Reis til USA

Stjernerestauranter og fast food-kultur. Luksushoteller og bisarre moteller. Kunsttempler og rodeo. 88 000 km motorvei og støvete, endeløse prærier. Guds eget land folder seg ut fra Mount McKinley til Death Valley, fra Manhattans elegante skyline over barske Rocky Mountains til badeferie med Hollywood-stjernene i California. Her finnes pulserende metropoler som aldri sover, og nasjonalparker der man bare hører lyden av kneggende bisoner. Verdens supermakt er mange ting på én gang og en magnet for hele klodens folkeslag. USA er skapt av det stoffet som drømmer er laget av.

Innbyggere 321 mill.
Hovedstad Washington D.C.
Språk Engelsk
Stjernerne symboliserer de 50 stater
Visste du...

at selv om engelsk er det mest utbredte språket i USA er det ikke landets offisielle språk? Et slikt finnes nemlig ikke.

at melodien til USAs nasjonalsang, "The Star-Spangled Banner", er lånt fra en britisk drikkevise, nemlig "The Anacreontic Song"?

New York

Empire State Building og Chrysler-bygningen skyter opp mellom hundrevis av tårnhøye kontorbygninger i glass og stål. I Central Park nedenfor går man på rulleskøyter, i Soho og Tribeca handles det kunst, og etter arbeid drar kunstnerne og gallerieierne hjem over Brooklyn Bridge til den nye, hippe bydelen Williamsburg. Man har hele tiden fornemmelsen av å ha vært her før, selv under det første besøket. New Yorks skyline med Manhattans voluminøse skyskrapere er gjengitt så mange ganger på film, at det innimellom kan være svært vanskelig å skille mellom fiksjon og virkelighet. Men det er til å miste pusten av når man forsvinner i skyggene under dem.

USA’s østkyst

Men USA er naturligvis mye mer enn Wall Street, Chinatown, Little Italy, Times Square, Broadway og The Big Apple. Men går reisen til USAs østkyst, er New York City et must, på samme måte som Frihetsklokken i Philadelphia, Casino- og badebyen Atlantic City, Det hvite hus i Washington DC eller naturen omkring Niagara Falls og nasjonalparken Shenandoah.

Det er også verdt å oppleve det tradisjonsrike og meget "europeiske" New England – USAs nordøstlige hjørne som utgjøres av statene Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire og Maine, samt de prestisjetunge universitetene Harvard og Yale. Utenfor storbyen Boston, som bugner av bokkafeer i North End og fylles av atmosfæren i Beacon Hill, kan man nyte en idyllisk ferie i skogen, som har alle verdens arter lønn, ask, eik, bjørk og bøk.

Niagara Falls

Rocky mountains og midtvesten

Hvis du vil reise enda lenger vekk fra Amerikas store byer, kan du feriere i Rocky Mountains og det ville vesten med statene Idaho, Montana, Wyoming og Colorado. Her finner du levende postkort med vide horisonter, store klippefjell og imponerende nasjonalparker, som f.eks. Yellowstone. Ikke alt for langt borte ligger dessuten præriestatene Kansas, Nebraska og South Dakota med Mount Rushmore og det kjente monumentet av de fire presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, som er like høye som seksetasjers bygninger. Glem heller ikke Chicago og de store innsjøene. Den gamle gangsterbyen har forvandlet seg til en spennende arkitektonisk drømmeby med den imponerende skylinen og det 443 meter høye Sears Tower, som nå er USAs nest høyeste skyskraper etter One World Trade Center på 541 meter. Byen har samtidig et spennende og rikt musikkliv.
Mount Rushmore i South Dakota

USA's vestkyst

Det er også mye musikk i Seattle, eller The Emerald City. Byens vakre bakgrunn utgjøres av Olympic-fjellene mot vest og det 4 400 meter høye Mount Rainier mot sørøst. Byen som ble verdenskjent for den rocka musikksjangeren grunge i 1990-årene, har forøvrig meget passende fått sitt eget musikkmuseum, som stjernearkitekten Frank O. Gehry tegnet. Fra Seattle kan man reise nordover mot Vancouver i Canada eller sørover langs Stillehavskysten, som blant annet er befolket av hvaler, delfiner og sjøløver. Få vil gå glipp av en ferie i solrike California med spennende San Francisco, glamorøse Hollywood og den kuriøse danske byen Solvang. Lag også plass til et feriebesøk i Joshua Tree National Park, som har tatt navnet etter det lille palmetreet som har tilpasset seg de barske leveforholdene i Mojaveørkenen i California. Parken ligger på grensen mellom to ørkentyper – på den ene siden den lavere og golde Colorado-ørkenen i sør, og på den andre siden den frodigere og høyere beliggende Mojaveørkenen litt lenger mot nord. Det er også mye å oppleve i stater som Arizona, Nevada, Utah og New Mexico: Fra naturopplevelser i Grand Canyon via neonflakkende spillehaller i Las Vegas til eksotiske Santa Fe.
Bruce Canyon i Utah

USA's sørlige stater

Det sørvestlige USA byr på en enestående mulighet til å reise inn i sjelen på de indianske kulturene. For eksempel i det store Navajo-reservatet og de mange Pueblo-indianske landsbyene i New Mexico. Eller man kan foreta en musikalsk reise til jazzens hjemby New Orleans, country-musikkens hovedstad Nashville og Elvis Presleys Graceland i Memphis, Tennessee. Hvis man liker store Chevrolets, Buicker eller topptunede Harley Davidsons, må man selvfølgelig begi seg ut på den legendariske Route 66. Ruten fra Chicago til Los Angeles strekker seg over 3 939 kilometer og går gjennom åtte delstater.
Hestevogn i New Orleans

USAreiser

 • De svingende sørstatene med Texas og Louisiana

  Bli med på en magisk reise gjennom Texas og Louisiana, fra JFKs minnesmerke i Dallas til New Orleans' pulserende jazz

  • 07-10-2024
  • 10 dager
  • 33 998,–
  fra Oslo
 • Tatt av vinden

  En rundreise i USAs sagnomsuste Sørstater, fra countrybyen Nashville og Elvis' Memphis til jazzfylte New Orleans

  4,6
  • 08-09-2024
  • 13 dager
  • 39 998,–
  fra Oslo
 • Inkl. driks

  USA – the Best of the West

  Begi deg ut på eventyr gjennom San Francisco, Los Angeles, Las Vegas og storslåtte nasjonalparker

  4,6
  • 20-09-2024
  • 15 dager
  • 42 998,–
  fra Oslo
Del denne siden