Pass, visum og innreiseregler til Indonesia

Les om regler i forbindelse med reiser til Indonesia her.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Norske statsborgere på turistreise får et turistvisum ved innreise som koster 35 USD. Du får automatisk et innreisestempel i passet ditt som gir deg rett til 30 dagers opphold. Opphold over 30 dager krever visum som du må søke om før avreise.

På noen av reisene våre til Indonesia skal du sende oss en kopi av fotosiden i passet ditt. Dette vil fremgå av fakturaen din.

Innreisekrav til Indonesia

Det skal utfylles en ’Customs declaration&rsquo/´Tolldeklarasjon´; når du ankommer til Indonesia. Det kan gjøres før avreise eller ved ankomst. Albatros anbefaler at det gjøres før avreise da det kan koste mobildata ved ankomst. Etter utfylling mottar du en QR-kode som enten skal skrives ut eller tas med digitalt.

Klikk her for å utfylle ´Tolldeklarasjon´

Klikk her for å see veiledning til Indonesien

Myndighetene har innført en innreiseavgift for å beskytte og vedlikeholde Balis vakre natur. Skjemaet må fylles ut og betales før ankomst. Se link og veiledning nedenfor.

Klikk her for å utfylle Love Bali;

Klikk her for å see veiledning til Love Bali;

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.