Victoria Cruises

– alle lugarer er utvendige med balkong
– skipene er spesialkonstruert til Yangtze-elva
– aktiviteter om bord
Skipene til det amerikanske rederiet Victoria Cruises er spesialkonstruert etter forholdene på Yangtze-elva.

Skipene har plass til 200–380 passasjerer, og med et stort mannskap er servicen i topp.
Skipene har alle restaurant, treningsrom, skjønnhetssalong, leserom og suvenirbutikk, og det blir arrangert forskjellige aktiviteter og underholdning om bord.

Har man tidligere vært på cruise bør man være oppmerksom på at man ikke kan sammenligne et cruiseskip og et elvecruiseskip. Elvecruiseskipene har en helt annen innredning og ikke samme fasiliteter. Derfor kan man også oppleve at lugarene er en hel del mindre og at standarden er lavere enn på de store havgående skipene. Ikke desto mindre har Victoria Cruises den største kategoriseringen – 5 stjerner – som man kan få i Kina.

Lugarer
Utvendige kahytter har egen balkong, telefon, bad og toalett. Om bord er det mulighet for å gå på internettet og å sende fax, men internettforbindelsen er sværtt langsom. Strøm er 220 V. Lugerene blir anvist av rederiet.

Om skipet 
Skipet er blitt konstruert etter forholdene på Yangtze og bærer den typiske stjerne-kategorisering som de fleste land benytter seg av. Likevel kan man ikke sammenligne skipene på Yangtze med konvensjonelle crusieskip, og de kan heller ikke sidestilles med høyeste europeiske målestokk. Tildelingen av kahytter blir anvist av rederiet.

VIGTIG: Utflukter kan avhenge av vannstand eller kan av sikkerhetsmessige grunner avlyses eller endres. Dette ligger utenfor vår innflytelse, og beslutningen tas utelukkende av skipets kaptein.

Yangtze-cruiset foregår med det anerkjendte amerikanske rederiet Victoria Cruises. Se mere om skipet og rederiet: www.victoriacruises.com

Påkledning
Vi anbefaler almindelig og bekvem påkledning om bord på skipet. Til kapteinens cocktailparty og til kapteinens avskjedsmiddag anbefales det at herrene bærer pent tøy (skjorte) og damene kjole eller annen selskapelig påkledning.

Maten
Kjøkkenet er det typiske kinesiske kjøkken. Menyen kan endre seg i forhold til de forskjellige provinsers matstil. Frokosten er vestlig.

Betaling om bord 
Du kvitterer for det du kjøper om bord av drikkevarer og service. Det avregnes samlet kvelden før avreise. Det kan betales med yuan (RMB) og Visa, MasterCard og American Express. Det kan veksles US-dollars eller euro i vekselkontoret om bord, men ikke større beløp.

Røykepolitikk
Røyking foregår utenfor på observasjonsdekket.

Øvrige fasiliteter
Det er vasketøys-service, bibliotek, suvenirbutikk, frisør, massør og treningsfasiliteter.

Seilas ved De Tre Kløfter-demningen
I forbindelse med vedlikehold av den store demningen kan det forekomme at de kinesiske myndighetene, uten å varsle Albatros Travel på forhånd, lukker for seilaset gjennom slusene. Vi tar derfor forbehold for endringer i selve seilruten, da disse endringer er utenfor Albatros Travels innflytelse. Under alle omstendigheter vil det være en utflugt til den store demning.