsikt
Ocean Atlantic ble nyrenovert i 2017 og er det perfekte ekspedisjonsskip til farvannet ved Antarktis og i Arktis.

Ekspedisjonsskipet Ocean Atlantic har plass til 198 passasjerer og er innredet med herlige lugarer og god plass til fellesarealene. Om bord er det en stor og klassisk innredet restaurant. Kokkene på skipet sørger for utsøkte matopplevelser tre ganger om dagen med lekre, internajsonale retter – supplert med lokale retter og råvarer når det er mulighet til det. I tillegg har skipet barer, mosjonrom, sauna samt vår Albatros Ocean Shop.

I skipets lounges briefer ekspedisjonsteamet om dagens program og holder spennende foredrag og andre aktiviteter.

Om skipet
Moderne navigasjonssystemer og isforsterket skrog (isklassifikasjon 1B) betyr at skipet uten problemer kan brukes til ekspedisjonstokt i polare strøk. Zodiac-gummibåter blir brukt til å sette passasjerer i land. Skipet har overdekkede redningsflåter som kan settes i vannet med kort varsel og har kapasitet til alle om bord. 

Ocean Atlantic er en moderne, behagelig og luksuriøs ramme om ethvert cruise, både i arktisk og i varmere farvann. Skipet har god plass, men er samtidig lite nok til at vi kan oppleve både kystlandskap og severdigheter på helt nært hold.

Om lugarene og suitene
Det er i alt 104 passasjerlugarer og suiter om bord. Det er både innvendige lugarer, utvendige lugarer og suiter. Skipet ble nyrenovert i 2017. Alle dobbeltlugarer har to enkeltsenger, noen få er utstyrt med dobbeltseng. Det er også enkeltmannslugarer om bord. Alle lugarer har eget bad/toalett og individuell temperaturregulering. Det er også hårføner og tv i lugarene.

Premium Suite, 35 m2
Suitene er på ca. 35 m2 og består av soverom, et oppholdsrom med sofa samt bad/toalett. Lugaren har en stor dobbeltseng. De store vinduene gir flott utsikt underveis. Suitene ligger på Marco Polo-dekk (dekk 5).

Kategori A: Panorama Window Suite, 19-24 m2
Lugarene har vindu og er på ca. 19–24 m2. Lugarene har eget bad/toalett samt dobbeltseng eller to enkeltsenger og et sofaområde. Lugarene ligger på Marco Polo-dekk (dekk 5).

Kategori B: Panorama Window Cabin 20-23 m2
Lugarene har vindu og er på 20–23 m2. Lugarene har eget bad/toalett samt dobbeltseng eller to enkeltsenger og et sitteområde. Lugarer i kategori B har et delvis begrenset utsyn. Lugarene ligger på Magellan- og Hudson-dekk (dekk 7 og 8).

Kategori C: Standard Cabin Window 12-13 m2
Lugarene har vindu og er på ca. 12–13 m2. Lugarene har eget bad/toalett samt to enkeltsenger. Lugarene ligger på Marco Polo-dekk (dekk 5).

Kategori D: Standard Cabin Window 11-12 m2
Lugarene har koøye og er på ca. 11–12 m2. De har eget bad/toalett og to enkeltsenger. Lugarene ligger på Columbus-dekk (dekk 4).

Kategori G: Standard Cabin Window 9-10 m2
Lugarene har koøye og er på ca. 9–10 m2. De har eget bad/toalett og en enkeltseng. Lugarene ligger på Columbus-dekk (dekk 4).

Bilder

Særlige forhold angående helse
I henhold til rederiets regler har du plikt til å informere Albatros om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsemessige tilstand på cruiset.

Ikke egnet for bevegelseshemmede
Skipet er dessverre ikke innredet til bevegelseshemmede som ikke kan bevege seg rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerheten, da rederiet krever at alle skal kunne gå fra en båt til en annen uten hjelp fra personale eller medpassasjerer.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å ta med rullestol, rullator eller gangstativ på skipet. Det skal være fri passasje på gangarealer o.l.

