Fakta De amerikanske Jomfruøyene

Les om reiseforsikring, klima og mye mer i forbindelse med din reise til De amerikanske Jomfruøyene.
  • Språk Engelsk
  • Hovedstad Charlotte Amalie
  • Innbyggere 104.000
  • Religion Protestantisme
  • Valuta Amerikanske dollar
  • Areal 1 910 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og De amerikanske Jomfruøyene kan variere alt etter som Norge har sommer- eller vintertid:

Sommertid + 6 timer
Vintertid + 5 timer

Transport i US Virgin Islands (ved utflukter)
Ved utflukter benytter vi de såkalte safaribussene. Deltakerne sitter under et halvtak på lange seter (med ryggstø).
Valuta og bankkort
Valutaen på De amerikanske Jomfruøyene er amerikanske dollar. Det er minibanker ved langt de fleste bankene i byene. De fleste butikker og restauranter godtar også bankkort.
Økonomi
Prisnivået i Dansk Vestindia er lavere enn i Norge. En lunsj kan man normalt få for 15–20 dollar, og en middag for 25–35 dollar. En flaske vin koster 30–40 dollar, mens en øl på en bar eller restaurant koster 6–8 dollar. Personalet på restauranter venter normalt å få 15–18 prosent i drikkepenger.
Tips
På reisene våre kommer du i kontakt med stedets hverdagsliv og skikk og bruk. Det kan forekomme forhold du ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips. I mange land er tipssystemet mer organisert enn vi som nordmenn er vant til, og det kan være en forventning om at lokalguider, sjåfører og andre som hjelper underveis på tuen mottar en viss sum i tips som takk for hjelpen. Reisens pris inkluderer ikke personlige tips, da det er en individuell og frivillig sak. Tipssystemet er samtidig en del av den kulturen man velger å besøke, og som vi derfor oppfordrer til at man følger og respekterer. Vi anslår et cirkabeløp for hvor mye tips det er alminnelig å gi i reiseprogrammet slik at man kan ta høyde for dette hjemmefra. I praksis kan det ordnes slik at reiselederen samler inn pengene for hele turen og sørger for at de rette personene får de riktige beløpene. Ved cruise gjelder det andre regler, se det spesifikke programmet for reisen din.
Elektrisitet
På De amerikanske Jomfruøyene bruker man 110 volt. Ta gjerne med en adapter til amerikanske el-installasjoner (støpsel med to "tynne ben").
Telefon og Internett
For å ringe til USA og dermed også De amerikanske Jomfruøyene skal du trykke 01 etterfulgt av det amerikanske nummeret. Skal du ringe fra USA/De amerikanske Jomfruøyene til Norge, trykker du 01147 etterfulgt av det åttesifrede norske nummeret.
Hygiene
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toalettforhold. Ute i byen kan man komme ut for såkalte pedaltoaletter og manglende toalettpapir. Standarden på offentlige toaletter eller ute på landet kan forekomme primitiv. Det er en god idé å ta med hånddesinfeksjonsgele (fås på apoteket).
Røyking
Under all flyging, tog- og busstransport er det røykeforbud. Videre er det røykeforbud i restauranter.