Beskyttelse av truede neshorn

I Sør-Afrika er Albatros involvert i flere prosjekter for å beskytte områdets truede neshorn

Neshornet er et mål for krypskyttere i hele Afrika
Både svarte og hvite neshorn blir jaget av krypskyttere over alt i Afrika, siden det er stor etterspørsel etter hornene deres. Spesielt i Asia er mange ivrige etter å få tak i hornene siden det er en utbredt myte at hornene har helbredende egenskaper. Neshornets horn består av keratin, det samme som våre egne negler og hår består av, og det er ingenting som tyder på at hornene kan helbrede noe som helst. Ikke desto mindre blir omkring 100 neshorn skutt av krypskyttere hver måned i Sør-Afrika, der mer enn 90 % av verdens neshorn lever.

Fokus på neshorn på Albatros Travels camper
Albatros Travels Honeyguide camper i Manyeleti er en del av Kruger nasjonalpark, der dyrene går fritt omkring uten gjerder. Det er en stor fordel når man skal på safari og oppleve dyrene, men det gjør det samtidig vanskelig å beskytte dyrene mot krypskyttere. Derfor arbeider vi sammen med rangerne i området, og Albatros har en patruljebil sammen med en annen camp. Patruljebilen passer på de truede dyrene. I tillegg til dette får alle de ansatte på campen opplæring i hvordan man holder utkikk etter krypskyttere, og hvordan de skal reagere hvis de møter krypskytterne, som kan være farlige.

Entabeni viltreservat er et inngjerdet reservat som delvis er eid av Albatros. Her ligger blant annet vår Ranger Camp. At reservatet er inngjerdet betyr at det er lettere for oss å kontrollere hvilke dyr og mennesker som befinner seg i området. Alt personale i Entabeni er spesielt oppmerksomme på å beskytte enshornene, og derfor er det en sunn og god bestand hvite neshorn i reservatet.

Oppfostring av neshornunger
Albatros støtter et prosjekt med oppdrett av hvite neshorn. I prosjektet oppfostres foreldreløse neshorn av viltpleiere og dyrleger som sørger for at dyrene får riktig næring og omsorg. Når neshornene er store og sterke nok blir de satt ut i naturreservater.. Det er hemmelig hvor prosjektet holder til på grunn av faren for krypskyttere, og siden de små neshornene er relativt følsomme for støy er det ikke mulig for gjester å besøke prosjektet.

Prosjektets hjemmeside er alltid åpen for besøk, og her kan man også gi penger hvis man har lyst: http://therhinoorphanage.co.za/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større