Vin & gastronomi

På matmarked i Spania
Synes du også maten er en viktig del av reiseoplevelsen? Prøv en av våre gastronomireiser!

Å reise er å leve – og noen lever for å spise! Vi på Albatros mener også, at maten er en uomgjengelig del av opplevelsen ved å reise, og det gjelder både nære og fjerne destinasjoner. Der ligger mye kultur i et lands kjøkken: hvilke råvarer bruker man, hvordan tilbereder man dem, og hvilken historie og tradisjon ligger bak? I Japan findes for eksempel verdens ferskeste sushi og teseremonien, som er en hel kultur i seg selv. I Toscana, Chile eller Sør-Afrika er vingårdsbesøk en fristende mulighet for å smake på de lokalproduserte vinene fra markene like utenfor døren, gjerne akkompagnert av en bit brød og ost fra regionen. På Cuba har man nærmest egenhendig oppfunnet halve cocktailmenyen, med cocktails som mojito, daiquiri og cuba libre, basert på kubansk rom.

Enten det er møre biffer i Argentina eller gumbo i New Orleans er det man putter i munnen en del av det geografiske og kulturelle særpreget. På alle våre reiser møter du naturligvis den lokale matkulturen, men noen ganger går vi et gaffelstikk dypere og gir gastronomien og vinen hovedrollen. Velbekomme!

Vin- og gastronomi-
reiser

  • Kultur og pilgrimsvandring i Toscana

    Hyggelige fotturer på den berømte Frankerveien og sykkeltur gjennom bølgende Toscana. Opplev Siena, Montalcino og San Gimignano

    4,4
    • 2 avreiser
    • 7 dager
    • Fra 8 298,–
    fra Oslo
  • Colombia – kjærlighet, kaffe og kulturarv

    Reis trygt med Albatros til Sør-Amerikas kanskje vakreste land før alle andre også oppdager hvor flott det er!

    4,3
    • 3 avreiser
    • 12 dager
    • Fra 23 998,–
    fra Oslo
  • Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five safari

    Med verdens mest eksklusive tog gjennom Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika – kombinert med imponerende Victoria Falls og safari i Sør-Afrikas beste Big Five-områd…

    4,7
    • 29-11-2017
    • 13 dager
    • 42 998,–
    fra Oslo