Den store rundreisen i Georgia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Få det beste av Kaukasus med storslått natur, rike kulturopplevelser og gastronomi i verdensklasse

”En gjest er en gave fra Gud” er et gammelt ordtak i Georgia, og georgierne er virkelig flinke til å ta seg av gjestene sine. Overalt møter du georgiere som ivrig forteller hvor fantastisk Georgia er, for de er ikke bare fantastiske verter, de er også utrolig stolte av det lille landet sitt. Med et helt unikt språk og et eget alfabet, en dramatisk og spennende historie samt et kjøkken som er blant de beste i verden, har georgierne også mye å være stolte av. 

På denne turen har vi samlet det beste fra hele landet! Vi starter i landets vakre hovedstad, Tbilisi, som oser av liv og aktivitet. Vi fortsetter herfra til det religiøse hovedkvarteret i Mtskheta og videre vestover mot landets nest største by, Kutaisi. Her finner vi unike relikvier fra den sovjetrussiske perioden, en helt ny og ubrukt parlamentsbygning, samt noen av de mest imponerende dryppsteinsgrottene i verden. Vi skal også til Svartehavet og den gamle havnebyen Batumi, som byr på palmer, eksklusive butikker, og ikke minst en over 6 km lang havnepromenade.

Til slutt besøker vi den eldgamle byen Uplistsikhe og Stalins fødested Gori, samt muligheten til å besøke Georgias velkjente vinregion, Kakheti, hvor vi skal smake på de gode dråpene og spise privat med en lokal familie.

Underveis bor vi på små, gode privateide hoteller, opplever det beste av det georgiske kjøkken og transporteres rundt i moderne busser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram 9 dager
Dag 1
Oslo – Tbilisi
Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Dag 3
Tbilisi–Mtskheta–Kaspi–Kutaisi. Svetitskhoveli-katedralen, Jvari klosteret og vinsmaking
Dag 4
Kutaisi–Batumi–Kutaisi. Byrundtur og tid på egen hånd
Dag 5
Kutaisi–Tskaltubo–Prometheus–Kutaisi. Lokalt marked, sanatoriene ved Tskaltubo og de imponerende Prometeus hulene
Dag 6
Kutaisi–Gori–Uplistsikhe–Tbilisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe
Dag 7
Tbilisi. Mulighet for ekstrautflukt til fjellandsby med lokal lunsj
Dag 8
Tbilisi. Opplevelser på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9
Tbilisi–Oslo. Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
16 998,–
Oslo
OBS Denne avgangen har et litt annerledes program. Klikk på datoen for å se det.
16 998,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Tbilisi

Vi flyr til Georgias hovedstad, Tbilisi, hvor vi ankommer neste dag. Mellomlanding i Riga. 

Dag 2
Tbilisi. Ankomst og byrundtur inklusive den gamle bydelen, Metekhi-kirken, Narikhala-fortet og Frihetsplassen
Vi besøger den gamle bydel i Tbilisi

Ved ankomst til Tbilisi kjører vi til hotellet vårt, der det blir mulig å slappe av og sove ytterligere et par timer før dagens program starter.

Tbilisi er en gammel by, med en historie som når helt tilbake til 300-tallet fvt. Byen er imidlertid flere ganger gjennom historien blitt nærmest jevnet med jorden av angripende invasjonsstyrker, senest i 1795, da Persias Aga Mohammed Khan brente byen ned til grunnen.

Første stopp er en tur i den gamle bydelen, som med sine svingende gater og skjeve balkonger har en atmosfære av tidligere tiders Kaukasia. Vi stopper ved Metekhi-kirken, som er oppført i slutten av 1200-tallet og gjenoppbygd utallige ganger siden da. Allerede på 400-tallet lå det en kirke her som var bygd av kong Vakhtang Gorgasali (etter sagnet var han Tbilisis grunnlegger). Her finner man et gravsted for den kvinnelige martyren St. Shushanik, som ble torturert til døde av sin mann i 544 fordi hun nektet å oppgi sin tro. 

