Pass og visum Irland

Cliffs of Moher, Irland

Passet ditt må være gyldig for hele reisen i Irland. Visum til Irland er ikke påkrevd for norske statsborgere.

Er du ikke norsk statsborger må du undersøke hvilke regler som gjelder for deg. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de korrekte dokumentene med deg når du møter opp på flyplassen.

 

Innreiseskrav til Irland

Alle reisende skal utfylle et innreiseskjema, en såkalt PLF, tidligst 72 timer før avreise, og senest før innsjekk på avreiseflyplassen. Når den er utfylt mottar du en QR-kode på mail som skal fremvises når du sjekker inn og ankommer Irland.

Utover dette skjemaet er det litt forskjellige regler for innreise til Irland:

Hvis du er ferdigvaksinert og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å utfylle innreiseskjemaet som beskrevet her på siden, og medbringe ditt koronasertifikat. Vi anbefaler at du henter og skriver ut ditt EU-koronasertifikat på www.helsenorge.no, og medbringer dette under hele reisen.

Hvis du ikke er ferdigvaksinert kan du finne de reiserestriksjonene som gjelder for deg på www.regjeringen.no. Vær oppmerksom på at test- og dokumentasjonskrav kan endre seg løpende og med kort frist.

Les mer og hold deg oppdatert via regjeringens hjemmeside her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_irland/id2428570/

Innreiseskjema (PLF-skjema)

Før avreise fra Norge til Irland skal alle reisende over 18 år utfylle et PLF-skjema (Passenger Locator Form).

Vi har laget en veiledning til utfylling av skjemaet som vi anbefaler deg å følge, for å sikre at alt blir utfylt riktig. Vi foreslår at man printer veiledningen ut eller har den åpen i en annen fane når man utfyller skjemaet.

Har man ikke utfylt innreiseskjemaet vil man bli avvist ved innsjekk på flyplassen. Skulle dette skje, kan reisen ikke refunderes.

Som reisende er det ditt ansvar at innreiseskjemaet er utfylt korrekt innen avreise.

Fremvisning av QR-kode på flyplassen

Når skjemaet er utfylt mottar du en pdf-fil på mail med QR-koden som SKAL fremvises ved innsjekk på flyplassen og ved ankomst i Irland. QR-koden kan vises frem i utskrevet eller digital form.

Klikk her for å hente Albatros veiledning til innreiseskjemaet:

https://documents.albatros-travel.com/no/veiledning_plf_irland.pdf

Klikk her for å utfylle innreiseskjemaet:

https://travel.eplf.gov.ie/en

 

Ofte stilte spørsmål

Når kan jeg starte å utfylle skjemaet?

Du kan først utfylle innreiseskjemaet 72 timer før avreise.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med å utfylle innreiseskjemaet?

Bruk vår veiledning og følg ett steg av gangen. Få eventuelt hjelp av en venn eller familie hvis du vet at det kan gi deg utfordringer.

Skal jeg utfylle alle felter?

Vi anbefaler at du kun utfyller feltene som er påkrevd, og hopper over dem som er valgfrie.

Skal jeg lage én PLF per person, eller per booking?

Alle over 18 år skal utfylle et individuelt PLF-skjema. Barn under 18 år skal registreres under en voksen ledsagers innreiseskjema.

Skal jeg betale noe for PLF-skjemaet?

Nei, det er gratis å utfylle skjemaet. Hvis du blir bedt om å betale noe, er du mest sannsynlig på feil nettside. Følg linken og veiledningen som vi sender ut.

Skal jeg utfylle en PLF for mine barn?

Barn under 18 år skal registreres på en voksen ledsagers innreiseskjema.