Albatros Travels CSR-samar­beid

World Animal Protection
Albatros har inngått et samarbeid med World Animal Protection der vi setter fokus på dyrevelferd på reisene våre. World Animal Protection har hjulpet oss med å vurdere forholdene på de elefantcampene gjestene våre besøker i Thailand for å sikre at dyrenes velferd kommer i første rekke. Albatros har besluttet at det fremover ikke vil være elefantridning og dyreshow på våre reiser.

United Nation Global Compact
FN Global Compact (UNGC) er et strategisk politisk initiativ som Albatros har vært med på siden 2012. Derved har Albatros forpliktet seg til å tilpasse drift og strategi til FNs 10 universelt aksepterte prinsipper  for menneskerettigheter, miljø og anti-korrupsjon. Albatros sender årlig inn en rapport (Communikation On Progress) til UNGC, der vi redegjør for vårt arbeid med de 10 prinsippene. Rapporten skal oppdateres og godkjennes hvert år.

Røde Kors
Røde Kors er verdens største humanitære hjelpeorganisasjon. Albatros har et løpende samarbeid med Dansk Røde Kors, der Albatros Travels eier og stifter, Søren Rasmussen, er ambassadør i nettverket Klub 100. Albatros har blant annet donert et helt overskudd fra et maratonløp til oppbygningen av Sør-Afrikas Røde Kors, som gjennom årene har mottatt mer enn en million danske kroner.

AECO
Albatros støtter og samarbejder med AECO (Association of Arctic Expedition Cruise Operators), som er en internasjonal forening for dem som organiserer cruiseekspedisjoner i Arktis. AECO skal styrke ansvarlig, miljøvennlig og sikker turisme i Arktis og streber etter å sette de høyeste mulige driftsmessige standarder. Foruten medlemsavgiften støtter vi AECO for hver gjest Albatros sender til Arktis. Se AECOs film om ansvarlig turisme i Arktis nederst på siden.