Klargjøring av lugarene
Personalet kommer om morgenen/formiddagen og gjennomgår lugaren. Om kvelden blir sengene gjort klare for natten.

Håndklær
Hvis håndkleet henger på håndklekroken, forventer personalet at det fortsatt skal brukes. Legger du derimot håndkleet på gulvet, blir det skiftet.

Toaletter
Toalettsystemet om bord er svært følsomt. Vennligst unngå å skylle ned gjenstander som kan skape problemer.

Temperaturkontroll
Det er individuell temperaturregulering i alle lugarene.

Vann
Vannet fra springen i lugarene kan drikkes. Det anbefales at man benytter vannstasjonene ombord (dekk 6). Skipet tar om bord vann fra diverse havner, og det er dessuten mulig å omdanne havvann til drikkevann. Vanligvis vil det ikke være grunn til å rasjonere vannet om bord. Vi anbefaler likevel at gjestene våre er bevisste på bruken av vann.

Strøm
Skipet har et elektrisk system med 220 volt (til tobeinte støpsler).

Tv 
Det er tv i alle lugarer og suiter. Her kan man finne daglig program. Vi vil likevel gjøre oppmerksom på at man ikke kan forvente å se tv om bord fordi tv-signalet er avhengig av satellittforbindelsen og lokale forhold.

Skipets besetning
I tillegg til Albatros ekspedisjonsteam er det to besetningsgrupper om bord som arbeider sammen for å gjøre reisen din til en spesiell og enestående opplevelse. Skipets kaptein, styrmenn og matroser har ansvaret for driften og styringen av skipet og for arealene utendørs. Hotellsjefen og hotellstaben er ansvarlige for lugarene og matserveringen, og de vil gjøre sitt ytterste for å imøtekomme dine behov om bord og sørge for et behagelig opphold.

Lege
Det er en legeklinikk om bord med engelsktalende lege. En eventuell konsultasjon/behandling skrives på din lugarregning. Ekspedisjonsguidene hjelper gjerne med oversettelse hvis det ønskes.

Måltidene om bord
Menyen skifter hver dag og byr på internasjonale retter av høy standard – kombinert med lokale retter/råvarer når det er mulig. Det er to spisesteder på skipet: restauranten, som er plassert på dekk 6, og en mindre bistro på dekk 7 som blir brukt ved spesielle anledninger. De fleste måltidene serveres i restauranten, men ved noen anledninger – og hvis været tillater det – blir det servert buffetlunsj utendørs på dekk.

Frokost og lunsj serveres som buffet. Middag vil være en kombinasjon av a lá carte og buffet. Eventuelle utendørs måltider vil være buffet.

Spisetidene kan skifte alt etter vind, vær, utflukter og ankomster, men er som utgangspunkt følgende:

 • Frokost kl 08:00–09:00
 • Lunsj kl 12:30–13:30
 • Middag kl 19:30–21:00

I tillegg til hovedmåltidene serveres det:

 • kl 06:30 kaffe, te og lett frokost for de morgenfriske i loungen
 • kl 16:00–17:00 ettermiddagskaffe og kake i loungen

Roomservice
Det er ikke mulighet for roomservice.

Kaffe og te
Det serveres kaffe og te i forbindelse med måltidene. Når kaffetørsten ellers melder seg kan du forsyne deg med kaffe og te hele dagen i loungen ved biblioteket (dekk 6).

Lounge
Explorer-loungen ligger på dekk 8. Her er det god plass og bekvemme lenestoler hvor man kan sitte og kose seg med en bok eller spille spill. Det er også en mindre observasjonslounge på øverste dekk med god utsikt i 180 grader.

Foredragssalen
På dekk 6 er det en stor foredragssal der reiselederne holder informasjonsmøter, briefer om den kommende dagens program og holder diverse bildeforedrag.

