Reis til Indonesia

Verdens største øyrike, Indonesia, består av 13 000 øyer – fra små, ubebodde atoller til kjempeøyer med 100 millioner innbyggere. Regnskoger bebodd av orangutanger og naturfolk, fargestrålende korallrev, vulkaner med vakre kratersjøer, fabelaktige sandstrender og naturreservater med sjeldne fuglearter som javaneshorn, sumatratiger og komodovaran kjemper alle om de besøkendes oppmerksomhet.

Innbyggere 251 mill.
Hovedstad Jakarta
Språk Indonesisk og lokalspråk
De rød-hvite fargene i flagget trekker tråder tilbake til det nå forsvunne Majahapit-imperiet.
Visste du...

at den første europeeren som satte sine ben på indonesisk jord var Marco Polo i året 1293?

at Indonesia er et av verdens eldste hjemsteder for menneskeslekten? På Java er det funnet fossiler som man tror er opptil 5 millioner år gamle.

Indonesias historie

Over 200 millioner mennesker befolker de mange tusen indonesiske øyene. Over halvparten bor på øya Java, selv om den bare utgjør seks prosent av landets areal. Nesten alle Indonesias innbyggere er muslimer, og landet har dermed verdens største muslimske befolkning. Islam ble innført av muslimske kjøpmenn på 1400-tallet. Før dette bestod det nåværende Indonesia av en rekke kongeriker under indisk innflytelse, og senere hersket de mektige Srivijaya- og Majapahit-rikene over området fra henholdsvis Sumatra og Java. Nederland opprettet i 1602 sitt ostindiske kompani og hadde styringen i landet i over 300 år. Men til slutt måtte nederlenderne forlate Indonesia da målbevisste selvstendighetsbevegelser gjorde det klart hva de ønsket. Den omskiftelige historien har etterlatt seg rundt 300 forskjellige etniske grupper og kulturer med påvirkning fra all verdens steder. For eksempel inneholder det store muslimske landets kjente skyggeteater, wayang kulit, mange elementer fra hinduisk mytologi.

Å reise i Indonesia

Med en vakker, uberørt natur og gamle buddhistiske og hinduiske templer er det nok å gå i gang med på reiser til Indonesia. I Javas kulturelle høyborg, Yogyakarta, ligger to av verdens største templer, det buddhistiske Borobudur og det hinduiske Prambanan. Bali er Indonesias eneste hinduiske øy og et fortryllende bekjentskap med fargerike hinduiske offerseremonier og strender som kan få ethvert postkort til å blekne av misunnelse. Her ligger også Gunung Kawi-templet, med ti kjempestore helligdommer innhogd i klippene. Se mer om geografien her: Kart Indonesia. Øya Lombok er ikke så moderne som andre indonesiske øyer. Her finner man landlig idyll, små fiskerlandsbyer, fremragende badestrender og en rolig og behagelig atmosfære. Skal naturopplevelser være temaet for en reise i Indonesia, er det også uante muligheter. Ta for eksempel en båttur rundt mellom de mange små øyene sammen med en lokal fisker. Stress ned og slapp av på Kai-øyene mellom fargerike fuglesvermer på himmelske strender. Våg deg dristig ut i Sumatras labyrintiske jungel med kjempemessige blomster og Sumatra-orangutanger, som bare finnes på dette stedet i hele verden, eller la kameraet vise hva det duger til ved Kelimutu-sjøene. Nede i et vulkankrater ligger flere små sjøer med hver sin farge, som ofte skifter fra turkis til kaffebrun. Hvis den indonesiske ferien kommer til å mangle litt storbystemning, er Jakarta det beste alternativet med sin energiske stemning og nærmest vanvittige trafikk.

Essensen av Bali

Kombinert rundreise og badeferie på paradisøya Bali

4,3
  • 2 avreiser
  • 15 dager
  • Fra 23 998,–
fra Oslo
Del denne siden