Reis til Italia

Klær henger til tørk over de smale gatene mellom de vakre, jordfargede husfasadene i Romas gamle arbeiderkvarter, Trastevere. En gruppe smågutter spiller ball mot en mur. En ung fyr med solbrillene på hodet setter Vespaen sin fra seg, og hilser på de gamle, espressodrikkende mennene som sitter på en liten utendørs kaffebar. De innleder straks en samtale man ikke behøver å kunne italiensk for å forstå. Emnet er fotball, og gloser om Juventus og Fiorentina fyker gjennom luften og blander seg med lyden av den tette trafikken og duften av kokende pasta marinara. Det er ferie i Italia.

Innbyggere 62 mill.
Hovedstad Roma
Språk Italiensk
Il Tricolore har vært i bruk siden 1948, men fargene har gått igjen i italienske flagg siden 1700-tallet
Visste du...

at italienerne alltid har vært stolte av sin kokekunst? Den første italienske kokeboken ble skrevet i 1474 av Bartolomeo Sicci.

at i 1914 ble seks kvinner stilt for retten på Sardinia? Forbrytelsen? De drev med svartekunst!

Roma

Av Italias 62 millioner innbyggere, bor 2,7 millioner i landets praktfulle hovedstad. Hvert år hjemsøkes byen av folk fra alle verdensdeler som med egne øyne vil se noen av verdens mest kjente historiske byggverk: Forum Romanum og Colosseum fører oss tilbake til det store imperiets tid, da slaver kjempet for livet mot andre gladiatorer eller ville dyr. Og i tillegg Vatikanet med det imponerende sixtinske kapell og den svimlende utsikten fra toppen av Peterskirken. Pantheon, Trevifontenen og Cæsars berømte akvedukter er også med på å lokke tusenvis av turister til byen. Roma er også livsnyternes by og mellom den obligatoriske sightseeingen skal det også være tid til rolige turer i Villa Borghese, til å drikke kaffe på en av de mange piazzaene eller til å sette seg ned på Spansketrappa for å nyte dagen eller følge strømmen av stilbevisste unge, som oppslukes av motebutikkene i gatene omkring.

Milano

Sier man mote og Italia i samme åndedrag, kommer man ikke utenom Milano. Hvis du er på jakt etter moteopplevelser av den ultrahippe typen, skal du gå en tur langs Via Monte Napoleone, der de ekstravagante butikkene ligger side om side, eller på Vittorio Emanuele II, der de motebevisste italienske kvinnene går autonom catwalk nedover gaten. Nord-Italias store industriby er også kjent som hjemby for fremgangsrike merker og industrivirksomheter som Pirelli, Campari og Alfa Romeo. Byens fremtredende kjennetegn er likevel den storslåtte domkirken Duomo med sine mange skulpturer og spir, som det tok nesten 500 år å bygge.

Milano

Nord-Italia

Nær Milano, på solsiden av Alpene, ligger de vakre sjøene, Comosjøen samt Maggiore, Lugano og Orta, og lenger inn i landet den vakre Gardasjøen, som mange skandinaver kjenner som en av de første, store turistdestinasjonene i Italia. Er du på de kanter, bør du i tillegg også oppleve Verona, som foruten historien om Romeo og Julie, er kjent for å huse de vakre amfiteatrene, der du kan se operaforestillinger under åpen himmel. Det er også musikk i Venezia, hver eneste dag rundt Markusplassen, når det er karneval i februar og når gondolieren lar gondolen gli avsted på Canal Grande. Den fascinerende kanalbyen med Dogepalasset, Sukkenes bro og de mange vakre paleene frister mange til å feriere i Italia. Det er også mange flotte paleer og palasser i Firenze. Den gamle, karakteristiske grønnstripete marmorkirken med sin nygotiske fasade er også vakker. I Firenze bør du også få med deg det store, fargerike markedet rundt Piazza San Lorenzo.
Verona

Sør-Italia og Sicilia

Sør-Italia rommer flere kapitler i seg selv, og går reisen til Napoli, bør du foruten det yrende livet i det berømte Spaccanapoli-kvarteret, også ta turen til toppen av Vesuv. Og naturligvis til Pompeii, som for nesten to tusen år siden fikk kjenne vulkanens krefter, da oldtidsbyen ble begravd under flere meter tykk aske. Det er også mulig å oppleve mer vulkansk aktivitet på Sicilia, der Etna med sine 3323 meter i høyden og en kraterdiameter på 40 km, er den største vulkanen i Europa. Du kan for eksempel betrakte Etna på avstand fra den sjarmerende sicilianske byen Taormina, som ligger på en 200 meter høy klippeavsats med utsikt over Det joniske hav.
Etna
Stift også bekjentskap med Sicilias viktigste havneby Messina, som har røtter helt tilbake i den greske mytologien. Mange av byens historiske bygninger ble ødelagt under flere jordskjelv på 1900-tallet, men byen er siden den gang blitt gjenoppbygd. Byens varemerke er verdens største astronomiske ur, Orologio Astronomico på Piazza del Duomo, som gir lyd fra seg hver dag på slaget 12. Det er også verdt å få med seg byens imponerende katedral, Duomo. Ferie i Italia er også badeferie. Den italienske riviera, Adriaterhavskysten, Middelhavet, Amalfikysten, badesjøene eller øyene i Napoli-bukten byr alle på gode muligheter til å kombinere store kulturopplevelser med avslappende solferie.
Se også våre tips til
10 steder i Europa du ikke visste du drømte om å reise til
Mesina

Italiareiser

 • Italienske gleder

  Opplev fantastiske Sør-Italia med romantiske Capri, storbyen Napoli, antikke Pompeii, Amalfikysten og Paestum

  4,3
  • 2 avreiser
  • 8 dager
  • Fra 14 998,–
  fra Oslo
 • Det beste av Nord-Italia

  Gardasjøen, Venezia, Verona og Sør-Tyrol

  4,3
  • 4 avreiser
  • 7 dager
  • Fra 13 498,–
  fra Oslo
 • Adriaterhavskysten i Italia

  Emilia-Romagna, Le Marche og San Marino

  4,2
  • 17-09-2024
  • 8 dager
  • 14 998,–
  fra Oslo
Del denne siden