Pass, visum og innreiseregler til Kina

Den kinesiske mur

Les om regler ved reiser til Kina

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Det er visumplikt for norske statsborgere ved innreise til Kina.

Albatros har muligheten for å lage gruppevisum til Kina for våre reisende, noe som vil gjøre den kompliserte visumprosessen mye enklere. Nå trenger du ikke lenger å møte opp personlig på det kinesiske Servicesenteret for å avgi fingeravtrykk – i stedet kan Albatros ta seg av alt. Det eneste du som reisende skal sørge for er:

  • Sende inn opplysninger til Albatros om ditt nåværende yrke, det vil si jobbfunksjon eller om du for eksempel er pensjonert 
  • 1 passbilde i størrelsen 3,5 x 4,5 cm samt en tydelig fotokopi i originalstørrelse (100%) av bildesiden samt siden overfor i passet ditt.

Gruppevisum til Kina gjennom Albatros Travel koster kr 1.500,– per person.

Det eneste kravet er at du ved avreise fra Norge MÅ møte opp på Gardermoen, også selv om du reiser med tilslutningsfly fra en annen flyplass. Det betyr at du ved ankomst til Gardermoen må hente bagasjen din slik at du kan sjekke inn igjen sammen med resten av gruppen. Det er dessverre et ufravikelig krav ved gruppevisum at alle reiser sammen. Ved avreise med tilslutningsfly fra en annen flyplass i Norge skal du IKKE sjekke bagasjen din inn hele veien til Kina.

Innreisekrav til Kina

Det er for øyeblikket krav om, at reisende må ha bekreftelse på en negativ Covid-19 antigentest. Reisende kan bruke et selvtestende antigensett. Prøven må tas maksimum 48 timer før avreise.

 

I tillegg må alle reisende til Kina sende inn et helseerklæringsskjema. Reisende må sende inn skjemaet online eller via WeChat. Reisende må oppgi helseopplysningene sine maksimum 24 timer før innreise.

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.