Pass, visum og innreiseregler til Burma

Les om regler ved reiser til Burma.

Pass

Når du reiser med Albatros Travel, må passet ditt være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen. Dette kravet er i tilfelle endringer eller uforutsette hendelser oppstår under reisen. Reiser du med pass som har mindre enn 6 måneders gyldighet, skjer dette på eget ansvar. Alle land har egne regler for passets gyldighet og disse kan sees på Utenriksdepartementets hjemmeside: 

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Barn må være i besittelse av eget pass uavhengig av alder.

Hvis du ikke er norsk statsborger, må du sjekke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt ansvar å sørge for at du har riktige reisedokumenter når du møter opp på flyplassen.

Visum

Du skal selv søke visum via Burmas E-Visasystem. Det skal fylles ut online og koster USD 50, som betales med kredittkort.

Du skal søke om visum til Burma her

Har bruk for veiledning til Visum kan du finne det her

  • Etter utfylling og betaling av visumet vil du innen en time motta en e-post som forteller deg at betalingen er godkjent.
  • Etter maks 5 arbeidsdager vil du motta et godkjennelsesbrev per e-post.

Ved ankomst til Burma:

  • Passet ditt skal være gyldig i minst 6 måneder ved ankomst.
  • Du skal kunne vise returbillett hvis det blir bedt om det.
  • Du skal ha med deg en utskrift av visumgodkjennelsesbrevet.

Vær oppmerksom på at du kan bli avvist på avreiseflyplassen hvis du ikke kan vise fram gyldig visum.

Innreisekrav til Burma

Fullvaksinerte reisende må ha et gyldig Vaksinasjonssertifikat for covid-19 som viser et fullvaksinert/grunnvaksinert minst 14 dager før ankomst til Myanmar. Landnavnet og vaksinasjon må være på engelsk eller Myanmar. I tillegg må opplysningene om de reisende, i henhold til passet deres, også være på engelsk eller Myanmar. Reisende må fremvise en trykt kopi av dokumentet til de respektive helsemyndighetene på flyplass .

Du kan holde deg oppdatert på innreisekravene via Albatros innreisesjekk som du finner lenger ned på siden eller på Utenriksdepartementets sider: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformation/id2413163/.

Vær oppmerksom på at innreisekravene kan endre seg med med kort varsel og at det er ditt ansvar å sikre at du kan innfri de eventuelle krav som måtte gjelde på avreisetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til dette vil reisen i utgangspunktet være tapt.

Albatros Innreisesjekk

Med Albatros Innreisesjekk kan du enkelt og greit skaffe deg overblikk over hvilke eventuelle visumkrav og spesielle innreisekrav som gjelder for ditt reiseland. Albatros Innreisesjekk er utviklet i samarbeid med Sherpa som tilbyr visumservice til gjester fra hele verden. Sherpa hjelper, mot et administrasjonsgebyr, med å søke e-visum til de reiseland hvor det er krav om dette. Vær oppmerksom på at dette er en service du betaler ekstra for og det alltid vil være mulig for deg å søke e-visum direkte. Vær også oppmerksom på at Albatros på utvalgte destinasjoner hjelper med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfelle, fremgår det i teksten over.