Fakta Singapore

Nedenfor kan du lese en rekke forskjellige opplysninger i forbindelse med reiser til Singapore.
  • Innbyggere 5,7 mill.
  • Hovedstad Singapore
  • Språk Engelsk, kinesisk, tamil, malayisk
  • Religion Buddhisme, islam og kristendom
  • Valuta Singaporsk dollar (SGD)
  • Areal 716,1 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Singapore varierer etter vår sommer- og vintertid.

Sommertid + 6 timer/vintertid + 7 timer

Transport i Singapore
De bussene vi benytter i Singapore, er av god standard og har naturligvis klimaanlegg. Den offentlige transporten er godt utbygd og effektiv.
Økonomi
Prisnivået i Singapore er litt høyere enn i nabolandene, men til gjengjeld er tilbudet av varer enormt. Et vanlig måltid mat koster i gjennomsnitt omkring 90 kr.
Valuta og kredittkort

Valutaen i Singapore er singaporsk dollar (SGD).

Du kan bruke kredittkort som Visa og MasterCard i stor utstrekning, og der er minibanker mange steder. Hvis du vil veksle kontanter, er det best å ha med USD.
 

Driks
Det er ikke normalt å gi driks i Singapore, og det blir heller ikke forventet. Det er likevel vanlig å legge avgifter på regningen.
Elektrisitet
Singapore har 220–240 volt. Stikkontaktene er annerledes enn i Norge, så ta med en adapter.
Telefon og internet

Den internasjonale landskoden til Singapore er +65. Det er dyrt å ringe hjem, så forhør deg eventuelt hos mobiloperatøren din om dekning og priser for samtaler fra Singapore.

Der er gratis trådløst internett mange steder, så der er ikke så mange internettkafeer lenger. I byens sentrale kvarterer er det likevel fremdeles lett å finne en.

Drikkevarer og hygiene

Hoteller og restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Standarden på offentlige toaletter er også god, men der kan mangle toalettpapir, så ta selv med toalettpapir eller våtservietter.

Vannet fra kranen kan drikkes, men kjøp vann på flaske for å være på den sikre siden. Det er en god idé å drikke rikelig med vann, for det er svært varmt i Singapore.
 

Røyking
Det er forbudt å røyke på offentlige steder, men det finnes spesielle områder der røyking er tillatt.
Takt og tone
Singapore er et moderne og internasjonalt samfunn der mange kulturer lever side om side. Der er en del forbud som kan gi høye straffer å overtre. For eksempel er det forbudt å tygge tyggegummi og kaste rester på gaten.