Nord-Amerika

Et hjerteskjærende mariachiband, en høystemt countrysanger og et alternativt rockeband med tilhørende strykekvartett.

Nord-Amerika har mange stemmer og mange kulturelle innflytelser fra Mexicos maya-reminisenser til de multietniske metropolene i Guds eget land og paradis-destinasjoner for alpinister og eventyrlystne i Canada. En reise til Nord-Amerika er en reise gjennom øde villmarker, støvete ørkenlandskap, frodige tropeskoger og kalde isbrelandskap, men også en reise gjennom noen av verdens mest interessante og pulserende storbyer.

Areal 24,2 mill. km²
Antall innbyggere 360 mill.
Største byer (etter innbyggertall) New York City 8 mill. Los Angeles - 4 mill. Chicago - 2,7 mill. Toronto - 2,7 mill. Houston - 2,1 mill.
Visste du...

Canada er hjemsted for ca. 60% av alle verdens innsjøer! Man mener, at det er cirka to millioner innsjøer i landet.

at verdens travleste flyplass, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, ligger i staten Georgia i USA?

Nord-­Amerikas geografi

Nord-Amerika er kontrastfylt med multietniske storbyer, storslått natur, øde villmarker, et vell av kulturelle severdigheder og underholdning i verdensklasse. Det nordamerikanske kontinentet ligger på den nordlige halvkulen, øst for Stillehavet, vest for Atlanterhavet, sør for Det arktiske hav og nord for det søramerikanske kontinentet. Nord-Amerika dekker et areal på 24 200 000 km² og er dermed det tredje største kontinentet i verden, bare Asia og Afrika er større.

Route 66

Canada

I den store Jasper Nationalpark i Alberta i Canada får man i tillegg til eventyrlige landskap, som nesten overalt i verdens nest største land, god anledning til å stifte bekjentskap med et fascinerende dyreliv: svartbjørner, antiloper, prærieulv og mange andre dyr som man gjør klokest i å betrakte på avstand. På ferietur til Canada kan man heller ikke gå glipp av nabonasjonalparken Banff eller den flotte Icefield parkway, som forbinder de to. Det er også dumt å bli snytt for Rocky Mountains’ kneisende topper, flotte fjellvann, fossende elver og muligheten for å komme tett på ulike bjørner og bisonokser. Storbyer finnes det naturligvis også i Canada. Toronto er Nord-Amerikas femte største by, og med mer enn 80 etniske grupper, 170 nasjonaliteter og over 100 forskjellige språk, er Ontario-provinsens hovedstad dessuten en av de mest multikulturelle byene i verden. Foruten multikultur kan du blant annet oppleve det imponerende Canadian National Tower, som med sine 553,3 meter var verdens høyeste bygning, frem til Dubai-tårnet i De forente arabiske emirater sto ferdig i 2010.
Brun bjørn i Banff Nationalpark i Canada

USA

Nabolandet USA er også kjent for millionbyenes imponerende skylines, og synet av Empire State Building og Chrysler-bygningen som rager mellom hundrevis av tårnhøye kontorbygninger i glass og stål, er alltid et imponerende syn. New York er imidlertid mye mer enn flunkende arkitektur – byen byr også på stjernekunst i noen av verdens beste museer og gallerier. Den har også en dyp undergrunn og er et slaraffenland for shopaholics og har et natteliv som ikke går til ro før lenge etter at New York Times er blitt delt ut. I USA bør man også oppleve det tradisjonsrike og svært ”europeiske” New England og storbyen Boston for Rocky Mountains og det ville vesten med statene Idaho, Montana, Wyoming og Colorado, samt præriestatene Kansas, Nebraska og South Dakota, der vi finner Mount Rushmore med det kjente monumentet av de fire presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt. Du bør reise til USA og se den gamle gangsterbyen og det spennende arkitektoniske laboratoriet Chicago, som huser USAs høyeste skyskraper. Du bør se Stillehavskystens hvaler, delfiner og sjøløver, musikken i New Orleans, Nashville og/eller Memphis, Tennessee, eller Californias spennende ørkener, nasjonalparker og glamorøse Hollywood-hoteller.
Geysir i Wyoming

Nord-Amerika reiser

 • Solskinnsstaten Florida

  11 dagers historie, kultur, opplevelser, sol og sommer i amerikanernes foretrukne paradis: solskinnsstaten Florida

  4
  • 19-10-2025
  • 11 dager
  • 32 998,–
  fra Oslo
 • På eventyr i Cascadia

  En billedskjønn reise fra Seattle til Vancouver Island og Vancouver med betagende kystlandskaper som reisefølge

  4,2
  • 16-04-2025
  • 10 dager
  • 37 498,–
  fra Oslo
 • Tatt av vinden

  En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra countrybyen Nashville og Elvis' Memphis til jazzfylte New Orleans

  4,6
  • 08-09-2024
  • 13 dager
  • 39 998,–
  fra Oslo
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra Florida til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med komfortable Norwegian Bliss

  4,5
  • 21-02-2025
  • 19 dager
  • 44 998,–
  fra Oslo