Reis til Canada

Lønnebladet er Canadas allestedsnærværende nasjonalsymbol. Man ser det på flasker med sirup, på vaiende flagg, på det populære ishockeylandslagets drakter, på fjellvandrernes ryggsekker og på trærne i de store, dype skogene. Verdens nest største land er et skattkammer for folk som elsker natur og villmarksliv. Reiser til Canada byr på mange dramatiske naturscenerier og muligheten til å komme helt tett inn på elementene.

Innbyggere 35 mill.
Hovedstad Ottawa
Språk Engelsk og fransk
Canadas flagg blir også kalt Maple Leaf
Visste du...

at Canadas største by, Montreal, ble grunnlagt av en gruppe franske mystikere i 1642?

at i Canada har man med hell anlagt dyrepassasjer over en del av landets motorveier? Både brunbjørn, ulv, jerv og gaupe benytter disse gangbroene uten fare for å bli truffet av biler.

Canadas geografi

En ferie i Canada betyr avsidesliggende turstier, vidstrakte prærier, fossende elver og fruktbare sletter, fjell og fjellvann, utallige nasjonalparker og stor plass å boltre seg på. De ikke mer enn 35 millioner innbyggerne er nemlig fordelt på nesten 10 millioner kvadratkilometer.
CN Tower i Toronto

Toronto

Storbyer er det naturligvis også nok av, og den største av dem er Toronto. Med 5,6 millioner innbyggere er byen både Nord-Amerikas femte største og et av de viktigste finans- og handelssentre i denne delen av verden. Med mer enn 80 etniske grupper, 170 nasjonaliteter og over 100 forskjellige språk, er Ontario-provinsens hovedstad dessuten en av de mest multikulturelle byene i verden. Store grupper av kinesere, italienere og grekere setter preg på hver sin del av byen med tospråklig skilting i for eksempel Little Italy og Chinatown. St. Lawrence, byens store marked i den gamle historiske bydelen, er utropt til å være blant verdens beste gastronomiske markeder og et "must" for gastronomiinteresserte. En annen av byens store attraksjoner er det imponerende CN Tower (Canadian National Tower), som med sine 553,3 meter var verdens høyeste byggverk inntil det 828 meter høye Burj Khalifa (tidligere Burj Dubai) i De forente arabiske emirater stod ferdig i 2010. Det sier seg selv at utsikten er fremragende fra plattformen, som ligger i 446 meters høyde. Når det er klart vær, kan man se Niagarafallene 120 km unna.

Montreal og Vancouver

Den nest største byen i Canada er den fransktalende metropolen Montreal i Quebec, som med sine 4,1 millioner innbyggere også er den nest største fransktalende byen i verden etter Paris. Montreal ligger ca. 200 km sørvest for provinsens hovedstad Quebec, og 150 km øst for Ottawa, Canadas hovedstad. Ferierer man i Montreal, er det blant annet verdt å besøke Cosmodome Space Sciences Centre, der man kan oppleve imaginære, men virkelighetsnære turer i rommet, Jardin Botanique, som er verdens tredje største botaniske hage med 22 000 forskjellige plantearter, og Mount Royal Park, byens grønne lunge, der det er fullt av folk som jogger, sykler, rir og slapper av. Blant Canadas store byer er det nok Vancouver som har den fineste beliggenheten, der den ligger inneklemt mellom fjellene og Stillehavet og forener metropol og natur på det vakreste vis.
Stanley Park i Vancouver

Canadas natur­severdigheter

Man skal naturligvis heller ikke gå glipp av Rocky Mountains kneisende fjelltopper, flotte fjellvann, fossende elver og muligheten til å komme helt nære bisonokser og bjørner. Opplev nasjonalparkene Banff og Jasper, den utrolig vakre Icefield Parkway, som forbinder de to parkene, og som er en av verdens vakreste fjellveier, for ikke å glemme Glacier Nasjonalpark, som ligger på grensen til USA. Nasjonalparkene Kootenay og Yoho er også et besøk verdt, og man bør absolutt ikke gå glipp av de kjempemessige Niagarafallene på grensen til den amerikanske staten New York.
Se også artikkelen om et besøk i Canadas vakreste nasjonalparker: Canada & Rocky Mountains

Canada og Rocky Mountains

Fra Calgary til Vancouver med nasjonalparker, breer, innsjøer og koselige fjellbyer

4,4
  • 20-09-2024
  • 10 dager
  • 44 998,–
fra Oslo
Del denne siden