Vi går nå opp til et av byens gamle badehus, som er bygd direkte over en av de varme kildene som strømmer opp fra undergrunnen mange steder i Tbilisi. ’Tbili’ betyr da også ’varm’, og vannet holder en temperatur på 38–40 grader. På tross av lukten fra det svovelholdige vannet er badehusene fremdeles populære, og mange drar dit for å lindre hudlidelser og gikt, få en massasje eller bare en hyggestund. Vi tar turen opp til toppen av Sololaki-høydedraget, der Narikala-fortet troner som tatt ut av en ridderroman. Det er byens eldste fort, med røtter tilbake til 200-tallet, men som alt annet i Tbilisi er det ødelagt og gjenoppbygd flere ganger. Utsikten her ovenfra er likevel helt intakt, og gir et godt overblikk over den gamle bydelen.

Vi avrunder turen med en spasertur opp til Frihetsplassen, byens hovedtorg. Derfra går Rustaveli-strøket, den absolutte hovedgaten i Tbilisi, der parlamentet og flere store museer har adresse. Vi spiser middag på en lokal restaurant med typiske georgiske retter før vi kan få en tiltrengt nattesøvn etter en lang og innholdsrik dag.

Dag 3
Tbilisi–Mtskheta–Kaspi–Kutaisi. Svetitskhoveli-katedralen, Jvari klosteret og vinsmaking

Etter frokost tar vi avskjed med Tbilisi og sette kursen mot den nærliggende byen Mtskheta, som er landets religiøse sentrum.

Kristendommen ble statsreligion i Georgia i år 317, 14 år etter Armenia. Kirkene i området rundt byen Mtskheta hører til de eldste og viktigste i hele Georgia, og UNESCO har anerkjent kirkenes betydning med en plass på verdensarvlisten. Det gjelder for eksempel Jvari-klostret, som ligger oppe på en åstopp med vakker utsikt over byen og elva Mtkvari, som slynger seg nedenfor. Det lille klostret ble bygd tidlig på 600-tallet på et hellig sted, der enten St. Nino (en kvinnelig evangelist) eller kong Mirian, som hun omvendte til kristendommen, satte et stort trekors. Bygningen er strengt symmetrisk, og utlagt i en korsform med ekstra rom mellom «armene», så hele grunnplanen blir åttekantet. 

Inne i Mtskheta by finner vi Svetitskhoveli-katedralen, som er den nest største kirken i hele Georgia, og en av de viktigste. Erkebiskopen av Mtskheta og Tbilisi har sitt sete her, og selveste Jesu kjortel sies å være begravet under kirken. Den opprinnelige trekirken fra 300-tallet ble etter ca. hundre år erstattet av en steinkirke. Man kan ennå se restene av den i den nåværende konstruksjonen, som er fra 1000-tallet. Katedralen har vært enorm for sin tid, og den er utsmykket med utskjæringer både ute og inne. 

Det er nå på tide å fortsette vestover mot Kaspi vinregion, hvor vi nyter en lunsj og smaker på de gode dråpene. Vi besøker en lokal vingård som spesialiserer seg på den helt spesielle georgiske vinen.

Det er blitt laget vin i Georgia de siste 7000 årene, og spesielt i Kakheti-regionen preger vinmarkene landskapet. Den tradisjonelle metoden er å la druesaften gjære i leirkrukker (qveri) som er nedsenket i jorden, men i de senere årene har både druesorter og produksjonsmetoder fra Europa vunnet innpass – uten å utkonkurrere de gamle. 

Etter noen spennende smaksopplevelser fortsetter vi det siste stykket til Kutaisi, hvor vi sjekker inn på hotellet vårt. Hvis tiden tillater det, går vi en liten tur i nærområdet før middag.

