Høstreise til fortryllende Sicilia

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Nyt den vakre øya Sicilia med ville vulkaner, rik historie og fantastisk landskap. Inkludert halvpensjon og utflukter

Å beskrive Sicilia med ord er nesten umulig. Når solens stråler maler pittoreske Tormina i morgengryets farger gir Etna fra seg et vulkansk sukk som stiger høyt på himmelen. Her har det blitt skapt store dramaer, fra homeriske epos om glupske udyr til den nervepirrende Gudfaren-trilogien. På denne reisen til Sicilia bor vi på Hotel Ariston i Taormina med den flotte utsikten til evig rykende Etna i det fjerne. Vi fyller det herlige dagene med spennende utflukter til både kjente og mindre kjente steder på Sicilia, flotte spaserturer og tid til å nyte livet. Naturligvis er en rekke utflukter inkludert i prisen, blant annet til Savoca, der Gudfaren-filmene ble innspilt.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Vin & gastronomi

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Oslo – Catania. Videre mot Taormina og byrundtur
Dag 2
Utflukt til Giardini-Naxos, Savoca og Castelmola
Dag 3
Utflukt til Siracusa
Dag 4
Mulig utflukt til vulkanen Etna (ikke inkl.)
Dag 5
Utflukt til Piazza Armerina og Tempeldalen i Agrigento
Dag 6
Vandring med piknik
Dag 7
Utflukt til Randazzo med typisk siciliansk lunsj
Dag 8
Catania–Oslo. Besøk i Catania før hjemreise

Hoteller

Hotel Ariston

Hotel Ariston ligger vakkert til i Taormina for foten av klippen, ikke langt fra det antikke teateret og med flott utsikt over havet. Der det ligger på en klippevegg er utsikten ikke mindre enn sensasjonell.

Hotellet har 4 stjerner, men for ikke å skape for høye forventninger velger vi å kalle det et hotell av bedre mellomklasse (3+). Hotellet ligger perfekt til for våre opplevelser, og er helt perfekt for å nyte livet i Taormina.

Det er vakkert i Taormina og noe å se på i alle retninger. Se opp, så har du fjellene, og du kan se det gresk-romerske teateret. Butikker, kafeer og restauranter er bare fem minutter unna, og vil du på stranden er det bare et par minutter med svevebanen før du har sand mellom tærne.

Hotellet selv har en klippefylt hage med blomster og palmer. Inne er det lyst og deilig med en åpen lobby som er utsmykket med skinnende marmor og enkelte spotlights. Rommene er kanskje forholdsvis enkle, men de er lyse og har en god størrelse.

Nå solen skinner er hagen fantastisk. Her finner man tre terrasser med solsenger og parasoller, og man kan ta en dukkert i svømmebassenget hvis været tillater det.

Hotellet har en pianobar som er åpen flere kvelder om uken, og den er et populært samlingssted. En gang i uken arrangeres det siciliansk kveld med folkemusikk.

Rommene på Ariston varierer i størrelse. Det er flere romtyper å velge mellom, og du kan blant annet bestille havutsikt og balkong. Rommene vender enten ut mot fjellsiden eller mot havet. Det er naturligvis mer sol og lys på forsiden og rommene på baksiden ligger forholdsvis nærme fjellsiden mot Det greske teater, men har ingen desidert utsikt.

Hotel Ariston har 152 rom og er oppført i 1970/1995. Hotellet har fem etasjer og er renovert løpende. Det er nivåforskjeller på hotellet, og generelt skal man være normalt god til beins for å få det fulle utbytte av Taormina. Det er i alt 4 heiser på hotellet.

Transferbussen stopper ca. 100 m fra hotellet og bagasje transporteres herfra til hotellet. Hotellet ligger i et hotellområde med begrenset lokal trafikk. Både frokost og middag er buffet. Det er internett på hotellet mot betaling. Spesialpris for en måned er ca 20€ (mars 2014).

Måltider

Reisen inkluderer halvpensjon som består av frokost og middag. Maten er glimrende og serveres i hotellets restaurant.

Hotellets adresse
Via Bagnoli Croce 168,
Taormina
Telefon +39-0942 61 90

Se video fra hotellet her: www.youtube.com/watch?v=I76UZMcwthE

Romtyper på Hotel Ariston
Vi har seks forskjellige typer rom. På hotellets hjemmeside er ikke beskrivelsene korrekte, så vi henviser til vårt program:

Type 1 – Standard dobbeltrom
Standard dobbeltrom til to personer, ingen uteplass. Utsikt mot fjellsiden. Alle rom har bad/dusj, toalett, telefon, satellitt-tv og minibar.

