Med Churchill til Normandie

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra blitzen over London til D-dagen i Normandie

Dette er reisen for den historieentusiasten som interesserer seg for andre verdenskrig, D-dagen og landgangen i Normandie. I år er det 75 år siden D-dagen, og det markerer vi med denne spesialreisen. I dag er landgangsstrendene i Normandie blitt forvandlet til steder der man minnes og hyller grunnleggende verdier som fred, frihet og forsoning – viktige budskaper for kommende generasjoner. Vi innleder reisen i England med krigsskipet HMS Belfast, Churchill War Rooms, Bletchley Park og Portsmouth. Som de allierte ankommer vi til Normandie på sjøveien over Kanalen. I Normandie har vi god tid til å oppleve de historiske stedene som alle har hørt om, og dessuten tid til å nyte livets goder i denne vakre delen av Frankrike, som appellerer til alle sanser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta GBP, EUR

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–London. Tid på egen hånd
Dag 2 London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskipet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Dag 3 London–Portsmouth. Avkodingssentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Dag 4 Ferge fra Portsmouth til Cherbourg i Normandie, Frankrike. Kirken og museet i Sainte-Mère-Église, den tyske krigskirkegården La Cambe og klippen Pointe du Hoc
Dag 5 Caen. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smaking, det fasjonable Trouville, Sword Beach og Juno Beach
Dag 6 Caen. Landgangsmuseet i Arromanches og batteriet Longues-sur-Mer, Bayeux-teppet, Omaha Beach, Colleville Cemetery
Dag 7 Caen–Paris. En kort byrundtur i Paris. Hjemreise

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–London. Tid på egen hånd
Det er lett å komme rundt med undergrunnen i London

Vi lander i London, der vi kjører til hotellet vårt og sjekker inn. Dagen er fri til eventyr på egen hånd, og man kan nyte alle de muligheter som storbyen tilbyr. Vi bor midt inne i London ved Oxford Street i gangavstand fra Piccadilly Circus, British Museum og Covent Garden. Det er en tunnelbanestasjon, Tottenham Court Road, like utenfor hotellet. Noen vil kanskje utforske Londons shoppingmuligheter: Selfridges ligger i gangavstand, og man kommer lett til Harrods med «the tube», undergrunnsbanen. Andre har kanskje lyst til å drikke en pint på en pub i nærheten. Om kvelden har du mulighet til å bli med reiselederen på restaurant hvis du har forhåndsbestilt middagspakken.

Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsskipet HMS Belfast og Imperial War Museum i Lambeth
Det gamle krigsskipet HMS Belfast

Vi starter reisen i de alliertes fotspor ved å besøke Churchill War Rooms. Fra dette underjordiske bunkeranlegget midt i London ledet den britiske statsministeren Winston Churchill sammen med sitt kabinett og sin militærstab forsvaret av Storbritannia under blitzen og avverget en truende tysk invasjon i 1940. Vi fortsetter turen til det gamle krigsskipet HMS Belfast, som ligger ved kai i Themsen. HMS Belfast avfyrte noen av de første kanonsalvene mot den tyske Atlanterhavsvollen på D-dagen, og vi får et innblikk i livet om bord. Deretter beveger vi oss mot Imperial War Museum, der vi ser det militære utstyret som både tyskerne og de allierte brukte under andre verdenskrig. Transporten rundt i byen foregår med undergrunnen, og det gjør det mulig for oss å forestille oss forholdene for alminnelige briter under blitzen, da de brukte stasjonene i byen som tilfluktsrom under den tyske bombingen av hovedstaden.

Dag 3
London–Portsmouth. Avkodingssentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Godset Bletchley Park i Milton Keynes

I dag kjører vi nordover mot godset Bletchley Park i Milton Keynes, som var de alliertes topphemmelige etterretningssentral, der høyt spesialiserte matematikere klarte å bryte de tyske militære kodene. Dermed kunne de allierte avlytte fienden. Arbeidet deres reddet tusener av soldaters liv og gav de allierte en avgjørende fordel i krigen. Etter besøket fortsetter vi sørover til havnebyen Portsmouth ved Den engelske kanal, som har Storbritannias største flåtestasjon. Portsmouth er også byen som dannet ramme om de alliertes invasjon av Normandie i juni 1944. Her besøker vi The D-Day Museum, der vi får innblikk i den omfattende planleggingen bak de alliertes invasjon, som var verdenshistoriens største militære landstigning. Vi overnatter på et sentralt beliggende hotell.

