Pass og visum Canada

Les om pass og visum ved reiser til Canada.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside:https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Det er ikke krav om visum til Canada for norske statsborgere,men alle reisende skal ha utfylt en innreiseskjema (eTA - Electronic Travel Authorization)før avreise. Les mer nedenfor

Innreisetillatelse til Canada

En eTA – "Electronic Travel Authorization" – får du ved å registrere deg på denne nettsiden: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/

Registreringen koster 7 canadiske dollar som du må betale med kort. Registreringen er gyldig i fem år. Siste frist for utfylling av eTA er 72 timer før avreise, men det er best å gjøre det snarest. Hvis kravene er oppfylt trenger du bare å ha med deg gyldig pass og nummeret på eTA-registreringen. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de riktige papirene med deg når du skal reise. Manglende dokumentasjon kan i verste fall føre til avvisning ved innsjekkingen og derved tap av reisen.

OBS: Det finnes byråer som via nettsidene sine tilbyr eTA-registrering mot et ekstra gebyr. Hvis du vil unngå dette skal du sørge for å bruke nettadressen over så du kommer inn på eTAs offisielle nettside.

Vær oppmerksom på at barn skal ha eget pass. Det anbefales å ha med fullmakt fra barnets foreldre/annen forelder hvis ikke begge foreldre er med på reisen.

USA – østkystens høydepunkter

New York, Washington, Philadelphia, Boston, New England og Niagara Falls – historie, storbyer og stor natur

4,3
  • 07-09-2023
  • 11 dager
  • 29 998,–
fra Oslo