Fakta om Sveits

Nedenfor kan du lese en rekke praktiske opplysninger i forbindelse med reiser til Sveits
 • Innbyggere 8,3 mill.
 • Hovedstad Bern
 • Språk Tysk, fransk, italiensk, retoromansk
 • Religion Romersk-katolisisme, protestantisme
 • Valuta Sveitsiske franc
 • Areal 41.277 km2

Verdt å vite

Tidsforskjell
Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Sveits.
Transport i Sveits
På Albatros' rundreiser i Sveits bruker vi busser av god standard når vi skal rundt i landet. Alle busser har naturligvis klimaanlegg.
Økonomi
Prisene i Sveits ligger i den høye enden sammenlignet med resten av Europa. Et utmerket måltid mat på en restaurant kan fås for 200–400 kroner.
Drikkepenger

Langt de fleste hoteller, restauranter, kafeer og lignende legger 15% i serviceavgift på regningen. Du kan likevel velge å avrunde oppover hvis du har vært tilfreds med betjeningen. Det gjør sveitserne vanligvis selv.

Ved cruise gjelder andre regler, se programmet for reisen din.

Valuta og kredittkort

Valutaen i Sveits er sveitsiske franc (CHF). Det er 100 centimer i 1 franc. Du kan veksle til franc både hjemme og i Sveits.

Visa, MasterCard, Diners og American Express kan brukes som betalingskort nesten overalt i Sveits. I de større byene er det minibanker der du kan ta ut kontanter.

Elektrisitet
I Sveits bruker man 220/230 volt, som i Norge. Stikkontaktene er av samme type som vi kjenner fra Norge, så det er ikke nødvendig å ta med adapter.
Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Sveits er +41. Det kan være dyrt å ringe hjem fra Sveits, motta oppringninger og bruke mobiltelefonens internettadgang. Sjekk eventuelt priser og dekning hos mobilselskapet ditt.

Mange hoteller, restauranter og kafeer tilbyr internettadgang, eventuelt mot betaling. Mange steder ligger der også internettkafeer der man betaler på timebasis. Hastigheten er de fleste steder av samme kvalitet som hjemme.

Takt og tone
Hvis du utviser alminnelig høflighet og husker å sette pris på severdigheter og naturscenerier, vil sveitserne nyte å ha deg som gjest i landet sitt.
Røyking

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Sveitsreiser

 • Elvecruise på Rhinen med Basel, Amsterdam og Köln

  Seil langs det beste av Rhinen og oppdag de hyggelige middelalderbyene og UNESCO-beskyttede elvelandskap med slott, fjell og vinkledde bakker.

  4,3
  • 23-06-2024
  • 8 dager
  • 20 998,–
  fra Oslo
Kontakt oss

Ring til oss på
tlf. 21 98 45 45
og hør nærmere