Dag 4
Ferge fra Portsmouth til Cherbourg i Normandie, Frankrike. Kirken og museet i Sainte-Mère-Église, den tyske krigskirkegården La Cambe og klippen Pointe du Hoc
Pointe du Hoc, Normandie

Vi innleder dagen med engelsk frokost, og deretter skal vi for alvor gå i de alliertes fotspor når vi om morgenen stiger om bord på fergen i Portsmouth og setter kursen mot Normandie. Den engelske bussen følger ikke med over Kanalen; på den franske siden venter en fransk buss. Vi går i land i Cherbourg tidlig ettermiddag. På grunn av byens havn var den et viktig militært mål under invasjonen. Vi besøker landsbyen Sainte-Mère-Église, der vi finner kirken med vinduer med motiver av fallskjermsoldater samt krigsmuseet. Landsbyen var et av de første stedene som ble befridd av de allierte, da amerikanske fallskjermstyrker erobret den om morgenen før invasjonen. Vi fortsetter til den tyske krigskirkegården La Cambe, der ca. 21.000 tyske soldater er stedt til hvile. Vi avslutter dagen ved Pointe du Hoc, en forskanset klippe vest for Omaha Beach, som en amerikansk eliteenhet mot umulige odds satte ut av spill. Tre kompanier ble landsatt ved foten av klippen for med hjelp av klatrekroker, reip og stiger å ta seg oppover klippen under beskytning fra fienden. Deretter kjører vi til den sjarmerende byen Caen i det normanniske distriktet Calvados, der vi skal tilbringe de neste tre netter på et 3-stjerners hotell med sentral beliggenhet.

Dag 5
Caen. Pegasusbroen, museet i Merville, calvados-smaking, det fasjonable Trouville, Sword Beach og Juno Beach
I Trouville, Frankrike

Vi starter dagen ved Pegasusbroen, som var det første landstykket som ble befridd på D-dagen. Her landet britiske soldater med glidefly om natten og overrumplet fullstendig de tyske enhetene, som raskt ble nedkjempet. Vi drar deretter til kystbatteriet ved Merville, som var et av tyskernes sterkest befestede områder ved kysten, og som kostet de allierte store tap å nedkjempe. Her kan vi se et godt bevart tysk batteri med bunkere og tilhørende skyttergravsystemer og spennende utstillinger.
I den fasjonable kystbyen Trouville, der strendene skaper en følelse av fransk riviera, blir det mulig å spasere rundt og spise lunsj på en av de mange kafeene eller restaurantene. Om ettermiddagen besøker vi et velrenommert calvados-brenneri i Pays d’Auge, og det vil bli mulig å smake på de edle dråpene. Dagen blir avrundet med litt mer krigshistorie når vi besøker landgangsstedene Juno Beach og Sword Beach, der britiske og kanadiske tropper gikk i land på D-dagen.

Dag 6
Caen. Landgangsmuseet i Arromanches og batteriet Longues-sur-Mer, Bayeux-teppet, Omaha Beach, Colleville Cemetery

Invasjonsmuseet i Arromanches danner rammen om vårt første besøk på denne dagen. På museet får vi et godt innblikk i de alliertes angrep og de problemene som skulle løses i forbindelse med invasjonen. Fra museet ser vi restene av de kunstig bygde Mulberry-havnene ved stranden, der livsviktige forsyninger til troppene ble fraktet i land. Vi fortsetter til de tyske forsvarsstillingene ved Longues-sur-Mer. Disse stillingene var noen av de vanskeligste å nedkjempe og er i dag noen av de best bevarte; der vil vi kunne se noen av de opprinnelige (men ødelagte) tyske kanonene som beskjøt den allierte invasjonsstyrken. Vi tar deretter et avbrekk til Bayeux, der vi besøker museet med det berømte Bayeux-teppet. Vikingen Rollo (Gange-Rolv) erobrer Normandie, gifter seg med frankerkongens datter og blir hertug av Normandie i 911. De skandinaviske vikingene utvikler en sterk militærkultur i landet, som setter Rollos etterkommer Vilhelm Erobreren i stand til å erobre hele England etter seieren i slaget ved Hastings i 1066. Teppet i Bayeux er en lang fortelling om dette. I Bayeux er det også mulig å spise lunsj. Vi avslutter dagen med et besøk ved den antakelig mest berømte stranden i Normandie: Omaha Beach. Landgangen på Omaha er for de fleste kjent fra åpningsscenen i storfilmen ”Saving Private Ryan”, og det var også her de allierte møtte den største tyske motstanden på D-dagen. Det ble dermed det stedet der de fleste allierte soldatene falt den 6. juni 1944. Ikke langt derfra skal vi besøke den like berømte amerikanske krigskirkegården Colleville Cemetery med dens ikoniske lange rekker av hvite kors. Hvis du har kjøpt middagspakken er det felles avskjedsmiddag om kvelden sammen med reiselederen.

Dag 7
Caen–Paris. En kort byrundtur i Paris. Hjemreise
Enestående Paris

Det er tid til å forlate Caen og Normandie og kjøre østover mot Paris. På vår vei gjennom det bølgende franske landskapet passerer vi Normandies hovedstad Rouen, der Jeanne d’Arc ble brent på bålet på 1400-tallet. Snart kommer vi til Paris, og vi tar en liten byrundtur og ser noen av byens utallige severdigheter før vi drar ut i lufthavnen, der flyet hjemover venter.

Middagspakke

To fellesmiddager, en velkomstmiddag i London og en avskjedsmiddag i Caen i Normandie. Treretters middager med fast meny på hyggelige sentralt beliggende restauranter (drikkevarer ikke inkludert). Middagspakken skal bestilles hjemmefra ved kjøp av reisen og gjennomføres ved min. 10 deltagere. Reiselederen deltar i middagene.

Pris per person: kr 898,–

Ekte camembert er håndlaget av melk fra kuer i Normandie

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder    
 • Fly Oslo–London og Paris–Oslo
 • Ferge mellom Portsmouth og Cherbourg (som fotpassasjer)
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom    
 • Frokost alle dager
 • Calvados-smaking
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris    
 • Reiseforsikring    
 • Eventuelle ekstra arrangementer    
 • Tillegg for enkeltrom    
 • Drikkevarer    
 • Personlige fornødenheter    
 • Skatter og avgifter

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hoteller

Informasjon

St Giles Hotel, London
3-stjerners hotell med glimrende beliggenhet ved Oxford Street midt inne i London i gangavstand fra Piccadilly Circus, British Museum og Covent Garden. Der er metrostasjon like ved siden av. På hotellet er der flere restauranter og en meget populær bar. På rommene er det safe, mulighet til å lage kaffe og te, og flatskjerm-tv. Hotellet tilbyr wifi mot et mindre tillegg. Som gjest får du rabatt på entré til et treningssenter med tilhørende pool, som ligger like under hotellet. Hotellet serverer en enkel engelsk frokost. Enkeltrommene er små. 
https://www.stgileshotels.com/hotels/united-kingdom/london/stgiles-london

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Moderne og sentralt beliggende 3-stjerners hotell midt inne i Portsmouth og tett ved det trendy shoppingeldoradoet Gunwharf Keys med mange restauranter. Rommene er forholdsvis små, men innbydende og flott innredet med gratis wifi, flatskjerm-tv og mulighet til å lage kaffe og te. På hotellet er det en romslig og fargestrålende bar og en elegant restaurant. Hotellet serverer engelsk frokost som buffé. Hele hotellet er røykfritt. 
https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1461-ibis-portsmouth-centre/index.shtml

Hotel des Quatrans, Caen
3-stjerners fransk hotell med servicevillig engelsktalende personale og med perfekt beliggenhet midt inne i Caen tett ved severdigheter og historiske bygninger. Hele hotellet er moderne innredet, rommene er komfortable og funksjonelle og har gratis wifi og flatskjerm-tv. Hotellet har fått navn etter et nærliggende bindingsverkshus fra 1400-tallet, Maison des Quatrans, og serverer en enkel bufféfrokost i fransk stil.
http://www.hotel-des-quatrans.com/

Hånden på hjertet

Informasjon

Dette er en reise for dem som er interessert i krigshistorie i alminnelighet og andre verdenskrig i særdeleshet. Reisen byr på mange museumsbesøk og lignende, og fordi vi vet at ikke alle i et selskap nødvendigvis er like historieinteressert, har vi valgt at entreer ikke skal inngå i reisens grunnpris. På den måten kan den ene i betale entré og den andre kan gå en tur, shoppe eller drikke en kopp kaffe eller et glass vin på en kafé i nærheten. Nedenfor finner du prisen på de forskjellige inngangsbillettene:

HMS Belfast: ca. GBP 12,25
Churchill War Rooms: ca. GBP 16,50
Imperial War Museum: fri entré
Bletchley Park: ca. GBP 15,50
D-Day Museum Portsmouth: ca. GBP 8,50
Sainte-Mère-Église Museum ca. EUR 7,40
Batteries Merville: ca. EUR 5,00
Arromanches Museum ca. EUR 6,50
Batteries Longues-sur-Mer: ca. EUR 5,00
Omaha Beach Museum: ca. EUR 4,60

I London anbefaler vi at man kjøper sitt eget Oyster-card til undergrunnen på dag 1 og 2. Det koster ca. 10 GBP pr. dag.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En eget informativ reise. Reisen var meget informativ relatert til alle elementene i forbindelse med D-dagen, både forberedelser, gjennomføring og tiden etter. Det var viktig for det gode utbyttet at vi hadde satt oss inn i temaet på forhånd, og at kondisjonen var god. (veldig mye forflyttinger til fots). Jan-Olof var en meget hyggelig og dyktig reiseleder. Forbedringer: - Inngangsbilletter bør være ordnet på forhånd slik at ventetid i inngangskø og tid for enkeltvis betaling kan reduseres til et minimum. - Filmene som ble vist på museene var meget informative, og man bør sikre at gruppen får sett disse. - Enkelte hotell-standarder kan forbedres. - Oppholdet i Paris bør omorganiseres, da utbyttet ble meget lite. Lang bussreise og derpåfølgende mange timers venting på flyplassen før hjemreise.
Date published: 2019-09-06
Rated 4 out of 5 by from En reise for historieentusiasten. Det var en opplevelsesrik tur for den som er interessert i historien rundt annen verdenskrig. Det å kunne besøke de ulike minnesmerker både i England og på Normandiekysten, gav oss en større forståelse for hva soldatene stod overfor i møtet med fienden. Vi var så heldige å ha en meget kunnskapsrik og hjelpsom guide som bidro sterkt til å gjøre turen til en stor opplevelse. I tillegg spilte værgudene på lag med oss.
Date published: 2019-09-11
Rated 5 out of 5 by from Tvers igjennom spennende og innholdsrik, og svarte til forventningene. Bussreise fra Gatwick til London tok 3 timer. Det ble liten tid til "egen disposisjon". Det ble for lite tid ved strendene, og vi opplevde dem bare ovenfra, det vil si ingen mulighet til å vandre rundt på stranda, med mulighet for andre inntrykk. Mange mennesker ruslet rundt på stranda, og det kunne vært fint med mer tid til nettopp dette. Litt for stramt m.h.t. vandring på egenhånd/bussavgang.
Date published: 2019-09-10
Rated 5 out of 5 by from Lærerik reise Godt program. Fikk med helheten rundt forberedelsene til D-dagen i England med etterfølgende overfart til Normandie for med egne øyne få se bl.a. strendene som er så berømte. Det gjorde stort inntrykk
Date published: 2019-09-06
Rated 5 out of 5 by from En flott tur! Reisen var utrolig spennede, og reiselederen - Jan-Olof Bengtsson - var fantastisk god. Spesielt likte jeg omvisningen rundt Caen.
Date published: 2019-09-08
Rated 4 out of 5 by from Intens og lærerik Utrolig lærerik med en dyktig reiseleder.
Date published: 2019-09-08
Rated 5 out of 5 by from En tur hvor høydepunktene stod i kø. Turen innfridde mine store forventninger
Date published: 2019-09-06
Rated 5 out of 5 by from Spennende tur Godt planlagt og godt gjennomført.
Date published: 2019-09-06
 • y_2021, m_5, d_10, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.15
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_no_NO, sid_GBRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

GBRTR07ANO