Pass, visum og innreiseregler til USA

I Hollywood

Les om regler ved reiser til USA

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Hvis du er norsk statsborger må du fylle ut en innreisetillatelse ESTA (amerikanerne kaller det Visa Waiver Program). 

Vi må påpeke at dersom du har besøkt Nord-Korea, Iran, Irak, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Jemen etter 1. mars 2011, må du søke om visum for å komme til USA, selv om du kun må være i transitt. Det samme gjelder dersom du har vært på Cuba etter 12. januar 2021. Visum til USA krever personlig oppmøte ved ambassaden i Oslo.I høyre hjørne på ESTA-hjemmesiden kan du endre språk til norsk. Hold deg oppdatert på Utenriksdepartementets nettsider.

ESTA

 

Fyll ut innreisepapirene på nettet via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på nettsiden https://esta.cbp.dhs.gov/

Du kan endre språk til norsk i øverste høyre hjørne. Søknaden koster 21 USD, som betales med kredittkort. Systemet svarer raskt på om innreisesøknaden din er godkjent elle rom du trenger visum. Godkjenningen er gyldig i to år.

Siste frist for utfylling av innreisepapirer via ESTA er 72 timer før avreise, men få det gjort snarest. Hvis kravene er oppfylt trenger du bare å ta med deg gyldig pass og nummeret på ESTA-godkjenningen. Ansvaret for opplysningene du gir til ESTA og for at de er riktige hviler utelukkende på deg som reisende, og manglende eller mangelfulle opplysninger kan i verste fall føre til avvisning ved innsjekkingen og dermed tap av reisen.

Det finnes byråer som via nettsidene sine tilbyr ESTA-registrering mot et ekstra gebyr på 60 USD. Hvis du vil unngår dette må du sikre deg at du bruker ESTAs offisielle nettside.

Innreiseskrav til USA

Det er for øyeblikket ingen spesielle innreisekrav for reisende fra Norge til USA.

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.

USAreiser

 • De svingende sørstatene med Texas og Louisiana

  Bli med på en magisk reise gjennom Texas og Louisiana, fra JFKs minnesmerke i Dallas til New Orleans' pulserende jazz

  • 07-10-2024
  • 10 dager
  • 33 998,–
  fra Oslo
 • Tatt av vinden

  En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra countrybyen Nashville og Elvis' Memphis til jazzfylte New Orleans

  4,6
  • 08-09-2024
  • 13 dager
  • 39 998,–
  fra Oslo
 • Inkl. driks

  USA – the Best of the West

  Begi deg ut på eventyr gjennom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas og storslåtte nasjonalparker

  4,6
  • 20-09-2024
  • 15 dager
  • 42 998,–
  fra Oslo