Dag 4
Kutaisi–Batumi–Kutaisi. Byrundtur og tid på egen hånd

Etter frokost drar vi mot Georgias tredje største by, Batumi som ligger ved kysten av Svartehavet. 

Batumi som er en tidligere gresk handelsstasjon, ligger ved Svartehavskysten og kan pryde seg med et subtropisk klima som de seneste mange tiår har tiltrukket mange turister til området. I kjølvannet har det kommet moderne hoteller, casinoer og andre former for underholdning. Byen har fremdeles et hyggelig gammelt sentrum, en industrihavn som man har prøvd å pynte opp. Batumi Boulevard som ble grunnlagt i 1884 strekker seg 6 km langs kysten og byr på et stort utvalg av utendørsrestauranter, barer og kaféer. Det er her livet leves og byens sjel for alvor folder seg ut.

Vi spaserer langs havnepromenaden og innom byens vartegn, The Alphabet Tower, som er en hyllest til det georgiske skriftspråket. Vi går selvfølgelig også til noen av byens mange vakre plasser og ned den imponerende strandpromenaden som med sine nesten 7 kilometer hører til blant de lengste i verden. 

Resten av dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd. Rundt i byen er det mange spennende butikker og fredlige parker. Kanskje et besøk på det lille Nobel-museet som forteller historien om Nobel-brødrenes oljeeventyr i området.

Ut på ettermiddagen kjører vi tilbake til Kutaisi hvor vi avslutter dagen med å spise middag sammen på hotellet vårt. .

Dag 5
Kutaisi–Tskaltubo–Prometheus–Kutaisi. Lokalt marked, sanatoriene ved Tskaltubo og de imponerende Prometeus hulene

Vi starter dagen med å se nærmere på byens markedstorg. Her tilbys alt fra gummistøvler til epler, barberutstyr og georgisk krydder – gjerne fra baksiden av en gammel låve – og prisene er satt til prute.

Vi setter nu kursen mot et veldig spesielt område like utenfor Kutaisi. På veien kjører vi forbi det georgiske parlamentet som ble flyttet til byen i 2012 på ordre fra den daværende president Saakashvili i et forsøk på å spre makten i landet. 

Om litt er vi omgitt av nedslitte bygninger som tidligere var Georgias største sanatorium. Da Tskaltubo var på sitt største på midten av 1960-tallet kom det over 100 000 besøkende hit hvert år, som overnattet på de mange hotellene og herbergene. Mange fikk også behandlinger med det helbredende vannet som Tskaltubo var så kjent for. Etter den russiske invasjonen av Abkhasia i 1992-93 ble en del av bygningene brukt som midlertidige boliger for flyktninger men i dag er livet sakte med sikkert på vei tilbake. Nye hotell popper opp og blander seg med de gamle kurbadene som i et visst omfang har blitt restaurert. 

Vi fortsetter heretter mot de imponerende hulene ved den lille landsbyen Kumistavi. Hulesystemene ble først oppdaget i 1984 og fikk navnet Prometheus etter et georgisk sagn. Hulene er de største i Georgia og de mest besøkte. På den 1,5 kilometer lange vandretur gjennom de vakre hulene ser vi stalakitter, stalagmitter, vann og saler som kan ta pusten fra selv den mest erfarne huleentusiast.

Vi er tilbake i Kutaisi sist på ettermiddagen og har kvelden fri til egne opplevelser. 