Barer
Der er to barer om bord på skipet: Den ene ligger i forbindelse med loungen på dekk 8, og den andre i observasjonsloungen på dekk 6. Under middagen og landgang er barene lukket. Det er ikke tillatt å bringe med seg egne drikkevarer i fellesarealene. 

Bibliotek
Biblioteket ligger på dekk 6 i forlengelse av den store loungen. Utvalget er hovedsakelig engelskspråklige bøker. Hvis du låner med deg en bok til lugaren, så husk å returnere den slik at andre også kan få glede av den. I tillegg har Albatros-reiselederne med seg en bokkasse med spesialhåndbøker som kan leses på biblioteket.

Vaskeri
I lugaren finner du vaskerisedler og vaskeriposer. Hvis du ønsker å få tøy vasket om bord, kan du fylle ut seddelen, legge tøyet i posen og legge seddelen oppå tøyet inne i posen. Det vil bli levert tilbake innen 48 timer.

Treningsrom
Treningsrommet ligger på dekk 4.

Dekket
På dekket er det god plass utendørs, og det er fri adgang til arealene. Noen områder kan være avsperret med tau i kortere perioder, og vi ber gjestene vennligst respektere dette. På soldekket er det stoler og benker.

Skipets sjøgang er kraftigere på de øverste dekkene, og det er en god idé å alltid holde fast i relingen eller gelendrene. Vær dessuten forsiktig hvis dekket er vått. Det kan være veldig glatt.

Broen
Broen på Ocean Atlantic er en arbeidsplass. Som utgangspunkt er det ikke adgang på broen med mindre kapteinen vurderer at omstendighetene tillater det. Et eventuelt besøk på broen skal i så fall arrangeres med ekspedisjonslederen. Prøv å stå på siden og aldri i midten av broen. Det er kun plass til et begrenset antall gjester på broen om gangen, og hvis styrmannen må ha arbeidsro på grunn av is, dårlig sikt, havneanløp eller annet, ber vi om at broen forlates. Det er ikke tillatt å medbringe mat eller drikkevarer på broen.

Heis, trapper og dører
Som på andre skip må du være forberedt på en del sjøgang. Når du går i trappene bør du alltid ha en hånd fri til å holde deg fast med. Bruk gelendre og grep, særlig i trapper og leidere. Vær særlig oppmerksom ved passering av dører. Nesten alle har en høy kant nederst. Sett ikke fingrene i dørkarmen eller på kanten av døren, for skipet kan komme i plutselig bevegelse. Det finnes dessuten en heis midt i skipet, som til tider ikke må benyttes på grunn av store bølger.

Resepsjon
Resepsjonen på dekk 5 er behjelpelig med alt som vedrører praktiske spørsmål og ditt velbefinnende om bord på skipet. Personalet i resepsjonen snakker engelsk, og ekspedisjonslederne hjelper naturligvis gjerne hvis det er behov for assistanse med å oversette.

Verdisaker
Alle lugarer har en safe som kan låses med nøkkel. Vi gjør oppmerksom på at hverken Albatros Travel eller rederiet kan gjøres ansvarlig for verdigjenstander som er etterlatt i lugaren (heller ikke, når de ligger i safen) eller andre steder ombord.

Røyking
Det er ikke tillatt å røyke innendørs på skipet. All røyking må foregå ute på styrbord side av dekk 8, der det er anvist at røyking er tillatt og satt opp askebegre.

Kommunikasjon om bord
Skipets kommunikasjon er basert på satellittforbindelse med begrenset volum. Det er mulig å benytte telefonen i din lugar, men det er veldig dyrt, minst 5 US-dollar per minutt. Det er også mulig å kjøpe internettid og enten bruke skipets gjestedatamaskin eller kople din egen bærbare datamaskin til det trådløse nettverket. 100 minutter koster cirka 45 USD (2015-priser). Internettkortet kjøpes i resepsjonen. Vi vil gjøre oppmerksom på at hvis du bruker din mobiltelefon på skipet, går den via satellittforbindelsen, og både samtaler og smser vil derfor være vesentlig dyrere enn når du benytter mobilen på landjorden i utlandet. Vær oppmerksom på at du ikke alltid vil kunne få inn forbindelse når du er ombord på skipet. 