Type 2 – dobbeltrom med balkong/terrasse
Standard dobbeltrom til to personer. Utsikt mot fjellsiden. Alle rom har bad/dusj, toalett, telefon, satellitt-tv og minibar.

Type 3 – Dobbeltrom med havutsikt
Dobbeltrom med havutsikt til to personer, ingen uteplass. Alle rom har bad/dusj, toalett, telefon, satellitt-tv og minibar.

Type 4 – Dobbeltrom med balkong/terrasse og havutsikt
Dobbeltrom til to personer med havutsikt og balkong/terrasse. Alle rom har bad/dusj, toalett, telefon, satellitt-tv og minibar.

Type 5 – Superior dobbeltrom med balkong/terrasse og havutsikt
Nyinnredet superior dobbeltrom til to personer med balkong/terrasse. Alle rom har bad/dusj, toalett med utvalgte toalettartikler, badekåpe og slippers, telefon, satellitt-tv og minibar. Forskjellen på type 4 og 5 er minimal. Disse rommene er litt nyere i innredningen. Prisforskjellen er likeledes minimal.

Type SC – dobbeltrom i Palazzo Santa Caterina med balkong/terrasse og variert utsikt
Ganske stort dobbeltrom til to personer med balkong/terrasse. Rommene ligger i hotellets sidebygning Palazzo Santa Caterina, som tidligere har tilhørt det nærliggende klosteret, og ligger ca. 50 meter fra hovedbygningen. Rommene har bad/dusj, toalett, telefon, satellit-tv og minibar. Rommene vender mot havet og utsikten er mest til palmer og sypresser, men på baksiden kan man skimte havet fra enkelte rom.

Enkeltrom
Når man booker et enkeltrom vil det være et type 3 dobbeltrom. Vi har et meget begrenset antall rom som kan brukes som enkeltrom.

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo – Catania. Videre mot Taormina og byrundtur
Taormina, Sicilia

Vårt italienske eventyr begynner når vi flyr fra Oslo til Sicilias østkyst. Vi lander i provinshovedstaden Catania, som har en vakker utsikt til den legendariske vulkanen Etna med det konstant rykende krateret. Vi kjører langs motorveien ”La Zagara”, som betyr "sitronblomsten". Motorveien strekker seg nordover langs kysten og går gjennom plantasjer der blodappelsiner og sitroner lyser opp midt i de mørkegrønne trekronene.

I det fjerne ser vi vår lille by Taormina, som ligger med en fantastisk utsikt til Calabria på fastlandet og til Etnas dramatiske silhuett. Byen ble grunnlagt allerede i 403 før vår tidsregning, og romerne brukte senere kolonien til datidens langtidsreiser, nemlig som retrettpost for Romerrikets veteransoldater. Fra midten av 1800-tallet ble Taormina lekeplass for Europas finere borgerskap. I dag kan man nyte den vakre byens hovedgate og herlige piazzaer med kafeer der man kan se og bli sett. Og ikke minst er det mulig å besøke det vakre gresk-romerske teateret som fremdeles er i bruk til både konserter, operaer og en filmfestival.

I tillegg til store naturopplevelser og og historiske minner har Sicilia en sjarmerende befolkning med en dagligdag som er helt annerledes enn vår egen. Her har man god tid og forstår å nyte livet og se verden passere forbi. Sett deg på torget med en cappuccino i platantrærnes skygge og nyt et stille øyeblikk i det – som for sicilianerne og sett i historisk perspektiv – har vært den vestlige verdens sentrum.

Høyt over Middelhavet ligger hotellet vårt, Hotel Ariston, like bak Taorminas antikke teater. Fra hotellets bassengområde er det en vakker utsikt over kysten. Hotellet ligger i terrasser i forskjellige nivåer, forbundet av trapper. Hotellet har en frodig hage med vakre palmer, eksotiske blomster og et herlig bassengområde med jacuzzi og solterrasser.

Får man lyst til å bade i havet er det lett adgang til svevebanen som smidig tar deg med ned til vannet. Sentrum av Taormina ligger ikke mer enn noen minutters gåtur fra hotellet. Hotellet har en pianobar der det er musikk flere ganger om uken, og det arrangeres også siciliansk aften med folkemusikk.

Vel framme på hotellet sjekker vi inn, og om ettermiddagen skal vi rundt til fots i den lille, hyggelige byen som skal være vårt hjem i den kommende måneden. Først besøker vi byens park, Giardino Trevelyan, som ved århundreskiftet (1900) var en privateid hage anlagt av den engelske lady Florence Trevelyan i 1890. Parken inneholder i dag mange eksempler på Middelhavsområdets flora, en samling merkelige lysthus og en liten kafé.

Herfra går turen gjennom de små gatene til Teatro Greco, det vakre gresk-romerske teateret som den dag i dag benyttes til blant annet filmforestillinger om sommeren, når Taormina har sin årlige filmfestival. Teateret har en helt fantastisk utsikt til vulkanen Etna. Sannelig om ikke grekerne fant verdens vakreste bakteppe til teateret sitt.

Fra gågaten går turen mot det flotte torget Piazza IX Aprile. Her har man den klassiske utsikten over Naxos med Etna i horisonten. 

Om kvelden spiser vi vår første middag i hotellets restaurant., som har en god og variert buffet med mye å velge mellom.

Dag 2
Utflukt til Giardini-Naxos, Savoca og Castelmola
Båter på land i Giardini Naxos

Først skal vi ned til bukta som vi kan se fra Taormina, til den lille byen Giardini-Naxos. Dette var stedet der de første grekerne gikk i land da de på 800-tallet før vår tidsregning koloniserte Sør-Italia. Vi stopper på den vakre lava-odden Capo Schisó, som stikker ut i havet, og som i dag er en del av havnen. Herfra har vi en vakker utsikt hjem til Taormina. Heretter går turen nordover langs kysten mot Messian til en av de små fjellbyene, nemlig Savoca. I tillegg til å være kjent fra Gudfaren-filmene er lille Savoca kjent for sine mumier fra Kapucinerordenen. De har ikke noe med kaffedrikken cappuccino å gjøre, selv om munkeordenens brune kutter har vært inspirasjon til kaffen.

Kapucinerne er den selvstendige delen av franciskanerordenen, som ønsket å vende tilbake til ordenens enkle fattigdom og simple liv. Deres utstilling av den avdøde skulle vise hvor kort livet er og livets forgjengelighet – symbolet på hvor små vi er i forhold til det evige liv.

I krypten i Savoca ser vi i dag en gjeng fint pyntede mumier som alle har vært gjennom en balsameringsprosess. Etterpå ble de kledd i sin fineste puss, og nå henger de litt særpreget på veggen hos nonnene.

Etter det litt makabre besøket er det tid til en pause på den nyoppussede, legendariske baren Bar Vitelli, som spilte en stor rolle i Gudfaren-filmen. Her lagde den legendariske Maria granita i mange år, en tradisjon man har fortsatt med etter hennes død. Den forfriskende granitaen er en sitronis som er laget av så enkle ingredienser som sukker, vann og friskpresset sitron.

Etter Savoca kjører vi til 

I dag går vi opp til byen Castelmola. Først komme vi forbi Madonna della Rocca, og derfra går vi langs den gamle eselstien opp til Castelmola, som ligger over Taormina på hele 529 meters høyde. Den lille byen har bare 1000 innbyggere. Siden Castelmola ligger over den rike og besøkte Taormina, har byen utviklet seg på en helt annen måte enn andre fjellbyer i området, og byen står i skarp kontrast til Savoca. Her finner vi mest suvenirbutikker, barer og restauranter – men byen kan by på en enestående utsikt over Taormina, Etna og det vakre havet.

Over byens torg ligger restene av et kastell fra middelalderen som ble ombygd på 1500-tallet. I dag er det forvandlet til en liten minnepark over de av byens sønner som falt under de to verdenskrigene. Og etter å ha gått fra parkeringsplassen opp til den lille byen fortjener vi en liten forfriskning – og på byens beste bar, Bar Turissi, skal vi smake på den lokale mandelvinen som blir laget ved å tilsette mandler til den klassiske marsalavinen. Det er mange forskjellige slags mandelvin i butikkene, men mange av dem er billige og laget av sukker og essens. De ekte og litt dyrere mandelvinene er helt fantastiske. De kan godt nytes kalde med en bit sitronskall. På Bar Turrisi bruker man en gammel familieoppskrift fra 1919, og baren i seg selv er en turistseverdighet, siden man har valgt å utsmykke den med litt særpregede gjenstander. Ikke for sarte sjeler!

De spreke kan velge å gå ned til Taormina igjen langs den gamle eselstien. Resten blir kjørt til hotellet med buss om ettermiddagen.