Dag 6
Kutaisi–Gori–Uplistsikhe–Tbilisi. Stalin-museet og oldtidsbyen Uplistsikhe

Det er nå dags å ta avskjed med Kutaisi og i dag drar vi mot oldtidsbyen Uplistsikhe, som er hugget direkte ut av klippen. Fra 500-tallet fvt. til 100-tallet var byen et førkristent religiøst sentrum der solgudinnen ble dyrket. Etter den arabiske invasjonen i området i 645 ble Uplistsikhe residens for de kristne kongene, som overtok de hedenske templene og omgjorde dem til kirker. Her fikk byen sin storhetstid og huset på ett tidspunkt hele 20 000 mennesker. Det vi ser i dag, er imidlertid mindre enn halvparten av den opprinnelige byen. Den ble nemlig grundig ødelagt av mongolene i 1240, og nå står bare restene av den innerste bykjernen tilbake. Vi kan likevel fremdeles beundre det arbeidet som er nedlagt i utformingen av grotte-rommene for over 2500 år siden.

I nærheten av Uplistsikhe ligger Josef Stalins fødeby, Gori. Overdekket av en paviljong i gresk-romersk stil ligger det beskjedne huset der Stalin – den gang Ioseb Besarionis dze Jugashvili – tilbrakte sine første fire leveår. Museet ligger ved siden av, og da det ble bygd i 1957, var det som en hyllest til den nylig avdøde lederen av USSR. Etter Georgias selvstendighet er skjønnmaleriet imidlertid blitt nyansert en smule, og utstillingen berører nå også utrenskningene og den politiske forfølgelsen, Gulag og pakten med Hitler i 1939. Dette er et viktig kapittel i verdenshistorien sett gjennom en nøkkelpersons livshistorie.  

Fra Stalin og Gori fortsetter vi det siste strekningen til hovedstaden Tbilisi.

Dag 7
Tbilisi. Mulighet for ekstrautflukt til fjellandsby med lokal lunsj
Batumi

I dag er det mulig å delta på en spennende ekstrautflukt til Kakheti-regionen øst for hovedstaden. 

Vi kjører mot en av områdets vakreste byer: den lille Signaghi, som ligger på en åstopp med utsikt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er smale, bratte brolagte gater og pastellfargede hus fra 1700- og 1800-tallet med utskårne trebalkonger. Den gamle bymuren fra 1700-tallet er fremdeles intakt, og man kan gå en liten tur på den.

Etter vi har sett litt nærmere på denne veldig interessante byen fortsetter vi mot landsbyen Sagaredjo hvor vi stopper hos en lokal bonde. Her spiser vi en god solid georgisk lunsj og får et inntrykk av livet på landet og hører om georgiske tradisjoner. 

Avslutningsvis skal vi naturligvis også smake på det som Kakheti er så berømt for, vinen! Vi besøker en vingård i området og smaker på de lokale dråpene og får vite mer om den georgiske vintradisjonen. 

Sist på ettermiddagen drar vi tilbake til hovedstaden hvor vi ankommer ved middagstid.

Dag 8
Tbilisi. Opplevelser på egen hånd og avskjedsmiddag

Dagen er satt av til opplevelser på egenhånd i den georgiske hovedstaden, og mulighetene er mange. Har du lyst på et museumsbesøk eller to, er det for eksempel Nasjonalmuseet, som for noen år siden gjennomgikk en større restaurering, og hvis eldgamle samling er svært interessant. Ikke langt derfra ligger Nasjonalgalleriet, som viser det beste innen georgisk kunst – inkludert en rekke malerier av Niko Pirosmani.

Er været til friluftsliv kan du besøke byens botaniske hage i de tidligere kongehagene, eller friluftsmuseet, som ligger litt utenfor sentrum. Hvis du tør å besøke et av byens badehus, vil du være i godt selskap – store personligheter som Pushkin og Alexandre Dumas har også gjort det, og Pushkin omtalte det angivelig som det beste badet han noen gang har hatt.

Du kan også bare gå rundt i byen, som ikke har mangel på kafeer eller spisesteder. Og på et tidspunkt bør du smake den georgiske nasjonalretten nr. 1, khachapuri – en slags ostepai som finnes i mange varianter. Ikke kalorifattig, men god som hurtigmat på veien.

Om kvelden samles vi alle igjen for å si farvel til det vakre landet og dets utsøkte kjøkken, som også vil gi oss noen herlige opplevelser denne kvelden.

