Pass, visum og innreiseregler til Canada

Les om regler ved reiser til Canada.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Alle reisende skal ha utfylt en innreiseskjema (eTA - Electronic Travel Authorization) før avreise. Les mer nedenfor

Innreisetillatelse til Canada

En eTA – "Electronic Travel Authorization" – får du ved å registrere deg på denne nettsiden: https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/

Registreringen koster 7 canadiske dollar som du må betale med kort. Registreringen er gyldig i fem år. Siste frist for utfylling av eTA er 72 timer før avreise, men det er best å gjøre det snarest. Hvis kravene er oppfylt trenger du bare å ha med deg gyldig pass og nummeret på eTA-registreringen. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de riktige papirene med deg når du skal reise. Manglende dokumentasjon kan i verste fall føre til avvisning ved innsjekkingen og derved tap av reisen.

Det finnes byråer som via nettsidene sine tilbyr eTA-registrering mot et ekstra gebyr. Hvis du vil unngå dette skal du sørge for å bruke nettadressen over så du kommer inn på eTAs offisielle nettside.

Vær oppmerksom på at barn skal ha eget pass. Det anbefales å ha med fullmakt fra barnets foreldre/annen forelder hvis ikke begge foreldre er med på reisen.

Innreisekrav til Canada

Det er for øyeblikket ingen spesielle innreisekrav for reisende fra Norge.

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.

Canada og Rocky Mountains

Fra Calgary til Vancouver med nasjonalparker, breer, innsjøer og koselige fjellbyer

4,4
  • 20-09-2024
  • 10 dager
  • 44 998,–
fra Oslo