Visum USA

I Hollywood

Les om pass og visum ved reiser til USA

Hvis du er norsk statsborger trenger du ikke visum til USA hvis oppholdet i USA er kortere enn 90 dager (Visa Waiver Program). Allikevel er det en rekke formaliteter som må være i orden før avreise.

 1. Sjekk at passet ditt er gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedatoen fra USA. Tast inn passopplysningene dine på vår pass-side på nettet, slik at vi kan sende de nødvendige opplysningene til flyselskapet. Vår pass-side ligger her: www.albatros.no/pass
 2. Fyll ut innreisepapirene på nettet via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på nettsiden https://esta.cbp.dhs.gov/ - du kan endre språk til norsk i øverste høyre hjørne. Søknaden koster 21 USD, som betales med kredittkort. Systemet svarer raskt på om innreisesøknaden din er godkjent elle rom du trenger visum. Godkjenningen er gyldig i to år. Siste frist for utfylling av innreisepapirer via ESTA er 72 timer før avreise, men få det gjort snarest. Hvis kravene er oppfylt trenger du bare å ta med deg gyldig pass og nummeret på ESTA-godkjenningen. Ansvaret for opplysningene du gir til ESTA og for at de er riktige hviler utelukkende på deg som reisende, og manglende eller mangelfulle opplysninger kan i verste fall føre til avvisning ved innsjekkingen og dermed tap av reisen.

OBS: Det finnes byråer som via nettsidene sine tilbyr ESTA-registrering mot et ekstra gebyr på 60 USD. Hvis du vil unngår dette må du sikre deg at du bruker ESTAs offisielle nettside https://esta.cbp.dhs.gov/

Du kan lese mer om ESTA og om hvordan du fyller ut innreiseskjemaet på https://www.albatros.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Hvis du reiser med barn må barna ha eget pass. Barn innskrevet i foreldrenes pass aksepteres ikke.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte reisedokumentene med deg når du møter opp på flyplassen.

OBS! Hvis du har besøkt Nord-Korea, Iran, Irak, Sudan, Syria, Libya, Somalia eller Yemen etter 1. mars 2011 skal du søke om visum for å komme til USA, også selv om du kun skal mellomlande (transit).

 

Før reisens start vil vi informere deg om hvilke innreiseregler som gjelder for reisemålet, men det kan skje endringer helt frem til avreise, så det er viktig at du selv holder deg oppdatert både på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/ og på flyselskapets hjemmeside, da de kan stille ytterligere krav. Dette kan for eksempel være bruk av spesifikke munnbind eller andre testkrav. Du skal også være obs på eventuell mellomlanding - om landet man mellomlander i for eksempel har testkrav eller at man skal utfylle et innreiseskjema.

Vi gjør deg oppmerksom på at det alltid er den reisendes eget ansvar å sikre seg at alle krav for innreise er oppfylt på avreisetidspunktet. Er ikke kravene for innreise oppfylt vil vi ikke refundere reisen.

Ovenstående gjelder for alle, uansett om man er vaksinert eller uvaksinert, eller tidligere smittet med Covid19.
 

Innreiseskrav til USA

Alle reisende skal utfylle en attest før avreise og fremvise et gyldig koronasertifikat. 

Utover dette er det forskjellige regler for innreise til USA:

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig koronasertifikat, skal du medbringe dette, samt en ferdig utfylt attest. Vi anbefaler at du skriver ut ditt EU-koronasertifikat på engelsk på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_usa/id2417194/

Attest

Før avreise fra Norge til USA skal alle reisende over 2 år utfylle og underskrive en attest.

Vi anbefaler at man skriver den ut og fyller ut for hånd. Skriv gjerne flere eksemplarer ut og medbring disse.

Har man ikke utfylt attesten, kan man bli avvist ved innsjekk på flyplassen. Skulle dette skje kan reisen ikke refunderes.

Som reisende er det ditt eget ansvar at attesten er utfylt korrekt før avreise.

Klikk her for å hente Albatros-veiledningen til attesten:

https://documents.albatros-travel.com/no/veiledning_plf_US_Attestation.pdf

Klikk her for å hente attesten:

https://www.cdc.gov/quarantine/pdf/Proof-of-COVID-19-Vaccination-For-Noncitizen-Nonimmigrants-Passenger-Disclosure-and-Attestation.pdf
 

Ofte stilte spørsmål

Hva er et godkjent koronasertifikat?

Det norske koronasertifikat er akseptert som bevis for gjennomført vaksinasjonsforløp. All dokumentasjon for vaksinasjonene må medbringes på reisen.

Hva gjør man hvis man reiser med barn som ikke er vaksinert?

Vaksinasjonskravet gjelder ikke barn under 18 år.

USAreiser

 • USA – østkystens høydepunkter

  New York, Washington, Philadelphia, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur

  4,3
  • 2 avreiser
  • 11 dager
  • Fra 29 998,–
  fra Oslo
 • Tatt av vinden

  En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra countrybyen Nashville og Elvis' Memphis til jazzfylte New Orleans

  4,6
  • 08-10-2023
  • 13 dager
  • 34 998,–
  fra Oslo
 • USA – the Best of the West

  Begi deg ut på eventyr gjennom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas og storslåtte nasjonalparker

  4,6
  • 27-09-2023
  • 15 dager
  • 35 998,–
  fra Oslo
 • Drømmecruise gjennom Panamakanalen

  Fra California til Latin-Amerikas natur og stemningsfulle kolonitidsbyer med Norwegian Bliss

  4,5
  • 11-01-2024
  • 18 dager
  • 43 998,–
  fra Oslo