Dag 9
Tbilisi–Oslo. Hjemreise

Vi tar avskjed med vakre Georgia. Med kufferten full av gode minner reiser vi tidlig om morgenen til flyplassen i Tbilisi og flyr hjemover til Norge. 

Ekstrautflukt til fjellandsbyen Sighnaghi inkl. lokal lunsj

På denne ekstrautflukten kan du besøke Kakheti-regionen øst for hovedstaden. Vi besøker blant annet en av de vakreste byene i området: den lille Signaghi, som ligger på en bakketopp med utsikt over Alazani-dalen og Kaukasus i det fjerne. Her er trange, bratte, brosteinsbelagte gater og pastellfargede hus fra 1600- og 1800-tallet med utskårne trebalkonger.

Etter å ha sett nærmere på Sighnaghi, fortsetter vi mot landsbyen Sagaredjo, hvor vi stopper ved en lokal bonde. Her spiser vi en god, solid georgisk lunsj og får et inntrykk av livet på landsbygda og hører om georgiske tradisjoner. Sent på ettermiddagen setter vi kursen tilbake mot hovedstaden, hvor vi ankommer sent på ettermiddagen

Pris: kr. 898,- pr. person

Utfluktspakken må bestilles hjemmefra senest 45 dager før avreise og skal gjennomføres med minimum 12 deltakere.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 16 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo – Tbilisi og Batumi – Oslo med mellomlanding
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på gode 3- og 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig (dag 2 – 8)
 • Lunsj dag 2, 3, 5 og 6
 • Middag dag 2, 3 og 8
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Ekstrautflukt til Sighnaghi på dag 7
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. 40 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Innkvartering

Vi bor på hoteller med alminnelige fasiliteter. Hotellene er valgt ut fra beliggenhet og hyggelig stemning. Vi benytter  oss av gode lokale 3–4-stjerners hoteller, som er sjarmerende på tross av en enkel standard. Både servicenivå og standard kan være litt annerledes enn det man er vant til i vår del av Europa. Uansett standard er det alltid eget bad og toalett på hotellene. Den endelige hotellisten vil bli sendt sammen med avreisebrevet 7 dager før avreise.

Reisens krav til bevegelighet

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten hjelp.

Besøk i orthodokse kirker

I ortodokse kirker er det sedvane at kvinner dekker håret med et skaut. Det kan derfor være en god idé å ha med et slikt på utfluktene. Menn bør derimot ikke ha noe på hodet i kirkene.

Mer om Georgien

Her kan du lese mer om Georgia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/georgia

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler

Ortodoks påske

Den ortodokse påsken er noen av de største helligdagene i denne delen av verden. Feiringene kan påvirke enkelte punkter i reiseprogrammet men vi prøver naturligvis å gjennomføre alt som planlagt. Skulle det ikke bli mulig vil vi informere om mindre endringer i programmet i forbindelse med avreisebrevet som dere mottar senest 14 dager før avreise.

Hånden på hjertet

Flyreisen

Vi flyr med Air Baltic som har nattfly til Tbilisi og Batumi. vi har selvfølgelig inkludert hotell på både ankomst og avreisedagen så belastningen blir så begrenset som mulig. 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 3 out of 5 by from En fin tur, som gir mange ideer til neste besøk til Georgia Reisen var lærerik. Fikk se mye. Reiselederen vår var flink, snill og passe streng.
Date published: 2024-03-11
Rated 5 out of 5 by from Georgia turen. Vi hadde en utmerket guide som alltid var bli og imøtekommende. Det var en virkelig opplevelse. Vil man skrive mer, må det være kun skryt... Guiden klarte å styre gruppen (svensk-norsk) hvor det var en harmoni og vennskapelig atmosfere.
Date published: 2024-03-10
 • y_2024, m_5, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_GERTR12, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser