Med Churchill til Normandie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra blitzen over London til D-dagen i Normandie

Dette er reisen for den historieentusiasten som interesserer seg for andre verdenskrig, D-dagen og landgangen i Normandie. I dag er landgangsstrendene i Normandie blitt forvandlet til steder der man minnes og hyller grunnleggende verdier som fred, frihet og forsoning – viktige budskaper for kommende generasjoner. Vi innleder reisen i England med krigsskipet HMS Belfast, Churchill War Rooms, Bletchley Park og Portsmouth. Som de allierte ankommer vi til Normandie på sjøveien over Kanalen. I Normandie har vi god tid til å oppleve de historiske stedene som alle har hørt om, og dessuten tid til å nyte livets goder i denne vakre delen av Frankrike, som appellerer til alle sanser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta GBP, EUR

Dagsprogram 7 dager
Dag 1
Oslo–London. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskipet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Dag 3
London–Portsmouth. Avkodingssentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Dag 4
Ferge fra Portsmouth til Caen i Normandie, Frankrike. Arromanches, Sword og Juno Beach
Dag 5
Normandie. Bayeux-teppet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mére-Église, Pointe du Hoc. Avskjedsmiddag
Dag 6
Normandie. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smaking, det fasjonable Trouville. Avskjedsmiddag
Dag 7
Caen–Compiégne–Paris. Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
17 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–London. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Det er lett å komme rundt med undergrunnen i London

Vi lander i London, der vi kjører til hotellet vårt og sjekker inn. Dagen er fri til eventyr på egen hånd, og man kan nyte alle de muligheter som storbyen tilbyr. Vi bor midt inne i London og har en metrostasjon rett utenfor hotellet. Noen har kanskje lyst til å utnytte muligheten til å shoppe litt eller gå en tur gjennom byen til Tower of London og Themsen. Andre har kanskje lyst til å ta en pint på en pub i nærheten. Om kvelden serveres en lett velkomstmiddag i nærheten av hotellet vårt. 

Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskipet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Det gamle krigsskipet HMS Belfast

Vi starter reisen i de alliertes fotspor ved å besøke Churchill War Rooms (entré inkludert). Fra dette underjordiske bunkeranlegget midt i London ledet den britiske statsministeren Winston Churchill sammen med sitt kabinett og sin militærstab forsvaret av Storbritannia under blitzen og avverget en truende tysk invasjon i 1940. Vi fortsetter turen til det gamle krigsskipet HMS Belfast, som ligger ved kai i Themsen. HMS Belfast avfyrte noen av de første kanonsalvene mot den tyske Atlanterhavsvollen på D-dagen, og vi får et innblikk i livet om bord. Deretter beveger vi oss mot Imperial War Museum, der vi ser det militære utstyret som både tyskerne og de allierte brukte under andre verdenskrig. Transporten rundt i byen foregår til fots og med undergrunnen, og det gjør det mulig for oss å forestille oss forholdene for alminnelige briter under blitzen, da de brukte stasjonene i byen som tilfluktsrom under den tyske bombingen av hovedstaden. På turene våre gjennom London bruker vi Londons undergrunnsbane. Her kan du betale med kontaktløst kredittkort eller ApplePay hvis du velger å bruke den.

Dag 3
London–Portsmouth. Avkodingssentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Godset Bletchley Park i Milton Keynes

I dag kjører vi nordover mot godset Bletchley Park i Milton Keynes (entré inkludert), som var de alliertes topphemmelige etterretningssentral, der høyt spesialiserte matematikere klarte å bryte de tyske militære kodene. Dermed kunne de allierte avlytte fienden. Arbeidet deres reddet tusener av soldaters liv og gav de allierte en avgjørende fordel i krigen. Etter besøket fortsetter vi sørover til havnebyen Portsmouth ved Den engelske kanal, som har Storbritannias største flåtestasjon. Portsmouth er også byen som dannet ramme om de alliertes invasjon av Normandie i juni 1944. Her har du mulighet for å besøke The D-Day Museum, der vi får innblikk i den omfattende planleggingen bak de alliertes invasjon, som var verdenshistoriens største militære landstigning.

Vi overnatter på et sentralt beliggende hotell.

Dag 4
Ferge fra Portsmouth til Caen i Normandie, Frankrike. Arromanches, Sword og Juno Beach
Pointe du Hoc, Normandie

Vi innleder dagen med engelsk frokost, og deretter skal vi for alvor gå i de alliertes fotspor når vi om morgenen stiger om bord på fergen i Portsmouth og setter kursen mot Normandie. Den engelske bussen følger ikke med over Kanalen; på den franske siden venter en fransk buss. Vi går i land i Caen som ligger i departementet Calvados om ettermiddagen.

Reisen vår i Normandiet starter med et besøk på Invasjonsmuseet i Arromanches. På museet får vi et godt innblikk i de allertes angrep og de problemer som skulle løses i forbindelse med invasjonen. Fra museet ser vi restene av Mulberryhavnene ved stranden, hvor livsviktige forsyninger til troppene ble fraktet i land. Dagen rundes av med litt mer krigshistorie når vi besøker landgangsstedene Juno Beach og Sword Beach hvor britiske og canadiske tropper gikk i land på D-dagen. Deretter kjører vi til den historiske byen Caen med det hyggelige og sjarmerende sentrum hvor vi skal tilbringe de neste tre nettene. 
Det blir en lang dag og vi kommer forholdsvis sent til hotellet. 

Dag 5
Normandie. Bayeux-teppet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mére-Église, Pointe du Hoc. Avskjedsmiddag

Vi starter dagen i Bayeux, der vi besøker museet med det berømte Bayeux-teppet (entré inkludert). Bayeux-teppet er et uvanlig historisk vitnesbyrd som utspiller seg som et brodert tidsdokument over hendelsene rundt den normanniske erobringen av England i det 11. århundre. På vakre og livaktige lerretslengder fanger teppet øyeblikk fra fortiden der krig, politikk og menneskelige skjebner smeltet sammen. På en lignende måte som D-dagen kom til å definere et skjellsettende øyeblikk i moderne historie, reiste normannerne seg fra sitt hjemland og inn i en ny æra på de engelske kyster.

Teppets nøye vevde detaljer formidler ikke bare en episk erobring, men også det vidunderlige i menneskets evne til å bevare minner om skjellsettende hendelser. Akkurat som D-dagen var et monumentalt vendepunkt i det 20. århundre, ble Bayeux-teppets fortelling en kilde til forståelse for tiden da England ble formet av utenlandske krefter. Koblingen mellom teppet og D-dagen gjenspeiler historiens kontinuerlige sirkler, hvor krig og erobring fortsatt definerer menneskelig utvikling, og hvor hver epoke er knyttet til de forrige gjennom tråder av tid og hendelser.

Her møter vi historien om vikingen Rollo som erobrer Normandie og gifter seg med frankerkongens datter, og blir Hertug av Normandie i 911. De skandinaviske vikingene utviklet en sterk militærkultur i landet som satte Rollos etterkommer, Vilhelm Erobreren, i stand til å erobre hele England etter seieren i Slaget ved Hastings i 1066.

I Bayeux er det også mulig å spise lunsj.

Herfra fortsetter dagen med et besøk ved den antakelig mest berømte stranden i Normandie: Omaha Beach. Landgangen på Omaha er for de fleste kjent fra åpningsscenen i storfilmen ”Saving Private Ryan”, og det var også her de allierte møtte den største tyske motstanden på D-dagen. Det ble dermed det stedet der de fleste allierte soldatene falt den 6. juni 1944. Ikke langt derfra skal vi besøke den like berømte amerikanske krigskirkegården Colleville Cemetery med dens ikoniske lange rekker av hvite kors.

Vi besøker landsbyen Sainte-Mère-Église hvor vi finner krigsmuseet samt kirken med motiver av fallskjermssoldater i vinduene. Landsbyen var en av de første stedene som ble befridd av de allierte da amerikanske fallskjermsstyrker erobret byen om morgenen før invasjonen. 

Vi fortsetter til den tyske krigskirkegården La Cambe hvor ca 21.000 tyske soldater er gravlagt. Vi avslutter dagen ved Pointe du Hoc et befestet klippe vest for Omaha Beach. Her klarte tre amerikanske jegerkompanier å komme seg opp til toppen av klippen ved hjelp av stiger, tau og klatrekroker for deretter å slå fienden på toppen av klippen.  

Dag 6
Normandie. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smaking, det fasjonable Trouville. Avskjedsmiddag
I Trouville, Frankrike

Vi starter dagen ved Pegasusbroen, som var det første landstykket som ble befridd på D-dagen. Her landet britiske soldater med glidefly om natten og overrumplet fullstendig de tyske enhetene, som raskt ble nedkjempet. Vi drar deretter til kystbatteriet ved Merville, som var et av tyskernes sterkest befestede områder ved kysten, og som kostet de allierte store tap å nedkjempe. Her kan vi se et godt bevart tysk batteri med bunkere og tilhørende skyttergravsystemer og spennende utstillinger.

I den fasjonable kystbyen Trouville, der strendene skaper en følelse av fransk riviera, blir det mulig å spasere rundt og spise lunsj på en av de mange kafeene eller restaurantene. Om ettermiddagen besøker vi et velrenommert calvados-brenneri i Pays d’Auge, og her har vi inkludert en liten smaking på de edle dråpene.

På denne siste kvelden sammen går vi inn til sentrum av Caen og spiser en hyggelig avskjedsmiddag.

Dag 7
Caen–Compiégne–Paris. Hjemreise
Enestående Paris

Etter vår tur gjennom historien med D-dag som midtpunktet, forlater vi nå Frankrikes nordlige kyst og setter kursen sørover mot Paris. På vår vei gjennom det vakre franske landskapet følger vi Seinen, som vi krysser et par ganger, og vi passerer gjennom Normandies hovedstad Rouen, hvor Jeanne D’Arc ble brent på bålet i 1400-tallet. Vi avslutter reisen i Compiègne, et sted som bærer enda et dypere historisk lag. Compiègne, en sjarmerende by nord for Paris, er stedet hvor våpenhvilen i første verdenskrig ble undertegnet den 11. november 1918. Dette ble anerkjent som en avgjørende milepæl som markerte slutten på en ødeleggende konflikt. Det var også på dette svært symbolske stedet at Hitler valgte å undertegne den andre våpenhvilen mellom Tyskland og Frankrike i 1940. Dette skulle være en form for hevn over Frankrike for ydmykelsene fra første verdenskrig. På denne vakre og symbolske destinasjonen har vi muligheten til å reflektere over den tragiske skjebnen som millioner av soldater og sivilbefolkningen møtte under første verdenskrig. På samme måte som D-dag er blitt et ikonisk symbol på de alliertes mot og besluttsomhet under andre verdenskrig, representerer Compiègne de utallige ofrene og den uendelige lidelsen som ble opplevd under første verdenskrig. Besøket i Compiègne gir oss ikke bare innsikt i de historiske hendelsene som fant sted der, men lar oss også knytte sammen trådene mellom begge verdenskrigene og anerkjenne den dype betydningen av å huske og lære fra fortiden. Vi avslutter reisen ved å ære de som ofret seg for frihet og rettferdighet. Og det er ikke vanskelig å trekke en parallell mellom de to øyeblikkene i historien som på hver sin måte har formet verden vi kjenner i dag.

Herfra kjører vi til den store Charles de Gaulle-flyplassen for hjemreise.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 17 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

4.200,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–London og Paris–Oslo
 • Ferge mellom Portsmouth og Caen
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom    
 • 6 frokoster
 • 2 middager (dag 1 og 6)
 • Inngangsbillett til Churchill War Rooms, Bletchley Park og Bayeux-teppet
 • Calvados-smaking
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Eventuelle ekstra arrangementer  
 • Øvrige inngangsbilletter (se mer under Hånden på hjertet) 
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Drikkevarer    
 • Personlige fornødenheter
 • Alt som ikke er nevnt under "Prisen inkluderer"  

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Deltakerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hoteller

Informasjon

Hotell i London:
I London bor vi på sentralt beliggende hotell. På nesten samtlige turer bor vi på Ibis London City, Shoreditch som ligger midt i London City. Det aktuelle hotell meddeles før avreisen. 

Hotell i Portsmouth:
På flertallet av turene bor vi på Ibis Hotel Portsmouth Centre. Det aktuelle hotell meddeles før avreisen.

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Moderne og sentralt beliggende 3-stjerners hotell midt inne i Portsmouth og tett ved det trendy shoppingeldoradoet Gunwharf Keys med mange restauranter. Rommene er forholdsvis små, men innbydende og flott innredet med gratis wifi, flatskjerm-tv og mulighet til å lage kaffe og te. På hotellet er det en romslig og fargestrålende bar og en elegant restaurant. Hotellet serverer engelsk frokost som buffé. Hele hotellet er røykfritt. 
https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1461-ibis-portsmouth-centre/index.shtml

Hotel des Quatrans, Caen
3-stjerners fransk hotell med serviceminded og engelsktalende ansatte og perfekt beliggenhet midt i Caen, i nærheten av byens severdigheter og historiske bygninger. Hele hotellet har moderne innredning i avballanserte farger. Rommene er fine og funksjonelle og har gratis WiFi og TV. Hotellet har fått navnet sitt etter et historisk bindingsverkshus i nærheten som er fra 1400-tallet, Maison des Quatrans.  
www.hotel-des-quatrans.com

 

 

Hånden på hjertet

Informasjon

Dette er en reise for dem som er interessert i krigshistorie i alminnelighet og andre verdenskrig i særdeleshet. Reisen byr på mange museumsbesøk og lignende, og fordi vi vet at ikke alle i et selskap nødvendigvis er like historieinteressert, har vi valgt at entreer ikke skal inngå i reisens grunnpris. På den måten kan den ene betale entré og den andre kan gå en tur, shoppe eller drikke en kopp kaffe eller et glass vin på en kafé i nærheten. Nedenfor finner du prisen på de forskjellige inngangsbillettene:

HMS Belfast: ca. GBP 24,6
Imperial War Museum: fri entré
D-Day Museum Portsmouth: ca. GBP 14,35/11,45 over 60 år
Sainte-Mère-Église Museum ca. EUR 9,90
Batteries Merville: ca. EUR 6,50
Arromanches Museum ca. EUR 7/6 over 65 år
Omaha Beach Museum: ca. EUR 5

Hjemreise fra Paris
Ankomst til flyplassen i Paris kommer an på hvordan trafikken er og situasjonen på flyplassen. Generelt anbefaler man å være på flyplassen 2 timer før avreise med i Paris må vi av trafikkmessige grunner kjøre tidligere til flyplassen for å være på den sikre siden hvis det oppstår trafikkale utfordringer. Dette vurderes av reiselederen og bussjåføren. Man kan derfor forvente at man kanskje er tidligere på flyplassen enn 2 timer før avreise. 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from Hektisk tur med mange aktiviteter. Skritt-teller gikk varm! Reiseleder var aktiv, men ikke helt opplest på Albatross-programmet. Det hadde vært fordel for flere om programmet fra Albatross ble fulgt og ikke endret rekkefølge på dager og aktiviteter. Det var mye rot i beskjeder fra reiseleder, men vi fikk jo sett det meste unntatt sjarmerende Trouville i Frankrike. Vårt følge er nok enige om at det hadde vært bedre om flere inngangsbilletter var inkludert i billetten. Når man kjører i timevis er det meningsløst at entre ikke er inkludert, og kun gir 1 time til disposisjon på spennende steder. Fergen på 6 timer over kanalen fra Portsmouth til Caen burde vært lagt til senere på dagen slik at overfarten kunne vært benyttet til hvile i stedet for som nå at man dro rett fra frokost til ferge. Det hadde vært en fordel om reiseleder også kunne være guide, ikke bare et tellekorps.
Date published: 2024-05-12
Rated 4 out of 5 by from Interessant tur i vakre omgivelser Veldig glad for å ha vært med på denne turen, vil absolutt tilbake til Normandie igjen. Flink og meget hyggelig reiseleder. Kunne gjerne skippet siste museum (toget) og heller sett Monets hage. Synes bussturen til flyplassen dermed ble altfor lang.
Date published: 2024-05-07
Rated 5 out of 5 by from En vellykket reise full av inntrykk Svært god reiseleder - både kunnskapsrik og hyggelig! Kjekt med sentralt beliggende hotell i London! Fantastisk å få se både Bletchley Park og Churchill War Room. Usedvanlig trangt hotellrom i Portsmouth. Normandie gjorde inntrykk! I det hele en velorganisert reise. Vi er happy!
Date published: 2024-05-06
Rated 5 out of 5 by from Innholdsrik, lærerik, hyggelig og velorganisert reise. Reisen var innholdsrik, hyggelig og velorganisert med læringsutbytte over våre forventninger. Strålende reiseleder. Negativt pirk; Noen dager var i overkant lange. Strendene Utah og Sword kan sløyfes. Lite hotellrom i Portsmouth.
Date published: 2024-05-04
Rated 4 out of 5 by from En omfattende reise med mye til ettertanke Reiseopplegget skulle dekke så mange steder, noe som førte til at de steder med størst verdi/dramatikk ikke ble viet nok tid. Det praktiske opplegg mht transport m.v. var vel tilrettelagt.Turen ga oss mulighet til å få et forhold til begivenhetene som skjedde for 80 år siden.
Date published: 2024-05-03
Rated 5 out of 5 by from En veldig opplevelse rik reise. Reisen var meget bra og reiselederen Jan-Olof var kunnskaps rik og tok hensyn til hele gruppa. Veldkomst middagen i London var ikke noe å skryte av og hotell rommet der trengte en vask. De andre to hotellene var meget bra. Ferge turen over kanalen var en fin opplevelse med kjempe gode stoler å sitte/ligge i.
Date published: 2023-08-30
Rated 5 out of 5 by from Lærerik reise i nær historie. Reisen ble en opplevelse ved å få se med egne øyne steder og hendelser som jeg bare hadde lest om og sett på TV. Reiselederen var flink til å gi bakgrunnsinformasjon på bussen før vi ankom de forskjellige stedene / muséene.
Date published: 2023-08-29
Rated 3 out of 5 by from Innholdsrik-reise om D-dagen og invasjonen i Normandie. Engasjerende og innholdsrik tur med fokus på D-dagen og invasjonen av Normandie sommeren 1944.Passer både for reisende med mye og lite informasjon om andreverdenskrig.Flink reiseleder. Minus for dårligt hotell og velkomstmiddag i London. Svert mange aktiviteter (museum o.l) på programmet er ikke med i reiseprisen og må betales av den reisende selv på plassen.
Date published: 2023-08-28
 • y_2024, m_6, d_15, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_31
 • loc_no_NO, sid_GBRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser