Visum USA

I Hollywood

Les om pass og visum ved reiser til USA

Innreisetillatelse
Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkjennelse til innreise og et nummer som du skal printe eller skrive ned og ha med på reisen da lufthavnsmyndighetene i Norge og USA kan kreve å se det. Det koster et mindre beløp – ca. 14 dollar – som betales med kredittkort. Godkjennelsen gjelder i 2 år eller til passet ditt utløper, hvis dette skjer innenfor 2 år.

Kravet om registrering gjelder både for reisende som kun er i transitt i USA, og for reisende som har USA som endelig destinasjon.

Vi anbefaler at du senest 7 dager (og absolutt senest 72 timer) før avreise utfører din registrering, men du er naturligvis mer enn velkommen til å registrere deg så snart du har mulighet for å gjøre det.

Det skal understrekes at de opplysninger du gir, og riktigheten av disse, er ditt eget ansvar, og at manglende eller mangelfulle opplysninger kan bety at du blir nektet adgang til flyet og slik mister reisen din uten mulighet for å få refundert hverken reisen eller de utgiftene du måtte ha hatt i den forbindelse.

Som reisebyrå har vi ikke ansvar for at du oppgir de korrekte opplysningene, derfor kan Albatros Travel ikke bli møtt med krav som er forårsaket av manglende eller mangelfulle opplysninger.

Alle felt som er markert med en rød stjerne er obligatoriske og må utfylles og angis på engelsk; dette betyr at hvis bokstavene Æ, Ø og/eller Å forekommer i de opplysninger du skal gi, så må disse bokstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA.

Vær oppmerksom på at det ikke er nødvendig å utfylle feltene vedrørende reiseinformasjon og adresse under opphold i USA.

Når registreringen er gjort og du har fått tildelt ditt søknadsnummer, er det viktig at du printer dette nummeret ut og oppbevarer det sammen med dine øvrige reisepapirer under hele reisen din. Uten søknadsnummeret ditt kan du risikere å bli avvist ved innsjekking i lufthavnen med tap av reisen som følge.

OBS: Det finnes byråer som via deres internettsider tilbyr ESTA-registrering mot et ekstra gebyr på USD 60,–. Hvis du vil unngå dette skal du sikre deg at du velger ESTAs offisielle side (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

I tilfelle du ikke skulle bli godkjent til innreise i USA, ber vi deg om å gi oss beskjed om dette så fort som mulig av hensyn til vår videre planlegning.

Bemerk for øvrig at ALLE reisende må registrere seg på ovenstående hjemmeside; er reisen bestilt til flere personer på samme faktura, er det altså ikke tilstrekkelig at kun én av personene utfyller det elektroniske skjemaet.

For ytterligere opplysninger se https://no.usembassy.gov

Vi gjør oppmerksom på at det på nåværende tidspunkt ikke skal utfylles et turistkort (I-94-W). Skulle det derimot bli utlevert et slik turistkort av flypersonalet, bes du utfylle det og avlevere det ved immigrasjonsskranken ved ankomst til USA. Det skal fremdeles utfylles tollpapirer om bord på flyet.

Pass
Passkontroll i USA fungerer normalt særdeles effektivt og raskt, selv om det er skanning av fingeravtrykk og fotografering av iris. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. Som reisearrangør stiller vi et slikt 6-måneders gyldighetskrav for å unngå situasjoner hvor et kortere gyldighetskrav blir endret fra bestilling av reisen og frem til avreise, og dermed skaper innreiseproblemer for de av kundene som eventuelt skulle være i besittelse av et pass med gyldighet kortere enn  6 måneder.
Du skal taste inn passopplysningene dine på vår nettside, så vi kan sende dem videre til flyselskapet. Vår pass-side ligger her:
http://www.albatros.no/pass

USAreiser

 • USA – the Best of the West

  Begi deg ut på eventyr gjennom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas og storslåtte nasjonalparker

  4,6
  • 5 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 27 998,–
  fra Oslo
 • Det ville nordvesten

  Albatros’ helt nye eventyr i det nordvestlige hjørnet av USA med delstatene Oregon, Montana, Washington og Idaho

  • 13-08-2020
  • 16 dager
  • 30 998,–
  fra Oslo
 • Drømmenes California og Las Vegas

  Drømmen om California går i oppfyllelse i byene Los Angeles, Las Vegas og San Francisco, langs Route 66 og i nasjonalparkene Death Valley og Sequoia

  • 2 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 21 998,–
  fra Oslo