Fakta om Mongolia

Her kan du lese en rekke praktisk informasjon i forbindelse med reiser til Mongolia
  • Språk Mongolsk
  • Innbyggere 3 mill.
  • Hovedstad Ulan Bator
  • Religion Taoisme, konfusianisme og buddhisme
  • Valuta Mongolsk tugrik
  • Areal 1 564 116 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Mongolia avhenger av om vi har sommertid eller vintertid i Norge.

Vinter: +7 timer
Sommer: +6 timer

Transport i Mongolia
Bare ca. 6% av veinettet i Mongolia er asfaltert, resten er grusveier og jeepspor. På veiene utenfor Ulan Bator er det ikke mye trafikk, og kjøreturene er derfor veldig avslappede. Her blir det fortrinnsvis brukt firehjulstrukne jeeper eller minivans.
Prisnivå
Prisnivået i Mongolia er ganske lavt. Et måltid på en mellomklasserestaurant i Ulan Bator kan fås for 50–100 kroner. Når det gjelder lommepenger vil de fleste kunne klare seg for omkring 100 kroner om dagen. Ta med deg litt mer hvis du regner med å kjøpe suvenirer med deg hjem.
Driks

Driks er ikke så utbredt i Mongolia, men det vil alltid være velsett å legge 10 prosent på regningen på restauranter, hvis du har vært fornøyd med servicen.

Personale som jobber i turistbransjen forventer å få litt driks. På rundreiser er det derfor vanlig at gjestene betaler driks til bussjåfører og lokalguider. I reisebeskrivelsen for den reisen du skal på kan du lese hvor stort et beløp du kan regne med.

Valuta og kredittkort

Valutaen i Mongolia heter tugrik (MNT). Vi anbefaler at du tar med deg amerikanske dollar som kan veksles til mongolske tugrik ved ankomst til Mongolia. Man kan ikke veksle til tugrik hjemmefra, og tugrik kan ikke veksles tilbake utenfor Mongolia. Husk derfor å veksle dine tugrik til US dollar eller euro før du reiser hjem.

I Ulan Bator er det minibanker. Internasjonale kredittkort kan kun brukes som betaling på hoteller og i antikvitetsbutikker.

Elektrisitet
I Mongolia brukes det 230 volt/50 Hz. Støpslene har to ben som i Norge, så det er ikke nødvendig å ta med adapter.
Telefon og internett
Den internasjonale landkoden for Mongolia er +976. Det er noen internettkafeer i Ulan Bator, og enkelte hoteller i hovedstaden har internettadgang. Men dekningen for både mobiltelefoner og internett er ikke så god – spesielt ikke utenfor Ulan Bator.
Drikkevann og hygiene
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Andre steder kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller utenfor byene kan også virke primitiv. Ta med deg dopapir eller en pakke intimservietter, og evt antibakteriell gelé (kan blant annet kjøpes på apoteket). Da er man ikke like avhengig av at det er rennende vann.
Takt og tone
Mongolene, som har røtter i nomadekulturen, er vennlige og imøtekommende overfor fremmede og turister. Meget få snakker engelsk.

Mongolia – På sporet av Dsjengis Khan

Opplev Mongolia med bølgende gresstepper, et rikt dyreliv og nomader som lever slik forfedrene har gjort i århundrer

  • 2 avreiser
  • 9 dager
  • Fra 22 998,–
fra Oslo