Gjenglemte ting
Ting som blir funnet bes levert i resepsjonen.

Batterier
Vi sorterer avfallet om bord. Vi anmoder om at du leverer brukte batterier i IT-rommet ved siden av resepsjonen i stedet for å kaste dem i søppelbøtten.

Redningsvester og redningsbåter
Det er redningsvester utenfor på dekk ved redningsbåtene. Skipet huser redningsbåter med overtrekk som hurtig kan settes i vannet.. Informasjon om redningsprosedyrer blir gitt under det obligatoriske sikkerhetsmøtet ved cruisets start.

Av- og påstigning
For å sikre at alle passasjerer som har gått i land ved havnebesøk, også er kommet tilbake om bord igjen, er det ytterst viktig at ALLE overholder følgende system: Alle gjester om bord har et personlig "landgangskort" som registreres før landgang. Når du går fra borde tar du kortet med deg, og registrerer det igjen når du er kommet ombord. Det er ditt eget ansvar å være tilbake på skipet i tide; det er en forutsetning for at ruteplanen kan overholdes.

Betaling om bord
Alle regninger om bord, fra bar, telefon, vaskeri med mer blir skrevet på en samlet regning på ditt lugarnummer. Alle priser om bord er i amerikanske dollar, og regningen skal betales i amerikanske dollar. Du kan altså IKKE betale med norske kroner om bord. Den siste HELE dagen om bord blir beløpet gjort opp, og regningen kan betales i kontanter eller med American Express, Visa- eller Mastercard. Hvis du ønsker å betale med kort, blir det tatt avtrykk av kortet ved reisens begynnelse. Har du spørsmål angående regningen, ber vi deg ta kontakt med resepsjonen.

Driks
Etter internasjonal standard er det kutyme å gi driks til skipets personale. Driksene kan enten gis i kontanter (det anbefalte beløp er cirka 13,5 USD om dagen) Har du spørsmål eller ønsker dere å endre beløpet kan dette ordnes i resepsjonen. Albatros Travel gir lønn til lokalguider og sjåfører, men i mange kulturer er lønnen i servicebransjen regulert etter de drikkepengene man forventer at de ansatte mottar. For ordens skyld må det understrekes at driks naturligvis er individuelt og frivillig.

Reiseledere og internasjonale gjester om bord
Vi gjør oppmerksom på at det vil være både skandinaviske og internasjonale gjester om bord. Derfor består våre ekspedisjonsteam av skandinaviske og engelsktalende ekspedisjonsguider som arbeider på tvers med alle gjestene. Foredrag og informasjonsmøter vil som utgangspunkt være på engelsk. Når vi går i land som grupper vil det bli tatt hensyn til nasjonalitet og språk. 

Reiser med Ocean Atlantic

 • Albatros’ eget skib

  Vårcruise langs Skottlandskysten

  Eventyrlig cruise i Skottlands øyhav. Med Albatros’ skip «Ocean Atlantic» besøker vi en lang rekke byer og øyer med spennende kultur og natur.

  • 22-05-2022
  • 8 dager
  • 32 998,–
  fra Oslo
 • Ekspedisjonscruise til Nordøst-Grønland

  Polarcruise med vårt eget skip Albatros Ocean Atlantic blant isfjell, brelandskap og isbjørner

  4,8
  • 16-09-2022
  • 10 dager
  • 43 998,–
  fra Oslo
 • Ekspedisjon i nord – arktis med Jan Mayen og Svalbard

  Om bord på vårt eget skip Ocean Atlantic seiler vi fra Skottland via Shetlandskøyene og Jan Mayen til Svalbard – og videre rundt i øygruppens arktiske rike.

  • 29-05-2022
  • 11 dager
  • 48 998,–
  fra Oslo