Hjelp til hjemløse barn i Delhi

Hvert år overrekker Albatros våre gjesters donasjoner til organisasjonen Karm Marg
Albatros støtter organisasjonen Karm Marg ved å kjøpe stoffposer til våre gjester i India å hjelpe til med å bekjempe fattigdommen i Delhi.

Karm Marg ble etablert for 15 år siden, da det var langt mellom støtteprosjektene for de sårbare gatebarna i Delhi. Karm Marg begynte i det små med å undervise barn på togstasjonen i å selge vesker de selv lagde av brukte aviser som de fant i togene. I dag driver Karm Marg et barnehjem i Faridabad utenfor Delhi, der 60 barn i alderen 4 til 18 år blir tilbudt husly, mat, legehjelp, utdanning, fritidsaktiviteter og rådgivning.

Handlingens vei

Karm Marg betyr «handlingens vei», og i tråd med navnet legger organisasjonen stor vekt på at barna skal bli selvhjulpne. Barna blir tilbudt en yrkesutdanning og trening i hvordan de kan forsørge seg selv, og mer enn hundre kvinner fra landsbyene rundt er en del av dette. Målet er å sikre at alle deltakerne får mulighet til å utfolde sitt fulle potensiale og leve et verdig liv.

Karm Marg-organisasjonen tjener penger på å produsere og selge miljøvennlige Jugaad-produkter, som hovedsakelig blir framstilt av gjenbruksmaterialer som avise og poser og blir solgt i små butikker. Jugaad-produktene finansierer ca. halvparten av utgiftene til barnehjemmet. Resten blir dekket av stipender og donasjoner. Karm Margs mål er å bli helt selvforsynende.

Hjelp fra våre gjester

Albatros tilbyr våre gjester å støtte Karm Marg ved å donere de rupiene som er igjen etter reisen. Våre gjesters bidrag går ubeskåret til Karm Margs skoleprosjekt, der barn i alderen 12–17 fra barnehjemmet og nabolandsbyen får undervisning i engelsk, matematikk og databruk. Det er den kunnskapen Karm Marg vurderer gir barna de beste jobbmulighetene.

Undervisningen omfatter 30 barn fra barnehjemmet og 30 barn fra nabolandsbyen, samt fem handikappede barn. Det koster om lag 50 000 indiske rupi eller 5 500 norske kroner i måneden å drive skolen med 65 elever inklusive lønninger, undervisningsmateriale og vedlikehold av datamaskinene.

Donasjonene fra Albatros Travels gjester er blant annet blitt brukt til blant annet mer undervisning i IT og engelsk, ekstra undervisning til de svakeste barna, en mentor for guttene og et prosjekt som skal sette fokus på diskriminering, likestilling og vold mot kvinner.

Karm Margs egne nettsider

 

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større