Dag 3
Utflukt til Siracusa
Amfiteateret i Siracusa

I dag skal vi flere tusen år tilbake i tiden helt til første gang Sicilia var sentrum i Europa. Siracusa er en by som kan by på en rik historie om grekere, tyranner, rivalisering med Athen og Kartago og den puniske krigen. Her finner vi helt enestående fortidsminner fra den største greske kolonien i verden. Gamle, berømte grekere som Arkimedes og Platon har begge satt sine ben i Siracusa eller Syrakus, som stedet het den gangen. Både politisk og kulturelt overgikk Syrakus grekernes hjemland i størrelse og makt. I nåtidens bysentrum på øya Ortygia ser vi restene av det antikke Apollontempelet og Siracusas vakre katedral i barokkstil der man kan se Santa Lucias helgenstatue. Santa Lucia, som ble født i byen, er naturligvis byens skytshelgen og blir feiret 13. desember med store opptog i byen. Vi ser også den fine Aretusa-kilden.

Ved de arkeologiske utgravningene i Neapolis merker man for alvor historien og kan føle den storheten kolonien hadde. Her ligger Hierons store offeralter og et av de største greske teatrene. Romerne har også etterlatt et amfiteater, og vi hører litt om teaterets funksjon. Naturligvis blir det også tid til et besøk i det en gang så fryktede steinbruddet Latomierne, som i dag kalles Paradisdalen. Her skal vi se inn i Dionysos' øre, en klippehule som det er knyttet en spennende historie til.

Etter en spennende dag forlater vi Siracusa og kjører via den frodige Simeto-sletten tilbake mot Catania og vår herlige Taormina.

Dag 4
Mulig utflukt til vulkanen Etna (ikke inkl.)
Etnas krater

Fra morgenstunden setter vi kursen mot den evig rykende vulkanen Etna, som reiser seg til 3330 meters høyde. Ved foten av vulkanen begir vi oss langs de mindre veiene gjennom frodige småbyer der olivenlunder, vinmarker, sitron- og appelsinplantasjer samt andre eksotiske planter som kiwi og fikenkaktus nyter godt av den vulkanske jorden. Her i skråningene, med fantastisk utsikt over Middelhavet og en vulkan i bakhagen, har hundretusenvis av sicilianere valgt å bosette seg.

Like over byen Zafferana Etnea, som var nære på å bli truffet av lavaen ved Etnas utbrudd i 1992, kjører vi over i et spennende lavalandskap. Her ser man tydelig sporene etter de forskjellige vulkanutbruddene, og man kan følge lavastrømmenes ferd ned nedover fjellet. Vi kommer opp over tregrensen, og her må selv den kraftige etnagyvelen gi opp. Resten av oppstigningen skjer gjennom golde lavamarker.

Vi stopper ved Refugio Sapienza cirka 2000 meter over havet der det store utbruddet i juli 2001 fant sted. Her reiser et par av kraterne fra tidligere utbrudd seg, og man kan forestille seg hvor kraftige naturkreftene er når de slipper løs.

Avhengig av hvordan vinteren har vært kan det ligge snø her. Etna blir også brukt til både langrenn og slalom!

For de virkelig nysgjerrige er det mulig å kjøpe billett til svevebanen og (avhengig av snødekket) de små terrenggående bussene som tar med seg besøkende opp til omkring 3000 meters høyde. Turen opp til toppen er som å bevege seg gjennom et månelandskap, og man kan til tider høre vulkanen "brøle" og virkelig føle dens krefter. Turen krever gode sko og varme klær. (Pris for billetten til 3000 meter er 65€ – juli 2014, litt mindre hvis man bare skal opp til 2500 meter).

Vil du bli på 2000 meters høyde kan du gå en tur langs kraterkanten på Monte San Silvestro. Gå en rask tur opp vulkanen eller nyt en espresso eller en lett lunsj i solen. Heretter kjører vi til hotellet der vi er tilbake tidlig på ettermiddagen.

(Pris 42€ – utflukten kjøpes og bestilles direkte hos våre reiseledere. Dagen kan flyttes av hensyn til været. Bemerk vennligst at denne utflukten ikke er en del av utfluktspakken.)

Dag 5
Utflukt til Piazza Armerina og Tempeldalen i Agrigento
De berømte bikinipikene i Piazza Armerina

I dag skal vi inn til midten av øya. Vi kjører gjennom de kjempestore jordbruksområder som romerne grunnla. Sicilia ble passende kalt romerrikets kornlager. Byen Piazza Armerina var bare en søvnig by på femtitallet, Men da man fant restene av en romersk by fra 300-tallet ble byen satt på verdenskartet. I dag er byen et av høydepunktene på en reise gjennom Sicilias mange historiske kulturminner. Man tror at villaen har tilhørt en pensjonert keiser, og det man til å begynne med trodde var en liten jakthytte viste seg å være en villa på over 3000 m2. Villaen hadde helt fantastiske gulvmosaikker, veggene var prydet med imponerende jaktscener, mytologiske skikkelser, vakre portretter og ikke minst de berømte ”bikinipikene”. Det var til og med innlagt rennende vand og varme i gulvet. Man får virkelig en følelse av hvordan en keiser levde for snart 2000 år siden.

Nå går turen videre til Agrigento og den berømte Tempeldalen. Her vandrer vi mellom noen av middelhavsområdets best bevarte tempelruiner. De imponerende templene står nå på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi skjønner hvorfor med en gang vi kommer tett innpå de flotte kolossene og hører byens spennende historie. I Agrigentos storhetstid, som strakte seg over 100 år, tenkte innbyggerne mer på kunst og kultur enn på kriger. Selv om byen hadde inngått en pakt med byen Siracusa greide de ikke å hjelpe Agrigento da Kartago bestemte seg for å ødelegge byen i 406 før vår tidsregning.

Dag 6
Vandring med piknik

Når det blir lunsjtid samles vi alle sammen til en herlig piknik i byens park. Her dekker reiselederne opp (hvis været tillater det) til en hyggelig piknik så vi sammen kan nyte utsikten til den vakre bukten i Giardini-Naxos og ikke minst til vulkanen Etna som sender sin hvite røyk opp av krateret. Ta selv med det du ønsker å drikke til lunsjen. Og forresten, kanskje det er idag vi skal smake vår hjemmelagde limoncello?

 

Dag 7
Utflukt til Randazzo med typisk siciliansk lunsj
Herlige sicilianske blodappelsiner

Vi beveger oss fra kysten og inn i landet og kan se Etna i det fjerne. Vår vei føres oss inn i den frodige Alcantara-dalen, der vi reiser parallelt med Etnas skråninger og kjører forbi jorder med ferskner, mandler, sitroner og ikke minst vinranker. Vi stopper i den lille byen Linguaglossa for å smake på de lokale mandelkakene før vi kjører til den lille byen Randazzo. Vi går en liten tur gjennom byen og ser den vakre kirken som er oppført i lava fra vulkanen. Selv om byen flere ganger har vært truet av lavastrømmer i forbindelse med utbrudd har den sluppet unna hver gang, og folkene der lever i harmoni med kjempen i bakhagen, som med lavaen sikrer veldig frodige åkrer. Heretter har vi tid på egen hånd før vi forlater byen og drar på landet.

Til lunsj skal vi ha et møte med den sicilianske gastronomien. Vi skal ut på landet til Umberto og familien hans. Det er her sicilianerne feirer alt fra brylluper til konfirmasjoner, og her har familien med nonna (bestemor) Sara husert siden 1984. I dag driver Umberto restauranten, og han har lovt at vi skal smake på alskens spesialiteter, så det er bra å ha litt appetitt til lunsjen! Her går ingen sultne fra bordet.

Vi er tilbake i Taormina tidlig på ettermiddagen.

Dag 8
Catania–Oslo. Besøk i Catania før hjemreise

Etter lunsj sjekker vi ut av hotellet og kjører langs motorveien «La Zagara», som betyr sitronblomsten. Motorveien strekker seg langs kysten fra Messina, og på åkrene lyser blodappelsiner og sitroner opp i de mørkegrønne trekronene. Langs veien har vi flott utsikt mot vulkanen Etna. Vi kjører til den vakre barokkbyen Catania, der vi drar på en liten panoramasightseeing inden vi drar til flyplassen og rejser hjem til Norge.

Prisinformasjon

Romkategorier
 • Type 1 – Standard dobbeltrom. Inkludert i reisens pris
 • Type 2 – Dobbeltrom med balkong/terrasse. Tillegg kr 270,– per person ved to personer
 • Type 3 – Dobbeltrom med havutsikt. Tillegg kr 270,– per person ved to personer
 • Type SC – Dobbeltrom i Palazzo Santa Caterina med balkong/terrasse og variert utsikt. Tillegg kr 380,– per person ved to personer
 • Type 4 – Dobbeltrom med balkong/terrasse og havutsikt. Tillegg kr 935,– per person ved to personer
 • Type 5 – Superior dobbeltrom med balkong/terrasse og havutsikt. Tillegg kr 970,– per person ved to personer
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Catania t/r med mellomlanding
 • Transport til og fra flyplassen
 • Utflukter ifølge program
 • Innkvartering på Hotel Ariston i delt dobbeltrom
 • Halvpensjon på hotellet (frokost/middag bortsett fra en dag med lunsj i stedet for middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Tillegg for balkong og havutsikt
 • Utflukter til vulkanen Etna (pris 42€, bestilles på stedet)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Driks til sjåfører og lokalguide (beregn ca. €6)
 • Driks til hotellpersonalet (beregn ca. €10)
 • Entreer til museer er ikke inkludert (for eksempel koster Piazza Armerina €14, Tempeldalen i Agrigento 10€, Siracusas arkeologiske sone 10€)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Måltider

Reisen inkluderer halvpensjon som består av frokost og middag. Maten serveres i hotellets restaurant. Maten på hotellet er glimrende og serveres i form av buffet.

Været

Vi reiser til den sørlige delen av Italia der været generelt er fint. I oktober–november har Sør-Italia omtrent samme temperatur som Skandinavia har i juni-juli med en gjennomsnittlig dagstemperatur på 19–22 grader. I oktober kan Taormina by på hele 189 solskinnstimer og 138 i november. I mars har Sør-Italia omtrent samme temperatur som skandinavia har i mai, med en gjennomsnittstemperatur om dagen på 16 grader. Taormina har 171 soltimer i mars.

Naturligvis vil det også være enkelte dager med regn på Sicilia, men regnet faller oftest som kortvarige og kraftige byger. Vi anbefaler at man tar med seg klær etter lag-på-lagprinsippet så man er klar til både varme solskinnsdager, byger og kjølige kveldstimer.

Reiseleder

Det er norsk/svensk reiseleder på reisen. Enkelte utflukter kan være med dansk reiseleder, da vi har flere reiseledere på hotellet.

Flyreisen

Vi reiser billettløst og du trenger derfor bare passet ditt for å sjekke inn. Du skal også ha med deg den tilsendte reiseplanen ”Your trip”.

Det er ikke noe direktefly fra Norge til Sicilia i perioden, og derfor flyr vi med vanlig rutefly og mellomlander.

Bagasje på flyet

Det er tillatt å ha med seg 1 stk bagasje på maks 20 kg per stykk og ett kolli håndbagasje per person. Maksimumsvekt 10 kg og maksimumstørrelse 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Driks på langtidsferie

På en langtidsferie har man vanligvis mye kontakt med hotellpersonalet. Vi opplever at våre gjester ofte er opptatt av at alle ansatte og de riktige personene får del i driksene som blir gitt. Derfor har vi valgt å fordele driksene slik at alle ansatte fra oppvaskere til rengjøringspersonale og resepsjonister får en del av gjestenes gavmildhet. Driksene vil bli overrakt personalet en av de siste kveldene.

Vi blir ofte spurt hva et passende beløp vil være, og anbefaler 20 € for en måned. Det er under 1 € om dagen og blir fordelt mellom ca. 30 personer.

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilken beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltakerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Program

Av praktiske årsaker hender det at vi blir nødt til å endre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne utfluktene finde sted på andre dager enn nevnt i programmet. Endelige datoer opplyses ved ankomst.

Ekstrautfluktene man kan kjøpe gjennomføres kun ved minimum 15 deltakere.

Mer om Italia

Her kan du lese mer om Italia: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/italia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Fin Tur Flott tur og dyktig reiseleder
Date published: 2019-12-04
Rated 4 out of 5 by from En behagelig reise med god reiseleder Fint vær gjorde turen til en hyggelig opplevelse. Innkvartering var likevel et forvirrende usikkerhets-moment der det ble noe tilfeldig fordeling av rom-kategorier tl tross for tilleggsbetaling for kategorier av rom. Dyktige sjåfører på utflukter gis mye av æren for at oss reisende kunne nyte landskapet.
Date published: 2019-12-04
Rated 5 out of 5 by from Høstreise til Sicilia Veldig bra tur.
Date published: 2019-12-03
Rated 4 out of 5 by from Passet bra til reisens innhold Fikk sett mye på kort tid med en dyktig reiseledr .
Date published: 2019-12-02
 • y_2024, m_4, d_12, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_no_NO, sid_ITRTR58, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser