Nyttår i Roma

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Møt det nye året i antikkens Roma

Hils det nye året velkommen i Roma, Den evige stad, og opplev de historiske attraksjonene, folkelivet og stemningen. Vi begynner reisen med å få et inntrykk av hovedstadens mange severdigheter. På en spasertur gjennom den spennende storbyen stifter vi bekjentskap med blant annet Spansketrappen, Trevi-fontenen, Pantheon og ikke minst Romas dagligstue, Piazza Navona. Det blir også tid til å besøke den imponerende Peterskirken og kanskje litt shopping før vi feirer det nye året med en storslått middag på en av Romas gode restauranter i gåavstand til både hotellet og Piazza Navona. Vin og sprudlende spumante er selvfølgelig inkludert i arrangementet.

Hvis du har lyst kan du delta på en ekstrautflukt til «Castelli Romani», de små fjellbyene utenfor Roma, som romerne strømmer til i helgene. Her ligger den kjente vinbyen Frascati, der vi skal smake på den lokale vinen, og senere går turen til Castel Gandolfo der paven har sin sommerresidens.

Vi bor sentralt i byen på Hotel Cicerone, som ligger i gåavstand til Spansketrappen og Peterskirken.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Jul og nyttår, Storbyferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta EUR

Dagsprogram 5 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo til lufthavnen i Roma
Dag 2
Bytur i Roma til fots og tid på egen hånd
Dag 3
Mulighet for utflukt til Castelli Romani og nyttårsmiddag
Dag 4
På egen hånd i Roma, eventuelt besøk i Peterskirken eller se stuping fra Ponte Cavour
Dag 5
Hjemreise til Norge

Hoteller

Hotel Cicerone

Hotellet vårt ligger sentralt mellom Spansketrappen og Peterskirken, ikke langt fra Engelsborg. Det er en ideel beliggenhet når man skal gå til fots rundt i Roma. Bydelen har mange herlige restauranter med rimelige priser, og vi er også i nærheten av Via Cola di Rienzo, en av Romas absolutt beste handlegater.

Hotel Cicerone er et herlig firestjerners hotell. Frokosten er kontinental. Rommene har aircondition, tv, hårtørker, sikkerhetsboks og telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Se mer på www.hotelciceronerome.com

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo til lufthavnen i Roma

Etter ankomsten til Roma kjører vi til hotellet vårt som er ligger sentralt til i det flotte Prati området. Her bor vi rett ved det imponerende Justispalasset, tett på Vatikanet og i gåavstand til Spansketrappen og mange av Romas høydepunkter.

Etter innsjekkingen kan man gå ut på egen hånd og nyte en god middag. Hvorfor ikke spasere forbi den vakre engleborgen, Castel Sant'Angelo? Opprinnelig var det keiser Hadrians mausoleum, men det ble senere brukt som både borg og fengsel, og i dag er det museum. Det er også her den tredje akten av operaen Tosca utspiller seg. Heretter kan man fortsette langs den brede og vakre gaten Via delle Conciliazione, som går fram til Petersplassen med den lille julekrybben og det flotte juletreet. Kanksje er det lys i pavens vindu? En ting er sikkert: Det er en helt spesiell julestemning her på den katolske kirkens helligste sted. 

Obs: Siden vi skal samle gruppen må vi forvente ca. 15–20 minutters ventetid på flyplassen mellom flyenes planmessige ankomster.

Dag 2
Bytur i Roma til fots og tid på egen hånd

Vi starter dagen med en informativ spasertur gjennom Roma sammen med reiselederen vår. Vi passerer Spansketrappen, Trevi fontenen, Montecitorio med parlamentet, Pantheon og Piazza Navona. Etter spaserturen arrangerer reiselederen en deilig lunsj på en hyggelig, typisk italiensk restaurant, hvor man kan prøve noen av de mange  spesialitetene her. (Påmelding på ankomstdagen).

Resten av dagen er på egen hånd og i dag har butikkene åpent. Det er mulig å besøke den elegante innkjøpsgaten Via Condotti, eller også sette seg med et glass god vin på den livlige markedsplassen Campo dei Fiori. Man kan se nærmere på Forum Romanum og Capitol, eller bare nyte å rusle rundt i de stemningsfulle gatene.

Dag 3
Mulighet for utflukt til Castelli Romani og nyttårsmiddag

Hvis du har kjøpt utflukten til Castelli Romani, går turen nå til Albanerfjellene utenfor Roma. Om morgenen besøker vi Castelgandolfo, den lille byen i fjellene der Paven har sommerpalasset sitt. Her kan vi nyte utsikten over den flotte Albaner-sjøen før vi kjører videre til byen Frascati som er kjent for sin gode friske hvitvin og ikke minst sin pattegris. Vi skal selvfølgelig smake på den lokale spesialitet når vi besøker et av områdets små, beskjedne serveringssteder. Her sitter vi på benker ved trebord med papirduk, og får tilbudt brød, pølse, ost og pattegris.

Vi er tilbake i Roma midt på ettermiddagen (ca kl.16). Utflukten koster kr. 355 kroner og bestilles og betales hjemmefra (gjennomføres ved 20 pers.)

Om kvelden spiser vi en stor italiensk nyttårsmiddag på en av byens gode restauranter. Vi har reservert plass på Osteria de Memmo i Santori, som ligger i det sentrale Roma. Restauranten drives av Memmo, som i over førti år har servert mat for alle i Roma – kjente som ukjente. Middagen inkluderer selvfølgelig vann, vin og sprudlende bobler til å skåle det nye året inn med. Middagen består av italienske retter, og italienerne kaller denne middagen 'il cenone' - den store middag. Vi blir med andre ord helt sikkert mette. Restauranten ligger strategisk plassert i gåavstand fra hotellet så man lett kan komme hjem samtidig som det ikke er langt til den flotte Piazza Navona. Ved midnatt blir det fyrverkeri.

Hotellet ligger rett ved Tiberen, og her har man en flott utsikt over den opplyste byen.

Etter midnatt fylles byens gater. Flere steder er det utendørs konserter, blant annet ved Piazza Venezia og på Piazza del Pololo. Når man rusler tilbake til hotellet og krysser Tiberen, vil man kunne kaste årets første blikk på Peterskirkens flotte, opplyste kuppel.

Dag 4
På egen hånd i Roma, eventuelt besøk i Peterskirken eller se stuping fra Ponte Cavour
Solnedgang over Petersplassen

I dag er det mulig å sove litt lengre enn ellers og bruke årets første dag på å kose seg i Den Evige Stad på egen hånd. Nyt en kaffe på en av byens Piazza´er. Ta en gåtur i Borghese Parken eller blant Romas fantastiske bygninger og små gater og smug.

Rundt jul og nyttår strømmer romerne til Vatikanet og Peterskirken. Og har man enda ikke sett Peterskirken, er det en opplagt dag å besøke det som av katolikkene blir betraktet som kristenhetens sentrum. Kirken, som er verdens største, ble bygget der apostelen Peter ifølge tradisjonen ble begravet. Her ble den første kirke oppført av keiser Konstantin år 324. Kirken forfalt og ble plyndret i 846 av saracenerne og senere på nytt da pavene på 1300-tallet hadde flyttet til Avignon i Frankrike. Det var Pave Julius II som senere valgte å bygge den nye kirken over Peters grav, og i 1506 begynte byggingen og grunnstenene ble lagt til en kirke som skulle overgå antikkens bygninger med sin enorme kuppel. Kunstnere som Bramante og Michelangelo bidro til å skape dette mesterverket som i dag fremstår som et av de mest imponerende kirkebygg i verden.

En annen opplevelse vi kan anbefale foregår tett på hotellet vårt: I nærheten av hotellet kan man klokken tolv oppleve en morsom romersk tradisjon som oppstod i 1946. Ved Ponte Cavour møtes en flokk vågale menn for å stupe ned i Tiberens iskalde vann, et hopp på ca 12 meter avhengig av hvor mye vann det er i elven. Den lyshårede Guiseppe Palmulli, også kalt ”Il Biondo” er hovedattraksjonen når han, med sin blonde ”løvemanke”, som en Tarzan hopper opp på broens rekkverk og mottar folkets hyllest før han stuper med hodet først ned i det iskalde vannet. Vel oppe av vannet igjen blir de hyllet som helter slik datidens gladiatorer også ble.

Dag 5
Hjemreise til Norge
Nyt livet i Roma

Etter frokost er det mulighet for å gjøre de siste innkjøp før vi begir oss til Romas lufthavn for å reise tilbake til Norge.

Utflukt til Castelli Romani

Utflukt til Albanerfjellene utenfor Roma. Fra om morgenen besøker vi Castel Gandolfo, den lille byen i fjellene der paven har sommerpalasset sitt. Her kan vi nyte utsikten over den vakre Albanersjøen før vi kjører til byen Frascati, som er kjent for sin glimrende, friske hvitvin og ikke minst sin pattegris. Vi skal naturligvis smake på de lokale spesialitetene når vi besøker et av områdets små, ydmyke serveringssteder. Her sitter vi på benker ved trebord med papirduk og smaker på brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbake i Roma midt på ettermiddagen (ca. kl. 16), så vi har tid til å skifte før nyttårsmiddagen.

Pris kr 450,–
Utflukten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dager innen avreise og gjennomføres ved 20 deltakere.

Prisinformasjon

Ekstrautflukt

Utflukt til Castelli Romani kr 360,– per person (skal bestilles og betales hjemmefra – gjennomføres ved 20 deltakere)

Prisen inkluderer
 • Fly Oslo – Roma t/r med mellomlanding
 • Norsk/svensk reiseleder 
 • Transporter og utflukter ifølge program
 • Innkvartering i dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Kontinental frokost og nyttårsmiddag dag 3
 • Byskatt i Roma (24 euro per person)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Castelli Romani kr 360,–
 • Reiseforsikring 
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Nyttårsmiddag

Om kvelden 31. desember skal vi spise en god italiensk nyttårsmiddag på en av byens gode restauranter. Vi har reservert bord på en hyggelig restaurant som ligger sentralt i Roma, veldig nært Pantheon. Restaurantens eier har respekt for mat og vin, og her får vi en lekker nyttårsmeny. Middagen inkluderer naturligvis vann, vin og bobler til å skåle inn nyttåret med. Middagen består av italienske retter. Italienerne kaller denne middagen for «il cenone», den store middagen – så vi skal nok bli mette.

Restauranten ligger strategisk godt til: Den er i gåavstand fra hotellet, så det er lett å komme seg tilbake dit, og samtidig er det ikke langt til vakre Piazza Navona. Hotellet ligger like ved Tiberen, og her får man flott utsikt over den opplyste byen når romerne setter opp fyrverkeriet sitt ved midnatt. Etter midnatt fylles gatene i byen. Flere steder er det utendørs konserter, blant annet ved Piazza Venezia og på Piazza del Popolo. Når man slentrer tilbake mot hotellet vil man kunne kaste årets første blikk på Peterskirkens vakre, opplyste kuppel når man krysser Tiberen for å komme tilbake til hotellet.

OBS

Siden vi skal samle gruppen må vi regne med snaue 15–20 minutters ventetid på flyplassen mellom flyenes ankomster.

Hotellet

Hotellet vårt ligger sentralt mellom Spansketrappen og Peterskirken, nært Engelsborg. Det er en ideell beliggenhet når man skal bevege seg rundt i Roma til fots. Bydelen har mange gode restauranter til rimelige priser, og vi er også nært en av Romas absolutt beste handlegater, Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et herlig firestjerners hotell. Frokosten er kontinental. Rommene har aircondition, tv, hårføner, safe og telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

Se mer på www.hotelciceronerome.com

Hotel Cicerone Rome
Via Cicerone, 55/C, 
Rome, Italy - 00193
+39 06 3576

Bagasje

Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Forlengelse/endringer

Reisen selges som en hel pakke, og ved endringer vil det ikke være mulig å refundere de delene av pakken som ikke benyttes.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from EN FIN REISE MED GODE OPPLEVELSER OG 18 GRADER + GODE SKO ET MUST I ROMA OG VI GIKK MYE TIL DE FOSKJELLIGE AKTIVITER. JEG VILLE GJERNE HA VISST HVORDAN FLYRUTEN VAR SATT OPP FØR JEG BEKREFTET OG BETALTE. HOTELLET LÅ VELDIG SENTRALT OG DEKKET BEHOVET FOR STORBY HOTELL. ENKEL MEN OK FROKOST. FINE GUIDER
Date published: 2023-01-03
Rated 5 out of 5 by from meget bra opplegg,spennende restauranter,super konsert Alle 3 reiseledere var meget hyggelige ,positive,kunne sin jobb kjente Roma,
Date published: 2020-01-04
 • y_2024, m_5, d_21, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_no_NO, sid_ITRTR56, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser